Skip to main content

Bedrijfsvideo laten maken

Breng jouw bedrijfsverhaal tot leven met een unieke bedrijfsvideo.

Wil je een bedrijfsvideo laten maken? Ontdek hoe Videobrouwerij jouw verhaal op een indrukwekkende en professionele manier kan presenteren met een hoogwaardige bedrijfsvideo.

Waarom een bedrijfsvideo laten maken?

Een bedrijfsvideo is een krachtig communicatiemiddel om jouw bedrijfsverhaal op een visueel aantrekkelijke manier over te brengen. Het stelt je in staat om je missie, visie en waarden te delen en biedt een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf. Met een professionele bedrijfsvideo kun je de essentie van je merk en cultuur overbrengen, en een sterke emotionele connectie creëren met je doelgroep. Door een bedrijfsvideo te laten maken, kun je complexe informatie eenvoudig uitleggen, vertrouwen opbouwen bij je publiek en je merk onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast kan een bedrijfsvideo helpen om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw bedrijf te vergroten.

Onze werkwijze

Bij Videobrouwerij hanteren we een klantgerichte en creatieve aanpak. We beginnen met een grondige analyse van jouw bedrijf en doelstellingen. Samen ontwikkelen we een op maat gemaakt concept dat jouw bedrijfsverhaal vertelt. Ons ervaren team van regisseurs en cameramannen zorgt voor een professionele videoproductie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken om jouw visie tot leven te brengen. Onze editors zorgen ervoor dat de bedrijfsvideo naadloos aansluit bij jouw merkidentiteit. Dit betekent dat we oog hebben voor elk detail, van visuele effecten tot muziekkeuze. Het eindresultaat is een indrukwekkende bedrijfsvideo die jouw verhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom een bedrijfsvideo laten maken door Videobrouwerij?

In de afgelopen tien jaar hebben wij talloze videoproducties mogen maken voor diverse bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van bedrijfsvideo’s tot promotievideo’s en van animaties tot aftermovies, wij kunnen je ermee helpen. Videobrouwerij onderscheidt zich door de combinatie van creativiteit, technische expertise en een klantgerichte benadering. Wij geloven in het creëren van bedrijfsvideo’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring in videoproductie garandeert dat jouw bedrijfsvideo van de hoogste kwaliteit zal zijn. Daarnaast bieden we een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor je. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken zodat jij je kunt concentreren op wat voor jou belangrijk is.

Bedrijfsvideo kosten en mogelijkheden

Klaar om jouw visie en strategie op een indrukwekkende manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met professionele management video’s. Vraag een offerte aan, plan een afspraak of download onze prijslijst.

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

bedrijfsvideo laten maken videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Bedrijfsvideo laten maken
Specialisme: Full-service van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: Interviews, voice-over, ronin, drone, logo animatie, kleur lampen, social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 bedrijfsvideo’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Net werk, snel geleverd!

Damian van Dompeseler, Verkoper bij IrriTech B.V.

”Videobrouwerij heeft snel voor ons een animatie kunnen maken. Was kort dag maar na goed overleg is dit gelukt. Communicatie is fijn en resultaat is naar wens!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Meest gestelde vragen over bedrijfsvideo’s

1. Wat zijn de voordelen van een bedrijfsvideo?

Het laten maken van een bedrijfsvideo biedt tal van voordelen. Dit zijn de 10 belangrijkste voordelen.

 1. Verhoogde Merkbekendheid: Een goed gemaakte bedrijfsvideo kan je merknaam in het bewustzijn van een breed publiek brengen, waardoor je naamsbekendheid aanzienlijk toeneemt.
 2. Professionele Kwaliteit en Geloofwaardigheid: Een professionele bedrijfsvideo helpt om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij potentiële klanten doordat je merk er betrouwbaar en professioneel uitziet.
 3. Effectieve Communicatie van de Boodschap: Bedrijfsvideo’s bieden de mogelijkheid om je boodschap op een duidelijke en beknopte manier over te brengen, waardoor complexe informatie eenvoudiger te begrijpen is.
 4. Hogere Conversieratio’s: Een pakkende bedrijfsvideo kan potentiële klanten overtuigen om actie te ondernemen, wat leidt tot hogere conversieratio’s en meer verkoop.
 5. Verbeterde Klantbetrokkenheid: Visuele en auditieve elementen in video’s trekken meer aandacht en houden kijkers langer betrokken dan tekstgebaseerde content, wat leidt tot hogere klantbetrokkenheid.
 6. Emotionele Connectie: Bedrijfsvideo’s kunnen emoties oproepen, waardoor je een sterke emotionele band met je doelgroep kunt creëren en de loyaliteit van klanten kunt vergroten.
 7. SEO Voordelen: Video-inhoud verhoogt de SEO-waarde van je website. Bedrijfsvideo’s kunnen helpen om je website hoger te laten ranken in zoekmachines, waardoor je organisch verkeer toeneemt.
 8. Veelzijdigheid in Gebruik: Bedrijfsvideo’s kunnen op verschillende platforms worden ingezet, zoals sociale media, websites, e-mailcampagnes en presentaties, wat de effectiviteit van je marketingstrategieën vergroot.
 9. Verhoogde Delenbaarheid: Video’s worden vaker gedeeld dan andere vormen van content, waardoor je een breder publiek bereikt en je merkbekendheid vergroot.
 10. Consistente Merkboodschap: Een professionele bedrijfsvideo zorgt voor consistentie in de manier waarop je merk wordt gepresenteerd, wat belangrijk is voor het opbouwen van een sterk merkidentiteit.

Deze voordelen maken het laten maken van een bedrijfsvideo een waardevolle investering voor vrijwel elk bedrijf.


Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Hoeveel kost een bedrijfsvideo laten maken?

De kosten voor het laten maken van een bedrijfsvideo kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste elementen die de prijs beïnvloeden:

 1. Complexiteit en Lengte van de Video: Een eenvoudige, korte bedrijfsvideo kost minder dan een uitgebreide productie met meerdere scènes en complexe bewerkingen.
 2. Aantal Opnamedagen: Hoe meer opnamedagen er nodig zijn, hoe hoger de kosten voor zaken zoals locatiehuur, apparatuur en crew.
 3. Apparatuur: Het gebruik van professionele camera’s, lenzen, verlichting en audioapparatuur kan de kosten verhogen, maar resulteert in een hogere kwaliteit video.
 4. Locatie en Reiskosten: Opnames op specifieke of meerdere locaties kunnen extra logistieke kosten met zich meebrengen, zoals reis- en verblijfskosten.
 5. Speciale Vereisten: Extra kosten kunnen ontstaan als er speciale apparatuur nodig is, zoals drones, steadicams of gespecialiseerde verlichting.
 6. Postproductie: De bewerkingsfase, inclusief montage, kleurcorrectie, geluidssynchronisatie en het toevoegen van grafische elementen, speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke kosten.
 7. Scriptontwikkeling en Voorbereiding: De voorbereiding en het schrijven van scripts kunnen variëren in kosten afhankelijk van de benodigde tijd en expertise.
 8. Muziek en Voice-Over: Het gebruik van professionele muziek en voice-overs kan de kwaliteit van de video verbeteren en de kosten beïnvloeden.
 9. Casting en Acteurs: Het inhuren van professionele acteurs of modellen om in je video te verschijnen kan de productiewaarde verhogen en de boodschap krachtiger overbrengen.
 10. Animatie en Speciale Effecten: Het toevoegen van animaties of speciale effecten kan een extra investering vereisen, maar verhoogt de visuele aantrekkingskracht van de video.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een bedrijfsvideo te maken?

We kunnen binnen 1 tot 3 weken een bedrijfsvideo voor je maken. Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: Voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekstscript.
 • Week 2: Definitieve versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname.
 • Week 3: Eerste versie, feedback ontvangen via ons online feedbackplatform, tweede versie, feedback, derde versie, feedback en definitieve versie.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een bedrijfsvideo?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het maken van een bedrijfsvideo:

 1. Voorbespreking: Via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak.
 2. Voorstel: Per e-mail met meerdere videoproductiekeuzes, prijzen en voorbeelden.
 3. Akkoord: Op officiële bedrijfsvideo-offerte en Algemene Voorwaarden.
 4. Input en Bestanden: Verzamelen voor onze werkopdracht.
 5. Tekstscript: Laten schrijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is.
 6. Concept en Beeldscript: Tot in detail uitwerken tot deze naar wens is.
 7. Werkopdracht: Opstellen met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. Team Samenstellen: Keuze uit cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over.
 9. Apparatuur Voorbereiden: Opladen, testen, klaarleggen en inpakken.
 10. Filmen: Op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Beeldmateriaal Inladen: Op onze server en de geheugenkaartjes wissen.
 12. Voormontage: Van het beeldmateriaal.
 13. Eerste Versie: Opleveren en uploaden in ons online feedbackplatform met een link naar de klant.
 14. Feedback V1: Verzamelen en aanpassen.
 15. Tweede Versie: Opleveren en doorgaan met feedback verwerken totdat we een definitieve versie hebben bereikt.
 16. Social Media Formaten: En ondertitelde versies maken en opleveren.
 17. Laatste Controle: Of alles helemaal naar wens is.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Hoe lang moet een succesvolle bedrijfsvideo zijn en hoe is dat opgebouwd?

Een succesvolle bedrijfsvideo is meestal tussen de 1 en 3 minuten lang. Dit biedt voldoende tijd om een duidelijke boodschap over te brengen zonder de aandacht van de kijker te verliezen. Hier is een opbouw voor een effectieve bedrijfsvideo:

1. Introductie (5-15 seconden)

 • Doel: Grijp de aandacht van de kijker onmiddellijk.
 • Inhoud:
  • Pakkende Opening: Begin met een opvallend beeld, een prikkelende vraag of een interessante uitspraak.
  • Titelkaart: Voeg een korte titel of tekstoverlay toe die de context van de video instelt.
  • Bedrijfslogo: Laat het logo van het bedrijf kort zien.

2. Probleemstelling (10-20 seconden)

 • Doel: Introduceer een probleem of behoefte die relevant is voor het publiek.
 • Inhoud:
  • Context: Geef een korte achtergrond over de situatie of het probleem.
  • Uitdaging: Leg uit wat de specifieke uitdaging is die moet worden opgelost.

3. Oplossing (20-40 seconden)

 • Doel: Beschrijf hoe jouw bedrijf het probleem oplost of aan de behoefte voldoet.
 • Inhoud:
  • Product/Dienst Voorstellen: Introduceer kort het product of de dienst.
  • Voordelen: Benadruk de unieke voordelen en kenmerken.
  • Toepassing: Laat zien hoe het product of de dienst in de praktijk wordt toegepast.

4. Bewijs en Geloofwaardigheid (20-30 seconden)

 • Doel: Toon de effectiviteit en betrouwbaarheid van jouw oplossing.
 • Inhoud:
  • Getuigenissen: Gebruik klantgetuigenissen of casestudy’s.
  • Statistieken: Presenteer relevante statistieken of resultaten.
  • Certificeringen/Awards: Vermeld eventuele certificeringen, awards of erkenningen.

5. Call-to-Action (10-15 seconden)

 • Doel: Moedig de kijker aan om actie te ondernemen.
 • Inhoud:
  • Duidelijke CTA: Spoor de kijker aan om contact op te nemen, de website te bezoeken, een demo aan te vragen, enz.
  • Contactinformatie: Voeg contactinformatie toe, zoals een website, telefoonnummer en e-mailadres.
  • Bedrijfslogo en Slogan: Sluit af met het bedrijfslogo en een slogan.

Door deze structuur te volgen, kun je een boeiende en effectieve bedrijfsvideo maken die de aandacht van de kijker vasthoudt en de belangrijkste boodschappen overbrengt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een bedrijfsvideo?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om je van begin tot eind te ondersteunen, van het vaststellen van je doelen tot aan de distributie van de bedrijfsvideo, en alles daartussenin. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die je bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met jou werkt aan je productie.

Indien je besluit om voor je bedrijfsvideo gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van je logo
 • 2D- en 3D-animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

Met deze uitgebreide diensten zorgt Videobrouwerij ervoor dat je bedrijfsvideo niet alleen professioneel en boeiend is, maar ook effectief je doelgroep bereikt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een bedrijfsvideo?

De ROI (Return on Investment) van een bedrijfsvideo kan op verschillende manieren worden gemeten, afhankelijk van de doelen en de context waarin de video wordt gebruikt. Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de ROI van een bedrijfsvideo:

 1. Verhoogde Conversies en Verkoop: Door het gebruik van overtuigende bedrijfsvideo’s kunnen potentiële klanten worden aangespoord om een aankoop te doen, wat leidt tot hogere conversieratio’s en meer verkopen.
 2. Verhoogde Merkbekendheid: Bedrijfsvideo’s kunnen de zichtbaarheid van je merk aanzienlijk vergroten en een breder publiek bereiken dan andere vormen van content.
 3. Verbeterde Betrokkenheid: Video’s zijn zeer aantrekkelijk en kunnen de betrokkenheid op sociale mediaplatforms en websites verhogen, wat resulteert in meer likes, shares en reacties.
 4. Versterking van de Merkreputatie: Professionele en goed geproduceerde video’s versterken de professionele uitstraling van je merk en bouwen vertrouwen op bij je publiek.
 5. SEO-Voordelen: Video’s kunnen bijdragen aan verbeterde zoekmachineoptimalisatie (SEO), waardoor je website hoger in de zoekresultaten komt en meer organisch verkeer aantrekt.
 6. Langdurige Beschikbaarheid: Video’s kunnen langdurig beschikbaar blijven en herhaaldelijk waarde bieden, wat de initiële investering rechtvaardigt.
 7. Ondersteuning van de Verkoopcyclus: Video’s kunnen worden gebruikt om twijfels van potentiële klanten weg te nemen en hen door de verkoopcyclus te begeleiden.
 8. Verhoogde Klantloyaliteit: Regelmatige video-inhoud kan helpen bij het opbouwen van een loyale kijkersbasis, wat de klantloyaliteit verhoogt.
 9. Flexibiliteit en Schaalbaarheid: Video’s kunnen gemakkelijk worden geschaald om een groter publiek te bereiken zonder de beperkingen van fysieke ruimtes.
 10. Verhoogde Vertrouwen en Geloofwaardigheid: Regelmatige en transparante video’s kunnen het vertrouwen en de geloofwaardigheid van je merk vergroten.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Bedrijfsvideo zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou je niet zelf snel een bedrijfsvideo kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘bedrijfsfilmpje’ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede bedrijfsvideo, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele bedrijfsvideo’.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop’ is zeker van toepassing op de productie van bedrijfsvideo’s. Je wilt immers de beste versie van je organisatie presenteren door middel van een bedrijfsvideo. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar jezelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele bedrijfsvideo van Videobrouwerij.


Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn bedrijfsvideo effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsvideo’s. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle bedrijfsvideo distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Bedrijfsvideo laten maken door Videobrouwerij

Wil je een op maat gemaakte bedrijfsvideo laten maken? Doeltreffend en binnen je budget? Kies dan voor een bedrijfsvideo van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Bedrijfsvideo laten maken
Gepubliceerd op 15 januari 2024 en voor het laatst bewerkt op 8 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.