Skip to main content

Wervingsvideo laten maken

Hoge kwaliteit wervingsvideo’s voor een vaste lage prijs!

Een wervingsvideo maken

Wilt u een vacature invullen en nieuw personeel werven? Dan is een wervingsvideo laten maken de oplossing. Een goed geproduceerde video kan de essentie van uw bedrijfscultuur vangen en een authentiek beeld geven van wat het betekent om deel uit te maken van uw team. Onze wervingsvideo’s gaan verder dan de traditionele vacatureadvertenties; ze vertellen uw verhaal, tonen uw waarden en trekken de beste kandidaten aan.

Voorheen werden wervingsvideo’s alleen gemaakt door grote multinationals. Maar door de komst van het internet en social media is dat allang niet meer het geval. Zowel het produceren van een wervingsvideo als het uitrollen van de wervingscampagne zijn voor alle bedrijven toegankelijk tegenwoordig. Daarnaast heeft het internet er ook voor gezorgd dat men sneller van baan wisselt. Iedereen is slechts één LinkedIn bericht verwijderd van een recruiter of head hunter, en op social media zien we dagelijks hoe leuk vrienden, familie en kennissen het hebben bij hun werkgever.

Tegelijkertijd raken onze mensen in de technische branche te hoog opgeleid en worden de wetenschappers, managers, IT’ers en dijkenbouwers voor dubbele salarissen aangenomen in het buitenland. Kortom, genoeg redenen voor een wervingsvideo die u vervolgens jarenlang en herhaaldelijk kunt inzetten. En waarmee u uw bedrijf kunt onderscheiden van de concurrentie.

Professionele wervingsvideo laten maken

Wilt u ook een wervingsvideo laten maken? Dan kunnen we verschillende kanten op qua videoproductie. Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle wervingsvideo begint met een duidelijk begrip van uw vacature, bedrijfscultuur en doelstellingen. In de laatste 10 jaar hebben we ons daarom gespecialiseerd in het maken van doeltreffende videoproducties die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Dat doen wij doormiddel van onze eigen videomarketing strategie:
1. Doelgerichte strategie: een doordachte wervingsvideo strategie voor doeltreffende inzet;
2. Impactvolle storytellingmet korte en bondige verhalen die resoneren en een actie stimuleren;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele video makers, apparatuur en software;
4. Slimme content distributieveelzijdige content distributie voor een maximaal bereik.

Goedkope wervingsvideo laten maken

Wilt u een wervingsvideo laten maken door een professioneel videoproductiebedrijf, zonder een fortuin te moeten betalen? Dan is Videobrouwerij in vergelijking met andere partijen niet duur. Dat komt omdat wij jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste videoproductie prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle filmmakers die wij opleiden vanuit 10 jaar videoproductie ervaringen. Wij werken met dezelfde hoge kwaliteit videoproductie apparatuur als waar tegenwoordig TV programma’s mee worden gemaakt. Op die manier kunnen we hoge kwaliteit wervingsvideo’s maken voor een relatief lage prijs.

Wervingsvideo kosten en mogelijkheden

Wilt u een wervingsvideo laten maken door Videobrouwerij? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, download onze prijslijst of plan een afspraak bij ons in. Tevens krijg u kwantiteitskorting bij een aanvraag van vier of meer wervingsvideo’s.

Wervingsvideo laten maken wervingsvideo maken wervingsfilm vacature video

Specificaties

> Dienst: Wervingsvideo laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, socials, YouTube, TV

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Oplevering: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 gratis reviews
> Extra opties: interviews, voice-over,
logo-animatie, ondertiteling, drone, ronin,
studio, social media format export en meer!

> Afgeleverd: 25+ wervingsvideo’s
> Klanten: 350+
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde wervingsvideo vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een wervingsvideo?

Een wervingsvideo is een effectief hulpmiddel voor bedrijven en organisaties om potentiële kandidaten aan te trekken en te interesseren. Hier zijn tien voordelen van het gebruik van een wervingsvideo:

 1. Verhoogde zichtbaarheid: Video’s zijn aantrekkelijk en delen gemakkelijk op sociale media, waardoor ze een breder publiek bereiken dan traditionele vacatureteksten.
 2. Authentieke bedrijfsweergave: Een wervingsvideo biedt de mogelijkheid om de bedrijfscultuur en werkomgeving op een authentieke manier te presenteren, wat kandidaten een realistisch beeld geeft.
 3. Emotionele connectie: Video’s kunnen emotie en enthousiasme overbrengen, waardoor ze een persoonlijke band met potentiële kandidaten kunnen opbouwen.
 4. Efficiënte informatieoverdracht: Een video kan in korte tijd veel informatie overbrengen, zoals details over de functie, het team en de verwachtingen.
 5. Versterking van employer branding: Wervingsvideo’s helpen bij het versterken van het merk van de werkgever, waardoor het bedrijf als een aantrekkelijke werkgever wordt gepositioneerd.
 6. Groter bereik onder passieve kandidaten: Video’s trekken de aandacht van passieve kandidaten die misschien niet actief naar werk zoeken maar wel openstaan voor nieuwe kansen.
 7. Differentiatie van concurrenten: Door het gebruik van creatieve en unieke wervingsvideo’s kan een bedrijf zich onderscheiden van concurrenten in de strijd om talent.
 8. Verbeterde kandidaatervaring: Een wervingsvideo kan het sollicitatieproces aangenamer en boeiender maken, wat bijdraagt aan een positieve kandidaatervaring.
 9. Meetbare resultaten: Het succes van wervingsvideo’s kan gemeten worden aan de hand van views, betrokkenheid en het aantal sollicitaties, wat waardevolle inzichten biedt voor toekomstige rekruteringsstrategieën.
 10. Kostenbesparing op lange rermijn: Hoewel de initiële investering in een kwalitatief hoogwaardige video aanzienlijk kan zijn, kan het op lange termijn kostenbesparend zijn door snellere en efficiëntere werving.

2. Hoeveel kost een wervingsvideo laten maken?

De kosten voor het maken van een wervingsvideo variëren naargelang uw specifieke wensen, behoeften, doelstellingen en het beschikbare budget.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Klik dan op één van de volgende opties:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
Meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een wervingsvideo te maken?

Onze wervingsvideo’s worden doorgaans geproduceerd in een tijdsbestek van 1 tot 3 weken. Hier is een overzicht van onze productieplanning:

 • Week 1: We beginnen met een voorbespreking, stellen een offerte op, verzamelen input, werken het concept uit en creëren een eerste versie van het script.
 • Week 2: In deze week ronden we het definitieve script af, stellen we het beeldscript op, plannen we de opnamedag en voeren we eventuele voice-over opnames uit.
 • Week 3: De derde week omvat het maken van de eerste versie van de video, het verzamelen van feedback via ons online feedback platform, het aanbrengen van verbeteringen in de tweede versie, het opnieuw verzamelen van feedback voor de derde versie, en uiteindelijk de voltooiing van de definitieve versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een wervingsvideo?

Met meer dan een decennium aan ervaring hebben we bij Videobrouwerij onze werkwijze voor het maken van wervingsvideo’s tot in de puntjes verfijnd. Hier volgt een gedetailleerd stappenplan van onze werkwijze:

 1. Voorbespreking via telefoon, videoconferentie of een persoonlijk gesprek.
 2. Verzending van een voorstel per e-mail, inclusief verschillende opties voor videoproductie, prijzen en referenties.
 3. Goedkeuring van de formele offerte voor de wervingsvideo en onze Algemene Voorwaarden.
 4. Verzamelen van benodigde informatie en bestanden voor de Werkopdracht.
 5. Het opstellen en reviseren van het scriptschrijven tot het volledig aan uw wensen voldoet.
 6. Gedetailleerde ontwikkeling van het concept en beeldscript tot deze perfect zijn.
 7. Opstellen van de Werkopdracht met alle verzamelde informatie en bestanden.
 8. Samenstellen van het productieteam, keuzes uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, dronepiloot, livestream expert, voice-over.
 9. Opladen, testen en inpakken van de film apparatuur.
 10. Filmen op de gewenste locatie (of in onze studio) volgens de briefing, met ruimte voor eventuele aanpassingen op de dag zelf.
 11. Overzetten van het gefilmde materiaal op onze server en formatteren van geheugenkaarten.
 12. Beeld selectie en voormontage van het beeldmateriaal.
 13. Eerste versie delen met de klant via ons online feedback platform.
 14. Verzamelen van feedback op versie 1 en het doorvoeren van aanpassingen.
 15. Levering van de tweede versie, en dit proces herhalen tot de definitieve versie bereikt is.
 16. Creëren en leveren van versies voor sociale media en ondertitelde varianten.
 17. Finale controle om zeker te zijn dat alles volledig naar wens is.

5. Hoe lang moet een succesvolle wervingsvideo zijn en hoe is dat opgebouwd?

De optimale lengte van een wervingsvideo kan variëren afhankelijk van verschillende aspecten, zoals uw doelstellingen, doelgroep, het platform waarop u de video plaatst en de essentiële boodschap die u wilt communiceren. Op basis van onze ervaring blijkt dat de meeste van onze video’s een lengte hebben van 1 tot 3 minuten (90% van onze producties).

Voor de structuur van een overtuigende wervingsvideo gebruiken we een combinatie van Simon Sinek’s Golden Circle-model (besproken in zijn boek ‘Start with Why’) en het AIDA-model door Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model, een bekend model voor leiderschap en communicatie, beveelt aan om elk gesprek of verhaal te beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Inplaats van omgekeerd. Het AIDA-model wordt ingezet om beter aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich in het aankoopproces bevindt.

Opbouw van een effectieve wervingsvideo
Om een effectieve wervingsvideo te maken, starten we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ondervindt de kijker en waarom is het de moeite waard om de video volledig te bekijken?’ Na het wekken van de interesse van de kijker, introduceren we een oplossing, ondersteund met concrete voorbeelden. Vervolgens wekken we verlangen op, vaak door de unieke verkooppunten (USP’s) uit te lichten, waarmee we aantonen dat de kijker niet alleen vindt wat gezocht wordt, maar er extra voordelen zijn die mogelijk nog niet overwogen waren. Ons principe hierbij is: onderbeloof en overlever! Op dit punt is de kijker geëngageerd, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. Dit is het moment voor de call-to-action.

Voorbeeld
Laten we zeggen dat we een professioneel script van ongeveer 300 woorden voor u ontwikkelen, wat neerkomt op een video van ongeveer 2 minuten of 120 seconden. De structuur van deze 120 seconden zou dan zijn:

0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom moet deze specifieke kijker geïnteresseerd zijn in deze video?’ (Aandacht)
20-60 sec = HOE? ‘Hoe kan deze uitdaging voor de kijker worden aangepakt?’ (Interesse)
60-90 sec = HOE? ‘Welke extra ondersteuning kan de kijker verwachten?’ (Verlangen)
90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat biedt u aan en hoe kan de kijker contact met u opnemen?’ (Actie)

Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een wervingsvideo?

Videobrouwerij is uw partner van doelstelling tot de uiteindelijke verspreiding van uw wervingsvideo. Als full-service videoproductiebureau, hebben we een uitgebreid scala aan diensten beschikbaar. Tijdens het eerste overleg analyseren we samen met u de vereisten voor conceptontwikkeling, redactie, productie en nabewerking. Elk stap binnen het productieproces zal worden uitgevoerd door een expert op dat onderdeel. Dit houdt in dat het niet slechts één persoon is die verschillende rollen op zich neemt, maar een team dat met u samenwerkt om uw productie tot een succes te maken. Verder heeft elk project één vast aanspreekpunt als project manager, in de meeste gevallen is dat Ben Balvers, de eigenaar van Videobrouwerij.

Als u een wervingsvideo bij ons wil laten maken dan kunnen we u met al deze diensten helpen:

 • Ontwikkeling van strategie en concept
 • Redactionele planning en projectbeheer
 • Film opnamen op diverse locaties, inclusief te water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabiliserende apparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regisseren en begeleiden van de productie
 • Interviewafnames (voorbereiding en uitvoering)
 • Audio-opnamen
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Dronebeelden
 • Toegang tot onze filmstudio
 • 350+ Voice-overs in 32 talen
 • Videomontage en bewerking
 • Toevoegen van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Logo-animatie
 • 2D en 3D animaties
 • Titelanimatie en ondertitels
 • Vertalingen in diverse talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Distributie van content
 • Livestreaming diensten

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een wervingsvideo?

Een goed wervingsvideo kan een aanzienlijke ROI opleveren, mits elke fase, van doelstelling tot distributie, goed wordt uitgevoerd. Bij Videobrouwerij stellen we voor elke aanvraag een deskundig team samen met één vast contactpersoon, om ervoor te zorgen dat elke fase van uw wervingsvideo van topkwaliteit is.

De ROI van wervingsvideo’s
De kosten voor een wervingsvideo bij Videobrouwerij variëren gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent uw wervingsvideo over een periode van drie jaar te gebruiken, betekent dit een maandelijkse investering tussen de €30 en €100. De impact van uw wervingsvideo op marketing en sales gedurende deze tijd is aanzienlijk. Dit in vergelijking met alternatieven zoals beursstands of vakbladadvertenties, die vaak duurder zijn en een kortere impact hebben.

Met name in de B2B-sector kan de ROI van wervingsvideo aanzienlijk zijn, gezien de vaak hoge vacature waarde. In sommige gevallen kan het aantrekken van slechts één nieuwe kandidaat de kosten van de video al dekken.”

9. Wervingsvideo zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Is het mogelijk om zelf een wervingsvideo te maken? Gewoon een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, knippen en plakken met gratis software en klaar? Deze gedachtegang lijkt misschien verleidelijk.

We horen vaak bedrijven praten over hun plan om eerst zelf een ‘wervingsfilmpje‘ te maken. Het gebruik van het woord ‘filmpje’ onthult echter vaak een onderschatting van de taak. Iedereen die bekend is met de tijd, kennis, ervaring en het budget die nodig zijn voor een hoogwaardige wervingsvideo, zal niet snel het woord ‘filmpje’ gebruiken. Meestal ontvangen we enkele dagen na zo’n uitspraak toch nog een verzoek om een ‘professionele wervingsvideo‘ te produceren.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van wervingsvideo’s. U wilt immers uw organisatie op de beste manier presenteren met een wervingsvideo. Dit draagt bij aan groei, professionaliteit en effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele wervingsvideo van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn wervingsvideo effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor wervingsvideo’s. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle wervingsvideo distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Wervingsvideo laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte wervingsvideo laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een wervingsvideo van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Wervingsvideo laten maken