Skip to main content

Commercial laten maken

Maak indruk op je doelgroep met een professionele commercial.

Wil je een commercial laten maken? Ontdek hoe Videobrouwerij jouw product, dienst of merk op een aantrekkelijke en doeltreffende manier kan overbrengen met een professionele commercial.

Waarom een commercial laten maken?

Commercials zijn een krachtig middel om jouw merk, product of dienst effectief te promoten. Ze bereiken een breed publiek en hebben een grote impact op kijkers. Een goede commercial vergroot de merkbekendheid, trekt snel de aandacht met sterke visuele en auditieve elementen en stimuleert de interesse en actie van de doelgroep. Een pakkend verhaal kan een emotionele band opbouwen met je publiek en het imago van jouw merk versterken.

Er zijn verschillende soorten commercials, zoals televisiecommercials, social media advertenties en online streaming spots. Elke soort biedt unieke voordelen en kan strategisch worden ingezet om jouw zichtbaarheid te vergroten.

Onze aanpak en werkwijze

Bij Videobrouwerij starten we altijd met een grondige analyse van jouw merk en doelen. Samen ontwikkelen we een creatief concept dat jouw boodschap op een effectieve manier overbrengt. Ons ervaren team van regisseurs en cameramannen zorgt voor hoogwaardige opnames, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat de commercial perfect aansluit bij jouw merkidentiteit. Elk detail, van visuele effecten tot muziekkeuze, wordt zorgvuldig overwogen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat indrukwekkend en professioneel is.

Waarom een commercial laten maken door Videobrouwerij?

Met meer dan tien jaar ervaring in het produceren van commercials voor diverse klanten, is Videobrouwerij de ideale partner om jouw boodschap effectief te presenteren. Of het nu gaat om productpromoties, merkcampagnes of speciale acties, wij hebben de expertise en creativiteit om jouw visie te realiseren. Onze commercials zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook uiterst functioneel en doelgericht. Dankzij onze uitgebreide ervaring in videoproductie garanderen wij de hoogste kwaliteit voor jouw commercial. Wij bieden een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie, waardoor jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is. Ons doel is om het productieproces voor jou zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

Commercial kosten en mogelijkheden

Klaar om jouw boodschap op een indrukwekkende manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een professionele commercial. Vraag een offerte aan, plan een afspraak of download onze prijslijst.

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Commercial laten maken commercial video maken reclamevideo reclame video laten maken 1

Specificaties

> Dienst: Commercial laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z

> Publicatie: TV, Social, Bioscoop, Website
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: acteurs, figuranten, voice-
over, drone shots, studio, interviews, logo
animatie, 3D animatie, social exports en meer!

> Afgeleverd: 25+ commercials
> Bedrijven: 350+
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

FAQ – Veel gestelde vragen over Commercials

1. Wat zijn de voordelen van commercial video’s?

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van commercial video’s in marketing en communicatie. Hier zijn 10 belangrijke voordelen:

 1. Verhoogde Merkbekendheid: Een goed gemaakte commercial kan je merknaam in het bewustzijn van een breed publiek brengen, waardoor je naamsbekendheid aanzienlijk toeneemt.
 2. Verbeterde Vertrouwdheid en Geloofwaardigheid: Professionele commercials helpen om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij potentiële klanten doordat je merk er betrouwbaar en professioneel uitziet.
 3. Hogere Conversieratio’s: Een pakkende commercial kan potentiële klanten overtuigen om actie te ondernemen, wat leidt tot een hogere conversieratio.
 4. Emotionele Connectie: Commercials kunnen emoties oproepen, waardoor je een sterke emotionele band met je doelgroep kunt creëren.
 5. Breder Bereik: Commercials kunnen via verschillende kanalen worden verspreid, zoals televisie, social media en online platforms, waardoor je een breed publiek kunt bereiken.
 6. Duidelijke Communicatie van Boodschap: Een commercial biedt de mogelijkheid om je boodschap op een duidelijke en beknopte manier over te brengen.
 7. Creatieve Uitdrukking van het Merk: Commercials bieden ruimte voor creatieve storytelling, waardoor je merk zich kan onderscheiden van concurrenten.
 8. Hogere Klantbetrokkenheid: Visuele en auditieve elementen in commercials kunnen de betrokkenheid van klanten verhogen en hen langer geboeid houden.
 9. Gemakkelijk Meetbare Resultaten: Het succes van commercials kan eenvoudig worden gemeten met behulp van analysetools, wat helpt bij het optimaliseren van toekomstige campagnes.
 10. Concurrentievoordeel: Een unieke en effectieve commercial kan je merk onderscheiden van concurrenten en een voordeel bieden op de markt.

Nieuwsgierig wat we voor jouw commercial kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Hoeveel kost een commercial laten maken?

De kosten voor het laten maken van een commercial kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste elementen die de prijs beïnvloeden:

 1. Complexiteit en Lengte van de Commercial: Een eenvoudige, korte commercial kost minder dan een uitgebreide productie met meerdere scènes en complexe bewerkingen.
 2. Productiekwaliteit: Het gebruik van professionele camera’s, verlichting en audioapparatuur kan de kosten verhogen, maar resulteert in een hogere kwaliteit video.
 3. Scriptontwikkeling: Een goed geschreven script is essentieel voor een effectieve commercial. Kosten kunnen variëren afhankelijk van de benodigde tijd en expertise.
 4. Aantal Opnamedagen: Hoe meer opnamedagen er nodig zijn, hoe hoger de kosten voor zaken zoals locatiehuur, apparatuur en crew.
 5. Locaties: Opnames op specifieke of meerdere locaties kunnen extra logistieke kosten met zich meebrengen, zoals reis- en verblijfskosten.
 6. Postproductie: De bewerkingsfase, inclusief montage, kleurcorrectie, geluidssynchronisatie en het toevoegen van grafische elementen, speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke kosten.
 7. Animatie en Speciale Effecten: Het toevoegen van animaties of speciale effecten kan een extra investering vereisen, maar verhoogt de visuele aantrekkingskracht van de video.
 8. Muziek en Voice-Over: Het gebruik van professionele muziek en voice-overs kan de kwaliteit van de video verbeteren en de kosten beïnvloeden.
 9. Casting en Acteurs: Het inhuren van professionele acteurs of modellen om in je video te verschijnen kan de productiewaarde verhogen en de boodschap krachtiger overbrengen.
 10. Distributie en Marketing: Extra kosten kunnen ontstaan als je hulp nodig hebt bij het verspreiden van de video op verschillende kanalen en platforms om een zo groot mogelijk bereik te krijgen.

Nieuwsgierig wat we voor jouw commercial kunnen betekenen en wat onze tarieven zijn? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een commercial te maken?

Onze productietijd voor het maken van een commercial varieert doorgaans van 1 tot 3 weken. Hier is een overzicht van onze productieplanning:

Week 1: In deze fase houden we een voorbespreking, stellen we een offerte op, verzamelen we input, werken we het concept uit en creëren we een eerste versie van het tekstscript.

Week 2: In de tweede week werken we aan de definitieve versie van het script, het beeldscript, voeren we de draaidag uit en laten we een eventuele voice-over opnemen.

Week 3: In de derde week delen we een eerste versie van de commercialvideo met je, verwerken we je feedback en leveren we een tweede versie op tot aan de definitieve versie van de commercialvideo.


Nieuwsgierig wat we voor jouw commercial kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een commercial?

In de afgelopen 10 jaar hebben we onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het maken van een commercial video:

 1. Eerste overleg: Via telefoon, videoconferentie of een persoonlijke ontmoeting.
 2. Voorstel: Een voorstel via e-mail, inclusief diverse opties voor videoproducties, prijsinformatie en relevante voorbeelden.
 3. Bevestiging: Bevestiging van de definitieve offerte voor de commercial en de overeenstemming met onze Algemene Voorwaarden.
 4. Verzamelen van informatie en materialen: Voor ons werkopdracht document.
 5. Tekstscript opstellen: Het opstellen van een tekstscript, en het verwerken van eventuele feedback totdat het volledig naar wens is.
 6. Concept en storyboard uitwerken: Het gedetailleerd uitwerken van een concept en storyboard, totdat deze voldoet aan de verwachtingen.
 7. Werkopdracht opstellen: Met alle verzamelde gegevens en materialen.
 8. Team selecteren: Selecteren van het dream-team, zoals een cameraman, regisseur, geluidstechnicus, editor, animator, dronepiloot, livestream expert en voice-over artiest.
 9. Apparatuur voorbereiden: Het voorbereiden en testen van apparatuur, opladen en zorgen dat alles klaar is voor gebruik.
 10. Filmopnames: Filmopnames op de gekozen locatie of in onze studio, gebaseerd op de briefing en eventuele extra verzoeken op de dag zelf.
 11. Uploaden van materiaal: Uploaden van het gefilmde materiaal naar onze server en formatteren van de geheugenkaarten.
 12. Beeldselectie en voorbewerking: Van het beeldmateriaal.
 13. Eerste versie opleveren: Via ons online feedback platform.
 14. Feedback verzamelen en verwerken: Verzamelen en verwerken van feedback op de eerste versie.
 15. Tweede versie leveren: En dit proces herhalen tot de definitieve versie is bereikt.
 16. Social media en ondertitelde versies: Creëren en opleveren van eventuele sociale media en ondertitelde versies.
 17. Laatste controle: Een laatste controle om te verzekeren dat alles volledig naar wens is.

Nieuwsgierig wat we voor jouw commercial kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Hoe lang moet een succesvolle commercial zijn en hoe is dat opgebouwd?

Een succesvolle commercial heeft meestal een lengte tussen de 15 en 60 seconden. De ideale lengte hangt af van het platform waarop de commercial wordt uitgezonden en het doel van de boodschap. Hier is een algemene opbouw voor een effectieve commercial:

1. Opening (0-5 seconden)

 • Doel: Grijp de aandacht van de kijker onmiddellijk.
 • Inhoud: Gebruik visueel aantrekkelijke beelden, een pakkende slogan, of een intrigerend geluid. Zorg ervoor dat de kernboodschap of het merk snel wordt geïntroduceerd.

2. Middelste gedeelte (5-40 seconden)

 • Doel: Breng de boodschap over en bouw een connectie met de kijker.
 • Inhoud:
  • Probleemstelling: Introduceer een probleem dat de kijker kan herkennen.
  • Oplossing: Toon hoe jouw product of dienst dit probleem oplost. Gebruik visuals, testimonials, of demonstraties.
  • USP (Unique Selling Proposition): Benadruk wat jouw product of dienst uniek maakt ten opzichte van concurrenten.
  • Merkversterking: Laat het merk duidelijk naar voren komen door middel van logo’s, kleuren, en andere branding-elementen.

3. Slot (5-15 seconden)

 • Doel: Sluit af met een sterke oproep tot actie en merkherkenning.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action (CTA): Spoor de kijker aan om een actie te ondernemen, zoals “Bezoek onze website,” “Koop nu,” “Bel ons,” of “Download de app.”
  • Merknaam en Logo: Eindig met de merknaam en het logo duidelijk in beeld.
  • Contactinformatie: Voeg indien relevant contactinformatie toe zoals een website, telefoonnummer, of social media handles.

Nieuwsgierig wat we voor jouw commercial kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een commercial?

Videobrouwerij is je partner in het hele proces van het produceren van een commercial. Van het definiëren van je doelstellingen tot aan het verspreiden van je content, en alles daartussenin. Als fullservice videoproductiebureau bieden wij een uitgebreid scala aan videoproductiediensten. In een eerste overleg analyseren we samen jouw wensen en behoeften voor het concept, de planning, de productie en de nabewerking. Voor elke stap van jouw project hebben wij gespecialiseerde professionals beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat niet één persoon, maar een heel team jouw productieopdracht uitvoert.

Als je een commercial bij ons wilt laten maken, dan kunnen we je helpen met de volgende diensten:

 • Ontwikkelen van strategieën en concepten
 • Redactionele werkzaamheden en projectbeheer
 • Filmopnamen op locatie, te water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabiliserende apparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regisseren en begeleiden van de productie
 • Interviewafname (voorbereiding en uitvoering)
 • Opname van geluid
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren
 • Dronebeelden
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Opname van voice-overs
 • Videobewerking
 • Toevoegen van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animeren van je logo
 • 2D- en 3D-animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in vrijwel alle talen
 • Aanpassingen voor sociale media
 • Distributie van content
 • Livestreamingdiensten

Met deze full-service diensten zorgt Videobrouwerij ervoor dat jouw commercial niet alleen creatief en boeiend is, maar ook effectief je doelgroep bereikt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw commercial kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een commercial?

De ROI (Return on Investment) van een commercial video kan op verschillende manieren worden gemeten, afhankelijk van de doelen van de video en de context waarin deze wordt gebruikt. Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de ROI van een commercial video:

 1. Verhoogde Merkbekendheid: Een effectieve commercial video kan de zichtbaarheid van je merk aanzienlijk vergroten, waardoor meer mensen bekend raken met je producten of diensten.
 2. Verhoogde Conversies en Verkoop: Door het benadrukken van de unieke voordelen van je producten of diensten, kan een commercial video de koopbeslissing van potentiële klanten beïnvloeden en leiden tot hogere verkoopcijfers.
 3. Verbeterde Klantenbinding: Commercials die emoties aanspreken of een sterk verhaal vertellen, kunnen de loyaliteit van bestaande klanten versterken en hen aanmoedigen om herhalingsaankopen te doen.
 4. Hogere Betrokkenheid op Social Media: Video’s zijn zeer deelbaar en kunnen leiden tot een hogere betrokkenheid op platforms zoals Facebook, Instagram en YouTube, wat resulteert in meer likes, shares en reacties.
 5. Verbeterde Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Video’s kunnen de tijd die bezoekers op je website doorbrengen verhogen, wat positief bijdraagt aan je SEO-ranking en meer organisch verkeer aantrekt.
 6. Lagere Klantacquisitiekosten: Door een grotere effectiviteit in het bereiken en converteren van je doelgroep, kunnen de kosten per verworven klant dalen.
 7. Breder Publieksbereik: Een goed geproduceerde video kan gemakkelijk worden verspreid over meerdere platforms en kanalen, waardoor je een breder publiek bereikt dan met andere marketingmethoden.
 8. Versterking van de Merkreputatie: Professionele en goed geproduceerde video’s kunnen de perceptie van je merk verbeteren, wat leidt tot een sterkere merkreputatie.
 9. Inzicht in Publiek en Markt: Met behulp van analytische tools kun je waardevolle gegevens verzamelen over hoe je doelgroep interactie heeft met je video, wat je kan helpen om toekomstige marketingstrategieën te verfijnen.
 10. Kostenbesparingen op Lange Termijn: Hoewel de initiële investering in een commercial video hoog kan zijn, kan het hergebruik van de video in verschillende campagnes en op verschillende platforms de kosten op lange termijn verlagen.

Nieuwsgierig wat we voor jouw commercial kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Commercial zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Het idee om zelf snel een commercial te produceren lijkt eenvoudig: een script bedenken, een camera huren, opnemen, een beetje knippen en plakken in een videobewerkingsprogramma, en klaar is Kees, toch? Deze aanpak overwegen velen.

We merken vaak dat bedrijven ervoor kiezen om eerst zelf een ‘commercieel filmpje’ te maken. Het gebruik van het woord ‘filmpje’ duidt meestal op een onderschatting van de opdracht. Wie écht begrijpt wat er nodig is aan tijd, expertise, ervaring en budget voor een hoogwaardige commercial, zal niet snel het woord ‘filmpje’ gebruiken. In veel gevallen ontvangen we enkele dagen later alsnog het verzoek om een ‘professionele commercial’ te creëren.

De uitspraak ‘goedkoop is duurkoop’ geldt zeker bij het maken van commercials. Je wilt tenslotte jouw organisatie, product of dienst op de best mogelijke manier presenteren met een commercial. Dit leidt tot snellere groei, meer erkenning en een effectieve impact. Maak het jezelf daarom gemakkelijker en efficiënter door direct te kiezen voor een professionele commercial van Videobrouwerij.


Nieuwsgierig wat we voor jouw commercial kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn commercial effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 20 jaar geleden was tv het enige platform voor commercials. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Elk platform heeft echter zijn eigen unieke aanpak voor video’s, waardoor een universele videodistributie niet langer effectief is. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle commercial distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: Definieer de doelgroep, stel een contentplan op en maak een publicatiekalender.
 2. Productie: Maak hoogwaardige opnames en verzamel extra materiaal zoals behind the scenes en interviews.
 3. Postproductie: Maak edits voor verschillende kanalen, inclusief ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: Verspreid de content via eigen kanalen, de website, nieuwsbrieven, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: Creëer teasers, highlights, GIF’s en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: Volg de prestaties, gebruik analyticstools en doe proeven met AB-tests.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: Update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Nieuwsgierig wat we voor jouw commercial kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Commercial laten maken door Videobrouwerij

Wil je een op maat gemaakte commercial laten maken? Doeltreffend en binnen je budget? Kies dan voor een commercial van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Commercial laten maken
Gepubliceerd op 1 september 2017 en voor het laatst bewerkt op 8 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.