Skip to main content

FAQ

Meest gestelde vragen

Algemene vragen


 

1. Waarom is Videobrouwerij de beste keuze?

Videobrouwerij is goedkoper dan de meeste productiebedrijven, dan wel niet de goedkoopste voor dezelfde of betere kwaliteit.

 

2. Waarom zijn de prijzen van Videobrouwerij een stuk goedkoper dan die van andere partijen?

Wij werken samen met veel jonge film en montage talenten die nog niet veel vaste lasten hebben en daarom tegen een laag tarief kunnen werken.

 

3. Waar zijn jullie gevestigd en beïnvloedt dat de locatie van mijn draaidag?

Zeker niet! Wij hebben film- en montage talenten door heel Nederland.

Film vragen


 

1. Met welke camera’s filmen?

Wij filmen standaard met een Sony FS5 en/of een Sony A7.

 

2. In welke kwaliteit ontvang ik de video?

Wij kunnen video’s afleveren in Biscoop formaat, 4K (ook wel Ultra HD), 1080P, 720P of social media formaat (twitter is max. 15mb namelijk). Elk ander formaat is in overleg ook mogelijk.

 

3. Kunnen jullie ook in de lucht of onderwater filmen?

Zeker weten! Wij werken met twee verschillende Drones voor luchtbeelden en verschillende GoPro’s voor onderwater. Beide opties kunnen wij in 4K kwaliteit filmen.

 

4. Kunnen jullie ook in slow-motion filmen of time-lapses maken?

Ja, dat is geen probleem.

 

5. Met hoeveel mensen komen jullie filmen?

Voor de meeste opdrachten komt er één iemand filmen, tenzij het een opdracht is waarbij het script/screenplay bewaakt moet worden. In dat geval gaat er een regiseur mee.

 

6. Kunnen er meerdere video’s op één dag opgenomen worden?

Ja, dat is vaak geen probleem. In het uiterste geval kunnen wij zelfs twee of drie teams naar u toe sturen voor opnames. Of we kunnen uit de beelden meerdere video’s halen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een aftermovie en een teaser.

Montage vragen


 

1. Wat zit er allemaal in een basis montage pakket?

Professionele montage van de beelden + No copyright muziek + Logo & eindscherm afbeelding (of een bestaande logo animatie).

 

2. Wat zit er allemaal in een premium montage pakket?

Professionele montage van de beelden + Copyright muziek + Logo- & eindscherm animatie + Moderne overgangseffecten + Professionele color grading + Sound effects.

 

3. Hoe lang moet een video worden?

Dat hangt van het doel af! Voor online video’s geldt meestal dat ze zo kort mogelijk moeten zijn omdat de spanningsboog van mensen steeds korter word. Maar voor live registratie video’s is dat natuurlijk een ander verhaal.

 

4. Hoe haal ik het meeste uit een videoproductie?

De kracht van video is inmiddels wel bekend, maar veel mensen weten niet dat je uit de geschoten beelden vaak nog veel meer leuke content kan halen. Bijvoorbeeld een trailer voor dat u de aftermovie plaatst.

 

5. Hoevaak en hoeveel aanpassingen mag ik doorgeven?

Als u kiest voor het basis montage pakket mag u één keer aanpassingen doorgeven. Met het premium montage pakket mag u maximaal drie keer aanpassingen doorgeven. Aanpassingsrondes die daar buiten vallen zullen extra in kosten worden gebracht tegen een uur tarief.

Voice-over vragen


 

1. Wat bedoelen jullie met een basis voice-over pakket?

Hierbij kunt u kiezen uit één van onze in-house stemmen of uw eigen / uw collega’s stem laten opnemem bij ons op kantoor in Amsterdam.

 

2. Wat bedoelen jullie met een premium voice-over pakket?

Hierbij kunt u kiezen uit tientalle professionele voice-over stemmen.

Muziek vragen


 

1. Wat bedoelen jullie met no-copyright muziek?

Dit is muziek zonder rechten. Met als voordeel dat wij deze muziek kostenloos kunnen gebruiken. Het nadeel is alleen dat veel andere videoproductiebedrijven deze nummers ook gebruiken.

 

2. Wat bedoelen jullie met copyright muziek?

Dit zijn nummers die we kunnen kopen om onder uw video te gebruiken. Vaak zijn dit wel wat betere nummers en zijn ze nog niet of nauwelijks gebruikt voor andere video’s.

Levering vragen


 

1. Hoeveel dagen duurt het standaard voordat de video klaar is?

Wij leveren standaard binnen 5 tot 7 werkdagen. Tegen een extra vergoeding kunnen we de meeste video’s ook binnen 48 uur of 24 uur afleveren of in het weekend doorwerken.

Pakketkorting vragen


 

1. Vanaf hoeveel video’s krijg ik pakketkorting?

Bij vier of meer video’s krijgt u bij ons een pakket korting.

Garantie vragen


 

1. Wat als ik meer aanpassingen heb dan de vooraf afgesproken aantal aanpassingsrondes?

Standaard krijgt u bij ons in het basis montagepakket één aanpassingsronde en in het premium montagepakket drie aanpassingsrondes. Mocht u daarna nog aanpassingen hebben dan zullen we daar extra kosten voor in rekening moeten brengen.