Skip to main content

Promotiefilm laten maken

Hoge kwaliteit promotiefilms voor een vaste lage prijs!

Een promotiefilm maken

Een promotiefilm laten maken is de manier om uw product, dienst of evenement onder de aandacht te brengen bij uw doelgroep. Promotiefilms zijn een erg populaire vorm van video content omdat u binnen enkele seconden enorm veel kunt vertellen, laten zien en gevoelsmatig kunt overbrengen.

Promotiefilms worden nog wel eens verward met het maken van een bedrijfsfilm. Met als grootste verschil dat u bij een promotiefilm niet uw merk of bedrijf in de spotlight zet, maar juist uw product of dienst. 

Succesvolle promotiefilm van Videobrouwerij

Wilt u ook een promotiefilm laten maken, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle promotiefilm begint met een duidelijk begrip van uw doelstelling. In de laatste 10 jaar hebben we ons daarom gespecialiseerd in het maken van doeltreffende promotiefilms die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Dat doen wij doormiddel van onze eigen videomarketing strategie:
1. Doelgerichte strategie: een winnende video strategie voor effectieve inzet;
2. Impactvolle storytelling: verhalen die resoneren en betrokkenheid stimuleren;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele film makers, apparatuur en software;
4. Slimme content distributieveelzijdige content distributie voor maximaal bereik.

De kracht van meerdere promotiefilms

Daarnaast geloven wij ook sterk in de kracht van meerdere videoproducties die gezamenlijk uw bedrijf promoten. Hierdoor ontstaat een synergie-effect waarbij het geheel groter is dan de som der delen, oftewel 1 + 1 = 3. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een bedrijfsfilm, product video, wervingsvideo, opleidingsvideo, bezoekersvideo en een aftermovie,

Verder produceren wij voor bijna al onze klanten een eigen promotionele videohuisstijl die we als extra animatie laag kunnen toevoegen aan alle video uitingen. Denk daarbij aan een unieke logo-animatie, geanimeerde titel animaties, titelbalkjes bij sprekers die in beeld komen en een eindscherm met een call-to-action.

Betaalbare promotiefilm laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een promotiefilm laten maken zonder dat u daar een fortuin voor moet betalen? Dan is Videobrouwerij de juiste keuze. Wij zijn in vergelijking met andere videoproductiebedrijven niet duur. Dat komt omdat wij jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste promotiefilm prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle promotiefilm makers die wij opleiden vanuit 10 jaar videoproductie ervaringen. Wij werken met dezelfde hoge kwaliteit videoapparatuur als waar tegenwoordig TV programma’s mee worden gemaakt. Op die manier kunnen we een hoge kwaliteit promotiefilms maken voor een relatief lage prijs.

Interesse? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via de offerte button, download onze prijslijst of plan een afspraak bij ons in. Tevens krijg u kwantiteitskorting bij een aanvraag van vier of meer draaidagen of promotiefilms.

Promotiefilm laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Promotiefilm laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3-5 werkdagen
> Final versie: 1-2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 gratis review rondes
> Extra opties: interviews, voice-over,
drone, product animatie, logo animatie,

ondertiteling, social media exports & meer!
> Producties: 2.500 videoproducties

> Klanten: 350 bedrijven en overheden
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde promotiefilm vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een promotiefilm?

Het inzetten van promotiefilms biedt diverse voordelen die zowel de interne als externe communicatie van een organisatie kunnen versterken. Hieronder worden enkele essentiële voordelen besproken:

 1. Versterkte Communicatie: Promotiefilms stellen organisaties in staat om complexe boodschappen op een heldere en aansprekende manier te communiceren. Door visuele en auditieve elementen te gebruiken, kunnen ingewikkelde concepten op een vereenvoudigde wijze worden uitgelegd.
 2. Verhoging van de Merkbekendheid: Door gebruik te maken van unieke en creatieve content kunnen bedrijven zich onderscheiden van hun concurrenten. Een goed geproduceerde promotiefilm kan de merkidentiteit versterken en de bekendheid vergroten.
 3. Emotionele Connectie: Video’s kunnen emotie en persoonlijkheid overbrengen op een manier die tekst en afbeeldingen niet kunnen. Dit helpt bij het opbouwen van een emotionele band met het publiek.
 4. Bevordering van Betrokkenheid: Visuele content, zoals video’s, trekt over het algemeen meer aandacht en genereert meer betrokkenheid dan alleen tekst of afbeeldingen. Dit kan leiden tot hogere betrokkenheidscijfers op sociale media en andere platforms.
 5. SEO Voordelen: Goed geoptimaliseerde promotiefilms kunnen de rangschikking in zoekmachines verbeteren. Video’s houden bezoekers langer op uw website, wat als een positief signaal wordt beschouwd door zoekmachines zoals Google.
 6. Veelzijdige Toepasbaarheid: Promotiefilms kunnen op verschillende platforms en in diverse formaten worden gebruikt, variërend van websites en sociale media tot presentaties en evenementen.
 7. Verhoging van Conversies: Video’s kunnen de conversieratio’s verhogen. Een boeiende en overtuigende promotiefilm kan kijkers aanzetten tot actie, zoals het aanschaffen van een product of het aanvragen van een dienst.
 8. Effectieve Training en Educatie: Promotiefilms kunnen ook intern worden ingezet, bijvoorbeeld voor het opleiden van medewerkers of het verduidelijken van nieuwe processen, wat tijd en middelen kan besparen.
 9. Duurzame Waarde op Lange Termijn: Een hoogwaardige promotiefilm kan gedurende vele jaren relevant blijven, waardoor het een kosteneffectieve investering is voor langetermijn marketingdoeleinden.
 10. Meetbare Resultaten: Dankzij moderne technologie is het mogelijk om gedetailleerde analyses te verkrijgen van de prestaties van uw video, waardoor u inzicht krijgt in het kijkersgedrag en hun voorkeuren.

2. Hoeveel kost een promotiefilm laten maken?

De kosten voor de productie van een promotiefilm variëren op basis van uw specifieke behoeften, doelen en beschikbaar budget.

Indien u meer details wilt ontvangen over onze prijzen, een op maat gemaakte offerte wenst te ontvangen, of een afspraak wilt plannen voor een persoonlijk gesprek, dan nodigen wij u uit om op één van de volgende links te klikken.

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
Meeting inplannen

Voor directe communicatie kunt u contact opnemen met Ben Balvers via het telefoonnummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een promotiefilm te maken?

Onze tijdlijn voor het maken van een promotiefilm varieert doorgaans van 1 tot 3 weken, afhankelijk van uw specifieke behoeften en planning. Hier is een overzicht van ons gebruikelijke productieschema:

 • Week 1: In deze week houden we een initiële bespreking, stellen we een offerte op, verzamelen we input, werken we aan het concept en creëren we een eerste versie van het script.
 • Week 2: De tweede week omvat het finaliseren van het script, het opstellen van een beeldscript, de draaidag en eventuele opname van een voice-overs.
 • Week 3: In de derde week voltooien we de eerste versie van de promotiefilm, waarop u feedback kunt geven via ons online feedbackplatform. Vervolgens werken we aan de tweede versie, ontvangen we opnieuw feedback, werken aan de derde versie met feedback, en uiteindelijk leveren we de definitieve versie van de promotiefilm.

Let op dat deze tijdslijn flexibel is en kan variëren op basis van de complexiteit en omvang van het project, evenals uw specifieke eisen. Wij streven er echter naar om de productie van uw promotiefilm zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een promotiefilm?

In ruim 10 jaar hebben we onze productiemethode tot in de puntjes geperfectioneerd. Hier volgt een gedetailleerd overzicht van ons proces voor het laten maken van een promotiefilm:

 1. Inleidend gesprek via telefoon, videovergadering of persoonlijke ontmoeting.
 2. Verzending van ons voorstel met meerdere videoproductie-opties, prijzen en voorbeelden.
 3. Goedkeuring van de officiële offerte en acceptatie van de Algemene Voorwaarden.
 4. Verzamelen van input en benodigde bestanden voor onze Werkopdracht.
 5. Schrijven van het scripts en verwerken van eventuele feedback totdat het naar tevredenheid is.
 6. Uitgebreide uitwerking van het concept en beeldscript tot ze volledig voldoen aan uw wensen.
 7. Opstellen van de Werkopdracht met alle bovengenoemde input en bestanden.
 8. Samenstellen van het team (opties zijn onder andere: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over).
 9. Opladen, testen, klaarzetten en inpakken van de benodigde filmapparatuur.
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) volgens de briefing en eventuele extra verzoeken op de opnamedag.
 11. Inladen van het beeldmateriaal op onze server en wissen van de geheugenkaarten.
 12. Beeldselectie en voormontage van het beeldmateriaal.
 13. Opleveren van de eerste versie en deze uploaden in ons online feedbackplatform met een link voor de klant.
 14. Verzamelen van feedback voor versie 1 en aanpassingen doorvoeren.
 15. Opleveren van de tweede versie en herhalen van dit proces totdat we de definitieve versie bereiken.
 16. Creatie van social media-formaten en ondertitelde versies, en deze opleveren.
 17. Een grondige controle om te verzekeren dat alles volledig aan uw verwachtingen voldoet.

5. Hoe lang moet een succesvolle promotiefilm zijn en hoe is dat opgebouwd?

Het vaststellen van de optimale lengte voor een promotiefilm is geen eenvoudige taak, omdat dit afhangt van verschillende variabelen, zoals uw doelen, doelgroep, gekozen platform en de belangrijkste boodschap die u wilt overbrengen. Maar op basis van onze ervaring, valt ongeveer 90% van onze video’s binnen een tijdsbestek van 1 tot 3 minuten.

Bij het ontwerpen van een succesvolle promotiefilm integreren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (bekend uit zijn boek “Start with Why”) met het AIDA-model van Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model bepleit het beginnen van elk gesprek of verhaal met “Waarom”, gevolgd door uitleg over “Hoe” en “Wat”. Het AIDA-model helpt ons om nauwkeuriger aan te sluiten bij de fase van het aankoopproces waarin de kijker zich bevindt.

Structuur van een doeltreffende promotiefilm
Om een doeltreffende promotiefilm te maken, stellen we onszelf de vraag: “Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?” Zodra we de aandacht van de kijker hebben getrokken, presenteren we een oplossing, ondersteund door praktijkvoorbeelden. Na het wekken van interesse, creëren we verlangen, vaak door de unieke verkooppunten (USP’s) te benadrukken. Hiermee tonen we aan dat de kijker niet alleen krijgt wat hij of zij zoekt, maar dat er ook andere voordelen zijn waar ze misschien nog niet aan hadden gedacht. Ons credo in deze fase is: beloof minder, lever meer! Op dit punt is de kijker geboeid, geïnteresseerd, verlangend en klaar voor actie. Het is dan tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Laten we aannemen dat we op basis van uw input een script van ongeveer 300 woorden hebben ontwikkeld, wat overeenkomt met ongeveer 2 minuten of 120 seconden video. De structuur van deze 120 seconden zou als volgt kunnen worden opgebouwd:

 • 0-20 sec = WAAROM? “Waarom is deze video relevant voor deze specifieke kijker?” (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? “Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?” (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? “Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?” (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? “Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?” (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een promotiefilm?

Bij Videobrouwerij zijn we er om u te ondersteunen gedurende het gehele videoproductie proces. Van het vaststellen van uw doelen tot aan het verspreiden van uw videocontent, en alles daartussenin. Als een full-service videoproductiebedrijf bieden wij een uitgebreid scala aan diensten aan. Tijdens ons eerste gesprek brengen we uw behoeften in kaart met betrekking tot conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productie werkzaamheden. Voor elke fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in op dat gebied, uiteraard wel met één vast aanspreekpunt.

Wanneer u ervoor kiest om gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan kunnen we u helpen met de volgende diensten:

 • Strategische planning en conceptontwikkeling
 • Redactionele werkzaamheden en projectmanagement
 • Opnames op locatie, onderwater en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiewerk
 • Interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie toevoegingen
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Livestreaming
 • Contentdistributie

Dit uitgebreide dienstenaanbod stelt ons in staat om uw project van strategie tot distributie te ondersteunen, met expertise op elk onderdeel.

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een promotiefilm?

Een promotiefilm kan een aanzienlijk hoge ROI opleveren wanneer alle aspecten, van de initiële doelstelling tot de uiteindelijke verspreiding, goed worden uitgevoerd. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een deskundig team samen, bestaande uit specialisten op elk onderdeel van de videoproductie. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier verzekeren wij de hoogste kwaliteit voor elke fase van uw promotiefilm.

De ROI van een promotiefilm
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een promotiefilm doorgaans tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw promotiefilm gedurende een periode van drie jaar in te zetten, resulteert dit in een maandelijkse investering tussen €30 en €100. De impact van uw promotiefilm op marketing en verkoop gedurende deze periode is aanzienlijk. Als u dit vergelijkt met alternatieven zoals beursdeelname of advertenties in vakbladen, die vaak duurder zijn en een kortere impact hebben, wordt het potentieel van een promotiefilm duidelijk.

Met name in de B2B-sector is de ROI van promotiefilms aanzienlijk. Gezien de vaak grote orderwaarden in B2B-markten, kan de investering in een promotiefilm snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te rechtvaardigen

9. Promotiefilm zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet overwegen om zelf snel een promotiefilm te produceren? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat bewerken met een gratis videobewerkingsprogramma en klaar, toch? Dit lijkt een gedachte die veel mensen koesteren.

We krijgen vaak te horen dat bedrijven van plan zijn om eerst zelf een ‘promotiefilmpje‘ te maken. Het gebruik van het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Voor wie zich bewust is van de benodigde tijd, kennis, ervaring en budget voor een hoogwaardige promotiefilm, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, ontvangen we enkele dagen na zo’n uitspraak toch een verzoek voor het maken van een ‘professionele promotiefilm‘.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van promotiefilms. U wilt immers uw organisatie op de best mogelijke manier presenteren via een promotiefilm. Dit draagt bij aan een snellere groei, verhoogde geloofwaardigheid en het realiseren van een effectieve impact. Bespaar uzelf dus tijd, moeite en budget door direct te kiezen voor een professionele promotiefilm van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn promotiefilm effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor promotiefilms. In de loop der jaren heeft video content een enorme transformatie doorgemaakt, waarbij video’s nu de meest gewaardeerde vorm van content zijn. Echter, elk platform vereist een specifieke benadering voor video content, en een uniforme strategie voor videoverspreiding is niet langer voldoende. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld voor effectieve video-distributie.

Een succesvolle promotiefilm distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: Definieer uw doelgroep, maak een contentplan en stel een publicatiekalender op.
 2. Productie: Zorg voor hoogwaardige opnames en overweeg aanvullend materiaal zoals behind-the-scenes en interviews.
 3. Postproductie: Bewerk de video voor verschillende kanalen, voeg ondertiteling en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Deel uw video op uw eigen kanalen, website, nieuwsbrief, werk samen met partners, schrijf gastblogs en overweeg betaalde promotie.
 5. Cross-promotie en Synergie op Sociale Media: Creëer teasers, hoogtepunten, GIFs en afbeeldingen om uw video op sociale media te promoten.
 6. Analyse en Optimalisatie: Volg de prestaties van uw video, maak gebruik van analysetools en voer A/B-tests uit om te optimaliseren.
 7. Feedback en Aanpassingen: Verzamel feedback en maak aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Updates en Hergebruik: Werk de content bij en overweeg hergebruik voor latere momenten.

Promotiefilm laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte promotiefilm laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een promotiefilm van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Promotiefilm laten maken