Skip to main content

Aftermovie laten maken

Hoge kwaliteit aftermovies, voor een vaste lage prijs!

Aftermovie maken van uw evenement

Een aftermovie laten maken is zeer geschikt ter promotie van uw evenement, festival, beurs of sportdag. Aftermovies zijn een erg populaire vorm van video content omdat u binnen enkele seconden een samenvatting kunt geven van alles dat uw doelgroep meegemaakt of juist gemist heeft. Aftermovies zijn daarom onmisbaar geworden bij moderne event-marketing. 

Daarnaast laat deze vorm van video content zich prima lenen voor zowel zakelijk als particulier gebruik en maakt de lange houdbaarheid van zo’n aftermovie het interessant om deze een jaar later opnieuw te gebruiken ter promotie van de nieuwe editie.

Succesvolle aftermovies van Videobrouwerij

Wilt u een aftermovie laten maken, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Bij Videobrouwerij geloven we dat het succes van een aftermovie begint met een duidelijk begrip van de doelstelling. In de afgelopen 10 jaar zijn wij daarom experts geworden in het maken van doeltreffende aftermovies die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Dat doen wij doormiddel van onze eigen videomarketing methode:
1. Doelgerichte strategie: een winnende video strategie voor effectieve inzet;
2. Impactvolle storytelling: verhalen die resoneren en betrokkenheid stimuleren;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele film makers, apparatuur en software;
4. Slimme content distributie: veelzijdige content distributie voor maximaal bereik.

Onze aftermovie produtiepakketten variëren van een halve draaidag met één cameraman tot een meerdaagse cameraploeg, meerdere camera’s, drone beelden, interactieve livestream enzovoort. En van een ‘standaard’ montagepakket zonder animaties tot een ‘spectaculair’ montagepakket met een unieke logo animatie, titel animaties, moderne overgangseffecten en een geanimeerd eindscherm.

Goedkope aftermovie laten maken

Wilt u een aftermovie laten maken zonder dat u daar te veel voor moet betalen? Dan is Videobrouwerij de juiste keuze. Wij zijn in vergelijking met andere video partijen niet duur. Dat komt omdat wij jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste aftermovie prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle filmmakers die wij opleiden vanuit 10 jaar videoproductie ervaringen. Wij werken met dezelfde hoge kwaliteit videoproductie apparatuur als waar tegenwoordig TV programma’s mee worden gemaakt. Op die manier kunnen we een hoge kwaliteit aftermovie maken voor een relatief lage prijs.

Aftermovie prijzen en mogelijkheden

Heeft u interesse gekregen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via de offerte button, download onze prijslijst of plan een afspraak bij ons in. 

Aftermovie laten maken videobrouwerij aftermovie maken aftermovies 2023

Specificaties

> Dienst: Aftermovie laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Socials, TV
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 12-24 uur
> Final versie: 3-5 werkdagen
> Review rondes: 3 gratis reviews
> Extra opties: interviews, drone,
livestream, logo animatie, ondertiteling,

social media exports en meer!
> Afgeleverd: 25+ aftermovies
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

10 Veelgestelde vragen over Aftermovies (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een aftermovie?

Aftermovies zijn korte video’s die hoogtepunten van een evenement, feest, concert, of andere bijeenkomst laten zien. Ze kunnen verschillende voordelen bieden, zowel voor organisatoren als voor deelnemers. Hier zijn 10 voordelen van aftermovies:

 1. Herinnering aan het evenement: Aftermovies bieden een blijvende herinnering aan de deelnemers, waardoor ze kunnen terugkijken op de leuke momenten die ze hebben beleefd.
 2. Promotie voor toekomstige evenementen: Organisatoren kunnen aftermovies gebruiken om toekomstige evenementen te promoten en potentiële deelnemers enthousiast te maken.
 3. Delen op sociale media: Aftermovies kunnen gemakkelijk worden gedeeld op sociale media platforms, waardoor ze een breder publiek kunnen bereiken en de zichtbaarheid van het evenement kunnen vergroten.
 4. Betrekking van deelnemers: Deelnemers kunnen zichzelf en hun vrienden zien in de aftermovie, wat hun betrokkenheid bij toekomstige evenementen kan vergroten.
 5. Marketingmateriaal: Aftermovies kunnen worden gebruikt als effectief marketingmateriaal voor sponsors en partners van het evenement.
 6. Feedback en evaluatie: Organisatoren kunnen de aftermovie gebruiken om feedback te verzamelen van deelnemers en het evenement te evalueren voor toekomstige verbeteringen.
 7. Artistieke expressie: Aftermovies bieden de mogelijkheid om creatieve videografie en bewerkingstechnieken te tonen, wat kan bijdragen aan de artistieke reputatie van de maker.
 8. Bereik een groter publiek: Aftermovies kunnen mensen buiten het evenement aantrekken en nieuwsgierig maken om deel te nemen aan toekomstige edities.
 9. Documentatie van hoogtepunten: Aftermovies kunnen de hoogtepunten van een evenement vastleggen, zoals optredens, toespraken en speciale momenten, die anders verloren zouden kunnen gaan.
 10. Verhoogde deelnemersaantallen: Door de positieve sfeer en opwinding in de aftermovie kunnen meer mensen worden aangemoedigd om deel te nemen aan vergelijkbare evenementen in de toekomst.

2. Hoeveel kost een aftermovie laten maken?

De kosten voor het produceren van een aftermovie variëren afhankelijk van uw specifieke eisen, behoeften, doelen en het beschikbare budget.

Als u meer informatie wilt ontvangen over onze tarieven, een persoonlijke offerte wilt aanvragen of een afspraak wilt maken voor een gesprek, kunt u meer ontdekken via de volgende opties:

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een aftermovie te maken?

Het produceren van een aftermovie voor uw evenement kan doorgaans 1 tot 3 weken in beslag nemen.

Onze gebruikelijke tijdsplanning ziet er als volgt uit:

 • Week 1: Inleidende bespreking, opstellen van een offerte, verzamelen van input, uitwerken van het concept en opstellen van een eerste versie van het script.
 • Week 2: Definitieve versie van het script, opstellen van een beeldscript, opnamedag en eventuele opname van de voice-over.
 • Week 3: Eerste versie, ontvangst van feedback via ons online feedbackplatform, tweede versie, feedback, derde versie, feedback en uiteindelijke versie.

Spoedlevering aftermovie
Sommige aftermovies moeten sneller dan dat geproduceerd worden ivm een deadline.Voor dit soort projecten bieden wij een spoedlevering van de 1e edit na 6 uur, 12 uur, 24 uur en 48 uur. Nieuwsgierig naar de prijzen hiervoor? Vraag ons naar de mogelijkheden.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een aftermovie?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in de kleinste details verfijnd. Hier is een gedetailleerd overzicht van onze aanpak voor het produceren van een aftermovie:

 1. Inleidend gesprek via telefoon, video of persoonlijke meeting.
 2. Verzenden van een voorstel per e-mail met diverse videoproductie-opties, prijzen en voorbeelden.
 3. Goedkeuring van de officiële offerte voor de aftermovie en acceptatie van de Algemene Voorwaarden.
 4. Verzamelen van input en benodigde bestanden voor onze Werkopdracht.
 5. Opstellen van het tekstscript en verwerken van eventuele feedback totdat het naar tevredenheid is.
 6. Uitgebreide uitwerking van het concept en het beeldscript tot deze volledig aan de verwachtingen voldoen.
 7. Samenstellen van de Werkopdracht met alle verzamelde input en benodigde bestanden.
 8. Selectie van het team (opties zijn onder andere: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestreamexpert, voice-over).
 9. Opladen, testen, instellen en inpakken van de benodigde apparatuur.
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen tijdens de opnamedag.
 11. Inladen van het beeldmateriaal op onze server en het wissen van geheugenkaarten.
 12. Beeldselectie en voormontage van het geschoten beeldmateriaal.
 13. Leveren van de eerste versie en uploaden naar ons online feedbackplatform, met een link naar de klant.
 14. Verzamelen van feedback op versie 1 en het aanbrengen van aanpassingen.
 15. Leveren van de tweede versie en herhalen van dit proces totdat we de uiteindelijke versie bereiken.
 16. Creatie van social media-formaten en levering van ondertitelde versies.
 17. Controle om te verzekeren dat alles volledig aan de verwachtingen voldoet.

5. Hoe lang is een succesvolle aftermovie en hoe is dat opgebouwd?

Er is geen strikte regel voor de perfecte lengte van een aftermovie, aangezien dit afhankelijk is van diverse factoren zoals uw doelstellingen, doelgroep, gekozen platform en de specifieke boodschap die u wilt overbrengen. Onze ervaring heeft echter uitgewezen dat de meeste van onze video’s zich situeren binnen een tijdsbestek van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een succesvolle aftermovie integreren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (geïntroduceerd in het boek “Start with Why”) met het AIDA-model van Elmo Lewis. Het Golden Circle-model, een bekend leiderschaps- en communicatiemodel, raadt aan om elk gesprek of verhaal te beginnen met de vraag “Waarom”, gevolgd door uitleg over “Hoe” en “Wat”. Het AIDA-model helpt ons om nog nauwkeuriger aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt in het aankoopproces.

Structuur van een succesvolle aftermovie
Bij het creëren van een doeltreffende aftermovie beginnen we met de cruciale vraag: “Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk vraag heeft de klant en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?” Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we antwoorden op zijn of haar vraag ondersteund door praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en wekken van interesse, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Hiermee tonen we aan dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar ook andere voordelen ontdekt die wellicht nog niet in overweging zijn genomen. Ons credo in deze fase is: minder beloven, meer leveren! Op dit moment heeft de kijker interesse, verlangen en is hij of zij gereed voor actie. Dit is het moment voor de call-to-action.

Voorbeeld
Laten we aannemen dat we, op basis van uw input, een professioneel script van ongeveer 300 woorden ontwikkelen, wat overeenkomt met ongeveer 2 minuten of 120 seconden videomateriaal. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt kunnen worden ingedeeld:

 • 0-20 sec = WAAROM? “Waarom moet deze specifieke kijker deze video bekijken?” (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? “Hoe kan de kijker geholpen worden met dit probleem?” (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? “Op welke andere manieren kan de kijker nog meer worden ondersteund?” (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? “Wie bent u, wat kunt u voor de kijker betekenen en hoe kunnen zij met u in contact komen?” (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een aftermovie?

Bij Videobrouwerij zijn we er om u van begin tot eind te ondersteunen. Van het vaststellen van uw doelstellingen tot de uiteindelijke verspreiding van uw content, en alles daartussenin. Als een full-service videoproductiebedrijf bieden wij een uitgebreid scala aan diensten aan. Tijdens een initiële bespreking identificeren we uw behoeften met betrekking tot conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor elke fase van uw project brengen we gespecialiseerde experts in, die met u samenwerken. Dit betekent dat we niet afhankelijk zijn van slechts één persoon die verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team samen met u aan uw productie werkt. Uiteraard met één vast aanspreekpunt.

Als u een aftermovie bij ons wil laten maken dan kunnen wij u met het volgende helpen:

 1. Strategieontwikkeling en conceptvorming
 2. Redactioneel werk en projectmanagement
 3. Filmen op locatie, onderwater en vanuit de lucht
 4. Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 5. Regie en productiebegeleiding
 6. Voorbereiden en afnemen van interviews
 7. Audio-opnames
 8. Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 9. Drone-opnames
 10. Gebruik van onze filmstudio
 11. Voice-over opnames
 12. Videomontage
 13. Toevoeging van achtergrondmuziek
 14. Sound design en geluidseffecten
 15. Animatie van uw logo
 16. 2D en 3D animatie toevoegingen
 17. Titelanimatie en ondertiteling
 18. Vertalingen in bijna alle talen
 19. Aanpassingen voor sociale media
 20. Contentdistributie
 21. Livestreaming

Ons doel is om uw project volledig te ondersteunen en ervoor te zorgen dat u over alle benodigde middelen en expertise beschikt om uw aftermovie succesvol te realiseren.

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een aftermovie?

Een aftermovie genereert een aanzienlijke ROI wanneer elk aspect, van doelstelling tot distributie, naadloos verloopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een toegewijd team van experts samen, elk met hun eigen specialiteit. Uiteraard heeft u één vast contactpersoon gedurende het hele proces. Op deze manier zorgen wij dat elke productiefase van uw aftermovie met de hoogst mogelijke kwaliteit wordt afgerond.

De ROI van een aftermovie
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een aftermovie doorgaans tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw aftermovie over een periode van drie jaar te gebruiken, komt dit neer op een maandelijkse investering van €30 tot €100. De impact van uw aftermovie op marketing en verkoop gedurende deze periode is echter aanzienlijk groter. Vergelijk dit eens met alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak duurder zijn en een kortere impact hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties buitengewoon positief. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een aftermovie snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Aftermovie zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een aftermovie kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de REC-knop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en klaar, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘event-filmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede aftermovie, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele aftermovie‘. Men is er dan achtergekomen dat het toch iets lastiger en tijdrovender is dan aanvankelijk gedacht.

De term ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van aftermovies. U wilt immers de beste versie van uw evenement presenteren door middel van een aftermovie. Dit draagt bij aan een hoger bereik, meer aanmeldingen of kaartverkopen en meer betrokkenheid rondom het evenement. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele aftermovie van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn aftermovie effectief delen en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor aftermovies. In de jaren daarna heeft videoproductie een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele aftermovie distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle aftermovie distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Aftermovie laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte aftermovie laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een aftermovie van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Aftermovie laten maken