Skip to main content

Het jaar 2020 bracht wereldwijd veel uitdagingen met zich mee vanwege de COVID-19-pandemie, waardoor veel evenementen gedwongen online moesten plaatsvinden. Eén van deze evenementen was het jaarlijks Huawei evenement genaamd Huawei Connect Europe 2020. Huawei bracht een Europese aanbesteding uit en deze werd binnen een week gewonnen door LEF marketing & events als evenementenbureau en Videobrouwerij als videoproductiebedrijf. Door nauw samen te werken met LEF en Huawei slaagden Videobrouwerij erin om maar liefst 120 video registraties te produceren in minder dan 1 maand tijd. Nadat alle crews weer terug kwamen op kantoor, en we de webcam beelden van de overige sprekers hadden ontvangen, ging een team van 8 video editors en 2 animators aan de slag met de videoproductie van ruim 120 video’s.

Het jaarlijkse evenement HCE (Huawei Connect Europe) is een belangrijk moment voor Huawei om te communiceren met haar partners en klanten. Gepland als een fysiek evenement, moesten alle plannen worden herzien vanwege de pandemie. Wat deze opdracht extra lastig maakte, was de snelle doorlooptijd. In slechts drie weken werd het videoconcept ontwikkeld, vier cameracrews van elk twee cameramannen ingepland. Deze crews reisden af naar verschillende locaties in Europa, waaronder Düsseldorf, Parijs, München, Nice en Hoofddorp, om hooggeplaatste functionarissen van Huawei te filmen. Verder gingen alle cameracrews op pad met exact dezelfde apparatuur, zodat alle 120 video’s er achteraf het zelfde uit zouden zien. Naast het op locatie filmen, ontving Videobrouwerij ook webcambeelden van een aantal sprekers die niet persoonlijk naar de opname locaties konden afreizen.

Elk video registratie duurde zo’n 10 tot 15 minuten lang en moest voorzien worden van PowerPoint slides, Huawei logo’s, een achtergrond en een mooie kleurlaag. Zodra een editor klaar was met een video presentatie werd deze gedeeld in ons online feedback platform. Hier kon de klant de video bekijken en op de seconden nauwkeurig feedback geven. Na ontvangst van de feedback gingen wij op onze beurt aan de slag met het maken van een nieuwe versie. Dat leidde tot een voortdurende samenwerking en verbetering van de video’s. Gemiddeld hadden de video’s 1 tot 2 review rondes nodig.

Ondanks de vele korte nachten en de hoge druk om te presteren, kijkt Videobrouwerij terug op een succesvolle samenwerking met zowel LEF marketing & events als Huawei. Het resultaat was een indrukwekkende reeks video’s die de boodschap van Huawei op een krachtige manier overbrachten, zelfs in deze uitdagende corona tijden.

De prestatie van Videobrouwerij bij HCE 2020 is een voorbeeld van hoe creativiteit, flexibiliteit en vastberadenheid kunnen leiden tot succes, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden. Het toont aan dat zelfs in tijden van crisis, wanneer fysieke bijeenkomsten beperkt zijn, de kracht van video kan worden benut om connectie en communicatie te behouden. Videobrouwerij heeft bewezen dat ze niet alleen in staat zijn om hoogwaardige videocontent te produceren, maar ook om te gedijen in een snel veranderende wereld waar online communicatie steeds belangrijker wordt.

Home » Nieuws » Ruim 120 videoproducties in 1 maand voor Huawei HCE2020