Skip to main content

Animatie video laten maken

Hoge kwaliteit animatie video’s voor een vaste lage prijs!

Een animatie video maken

Complexe boodschappen zijn niet altijd even makkelijk te communiceren. Een animatie video laten maken biedt de oplossing. Binnen één of enkele seconden is het mogelijk om uw boodschap op een heldere, leuke en krachtige manier over te brengen naar iedereen die binnen uw doelgroep valt. Denk daarbij aan een geanimeerde bedrijfsfilm, promotiefilm, product video, commercial, instructiefilm of case video.

Succesvolle animatie video laten maken

Wilt u ook een animatie video laten maken? Dan zijn er bijna geen limitaties. Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle animatie video begint met een duidelijk begrip van de doelstelling. In de laatste 10 jaar hebben we ons daarom gespecialiseerd in het maken van doeltreffende animatie video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Dat doen wij doormiddel van onze eigen videomarketing strategie:
1. Doelgerichte strategie: een winnende video strategie voor effectieve inzet;
2. Impactvolle storytelling: verhalen die resoneren en betrokkenheid stimuleren;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele animators, apparatuur en software;
4. Slimme content distributie: brede content distributie voor maximaal bereik.

Kracht van meerdere animatie video’s

Daarnaast geloven wij ook echt in de kracht van meerdere animatie video’s die gezamenlijk uw bedrijfsverhaal vertellen. Hierdoor ontstaat een soort synergie waarbij het geheel groter is dan de som der delen, oftewel 1 + 1 = 3. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een geanimeerde bedrijfsfilm, product animatie, uitleg animatie, marketing case video en leuke bedrijfsGIFs voor op instagram.

Verder ontwerpen wij voor bijna al onze klanten een unieke videohuisstijl die we vervolgens kunnen uitrollen over al uw video’s. Zowel video’s uit het verleden als (animatie)video’s die nog gemaakt moeten worden. Denk daarbij aan een unieke logo-animatie, geanimeerde titel animaties, titelschermen, titelbalkjes en eindschermen met call-to-action.

Betaalbare animatie video van Videobrouwerij

Wilt u een betaalbare animatie video laten maken? Dan is Videobrouwerij de juiste keuze. Wij zijn in vergelijking met andere animatie bedrijven niet duur. Dat komt omdat wij jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste animatie video prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle animatie makers die wij opleiden vanuit 10 jaar animatie video ervaringen. Wij werken met dezelfde hoge kwaliteit videoproductie apparatuur als waar tegenwoordig animatiefilms mee worden gemaakt. Op die manier kunnen we een hoge kwaliteit animatie video’s maken voor een relatief lage prijs.

Interesse? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via de offerte knop, download onze meest recente prijslijst of plan een (video)meeting bij ons in. Tevens krijg u kwantiteitskorting bij een aanvraag van vier of meer animatie video’s.

Animatie video laten maken - Videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Animatie video laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Socials, YouTube, Tv

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD (2D & 3D)
> Eerste versie: binnen 5-7 werkdagen
> Final versie: 2-3 weken na final script
> Review rondes: 3 gratis reviews
> Extra opties: logo animatie, voice-over,
sound effects, vertaling, ondertiteling, social
media exports, mascotte design en meer!
> Afgeleverd: 250+ animatie video’s
> Klanten: 150 bedrijven en overheden
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Meeting

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde animatie video vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een animatie video?

Animatie video’s bieden een groot aantal voordelen die ze bijzonder effectief maken voor communicatie-, marketing- en educatieve doeleinden. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Complexiteit Vereenvoudigd: Animatie maakt het mogelijk complexe ideeën, producten of diensten op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit te leggen. Met behulp van visuele metaforen en storytelling kunnen abstracte concepten worden vertaald naar toegankelijke inhoud voor het publiek.
 2. Hoge Aantrekkingskracht: Door het gebruik van heldere kleuren, beweging en creatieve personages trekt animatie de aandacht en houdt deze vast. Dit is vooral effectief in een tijdperk waar de aandachtsspanne van kijkers korter wordt.
 3. Creatieve Vrijheid: Animatie biedt bijna onbegrensde creatieve mogelijkheden. Je kunt personages, omgevingen en situaties creëren die in de echte wereld onmogelijk of onbetaalbaar zouden zijn. Dit stelt merken en organisaties in staat om unieke, fantasierijke content te produceren die opvalt.
 4. Emotionele Connectie: Door middel van storytelling en personages kan animatie een emotionele band met de kijker opbouwen. Dit helpt niet alleen om de boodschap effectiever over te brengen, maar verhoogt ook de kans dat de content gedeeld wordt en dat de kijker actie onderneemt.
 5. Toegankelijk voor een Breed Publiek: Animaties zijn niet gebonden aan taal of culturele barrières. Met de juiste aanpassingen, zoals voice-over of ondertiteling in verschillende talen, kan dezelfde video een internationaal publiek bereiken.
 6. Kostenbesparend op Lange Termijn: Hoewel de initiële investering in een animatievideo hoger kan zijn dan bij live-action, zijn de kosten voor aanpassingen of updates vaak lager. Er is geen behoefte aan nieuwe opnamesessies; animatie-elementen kunnen digitaal worden aangepast of bijgewerkt.
 7. Merkherkenning: Animatie biedt de mogelijkheid om merkelementen zoals kleuren, logo’s en stijlen consistent te integreren. Dit versterkt de merkherkenning en -identiteit bij het publiek.
 8. Brede Inzetbaarheid: Animatievideo’s kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van reclame, uitlegvideo’s en productdemo’s tot educatieve content en interne trainingen.
 9. Betere SEO en Online Zichtbaarheid: Videocontent wordt steeds belangrijker voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Websites met videocontent behouden bezoekers langer en scoren vaak hoger in zoekresultaten.
 10. Makkelijk Deelbaar: Video’s zijn makkelijk te delen op sociale media, websites en via e-mail. Dit vergroot het bereik van je boodschap en verhoogt de kans op virale verspreiding.

Door deze voordelen zijn animatie video’s een krachtig hulpmiddel voor elke communicatiestrategie, in staat om ingewikkelde informatie te vereenvoudigen, betrokkenheid te creëren, en een blijvende indruk te maken op het publiek.

2. Hoeveel kost een animatie video laten maken?

De kosten voor het maken van een animatie video variëren naargelang uw specifieke wensen, behoeften, doelstellingen en het beschikbare budget.

Bent u geïnteresseerd in onze tarieven? Wilt u een opmaat gemaakte offerte ontvangen of een afspraak maken voor een (video)gesprek? Klik dan verder via de volgende opties:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
Meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een animatie video te maken?

We kunnen een animatie video voor u maken binnen 1 – 4 weken.

Onze productieplanning ziet er dan vaak als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, stijlvoorstel en eerste versie van het storyboard.
 • Week 3: final versie van het storyboard, voice-over opname en eerste versie van de animatie video.
 • Week 4: tweede en derde versie van de animatie video op basis van uw feedback.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een animatie video?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een animatie video:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak;
 2. Voorstel per e-mail met meerdere animatie stijl keuzes, prijzen en voorbeelden;
 3. Akkoord op officiële animatie video offerte en Algemene Voorwaarden;
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht;
 5. Team samenstellen (schrijver, designer, animator, editor, voice-over en vertaler)
 6. Tekst script laten schijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is;
 7. Stijlvoorstel en storyboard tot in detail uitwerken met review rondes tot deze naar wens zijn;
 8. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant;
 9. Feedback van de eerste versie verzamelen en aanpassen;
 10. Tweede en derde versie opleveren op basis van de feedback tot we een final versie hebben bereikt;
 11. Social media formaten maken en ondertiteling toevoegen;
 12. Controle of alles helemaal naar wens is en eventuele vervolg projecten bespreken.

5. Hoe lang moet een succesvolle animatie video zijn en hoe is dat opgebouwd?

Het ideale lengte van een animatie video varieert en hangt af van meerdere elementen zoals uw doelstelling, uw publiek, het platform waarop de video wordt gedeeld, en de boodschap die u wilt overbrengen. Maar vanuit onze ervaring kunnen we zeggen dat zo’n 90% van onze producties tussen de 1 tot 3 minuten lang is.

In de opzet van een doeltreffende animatie video hanteren we een combinatie van Simon Sinek’s Golden Circle-theorie (geïntroduceerd in zijn boek “Start with Why”) en het klassieke AIDA-model door Elmo Lewis. Het Golden Circle-framework, bekend om zijn toepassing in leiderschap en communicatie, suggereert dat elke gesprek of verhaal moet beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door het ‘Hoe’ en afsluitend met het ‘Wat’. Het AIDA-model stelt ons daarnaast in staat om de animatie af te stemmen op de specifieke fase waarin onze doelgroep zich bevindt in het koopproces.

Opbouw van een effectieve animatie video
We starten met de fundamentele vraag: ‘Waarom zou deze video van belang zijn voor de kijker? Welk probleem lost het op en waarom zou de kijker blijven kijken tot het eind?’ Na het trekken van de aandacht van de kijker, introduceren we een oplossing, vaak onderbouwd met concrete voorbeelden. Vervolgens wekken we interesse en bouwen we verlangen op door de unieke verkooppunten (USP’s) uit te lichten, waarmee we aantonen dat onze oplossing niet alleen aan de behoeften voldoet, maar ook extra voordelen biedt die misschien nog niet eerder overwogen waren. Ons leidende principe is om minder te beloven en meer te leveren. Op dit punt is de kijker geëngageerd, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor een actie. Dit is het moment voor de call-to-action.

Voorbeeld
Als we uitgaan van een door u aangeleverd concept voor een professioneel script van circa 300 woorden, resulteert dit in een video van ongeveer 2 minuten of 120 seconden. De structuur van deze 120 seconden zou er als volgt uitzien:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Wat maakt deze video boeiend voor de betreffende kijker?’ (Aandacht trekken)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Hoe biedt deze oplossing een antwoord op het probleem van de kijker?’ (Interesse wekken)
 • 60-90 sec = WAT? ‘Op welke extra manieren kan de kijker ondersteund worden?’ (Verlangen opbouwen)
 • 90-120 sec = WIE/WAT/HOE? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker, en hoe kunnen zij contact met u opnemen?’ (Aanzetten tot actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een animatie video?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de animatie, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor alle taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie. Uiteraard met één vast aanspreekpunt.

Als u interesse heeft in het maken van een animatie video dan kunnen we u helpen met al deze taken:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Karakter design en stijlvoorstel
 • Storyboard
 • 2D en 3D animatie video’s
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie strategie

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een animatie video?

Een animatie video levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw animatie video met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een animatie video
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een animatie video gemiddeld tussen de €1.400 en €6.000. Als u van plan bent om uw animatie video over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €39 en €167. De impact van uw animatie video op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een animatie video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Zelf een animatie video maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een animatie video kunnen maken? Een script schrijven, zelf inspreken, wat knippen en plakken in een gratis animatie programma en klaar, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘animatie filmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede animatie video, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaak krijgen we enkele dagen later alsnog de vraag voor een offerte van een ‘professionele animatie video‘.

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van animatie video’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie, product of dienst presenteren door middel van een animatie video. Dit draagt bij aan snellere groei, professionaliteit en het bereiken van een meer doeltreffende impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele animatie video van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn animatie video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor animatie video’s. In de jaren daarna heeft video content een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle animatie video distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender;
 2. Productie: hoogwaardige designs, extra animaties zoals uw bedrijfslogo;
 3. Postproductie: edits voor verschillende social media kanalen en met ondertitels;
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties;
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen;
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests;
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie;
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

animatie video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte animatie video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een animatie video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Animatie video laten maken