Skip to main content

Animatie video laten maken

Professionele animatie video’s die indruk maken op je publiek

Wil je een animatie video laten maken? Ontdek hoe wij jouw verhaal tot leven kunnen brengen met een professionele animatie video.

Waarom een animatie video maken?

Animatie video’s zijn een krachtig middel om jouw boodschap op een heldere en boeiende manier over te brengen. Ze maken complexe informatie begrijpelijk en brengen de unieke aspecten van jouw producten, diensten of bedrijf tot leven. Dankzij hun visuele aantrekkingskracht kunnen animatie video’s de aandacht van jouw doelgroep vasthouden en hen op een interactieve manier informeren. Dit kan helpen om de merkbekendheid te vergroten en de verkoop te stimuleren. Een goed gemaakte animatie video kan jouw publiek inspireren en motiveren tot actie, waardoor jouw marketingdoelen sneller worden bereikt.

Onze aanpak voor het laten maken van een Animatie video

Bij Videobrouwerij starten we altijd met een diepgaande analyse van jouw doelen en doelgroep. Samen ontwikkelen we een creatief concept dat jouw boodschap krachtig overbrengt. Ons getalenteerde team van grafisch designers en animators werken met de nieuwste technieken en technologieën om een animatie video te maken die niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook perfect aansluit op jouw merkidentiteit.

Bij Videobrouwerij zorgen we ervoor dat elk aspect van de animatie video klopt, van het ontwerp tot de voice-over en van visuele effecten tot de juiste muziekkeuze. Met als resultaat: een professionele animatie video die de boodschap helder overbrengt, indruk maakt en uw doelgroep aanzet tot actie. 

Waarom een animatie video laten maken door Videobrouwerij?

Met meer dan een decennium ervaring in het produceren van animatie video’s voor diverse klanten, zijn wij de ideale partner om jouw boodschap effectief over te brengen. Of het nu gaat om productlanceringen, marketingcampagnes of bedrijfsuitingen wij hebben de kennis en creativiteit om jouw visie te realiseren.

Bij Videobrouwerij combineren we creativiteit, technische expertise en klantgerichtheid. Onze animatie video’s zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar vertellen ook een krachtig verhaal. Dankzij onze ruime ervaring in videoproductie garanderen wij de hoogste kwaliteit voor jouw animatie video.

Wij bieden een volledig pakket aan diensten, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat wij alle creatieve en technische aspecten voor jou uit handen nemen, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is. Ons doel is om het productieproces voor jou zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

Betaalbare animatie laten maken door Videobrouwerij

Klaar om jouw boodschap op een inspirerende manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een professionele animatie video. Vraag een offerte aan, plan een meeting in of download onze prijslijst.

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Animatie video laten maken - videobrouwerij 3

Specificaties

> Dienst: Animatie video laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Socials, YouTube, Tv

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD (2D & 3D)
> Eerste versie: binnen 5-7 werkdagen
> Final versie: 2-3 weken na final script
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: logo animatie, voice-over,
sound effects, vertaling, ondertiteling, social
media exports, mascotte design en meer!
> Afgeleverd: 250+ animatie video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Meeting

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veelgestelde vragen over animatie video’s

1. Wat zijn de voordelen van een animatie video?

Animatie video’s bieden een groot aantal voordelen die ze bijzonder effectief maken voor communicatie-, marketing- en educatieve doeleinden. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Complexe concepten vereenvoudigen: Animatie maakt het mogelijk om ingewikkelde ideeën, processen of producten op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit te leggen.
 2. Aandacht vasthouden: Animatie video’s zijn visueel aantrekkelijk en kunnen de aandacht van het publiek beter vasthouden dan tekst of statische afbeeldingen.
 3. Betere draagwijdte: Animatie video’s kunnen een breder publiek aanspreken en zijn vaak gemakkelijker te begrijpen voor mensen van verschillende leeftijden en achtergronden.
 4. Verhoogde retentie: Mensen onthouden visuele informatie beter dan tekst. Animatie video’s kunnen helpen om de boodschap langer in het geheugen van de kijkers te laten blijven.
 5. Creatieve vrijheid: In animatie zijn er vrijwel geen beperkingen op wat je kunt weergeven. Dit biedt de vrijheid om creatieve en fantasierijke verhalen te vertellen die met traditionele videotechnieken moeilijk of kostbaar zouden zijn.
 6. Consistentie en controle: Omdat alles geanimeerd is, heb je volledige controle over elk aspect van de video, van kleuren en bewegingen tot timing en visuele effecten. Dit zorgt voor consistentie in de branding en boodschap.
 7. Veelzijdigheid in gebruik: Animatie video’s kunnen op veel verschillende manieren worden ingezet, zoals in marketingcampagnes, trainingsmateriaal, productlanceringen, educatieve content, en op social media.
 8. Emotionele connectie: Animatie kan emoties effectief overbrengen, waardoor kijkers een sterkere emotionele connectie kunnen voelen met het merk of de boodschap.
 9. Verschillende stijlen en technieken: Er zijn verschillende stijlen van animatie (zoals 2D, 3D, whiteboard-animatie, motion graphics) die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelstellingen van een project.
 10. Kostenbesparend op de lange termijn: Hoewel de initiële kosten van het maken van een animatie video hoger kunnen zijn, kunnen ze op de lange termijn kostenbesparend zijn doordat ze minder vaak hoeven te worden bijgewerkt of opnieuw gefilmd in vergelijking met live-action video’s.

Nieuwsgierig wat we voor jouw animatie video kunnen betekenen? Klik dan verder via de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Hoeveel kost een animatie video laten maken?

De kosten voor het laten maken van een animatie video kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die van invloed zijn op de prijs:

 1. Lengte van de Animatie: Hoe langer de video, hoe hoger de kosten. Dit komt doordat er meer tijd en middelen nodig zijn om een langere animatie te produceren.
 2. Complexiteit van de Animatie: Simpele 2D animaties kosten doorgaans minder dan complexe 3D animaties of gedetailleerde motion graphics. Hoe ingewikkelder de animatiestijl en -techniek, hoe duurder het wordt.
 3. Kwaliteit en Detailniveau: Video’s met hoge resolutie (4k of 8k), gedetailleerde scenes en animaties waarin veel gebeurd zijn duurder om te produceren dan eenvoudigere en minder gedetailleerde video’s.
 4. Aantal Karakters en Scènes: Het aantal geanimeerde karakters en verschillende scènes beïnvloedt de kosten. Meer karakters en scènes vereisen meer werk voor de animators.
 5. Muziek en Geluidseffecten: Professionele muziek en geluidseffecten, evenals het inhuren van voice overs, dragen bij aan de totale kosten.
 6. Script, Stijlvoorstel en Storyboard: Het schrijven van een script en het maken van een stijlvoorstel en storyboard kunnen extra kosten met zich meebrengen.
 7. Productietijd: Strakke deadlines kunnen de kosten verhogen, omdat er mogelijk meer personeel of overuren nodig zijn om het project op tijd af te krijgen.
 8. Aanvullende Diensten: Diensten zoals project management, ondertiteling en extra edits kunnen ook de totale kosten beïnvloeden.
 9. Licenties en Rechten: Eventuele auteursrechten voor het gebruik van bepaalde muziek of voice-over stemmen kunnen ook een rol spelen in de totale kosten.

Door deze factoren te overwegen, kunnen bedrijven en organisaties een beter inzicht krijgen in de potentiële kosten van het laten maken van een animatie video en deze afstemmen op hun budget en behoeften. 


Benieuwd wat onze prijzen zijn voor een animatie video? Klik dan verder via de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een animatie video te maken?

We kunnen een animatie video voor je maken binnen 1 – 4 weken.

Onze productieplanning ziet er dan vaak als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, stijlvoorstel en eerste versie van het storyboard.
 • Week 3: final versie van het storyboard, voice-over opname en eerste versie van de animatie video.
 • Week 4: tweede en derde versie van de animatie video op basis van jouw feedback.

Nieuwsgierig wat we voor jouw animatie video kunnen betekenen? Klik dan verder via de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een animatie video?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een animatie video:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak;
 2. Voorstel per e-mail met meerdere animatie stijl keuzes, prijzen en voorbeelden;
 3. Akkoord op officiële animatie video offerte en Algemene Voorwaarden;
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht;
 5. Team samenstellen (schrijver, designer, animator, editor, voice-over en vertaler)
 6. Tekst script laten schijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is;
 7. Stijlvoorstel en storyboard tot in detail uitwerken met review rondes tot deze naar wens zijn;
 8. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant;
 9. Feedback van de eerste versie verzamelen en aanpassen;
 10. Tweede en derde versie opleveren op basis van de feedback tot we een final versie hebben bereikt;
 11. Social media formaten maken en ondertiteling toevoegen;
 12. Controle of alles helemaal naar wens is en eventuele vervolg projecten bespreken.

Nieuwsgierig wat we voor jouw animatie video kunnen betekenen? Klik dan verder via de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Hoe lang moet een succesvolle animatie video zijn en hoe is dat opgebouwd?

De ideale lengte van een succesvolle animatievideo hangt af van het doel, het publiek en het platform waarop de video wordt gedeeld. Hier zijn enkele algemene richtlijnen en structuurelementen voor een effectieve animatievideo.

 1. Social Media Video’s (15 tot 60 sec): Korte animatie video’s werken het beste voor platforms zoals Instagram, TikTok en Twitter. Deze video’s moeten snel de kernboodschap overbrengen en de aandacht van de kijker trekken.
 2. Promotionele Video’s (60 tot 90 sec): Geschikt voor productpromoties, bedrijfsintroducties en marketingcampagnes. Dit is lang genoeg om de belangrijkste punten te behandelen zonder de aandacht van de kijker te verliezen.
 3. Educatieve Video’s (2 tot 5 min): Voor diepgaande uitleg, tutorials of training kunnen video’s iets langer zijn. Zorg ervoor dat de inhoud relevant en boeiend blijft.

Opbouw van een Succesvolle Animatie video:

 1. Opening (5-10% van de video):
  • Trek de Aandacht: Begin met een sterke visuele of auditieve haak om de aandacht van de kijker te trekken.
  • Introductie van het Probleem of Onderwerp: Stel kort het probleem, onderwerp of de vraagstelling voor die je gaat behandelen.
 2. Kernboodschap (70-80% van de video):
  • Uitleg en Verhaal: Leg het belangrijkste concept, product, of verhaal uit. Gebruik duidelijke visuals en beknopte tekst of voice-over om de boodschap over te brengen.
  • Ondersteuning met Voorbeelden: Voeg relevante voorbeelden, statistieken of casestudy’s toe om je punten te versterken.
  • Visuals en Animaties: Gebruik aantrekkelijke visuals en animaties om de kijker betrokken te houden en de boodschap te verduidelijken.
 3. Afsluiting (10-15% van de video):
  • Samenvatting: Herhaal kort de belangrijkste punten die je hebt behandeld.
  • Call-to-Action (CTA): Sluit af met een duidelijke oproep tot actie, zoals het bezoeken van een website, inschrijven voor een nieuwsbrief, of het delen van de video.

Nieuwsgierig wat we voor jouw animatie video kunnen betekenen? Klik dan verder via de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een animatie video?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om je te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van jouw doelen tot aan de distributie van de animatie, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die je bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor alle taken, maar dat een volledig team in co-creatie met je werkt aan jouw productie. Uiteraard met één vast aanspreekpunt.

Als je interesse hebt in het maken van een animatie video dan kunnen we je helpen met al deze taken:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Karakter design en stijlvoorstel
 • Storyboard
 • 2D en 3D animatie video’s
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Professionele of AI voice-overs
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van je logo
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie strategie

Nieuwsgierig wat we voor jouw animatie video kunnen betekenen? Klik dan verder via de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een animatie video?

De Return on Investment (ROI) van een animatievideo kan aanzienlijk zijn, hoewel dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals het doel, de kwaliteit van de video, en hoe goed de video aansluit bij de doelgroep. Hier zijn enkele manieren waarop de ROI van een animatievideo zich kan manifesteren:

 1. Verhoogde Conversieratio’s: Animatievideo’s kunnen helpen om de conversieratio’s te verhogen door complexe producten of diensten eenvoudig uit te leggen, wat leidt tot meer aankopen of inschrijvingen.
 2. Betere Merkherkenning: Door visueel aantrekkelijke en memorabele content te creëren, kunnen animatievideo’s bijdragen aan een sterkere merkherkenning en loyaliteit.
 3. Verhoogde Betrokkenheid: Animatievideo’s trekken vaak meer aandacht en betrokkenheid dan statische inhoud, wat leidt tot meer likes, shares en reacties op sociale media en andere platforms.
 4. Verbeterde Informatieoverdracht: Door complexe informatie op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier over te brengen, kunnen animatievideo’s de effectiviteit van communicatie en educatie verbeteren, wat waardevol is voor interne training en klanteducatie.
 5. Langer Blijven hangen op Webpagina’s: Websites met animatievideo’s zien vaak een verlengde verblijftijd van bezoekers, wat kan bijdragen aan een betere SEO-ranking en meer mogelijkheden voor conversies.
 6. Kostenbesparing op de Lange Termijn: Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, kunnen animatievideo’s op de lange termijn kostenbesparend zijn doordat ze minder vaak hoeven te worden geüpdatet of vervangen in vergelijking met live-action video’s.
 7. Verspreidbaarheid en Bereik: Animatievideo’s zijn vaak aantrekkelijker voor het publiek om te delen, wat kan leiden tot een groter organisch bereik en een hogere virale potentie.
 8. Ondersteuning van Verkoopteams: Verkoopteams kunnen animatievideo’s gebruiken als hulpmiddel om potentiële klanten beter te informeren en te overtuigen, wat kan leiden tot meer succesvolle verkoopgesprekken en deals.
 9. Verbeterde Klanttevredenheid: Goed gemaakte animatievideo’s kunnen bijdragen aan een betere klanttevredenheid door duidelijke uitleg en instructies te bieden, wat kan resulteren in minder supportvragen en hogere tevredenheidsscores.
 10. Competitief Voordeel: Het gebruik van professionele animatievideo’s kan een bedrijf helpen zich te onderscheiden van concurrenten en een meer innovatieve en vooruitstrevende indruk achter te laten bij het publiek.

Door deze voordelen te benutten, kunnen bedrijven en organisaties een aanzienlijke ROI realiseren met hun investering in animatievideo’s, zelfs zonder specifieke bedragen te noemen.


Nieuwsgierig wat we voor jouw animatie video kunnen betekenen? Klik dan verder via de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf een animatie video maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou je niet zelf snel een animatie video kunnen maken? Een script schrijven, zelf inspreken, wat knippen en plakken in een gratis animatie programma en klaar, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘animatie filmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede animatie video, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaak krijgen we enkele dagen later alsnog de vraag voor een offerte van een ‘professionele animatie video‘.

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van animatie video’s. Je wil immers de beste versie van jouw organisatie, product of dienst presenteren door middel van een animatie video. Dit draagt bij aan snellere groei, professionaliteit en het bereiken van een meer doeltreffende impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele animatie video van Videobrouwerij.


Nieuwsgierig wat we voor jouw animatie video kunnen betekenen? Klik dan verder via de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn animatie video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor animatie video’s. In de jaren daarna heeft video content een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle animatie video distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender;
 2. Productie: hoogwaardige designs, extra animaties zoals je bedrijfslogo;
 3. Postproductie: edits voor verschillende social media kanalen en met ondertitels;
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties;
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen;
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests;
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie;
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Nieuwsgierig wat we voor jouw animatie video kunnen betekenen? Klik dan verder via de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Animatie video laten maken door Videobrouwerij

Wil je een op maat gemaakte animatie video laten maken? Doeltreffend en binnen je budget? Kies dan voor een animatie video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Animatie video laten maken
Gepubliceerd op 1 december 2017 en voor het laatst bewerkt op 12 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.