Skip to main content

Videoproductie laten maken

Hoge kwaliteit videoproductie, voor een vaste lage prijs!

Een videoproductie maken

Wilt u een videoproductie maken, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle videoproductie begint met een duidelijk begrip van de doelstelling. In de afgelopen 10 jaar hebben we ons gespecialiseerd in het maken van doeltreffende video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Dat doen wij doormiddel van onze eigen videomarketing methode:
1. Doelgerichte strategie: een winnende video strategie voor effectieve inzet;
2. Impactvolle storytelling: verhalen die resoneren en betrokkenheid stimuleren;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele film makers, apparatuur en software;
4. Slimme content distributie: veelzijdige content distributie voor maximaal bereik.

In de afgelopen 10 jaar hebben wij zo’n 2.500 videoproducties mogen maken voor meer dan 350 bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van bedrijfsfilms tot aan aftermovies en van promotiefilms tot aan animatie video’s, wij kunnen u ermee helpen.

Betaalbare videoproductie laten maken

Wilt u een videoproductie laten maken door een professioneel videoproductiebedrijf, maar niet te veel betalen? Dan is Videobrouwerij in vergelijking met andere partijen niet duur. Dat komt omdat wij jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste videoproductie prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle filmmakers die wij opleiden vanuit 10 jaar videoproductie ervaringen. Wij werken met dezelfde hoge kwaliteit videoproductie apparatuur als waar tegenwoordig TV programma’s mee worden gemaakt. Op die manier kunnen we hoge kwaliteit videoproducties maken voor een relatief lage prijs.

Kracht van meerdere video’s

Daarnaast geloven wij ook sterk in de kracht van meerdere video’s die gezamenlijk uw bedrijfsverhaal vertellen. Hierdoor ontstaat een synergie effect waarbij het geheel meer is dan de som der delen, oftewel 1+1=3. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een bedrijfsfilm op uw website, promotiefilm voor uw product of dienst, wervingsvideo voor een openstaande vacature, trainingsvideo voor nieuwe werknemers en een aftermovie van uw bedrijfsfeest.

Als video content een vast onderdeel wordt binnen uw communicatiemix dan zult u altijd op de meest effectieve wijze communiceren met uw doelgroep. Verder ontwikkelen wij voor vrijwel al onze klanten een unieke videohuisstijl die we vervolgens over al deze video’s heen plaatsen. Denk daarbij aan een unieke logo animatie, geanimeerde titel animaties, titelbalkjes en een eindscherm met een call-to-action.

Videoproductie prijzen en mogelijkheden

Wilt u een videoproductie laten maken door Videobrouwerij? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, download onze prijslijst of plan een afspraak bij ons in. Tevens krijg u kwantiteitskorting bij een aanvraag van vier of meer opname dagen of video’s.

Videoproductie laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Videoproductie laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3-5 werkdagen
> Final versie: 1-2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 gratis reviews
> Extra opties: interviews, voice-over,
logo-animatie, drone, ronin, animatie,
ondertiteling, social exports en meer.

> Afgeleverd: 2.500+ videoproducties
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Veelgestelde videoproductie vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van videoproductie voor een bedrijf?

Videoproductie biedt veel voordelen voor bedrijven, ongeacht de grootte of sector. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Verbeterde communicatie: Video’s zijn een krachtig communicatiemiddel waarmee bedrijven hun boodschap op een boeiende en effectieve manier kunnen overbrengen aan hun doelgroep. Dit kan variëren van het presenteren van productinformatie tot het delen van bedrijfsverhalen en waarden.
 2. Toenemende online zichtbaarheid: Video’s worden vaak beter opgemerkt en gedeeld op sociale media en andere online platforms. Dit kan leiden tot een groter bereik en meer aandacht voor uw bedrijf.
 3. Verbeterde betrokkenheid: Mensen zijn over het algemeen meer betrokken bij videocontent dan bij tekstuele inhoud. Het gebruik van video kan de betrokkenheid van uw doelgroep vergroten en de tijd die ze op uw website of sociale media doorbrengen verlengen.
 4. Demonstratie van producten en diensten: Video’s kunnen worden gebruikt om producten en diensten te demonstreren, waardoor potentiële klanten een beter begrip krijgen van wat u aanbiedt en hoe het werkt.
 5. Merkversterking: Video’s kunnen bijdragen aan het versterken van uw merkidentiteit en het opbouwen van een emotionele band met uw doelgroep door uw bedrijfsmissie en -waarden op een creatieve manier over te brengen.
 6. SEO-voordelen: Video’s op uw website kunnen bijdragen aan een betere zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zoekmachines zoals Google geven vaak de voorkeur aan websites met video-inhoud, wat kan resulteren in een hogere positie in zoekresultaten.
 7. Onderwijs en training: Video’s kunnen worden gebruikt voor interne opleiding en training van medewerkers, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd en kosten worden bespaard.
 8. Klantgetuigenissen en reviews: Videotestimonials en productreviews kunnen geloofwaardigheid toevoegen aan uw bedrijf en het vertrouwen van potentiële klanten vergroten.
 9. Storytelling: Video’s stellen u in staat om verhalen te vertellen die resoneren met uw doelgroep, wat kan leiden tot een sterkere emotionele band en loyaliteit.
 10. Meetbare resultaten: Met behulp van analytische tools kunt u de prestaties van uw videocontent bijhouden, zoals weergaven, betrokkenheid en conversieratio’s, waardoor u inzicht krijgt in wat wel en niet werkt en uw strategie kunt aanpassen.

2. Welke videoproducties zijn er allemaal en welke zijn het meest effectief?

In de afgelopen 10 jaar zijn we zo’n 150 verschillende bedrijfsvideoproductie soorten tegen gekomen. Hier hebben we onlangs een blog over geschreven met een beschrijving per videoproductie soort. In dat blog bericht komen we uiteindelijk tot deze top 10 videoproducties die elk bedrijf zou moeten hebben:

Dit zijn de 10 soorten video’s die elk bedrijf zou moeten bezitten, onze top 10 winstmakende bedrijfsvideo’s:

 1. Bedrijfsfilm (home page)
 2. Bedrijfsvideo’s (werkwijze pagina)
 3. Promotiefilms / Promotievideo’s (advertising)
 4. Product video’s / Service video’s (product / dienst pagina’s)
 5. Instructiefilms / Instructievideo’s (QR code in de e-mail)
 6. Testimonial video’s / Referentie films (klanten pagina)
 7. Wervingsvideo’s / Recruitment video’s (vacature pagina)
 8. Opleidingsvideo’s / Trainingsvideo’s (intranet)
 9. Aftermovies / Zakelijke vlogs (social media)
 10. Video registratie / Livestreams (social media)

Ontdek welke 150 bedrijfsvideoproducties er allemaal zijn in onze blog: Top 150 Winstmakende Bedrijfsvideo’s

2. Hoeveel kost een videoproductie laten maken?

De kosten voor het laten maken van een videoproductie variëren op basis van uw wensen, behoeften, doelstellingen en budget.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze productie tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Klik dan verder:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
(Video)meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een video?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een videoproductie:

 1. We beginnen met een voorbespreking, die kan plaatsvinden via telefoon, een videovergadering of een persoonlijke ontmoeting.
 2. Vervolgens sturen we u een e-mail met verschillende videoproductie-opties, prijzen en voorbeelden.
 3. Nadat u akkoord gaat met onze officiële bedrijfsfilmofferte en Algemene Voorwaarden, gaan we verder met de volgende stappen.
 4. We verzamelen input en bestanden voor onze werkopdracht.
 5. We laten een tekstscript schrijven en verwerken eventuele feedback totdat het script aan uw wensen voldoet.
 6. Het concept en het beeldscript worden in detail uitgewerkt, opnieuw met uw feedback in gedachten.
 7. We stellen de werkopdracht op met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. We stellen een team samen, met keuzes zoals een cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream-expert en voice-over, afhankelijk van uw behoeften.
 9. We bereiden onze apparatuur voor door deze op te laden, te testen, klaar te leggen en in te pakken.
 10. We gaan op locatie filmen of in onze filmstudio, gebaseerd op de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Na het filmen, laden we het beeldmateriaal op onze server en wissen we de geheugenkaarten.
 12. We beginnen met de voormontage van het beeldmateriaal.
 13. De eerste versie wordt opgeleverd en geüpload naar ons online feedbackplatform met een link voor uw beoordeling.
 14. We verzamelen feedback op versie 1 en passen deze aan.
 15. We leveren een tweede versie op en herhalen dit proces totdat we een definitieve versie bereiken.
 16. We maken en leveren social media-formaten en ondertitelde versies.
 17. We voeren een laatste controle uit om ervoor te zorgen dat alles volledig aan uw wensen voldoet.

5. Hoe lang moet een succesvolle video zijn en hoe is dat opgebouwd?

De optimale lengte van een video is niet in beton gegoten; dit hangt af van verschillende factoren, zoals uw doelstellingen, doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Onze jarenlange ervaring wijst echter uit dat ongeveer 90% van onze video’s een duur heeft van maximaal 1 tot 3 minuten.

Structuur van een succesvolle videoproductie
Bij het maken van een succesvolle videoproductie integreren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek “Start with Why”) met het AIDA-model van Elmo Lewis (model uit de 19e eeuw). Het Golden Circle-model, een bewezen leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door de uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model stelt ons in staat om nauw aan te sluiten bij de fase van het aankoopproces waarin de kijker zich bevindt.

Voorbeeld
Laten we als voorbeeld aannemen dat we, op basis van uw input, een professioneel script van ongeveer 300 woorden hebben geschreven, wat overeenkomt met ongeveer 2 minuten of 120 seconden video. De structuur van deze 120 seconden kan als volgt worden opgebouwd:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video relevant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)

Deze structuur helpt bij het effectief overbrengen van uw boodschap en het vasthouden van de aandacht van uw kijkers gedurende de hele video.

Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het maken van een video?

Bij Videobrouwerij zijn we er om u te begeleiden van het begin tot het eind met uw project. Van het vaststellen van uw doelen tot de distributie van de content, en alles daartussenin. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een uitgebreid scala aan diensten. Tijdens een eerste bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en postproductiewerkzaamheden. Voor elke fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u ondersteunen. Dit betekent dat niet één persoon verantwoordelijk is voor alle taken, maar dat een heel team met u samenwerkt om uw productie te realiseren.

Als u ervoor kiest om gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan bieden wij al deze mogelijkheden:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, onderwater en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Voorbereiden en uitvoeren van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie elementen
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Content distributie
 • Livestreaming

8. Wat is de ROI (Return on investment) van een zakelijke videoproductie?

De ROI van een zakelijke video kan aanzienlijk zijn als elk aspect, van de doelstelling tot de distributie, goed en doordacht wordt uitgevoerd. Bij Videobrouwerij stellen we daarom voor elke aanvraag een dream-team van experts op elk gebied. Op die manier kunnen we de hoogste kwaliteit bieden in elke fase van uw videoproductie.

Het Rendement op Investering (ROI) van een Videoproductie
De kosten voor een professionele videoproductie variëren bij Videobrouwerij doorgaans tussen €1.200 en €4.000. Als u van plan bent uw video gedurende drie jaar in te zetten, komt dit neer op een maandelijkse investering tussen €30 en €100. De impact van uw zakelijke video op marketing en sales gedurende deze drie jaar is aanzienlijk groter. Vergelijk dit eens met alternatieven zoals het huren van stands op de beurs of advertenties in vakbladen. Dat is vaak vele malen duurder en zal een kortere impact hebben.

Met name in de B2B-sector kan de ROI van videoproducties aanzienlijk zijn. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B kan de investering in een zakelijke video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Zelf een video maken of juist laten maken door Videobrouwerij?

Misschien vraagt u zich af waarom u niet gewoon zelf snel een video kunt maken. Even een script schrijven, een camera huren, op ‘rec’ drukken, wat knippen en plakken met een gratis videobewerkingsprogramma, en klaar is kees, toch? Dit lijkt een gedachte te zijn die veel bedrijven hebben.

We krijgen vaak van bedrijven te horen dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘filmpje‘ te maken. Het gebruik van het woord ‘filmpje’ onthult vaak al een onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede zakelijke video, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaak genoeg ontvangen we enkele dagen na zo’n aankondiging toch een verzoek om een ‘professionele bedrijfsfilm’ te produceren.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van zakelijke video’s. U wilt tenslotte de beste weergave van uw organisatie presenteren via een video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer erkenning en het realiseren van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het meteen goed aan te pakken met een professionele videoproductie van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsfilms. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content geworden. Elk platform heeft echter zijn eigen unieke benadering van video. Een universele aanpak voor videodistributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

In 8 stappen een succesvolle distributie van uw video:

 1. Voorbereiding en Planning: Definieer uw doelgroep, stel een contentplan op en maak een publicatiekalender.
 2. Productie: Maak hoogwaardige opnames en verzamel extra materiaal zoals ‘achter de schermen’ beelden en interviews.
 3. Postproductie: Bewerk de video’s voor verschillende kanalen, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid de video’s op uw eigen kanalen, website, nieuwsbrief, via partnerschappen, gastblogs en gebruik betaalde promotie indien nodig.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: Maak teasers, hoogtepunten, gif-afbeeldingen en visuals om uw video op sociale media te promoten.
 6. Analyse en optimalisatie: Houd de prestaties van de video’s bij, maak gebruik van analysetools en voer A/B-tests uit om te optimaliseren.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en maak aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: Update de content indien nodig voor hergebruik op een later moment.

Deze stappen helpen u bij een effectieve distributie van uw video en zorgen ervoor dat uw videocontent optimaal wordt benut.

Video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Videoproductie laten maken