Skip to main content

Vlog laten maken

Hoge kwaliteit vlogs voor een betaalbare prijs!

Vlog laten maken

Een vlog laten maken is de manier om uw verhaal op een leuke, echte en persoonlijke manier over te brengen aan uw doelgroep. Als succesvolle vlogs op de juiste manier zijn uitgedacht, geproduceerd en gepubliceerd, dan kan dat zorgen voor enorm veel bereik, betrokkenheid en fan-creation / volgers. Met de komst van nieuwe technologieën zoals smartphones, het internet en social media is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om te vloggen. Selfie camera aan en gaan! Toch zal er altijd een groot verschil blijven tussen een amateur vlogger en een professionele vlogger. Dit verschil merkt u in beeldkwaliteit, geluidkwaliteit, branding, inhoud en storyline.

Waar in 2016 het woord ’treitervlogger’ nog werd uitgeroepen tot woord van het jaar, blijkt de term ‘vloggen’ inmiddels ook goed te zijn ingeburgerd in het bedrijfsleven. Het videologgen (vloggen) blijkt een handig instrument om als bedrijf inzage te geven in het dagelijks reilen en zeilen of om een persoonlijke band op te bouwen met je publiek. Denk bijvoorbeeld aan werknemers die naar het buitenland afreizen voor een beurs of werknemers die intern bezig zijn met een project en dat door middel van deze vlogs kunnen delen. Ook zien wij steeds vaker dat middelbare scholen deze vorm overnemen in hun marketing strategie.

Professionele vlog laten maken

Wil u een professionele vlog laten maken door Videobrouwerij? Dan kunnen wij verschillende opties aanbieden. Onze pakketten variëren van alleen het monteren van de vlogs (tot een korte en pakkende video). Tot een meerdaagse videoproductie met een voltallige cameraploeg, meerdere camera’s, belichting, presentator, filmstudio en een complete video huisstijl.

Onze pakket variaties zorgen ervoor dat onze professionele vlogproducties toegankelijk zijn voor zowel kleine ondernemers, als grote bedrijven. En voor meerdere vlogs per jaar in de vorm van een leuke samenwerking. Bij Videobrouwerij beschikken wij over een hele poule aan jonge talentvolle cameramannen en editors die klaar staan om u te helpen, tegen een betaalbare prijs.

Vlog video prijzen en mogelijkheden

Wilt u een vlog maken? Of wellicht zelfs in combinatie met een complete video huisstijl (logo animatie, titel animaties, titelscherm animaties en een geanimeerd eindscherm)? Dan denken wij graag met u mee! Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via de offerte button hier rechts in beeld of download onze prijslijst. Tevens krijg u kwantiteitskorting bij een aanvraag van vier of meer draaidagen of vlogs.

Vlog video portfolio

Benieuwd naar ons werk? Hieronder staan enkele opties. Een compleet overzicht van ons werk kunt u vinden op: Vlog video portfolio.

Vlog laten maken professionele vlog laten maken vlog video vlogs maken vlogger vloggen vlogbedrijf goede interview vragen

Specificaties

> Dienst: Vlog laten maken
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 tot 5 werkdagen
> Oplevering: 1 tot 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 via ons online platform
> Extra opties: ronin, drone, kleur lampen,
presentatie hostess /host, voice-over, interviews,
logo animatie,
ondertiteling, social exports en meer!
> Afgeleverd: 50+ vlogs

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Veelgestelde vragen over Vlogs (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van vlogs voor een bedrijven?

Vlogs kunnen voor bedrijven meerdere voordelen bieden, vooral in termen van marketing, merkbewustzijn, en klantenbinding. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Persoonlijkheid en Authenticiteit: Vlogs stellen bedrijven in staat hun merkpersoonlijkheid op een authentieke en persoonlijke manier uit te drukken. Dit kan helpen bij het opbouwen van een sterkere relatie met het publiek, omdat klanten zich meer verbonden voelen met merken die ze als authentiek beschouwen.
 2. Verbeterde Klantenbinding: Door regelmatig vlogs te posten, kunnen bedrijven een voortdurende dialoog met hun klanten onderhouden. Dit helpt niet alleen bij het behouden van bestaande klanten, maar kan ook nieuwe klanten aantrekken door mond-tot-mondreclame.
 3. SEO Voordelen: Vlogs kunnen helpen bij het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een bedrijf. Videocontent wordt door zoekmachines vaak als kwalitatieve content beschouwd, wat kan leiden tot een hogere ranking in zoekresultaten.
 4. Toegankelijkheid en Bereik: Videocontent is toegankelijk voor een breed publiek, inclusief mensen die liever kijken en luisteren dan lezen. Vlogs kunnen gemakkelijk worden gedeeld op sociale media, waardoor het bereik en de zichtbaarheid van het merk vergroot worden.
 5. Demonstratie van Producten en Diensten: Vlogs bieden een unieke kans om producten en diensten in actie te tonen. Dit kan potentiële klanten een beter begrip geven van wat ze kunnen verwachten en hen overhalen tot een aankoop.
 6. Marktonderzoek: Door interactie met kijkers via commentaren en likes, kunnen bedrijven waardevolle feedback en inzichten verkrijgen over hun doelgroep. Dit kan waardevolle informatie bieden voor toekomstige productontwikkeling en marketingstrategieën.
 7. Kosten-effectiviteit: In vergelijking met traditionele marketingkanalen kunnen vlogs een kosteneffectieve manier zijn om een merk te promoten. Met de juiste strategie kunnen zelfs kleine bedrijven een groot publiek bereiken zonder een groot budget.
 8. Storytelling: Vlogs bieden een uitstekend platform voor storytelling, waarmee bedrijven hun merkverhaal op een boeiende en memorabele manier kunnen vertellen. Dit kan helpen bij het opbouwen van een emotionele band met het publiek.

Samenvattend, vlogs kunnen een krachtige tool zijn voor bedrijven om hun merk te versterken, hun bereik te vergroten, en een diepere verbinding met hun klanten te ontwikkelen. Door de kracht van video te benutten, kunnen bedrijven een authentieke en impactvolle aanwezigheid opbouwen in het digitale landschap.

2. Welke zakelijke vlogs zijn er allemaal en welke zijn het meest effectief?

Zakelijke vlogs kunnen variëren in stijl en doel, afhankelijk van de sector, doelgroep, en de specifieke doelen van het bedrijf. Hier zijn enkele van de meest voorkomende en effectieve soorten zakelijke vlogs:

 1. Achter de Schermen (Behind-the-Scenes): Deze vlogs geven een kijkje achter de schermen van het bedrijf en tonen de dagelijkse activiteiten, hoe producten worden gemaakt, of wat er nodig is om een dienst te leveren. Ze helpen bij het opbouwen van transparantie en vertrouwen met het publiek.
 2. Product Demonstraties en Reviews: In deze vlogs worden nieuwe producten of diensten gedemonstreerd. Ze kunnen ook tips en trucs bevatten over hoe je het beste uit een product kunt halen. Dit type vlog kan zeer overtuigend zijn omdat het potentiële klanten laat zien hoe het product of de dienst hun leven kan verbeteren.
 3. Klantverhalen en Testimonials: Vlogs die echte klanten tonen die hun ervaringen met het bedrijf, product, of dienst delen. Deze zijn bijzonder effectief omdat ze sociale bewijskracht bieden en de geloofwaardigheid van het bedrijf versterken.
 4. Educatieve en How-To Vlogs: Deze vlogs bieden waardevolle informatie of leren de kijker iets nieuws, vaak gerelateerd aan het product of de dienst van het bedrijf. Ze zijn effectief omdat ze waarde toevoegen aan het leven van de kijker, waardoor de band met het merk wordt versterkt.
 5. Industrie Nieuws en Trends: Vlogs die ingaan op de laatste ontwikkelingen binnen de industrie. Ze positioneren het bedrijf als een gedachte leider en gaan de dialoog aan met het publiek over onderwerpen die hen interesseren.
 6. Interviews en Panel Discussies: Vlogs die interviews met medewerkers, leiders in de industrie, of tevreden klanten bevatten. Deze vorm van vlogging voegt een menselijk element toe en biedt diepgaande inzichten in specifieke onderwerpen.

De effectiviteit van zakelijke vlogs hangt sterk af van de doelgroep en de doelstellingen van het bedrijf. Achter de schermen en educatieve vlogs zijn vaak zeer effectief in het opbouwen van een merk en het creëren van een trouwe volgersbasis. Productdemonstraties, klantverhalen, en testimonials zijn bijzonder krachtig in het converteren van kijkers naar klanten door het tonen van de waarde en effectiviteit van producten of diensten.

Het belangrijkste voor het succes van zakelijke vlogs is dat de content authentiek, boeiend, en waardevol is voor de doelgroep. Consistentie in het posten van nieuwe content en interactie met kijkers door middel van commentaren en feedback zijn ook cruciale factoren voor het opbouwen van een succesvolle vlog.

2. Hoeveel kost een zakelijke vlog laten maken?

De kosten voor het laten maken van een zakelijke vlog variëren op basis van uw wensen, behoeften, doelstellingen en budget. Bij ons starten de kosten voor een video productie vanaf €399,- exclusief btw en reiskosten. Dit basispakket omvat een voorbespreking, het ontwikkelen van een strategie, concept plan van aanpak, vier uur videobewerking, projectmanagement en 3 rondes van feedback en aanpassingen.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze vlog productie tarieven, een op maat gemaakte offerte of een afspraak? Klik dan verder:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
(Video)meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een vlog?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een vlog:

 1. We beginnen met een voorbespreking, die kan plaatsvinden via telefoon, een videovergadering of een persoonlijke ontmoeting.
 2. Vervolgens sturen we u een e-mail met verschillende productie-opties, prijzen en voorbeelden.
 3. Nadat u akkoord gaat met onze officiële vlog offerte en Algemene Voorwaarden, gaan we verder met de volgende stappen.
 4. We verzamelen input en bestanden voor onze werkopdracht.
 5. Schrijven het tekstscript en verwerken eventuele feedback totdat het script aan uw wensen voldoet.
 6. Het concept en het beeldscript worden in detail uitgewerkt, opnieuw met uw feedback in gedachten.
 7. We stellen de werkopdracht op met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. We stellen een team samen zoals een cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot en voice-over, afhankelijk van uw behoeften.
 9. We bereiden onze apparatuur voor door deze op te laden, te testen, klaar te leggen en in te pakken.
 10. We gaan op locatie filmen of in onze filmstudio, gebaseerd op de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Na het filmen, laden we het beeldmateriaal op onze server en wissen we de geheugenkaarten.
 12. We beginnen met de voormontage van het beeldmateriaal.
 13. De eerste versie wordt opgeleverd en geüpload naar ons online feedbackplatform met een link voor uw beoordeling.
 14. We verzamelen feedback op versie 1 en passen deze aan.
 15. We leveren een tweede versie op en herhalen dit proces totdat we een definitieve versie bereiken.
 16. We maken en leveren social media-formaten en ondertitelde versies.
 17. We voeren een laatste controle uit om ervoor te zorgen dat alles volledig aan uw wensen voldoet.

5. Hoe lang moet een vlog zijn en hoe is dat opgebouwd?

De optimale lengte van een vlog is niet in beton gegoten; dit hangt af van verschillende factoren, zoals uw doelstellingen, doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Onze jarenlange ervaring wijst echter uit dat ongeveer 90% van onze video’s een duur heeft van maximaal 1 tot 3 minuten.

Structuur van een succesvolle vlog
Bij het maken van een succesvolle video integreren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek “Start with Why”) met het AIDA-model van Elmo Lewis (model uit de 19e eeuw). Het Golden Circle-model, een bewezen leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door de uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model stelt ons in staat om nauw aan te sluiten bij de fase van het aankoopproces waarin de kijker zich bevindt.

Voorbeeld
Laten we als voorbeeld aannemen dat we, op basis van uw input, een professioneel script van ongeveer 300 woorden hebben geschreven, wat overeenkomt met ongeveer 2 minuten of 120 seconden video. De structuur van deze 120 seconden kan als volgt worden opgebouwd:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video relevant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)

Deze structuur helpt bij het effectief overbrengen van uw boodschap en het vasthouden van de aandacht van uw kijkers gedurende de hele vlog video.

Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het maken van een vlog?

Bij Videobrouwerij zijn we er om u te begeleiden van het begin tot het eind met uw project. Van het vaststellen van uw doelen tot de distributie van de content, en alles daartussenin. Als full-service videoproductie bedrijf bieden wij een uitgebreid aanbod van diensten. Tijdens een eerste bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en postproductie werkzaamheden. Voor elke fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u ondersteunen. Dit betekent dat niet één persoon verantwoordelijk is voor alle taken, maar dat een heel team met u samenwerkt om uw productie te realiseren.

Als u ervoor kiest om gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan bieden wij al deze mogelijkheden:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, onderwater en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Voorbereiden en uitvoeren van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie elementen
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Content distributie
 • Livestreaming

8. Wat is de ROI (Return on investment) van een zakelijke Vlog?

De ROI van een zakelijke vlog kan aanzienlijk groot zijn als elk aspect (van de doelstelling tot de distributie) goed en doordacht wordt uitgevoerd. Bij Videobrouwerij stellen we daarom voor elke aanvraag een dream-team van experts op elk gebied. Op die manier kunnen we de hoogste kwaliteit bieden in elke fase van uw vlog productie.

Het Rendement op Investering (ROI) van een zakelijke Vlog
De kosten voor een professionele vlog variëren bij Videobrouwerij doorgaans tussen €400,- en €1.200. Als u van plan bent uw vlog gedurende drie jaar in te zetten, komt dit neer op een maandelijkse investering tussen €10 en €30. De impact van uw zakelijke vlog op marketing en sales gedurende deze drie jaar is aanzienlijk groter. Vergelijk dit eens met alternatieven zoals het huren van stands op de beurs of advertenties in vakbladen. Dat is vaak vele malen duurder en zal een kortere impact hebben.

Met name in de B2B-sector kan de ROI van vlogs aanzienlijk zijn. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B kan de investering in een zakelijke video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Zelf een vlog maken of laten maken door Videobrouwerij?

Misschien vraagt u zich af waarom u niet gewoon zelf snel een vlog kunt maken. Even een script schrijven, een camera huren, op ‘rec’ drukken, wat knippen en plakken met een gratis videobewerkingssoftware, en klaar is kees, toch? Dit lijkt een gedachte te zijn die veel bedrijven hebben.

We krijgen vaak van bedrijven te horen dat ze van plan zijn om eerst zelf een vlog ‘filmpje‘ te maken. Het gebruik van het woord ‘filmpje’ onthult vaak al een onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede zakelijke vlog, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaak genoeg ontvangen we enkele dagen na zo’n aankondiging toch een verzoek om een ‘professionele vlog’ te produceren.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van zakelijke vlogs. U wilt tenslotte de beste weergave van uw organisatie presenteren via een video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer erkenning en het realiseren van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het meteen goed aan te pakken met een professionele vlog van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn vlog effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor vlogs. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content geworden. Elk platform heeft echter zijn eigen unieke benadering van video. Een universele aanpak voor videodistributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

In 8 stappen een succesvolle distributie van uw video:

 1. Voorbereiding en Planning: Definieer uw doelgroep, stel een contentplan op en maak een publicatiekalender.
 2. Productie: Maak hoogwaardige opnames en verzamel extra materiaal zoals ‘achter de schermen’ beelden en interviews.
 3. Postproductie: Bewerk de vlogs voor verschillende kanalen, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid de vlogs op uw eigen kanalen, website, nieuwsbrief, via partnerschappen, gastblogs en gebruik betaalde promotie indien nodig.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: Maak teasers, hoogtepunten, gif-afbeeldingen en visuals om uw video op sociale media te promoten.
 6. Analyse en optimalisatie: Houd de prestaties van de vlogs bij, maak gebruik van analyse tools en voer A/B-tests uit om te optimaliseren.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en maak aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: Update de vlog indien nodig voor hergebruik op een later moment.

Deze stappen helpen u bij een effectieve distributie van uw video en zorgen ervoor dat uw vlog optimaal wordt benut.

Vlog laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte vlog laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Vlog video laten maken