Skip to main content

Referentie film laten maken

Hoge kwaliteit referentie films voor een vaste lage prijs!

Een referentie film maken

Wilt u positieve klantervaringen delen met uw doelgroep? Dan is een referentie film laten maken de juiste keuze. Met de opkomst van het internet zijn referentie films nog belangrijker geworden. Tegenwoordig kan iedereen eenvoudig producten of diensten aanbieden op internet of via social media, zonder tussenkomst van een fysieke winkel of webshop. Platforms zoals Marktplaats, Bol, Amazon of Fiverr maken handel voor iedereen toegankelijk. Helaas heeft deze lage toetredingsdrempel ook gezorgd voor meer onbetrouwbare aanbieders met bijvoorbeeld nep-recensies.

Om uw organisatie te onderscheiden van deze groep, kan een referentie film maken de ideale oplossing zijn. Niet alleen vertellen echte klanten over hun ervaring met uw product, dienst of organisatie, ze zien ook echt het resultaat waarover gesproken wordt. Want als nuchterheid hoog in het vaandel staat zoals hier in Nederland, dan is opscheppen vaak niet zo effectief. Veel beter kunt u anderen over uw prestaties te laten vertellen.

Referentie film laten maken met impact

Wilt u ook een referentie film laten maken? Dan kunnen we verschillende kanten op qua productie. Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle referentie film begint met een duidelijk begrip van uw product of dienst, de klant doelstelling en het resultaat. In de laatste 10 jaar hebben we ons daarom gespecialiseerd in het maken van doeltreffende referentiefilms die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Dat doen wij doormiddel van onze eigen videomarketing strategie:
1. Doelgerichte strategie: een doordachte referentiefilm strategie voor doeltreffende inzet;
2. Impactvolle storytelling: met korte en bondige verhalen die resoneren met uw doelgroep;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele referentiefilm makers, apparatuur en software;
4. Slimme content distributie: veelzijdige content distributie voor een maximaal bereik.

Goedkope referentie film laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een referentie film laten maken door een professioneel videoproductiebedrijf, zonder daarvoor te veel te moeten betalen? Dan is Videobrouwerij de beste keuze. Want in vergelijking met andere partijen zijn wij niet duur. Dat komt omdat wij jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste referentiefilm prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle film makers die wij opleiden vanuit 10 jaar videoproductie ervaringen. Wij werken met dezelfde hoge kwaliteit video apparatuur als waar tegenwoordig TV programma’s mee worden gemaakt. Op die manier kunnen we hoge kwaliteit refentiefilms maken voor een relatief lage prijs.

Referentiefilm kosten en mogelijkheden

Wilt u een referentie film laten maken door Videobrouwerij? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, download onze prijslijst of plan een afspraak bij ons in. Tevens krijg u kwantiteitskorting bij een aanvraag van vier of meer referentiefilms.

Referentie film laten maken referentie video maken review video reviewfilm laten maken 5

Specificaties

> Dienst: Referentie film laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Socials, Youtube, TV

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3-5 werkdagen
> Final versie: 1-2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: interviews, voice-over,
logo animatie, ondertiteling, drone shots,
ronin shots, social media exports en meer!

> Afgeleverd: 25+ referentie films
> Klanten: 350+
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde referentie film vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een referentie film?

Een referentie film, ook wel bekend als een testimonial video, biedt verschillende voordelen voor bedrijven en organisaties. Hier zijn tien belangrijke voordelen van het gebruik van referentiefilms:

 1. Geloofwaardigheid en vertrouwen: Referentiefilms tonen echte ervaringen en meningen van klanten, wat de geloofwaardigheid van een merk of product verhoogt. Dit kan het vertrouwen van potentiële klanten in het bedrijf aanzienlijk versterken.
 2. Persoonlijke connectie: Het persoonlijke element in referentiefilms helpt een emotionele band te creëren met de kijker. Het zien en horen van echte mensen die hun ervaringen delen, maakt de boodschap relatiever en overtuigender.
 3. Verbetering van merkimago: Door te laten zien dat echte klanten tevreden zijn met een product of dienst, kan een referentiefilm positief bijdragen aan het imago van het merk.
 4. Verhoogde conversie: Referentiefilms kunnen potentiële klanten overtuigen om een aankoop te doen of een dienst af te nemen, door het succes en de tevredenheid van anderen te tonen.
 5. Content voor marketingcampagnes: Deze films bieden waardevolle content die gebruikt kan worden in diverse marketingcampagnes, zoals op sociale media, in e-mailmarketing, en op websites.
 6. SEO voordelen: Net als andere soorten video’s, kunnen referentiefilms helpen bij zoekmachineoptimalisatie, vooral als ze correct getagd en beschreven zijn.
 7. Versterking van klantrelaties: Het betrekken van klanten bij het maken van een referentiefilm kan de relatie met hen versterken en hen een gevoel van betrokkenheid bij het merk geven.
 8. Inzicht in klanttevredenheid: Het proces van het maken van een referentiefilm biedt inzicht in wat klanten waarderen in een product of dienst, wat waardevolle feedback kan leveren voor toekomstige verbeteringen.
 9. Veelzijdige inzetbaarheid: Referentiefilms kunnen in verschillende contexten worden ingezet, van sociale media tot beurzen, en kunnen worden aangepast aan verschillende doelgroepen.
 10. Langdurige relevantie: Een goede referentiefilm kan jarenlang relevant en bruikbaar blijven, vooral als deze tijdloze aspecten van klanttevredenheid benadrukt. Dit maakt het een kostenefficiënte investering in marketingmateriaal.

2. Hoeveel kost een referentie film laten maken?

De kosten voor het maken van een referentie film variëren naargelang uw specifieke wensen, behoeften, doelstellingen en het beschikbare budget. Bij ons starten de kosten voor een referentie film vanaf €1.197,- exclusief btw en reiskosten. Dit basispakket omvat een voorbespreking, het ontwikkelen van een strategie en concept, vier uur filmen met basisapparatuur, vier uur videobewerking, projectmanagement en drie rondes van feedback en aanpassingen.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek meer via de volgende opties:

Referentie film offerte aanvragen
Referentie film prijslijst downloaden
Referentie film meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een referentie film te maken?

Het maken van een referentie film duurt bij ons zo’n 1 tot 3 weken, afhankelijk van uw specifieke behoeften en vereisten.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

Week 1: Voorbespreking, het opstellen van een offerte, het verzamelen van essentiële informatie, het ontwikkelen van een concept en het creëren van een eerste opzet voor het script.

Week 2: Afronding van het script, opstellen van de shotlist, de opnamedag en het eventueel opnemen van een voice-over.

Week 3: Oplevering van de eerste montage, het ontvangen van uw feedback via ons digitale feedbacksysteem, verwerking van de tweede en derde montage naargelang de feedback, en de levering van de definitieve versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een referentie-film?

In de afgelopen 10 jaar hebben we onze werkwijze tot in de puntjes geperfectioneerd. Hier volgt stappenplan van onze aanpak:

 1. Voorbespreking via telefoon, videoconferentie of een fysieke ontmoeting.
 2. Verzending van een voorstel per e-mail, inclusief diverse opties voor videoproductie, prijsoverzicht en voorbeeldmateriaal.
 3. Goedkeuring van de definitieve offerte voor de referentiefilm en overeenstemming met de Algemene Voorwaarden.
 4. Inzamelen van vereiste informatie en bestanden voor onze Projectopdracht.
 5. Het schrijven van het script en het verwerken van eventuele wijzigingen tot het volledig naar wens is.
 6. Uitwerken van het concept en het storyboard tot in de puntjes, zodat deze volledig voldoen aan uw verwachtingen.
 7. Opstellen van de Projectopdracht met alle verzamelde informatie en bestanden.
 8. Selectie van het team, met opties als: cameraman, regisseur, geluidstechnicus, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over artiest.
 9. Klaarmaken van de apparatuur: opladen, testen, voorbereiden en inpakken.
 10. Filmopnames op de gewenste locatie (of in onze studio), gebaseerd op de briefing en eventuele extra verzoeken op de dag zelf.
 11. Uploaden van het gefilmde materiaal op onze server en het formatteren van de geheugenkaarten.
 12. Beeld selectie en voormontage van de video.
 13. Eerste versie uploaden naar ons online feedback systeem en een link delen met de klant.
 14. Verzamelen en doorvoeren van feedback op de eerste versie.
 15. Opleveren van de tweede versie, en zo verder tot de definitieve versie is bereikt.
 16. Creëren en leveren van social media versies en ondertitelde varianten.
 17. Laatste controle om te verzekeren dat alles volledig naar wens is.

5. Hoe lang moet een succesvolle referentie-film zijn en hoe is dat opgebouwd?

De perfecte lengte voor een referentie-film is niet eenduidig te bepalen; dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw doelstelling, de doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Echter, gebaseerd op onze ervaring, valt 90% van onze video’s binnen de tijdsduur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een succesvolle referentie-film, combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek: Start with Why) met het AIDA-model van Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model, een erkend leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te starten met het ‘Waarom’, gevolgd door uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om nog nauwer aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve referentie-film
Voor het creëren van een effectieve referentie-film beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Zo laten we zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar dat er nog meer voordelen zijn die wellicht nog niet overwogen waren. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een referentie-film?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw referentie-film gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een referentie-film?

Een referentiefilm kan een aanzienlijke ROI opleveren, mits de gehele procesgang, van doelstelling tot distributie, optimaal verloopt. Bij Videobrouwerij stellen we voor elke opdracht een deskundig team samen, met één vast aanspreekpunt, om te waarborgen dat elke fase van uw referentievideo met de hoogste kwaliteit wordt uitgevoerd.

ROI van een referentiefilm
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een referentie film doorgaans tussen €1.200 en €4.000. Als u van plan bent de referentievideo gedurende drie jaar te benutten, komt dit neer op een maandelijkse investering van €30 tot €100. De impact van deze video op uw marketing en verkoop gedurende deze periode is aanzienlijk groter. Vergelijk dit eens met alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak duurder zijn en een kortere impactperiode hebben.

Met name in de B2B-sector kan de ROI van referentiefilms aanzienlijk zijn. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een referentievideo snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het binnenhalen van slechts één nieuwe klant voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Referentie film zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een referentie film kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘referentie filmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede referentie film, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele referentie film‘.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van referentiefilms. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een referentie film. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele referentie film van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn referentie film effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor referentie films. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle referentie film distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Referentie film laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte referentie film laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een referentie film van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Referentie film laten maken