Skip to main content

Interactive video laten maken

Creëer boeiende interactieve ervaringen

Wil je je publiek betrekken, hen laten interageren met je content en je boodschap effectief overbrengen? Dan is een interactieve video de perfecte oplossing.

Waarom een interactieve video laten maken?

Interactieve video’s zijn een krachtig middel om je publiek te betrekken en hen actief te laten deelnemen aan je verhaal. Ze maken het mogelijk om gepersonaliseerde en dynamische ervaringen te creëren, waardoor de kijker meer betrokken raakt en de boodschap beter blijft hangen. Met interactieve video’s kun je bijvoorbeeld quizzen, keuzemogelijkheden en call-to-actions integreren, waardoor de kijker zelf kan bepalen welke informatie hij wil zien.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij werken we nauw samen met onze klanten om interactieve video’s te creëren die jouw doelstellingen en visie weerspiegelen. We beginnen met een uitgebreide briefing om je wensen en doelstellingen te begrijpen. Vervolgens ontwikkelen we een concept dat perfect aansluit bij je merk en boodschap. Ons team van specialisten zorgt voor een hoogwaardige productie en een vlekkeloze montage, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën.

Onze specialisten zorgen ervoor dat jouw interactieve video een naadloze kijkervaring biedt. We besteden aandacht aan elk detail, van gebruiksvriendelijke interfaces tot visuele en auditieve perfectie. Het resultaat is een interactieve video die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een blijvende indruk achterlaat bij je publiek.

Interactieve video laten maken door Videobrouwerij

Met meer dan een decennium aan ervaring en duizenden succesvolle projecten, biedt Videobrouwerij een unieke combinatie van creativiteit, expertise en klantgerichte service. We zijn gespecialiseerd in het maken van interactieve video’s die je publiek echt betrekken en je boodschap krachtig overbrengen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door onze toewijding aan kwaliteit en innovatie. We bieden een compleet dienstenpakket, van conceptontwikkeling tot post-productie, zodat je je kunt richten op je kernactiviteiten terwijl wij zorgen voor een perfect eindresultaat.

Onze klantgerichte benadering garandeert dat we samen met jou een video creëren die aan al je verwachtingen voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen met het maken van een interactieve video.

Betaalbare interactieve video laten maken door Videobrouwerij

Klaar om je verhaal op een innovatieve en boeiende manier te vertellen? Neem contact met ons op voor een offerte, plan een afspraak of download onze prijslijst voor meer informatie.

Of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Interactieve video laten maken - videobrouwerij 2

Specificaties

> Dienst: Interactieve video laten maken
> Specialisme: Van concept tot realisatie
> Geschikt voor: Website, Social Media, YouTube
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 5 werkdagen
> Final versie: binnen 1 – 2 weken
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500+ video’s
> Klanten: 350+ bedrijven en organisaties
> Ervaring: 10+ jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

FAQ – Veel gestelde vragen over Interactieve video’s

1. Wat zijn de voordelen van interactieve video’s voor een bedrijf?

Interactieve video’s bieden bedrijven een scala aan voordelen die traditionele video’s niet kunnen evenaren:

 1. Betere Betrokkenheid: Interactieve video’s nodigen kijkers uit om deel te nemen, waardoor de betrokkenheid en retentie sterk toenemen.
 2. Diepere Analyse: U krijgt gedetailleerde inzichten in kijkersgedrag en betrokkenheid, wat waardevol kan zijn voor marketingstrategieën.
 3. Hogere Conversies: Door middel van call-to-action elementen kunnen kijkers direct een aankoop doen of informatie aanvragen, wat resulteert in hogere conversieratio’s.
 4. SEO Voordelen: Net als reguliere video’s, verbeteren interactieve video’s ook de SEO en kunnen ze bijdragen aan een hogere ranking in zoekmachines.
 5. Duidelijke Communicatie: Ze bieden een boeiende manier om complexe informatie over te brengen met interactieve elementen zoals quizzen en formulieren.
 6. Personalisatie: Interactieve video’s kunnen de ervaring afstemmen op de voorkeuren en acties van de kijker, wat leidt tot een meer gepersonaliseerde gebruikerservaring.
 7. Meerdere Toepassingen: Geschikt voor een breed scala aan gebruiksscenario’s, van productdemonstraties tot training en onboarding.
 8. Verhoogde Delenbaarheid: Mensen delen graag interactieve content die hen boeit, wat leidt tot een groter bereik en meer exposure.
 9. Effectieve Kennisoverdracht: Door de interactieve elementen leren kijkers sneller en onthouden ze de informatie langer.
 10. Meetbare Resultaten: De effectiviteit van interactieve video’s kan eenvoudig worden gemeten met gedetailleerde analytische gegevens, waardoor u uw ROI kunt optimaliseren.

Benieuwd wat interactieve video’s voor jou kunnen betekenen? Bekijk de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke vormen van interactieve video’s zijn er allemaal?

In de afgelopen jaren hebben we een breed scala aan interactieve video’s ontwikkeld. Hier zijn enkele typen die wij aanraden:

 1. Interactieve Productdemonstraties
 2. Shoppable Video’s
 3. Ons Recept voor Succes
 4. 360 Graden Tours
 5. Keuzegebaseerde Video’s
 6. Video Quizzen
 7. Interactieve Handleidingen
 8. Training en Onboarding Video’s
 9. Event Recaps
 10. Livestreams met Interactieve Elementen

Lees meer over de verschillende soorten interactieve video’s in onze blog: Top 10 Interactieve Video’s


Benieuwd wat interactieve video’s voor jou kunnen betekenen? Bekijk de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Wat zijn de kosten voor interactieve video’s?

De prijs voor het ontwikkelen van interactieve video’s kan variëren op basis van verschillende elementen. Hier zijn de belangrijkste factoren die daarin een rol spelen:

 1. Video Complexiteit: Eenvoudige, korte interactieve video’s zijn goedkoper dan uitgebreide video’s met veel interactieve onderdelen.
 2. Opnametijd: Hoe meer tijd het kost om de video op te nemen, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 3. Technologie: Geavanceerde interactieve technologieën kunnen extra investeringen vereisen, wat de totale kosten verhoogt.
 4. Scenario’s en Voorbereiding: De tijd die nodig is voor het ontwikkelen van scripts en gedetailleerde scenario’s kan de prijs beïnvloeden.
 5. Opnamelocaties: Specifieke opnamelocaties of meerdere locaties kunnen extra kosten met zich meebrengen.
 6. Nabewerking: Post-productie elementen zoals montage, kleurcorrectie, en het toevoegen van interactieve elementen dragen bij aan de totale kosten.
 7. Animatie en Effecten: Speciale effecten en animaties verhogen de visuele aantrekkingskracht maar ook de prijs.
 8. Audio en Voice-Over: Het toevoegen van muziek en voice-overs door professionals kan de prijs beïnvloeden.
 9. Talent en Cast: Professionele acteurs of modellen kunnen worden ingehuurd om de kwaliteit van de video te verhogen.
 10. Promotie en Verspreiding: De kosten kunnen ook omvatten wat nodig is om uw video te promoten en distribueren via diverse kanalen.

Benieuwd wat interactieve video’s voor jou kunnen betekenen? Bekijk de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een interactieve video?

Met onze uitgebreide ervaring van meer dan 10 jaar, hebben we onze werkwijze nauwgezet geperfectioneerd. Hier is een stap-voor-stap gids voor onze aanpak bij het maken van interactieve video’s:

 1. Initiële Bespreking: We starten met een bespreking via telefoon, videovergadering of fysiek overleg.
 2. Voorstel Doornemen: Vervolgens ontvang je een e-mail met verschillende productiemogelijkheden, prijzen en voorbeelden.
 3. Goedkeuring: Na jouw akkoord op onze offerte, beginnen we aan de volgende fase.
 4. Input en Bestanden: We verzamelen alle nodige input en bestanden voor het project.
 5. Scriptontwikkeling: We schrijven een script en verwerken eventuele feedback totdat het volledig aan jouw verwachtingen voldoet.
 6. Concept en Storyboard: Het concept en storyboard worden gedetailleerd uitgewerkt, met jouw feedback.
 7. Projectopdracht: We stellen de projectopdracht samen met alle verzamelde input en bestanden.
 8. Team Samenstellen: We formeren een team met specialisten zoals een cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream-expert en voice-over, afhankelijk van je vereisten.
 9. Uitrusting Voorbereiden: We bereiden onze uitrusting voor door deze te testen, op te laden en in te pakken.
 10. Opnamemoment: We filmen op locatie of in onze studio, afgestemd op de briefing en jouw extra wensen op de draaidag.
 11. Beeldmateriaal Verwerken: Na het filmen importeren we het beeldmateriaal naar onze server en legen we de geheugenkaarten.
 12. Voormontage: We selecteren het beeldmateriaal en maken een voormontage voor de editor.
 13. Eerste versie: De eerste versie wordt opgeleverd en gedeeld via ons online feedbackplatform voor jouw beoordeling.
 14. Feedback Verwerken: Op basis van de ontvangen feedback werken we naar de tweede, derde en uiteindelijke versie toe.
 15. Social Media Formaten: We maken geschikte social media-formaten en ondertitelde versies.
 16. Eindcontrole: We voeren een laatste controle uit om ervoor te zorgen dat alles perfect aansluit bij jouw wensen.

Benieuwd naar wat we kunnen betekenen voor jouw interactieve video? Klik dan op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat is de optimale lengte voor een interactieve video en hoe structureer je het?

De optimale lengte van een interactieve video hangt af van het platform, het doel en het publiek. Korte video’s (1-3 minuten) zijn ideaal voor social media, terwijl langere video’s (5-10 minuten of meer) geschikt zijn voor diepgaande inhoud zoals tutorials of documentaires. Hier is een opzet voor effectieve interactieve video’s:

1. Introductie (5-15 seconden)

 • Doel: Trek direct de aandacht van je publiek.
 • Inhoud:
  • Opvallende Start: Begin met een aansprekend beeld, een vraag of een boeiende uitspraak.
  • Titelkaart: Voeg een korte titel of tekstoverlay toe die de context van de video bepaalt.
  • Introductie: Stel kort het onderwerp en doel van de video voor.

2. Hoofdinhoud (1-8 minuten)

 • Doel: Communiceer de kernboodschap en houd de interesse van de kijker vast.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (30-90 seconden): Introduceer het eerste hoofdonderwerp of sectie van de inhoud.
  • Segment 2 (30-90 seconden): Bespreek het tweede hoofdonderwerp of sectie.
  • Segment 3 (30-90 seconden): Behandel het derde hoofdonderwerp of sectie, indien toepasselijk.
  • Diepgang: Zorg voor een boeiende presentatie, ondersteund door visuele hulpmiddelen zoals grafieken, video’s of afbeeldingen.
  • Overgangen: Gebruik visuele of auditieve overgangen om de verschillende segmenten vloeiend met elkaar te verbinden.

3. Intermezzo’s/Pauzes (5-10 seconden, indien van toepassing)

 • Doel: Geef kijkers korte pauzes om de informatie te verwerken.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Korte animaties of tekstoverlays om naar een nieuw segment te schakelen.
  • Korte Reclameboodschappen: Eventuele sponsorboodschappen of advertenties.

4. Interactiviteit (1-2 minuten, indien van toepassing)

 • Doel: Betrek het publiek en maak de video interactiever.
 • Inhoud:
  • Vragen en Antwoorden: Beantwoord vragen van het publiek die vooraf of live zijn ingezonden (geschikt voor livestreams of webinars).
  • Reacties: Lees en reageer op opmerkingen van kijkers (geschikt voor social media video’s).

5. Samenvatting en Conclusie (20-60 seconden)

 • Doel: Herhaal de belangrijkste punten en geef afsluitende gedachten.
 • Inhoud:
  • Kernpunten: Korte samenvatting van de belangrijkste besproken onderwerpen.
  • Conclusie: Eindgedachten en eventueel een persoonlijke noot van de presentator.

6. Afsluiting (10-20 seconden)

 • Doel: Sluit de video professioneel af en moedig kijkers aan om actie te ondernemen.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Spoor kijkers aan om de video te liken, delen, volgen of abonneren, en verwijs naar social media en de website.
  • Dankwoord: Bedank de kijkers voor hun tijd.
  • Afsluitende Beelden: Logo, contactinformatie en eventuele credits.

Door deze structuur te volgen, kun je boeiende en effectieve interactieve videoproducties creëren die de aandacht van je publiek vasthouden en je belangrijkste boodschappen sterk overbrengen.


Nieuwsgierig wat we voor jouw interactieve video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het maken van interactieve video’s?

Bij Videobrouwerij ondersteunen we je graag met het creëren van interactieve video’s. Van idee tot uitvoering en distributie, wij bieden een uitgebreide service. Als full-service bedrijf zorgen wij ervoor dat ieder project nauwkeurig en professioneel wordt uitgevoerd. Tijdens een eerste overleg identificeren we je behoeften rondom conceptontwikkeling, productie en nabewerking. Voor elke stap zetten we gespecialiseerde vakmensen in om je project tot een succes te maken, met één vast aanspreekpunt voor jou.

Onze diensten voor interactieve video’s omvatten onder andere:

 • Strategische planning en conceptontwikkeling
 • Redactionele ondersteuning en projectbeheer
 • Opnamen op locatie of in de studio, inclusief luchtbeelden
 • Gebruik van gespecialiseerde apparatuur zoals stabilizers en kranen
 • Regie en coördinatie
 • Voorbereiding en afnemen van interviews
 • Professionele audio-opnames
 • Casting van acteurs, presentatoren en figuranten
 • Drone opnames
 • Gebruik van onze opnamestudio
 • Inspreken van voice-overs
 • Videomontage en bewerking
 • Selectie van achtergrondmuziek
 • Sounddesign en geluidsbewerking
 • Logo-animatie
 • 2D- en 3D-animaties toevoegen
 • Animaties van titels en ondertiteling
 • Vertalingen in vrijwel elke taal
 • Optimalisatie voor sociale media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming van events

Dankzij deze uitgebreide diensten garanderen we dat je interactieve video’s niet alleen professioneel en meeslepend zijn, maar ook effectief je doelgroep bereiken.


Benieuwd wat we voor jouw interactieve video’s kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een interactieve video?

De ROI (Return on Investment) van interactieve video kan op verschillende manieren worden waargenomen, afhankelijk van de doelen en hoe de interactieve elementen zijn geïntegreerd. Enkele belangrijke factoren die de ROI van interactieve video beïnvloeden zijn:

 1. Hogere Betrokkenheid: Interactieve video’s kunnen kijkers actiever betrekken, wat leidt tot langer kijken en meer interactie.
 2. Verbeterde Leerervaring: Door interactieve elementen zoals quizzen en keuzemogelijkheden, kunnen kijkers de inhoud diepgaander begrijpen.
 3. Opbouw van Klantrelaties: Interactieve video’s kunnen het vertrouwen en de relaties met klanten versterken door hen een gepersonaliseerde ervaring te bieden.
 4. Verhoogde Conversieratio’s: Interactieve video’s kunnen direct leiden tot meer verkoop of leads door call-to-action knoppen en interactieve formulieren.
 5. SEO-Voordelen: Zoals reguliere video’s kunnen ook interactieve video’s helpen bij het verbeteren van SEO, waarbij de extra betrokkenheidssignalen extra voordelen bieden.
 6. Informatierijke Feedback: Met interactieve video’s kun je gedetailleerde analytische gegevens verkrijgen over de keuzes en reacties van de kijkers.
 7. Merkbekendheid: Net als standaard video’s kunnen interactieve video’s helpen om de merkbekendheid aanzienlijk te vergroten door unieke en gedenkwaardige ervaringen te bieden.
 8. Educatief Nut: Dankzij interactieve video’s kan complexe informatie op een onderhoudende en begrijpelijke manier worden overgebracht.
 9. Scalability: Interactieve video’s kunnen eenvoudig worden aangepast en opgeschaald om een breder publiek te bereiken zonder verlies van effectiviteit.
 10. Langdurige Waarde: Deze video’s blijven waardevol en relevant, zelfs lang na hun initiële publicatie, waardoor de initiële investering gerechtvaardigd is.

Benieuwd wat we met interactieve video’s voor jou kunnen doen? Klik op een van de onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf interactieve video’s maken of laten maken door Videobrouwerij?

Denk je erover om zelf interactieve video’s te maken? Met de juiste tools misschien een haalbaar idee, maar onderschat niet de complexiteit. Het gaat niet alleen om een verhaal vertellen, maar ook om de juiste interactieve elementen in te bouwen die naadloos met de inhoud samengaan.

Vaak horen we van bedrijven dat ze van plan zijn om zelf een ‘interactieve filmpje’ te maken. Maar onderschat de benodigde kennis, vaardigheden en tijd niet. Wat lijkt op een simpel project, kan snel omslaan in een ingewikkelde uitdaging. Het besef komt vaak pas na de eerste poging, waarna alsnog hulp wordt ingeroepen voor een professionele aanpak.

Goedkoop kan duurkoop blijken als het gaat om zakelijke interactieve video’s. Je wilt een indrukwekkende en foutloze presentatie van je merk, die aanzet tot actie en resultaten boekt. Bespaar jezelf tijd, moeite en kosten door het meteen goed te doen met een professionele interactieve video van Videobrouwerij.


Benieuwd wat we met interactieve video’s voor jou kunnen doen? Klik op een van de onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn interactieve video’s effectief verspreiden en promoten?

Vanaf de opkomst van platforms zoals YouTube heeft video een immense groei doorgemaakt. Maar met de opkomst van interactieve elementen, is de benadering van videodistributie ook geëvolueerd. Een one-size-fits-all aanpak werkt niet. Daarom biedt Videobrouwerij gepersonaliseerde strategieën voor de distributie van interactieve video’s.

In 8 stappen je interactieve video’s succesvol verspreiden:

 1. Strategische Voorbereiding: Richt je op je doelgroep, en ontwikkel een gedetailleerde contentstrategie.
 2. Kwalitatieve Productie: Zorg voor kwalitatieve opnames en verzamel ondersteunend materiaal, zoals extra video’s en interactieve segmenten.
 3. Bewuste Postproductie: Bewerk video’s voor specifieke kanalen en voeg interactieve functies zoals knoppen en quizzen toe.
 4. Gerichte Distributie: Publiceer de video’s op je website, social media, en overweeg partnerschappen en betaalde promotie.
 5. Kruispromotie: Gebruik verschillende formaten zoals teasers en sneak peeks op sociale media om de aandacht te trekken.
 6. Analyse: Monitor het succes van je video’s met analysetools en pas je strategie aan op basis van de gegevens.
 7. Ontvang en Gebruik Feedback: Verzamel feedback van je publiek en gebruik deze om je volgende video’s te verbeteren.
 8. Hergebruik Content: Werk video’s bij voor toekomstig gebruik en maximale impact over tijd.

Benieuwd wat we met interactieve video’s voor jou kunnen doen? Klik op een van de onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Interactieve video laten maken door Videobrouwerij

Ben je op zoek naar een interactieve video die engageert en impact maakt? Met Videobrouwerij haal je maatwerk in huis, passend binnen jouw budget.
Klik verder op één van de onderstaande knoppen of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Interactieve video laten maken
Gepubliceerd op 17 juni 2024 en voor het laatst bewerkt op 12 juli 2024.

Gepubliceerd op 17 juni 2024 en voor het laatst bewerkt op 12 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.