Skip to main content

Uitleg video laten maken

Leg complexe concepten helder uit

Wilt u een complexe boodschap simpel uitleggen, een product of dienst demonstreren of educatieve inhoud delen? Dan is een uitlegvideo de perfecte oplossing.

Waarom een uitlegvideo maken?

Een uitlegvideo is een krachtig middel om complexe informatie duidelijk en begrijpelijk te maken. Het helpt bij het verduidelijken van processen, producten of diensten en kan een breed publiek bereiken. Met een professionele uitlegvideo kunt u uw doelgroep op een efficiënte en aantrekkelijke manier informeren en instrueren.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij werken we nauw samen met onze klanten om hun visie tot leven te brengen. We starten met een diepgaande analyse van uw doelstellingen en doelgroep. Ons team ontwikkelt een op maat gemaakt concept dat aansluit bij uw wensen. Met de nieuwste technologieën en technieken zorgen we voor een hoogwaardige productie die uw boodschap helder overbrengt.

Onze experts in montage zorgen ervoor dat uw uitlegvideo professioneel en aantrekkelijk wordt. We letten op elk detail, van visuele effecten tot geluidskwaliteit, zodat uw video perfect aansluit bij uw merk en doelen.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Met meer dan een decennium aan ervaring en duizenden videoproducties op onze naam, weten we precies hoe we uw verhaal effectief kunnen vertellen. Of het nu gaat om uitlegvideo’s, bedrijfsfilms of promotievideo’s, wij bieden volledige service van concept tot eindproduct.

Videobrouwerij onderscheidt zich door creativiteit, technische kennis en klantgerichtheid. Wij geloven in video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een sterk verhaal vertellen. Onze uitgebreide ervaring in videoproductie garandeert de hoogste kwaliteit voor uw uitlegvideo.

Wij verzorgen het hele proces voor u, van conceptontwikkeling tot post-productie. Zo kunt u zich richten op uw kernactiviteiten terwijl wij zorgen voor een vlekkeloze productie. Ons doel is om het proces zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken voor u.

Betaalbare uitlegvideo laten maken door Videobrouwerij

Wilt u uw boodschap effectief overbrengen met een professionele uitlegvideo? Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte, plan een meeting of download onze prijslijst.

Neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Uitleg video laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Uitlegvideo laten maken
> Specialisme: Volledige service, van A tot Z
> Geschikt: Website, Social Media, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Finale versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 uitlegvideo’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde vragen over Uitleg video’s (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een uitlegvideo?

Het gebruik van een uitlegvideo biedt diverse voordelen, die zowel de interne als externe communicatie van een organisatie kunnen verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Duidelijke Communicatie: Uitlegvideos helpen bij het overbrengen van complexe boodschappen op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier.
 2. Verhoogde Merkbekendheid: Met unieke en creatieve inhoud kunnen bedrijven zich onderscheiden en hun merkidentiteit versterken.
 3. Emotionele Connectie: Video’s kunnen emotie en persoonlijkheid overbrengen, wat helpt bij het opbouwen van een emotionele band met het publiek.
 4. Verhoogde Betrokkenheid: Visuele content zoals video’s trekt meer aandacht en zorgt voor meer interactie dan alleen tekst of afbeeldingen.
 5. SEO Voordelen: Goed geoptimaliseerde uitlegvideos kunnen de zoekmachinerankings verbeteren. Video’s houden bezoekers langer op uw site, wat een positief signaal is voor zoekmachines.
 6. Veelzijdigheid: Uitlegvideos kunnen op verschillende platforms en in verschillende formaten worden gebruikt, van websites en sociale media tot presentaties en evenementen.
 7. Hogere Conversies: Video’s kunnen de conversieratio’s verhogen door kijkers aan te zetten tot actie.
 8. Effectieve Training en Educatie: Uitlegvideos kunnen intern worden gebruikt voor training en uitleg van nieuwe processen, wat tijd en middelen kan besparen.
 9. Lange Termijn Waarde: Een kwalitatief hoogwaardige uitlegvideo kan jarenlang relevant blijven en is daardoor een kosteneffectieve investering.
 10. Meetbare Resultaten: Met moderne technologie is het mogelijk om gedetailleerde analyses van uw video te verkrijgen, waardoor u inzicht krijgt in kijkersgedrag en voorkeuren.

2. Hoeveel kost het om een uitlegvideo te laten maken?

De kosten voor het maken van een uitlegvideo variëren afhankelijk van uw specifieke wensen, behoeften en budget.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek meer via de volgende opties:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
(Video)meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een uitlegvideo te maken?

We kunnen een uitlegvideo voor u maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname.
 • Week 3: 1e versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, 2e versie, feedback, 3e versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een uitlegvideo?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een uitlegvideo:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak.
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden.
 3. Akkoord op officiële uitlegvideo offerte en Algemene Voorwaarden.
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht.
 5. Tekst script laten schrijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is.
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is.
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over).
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken.
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen.
 12. Voormontage van het beeldmateriaal.
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant.
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen.
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt.
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren.
 17. Controle of alles helemaal naar wens is.

5. Hoe lang moet een succesvolle uitlegvideo zijn en hoe is dat opgebouwd?

De perfecte lengte voor een uitlegvideo is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw doelstelling, de doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Echter, op basis van onze ervaring, valt 90% van onze video’s binnen de tijdsduur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een effectieve uitlegvideo, combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek: Start with Why) met het AIDA-model van Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model adviseert om elk verhaal te starten met het ‘Waarom’, gevolgd door uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om nauw aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve uitlegvideo
Voor het creëren van een effectieve uitlegvideo beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Zo laten we zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar dat er nog meer voordelen zijn die wellicht nog niet overwogen waren. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een uitlegvideo?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw uitlegvideo gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een uitlegvideo?

Een uitlegvideo levert een hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel, met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw uitlegvideo met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een uitlegvideo
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een uitlegvideo gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw uitlegvideo over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw uitlegvideo op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een uitlegvideo snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Uitlegvideo zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een uitlegvideo kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘uitlegvideo‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘uitlegvideo’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede uitlegvideo, zal niet snel de term ‘uitlegvideo’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele uitlegvideo‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van uitlegvideo’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een uitlegvideo. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele uitlegvideo van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn uitlegvideo effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor uitlegvideo’s. In de jaren daarna heeft uitlegvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle uitlegvideo distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews.
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Uitleg video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte uitleg video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een uitlegvideo van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Uitleg video laten maken