Skip to main content

Testimonial video laten maken

Hoge kwaliteit testimonial video’s voor een vaste lage prijs!

Een testimonial video maken

Wilt u positieve klantervaringen delen met uw doelgroep? Dan zijn testimonial video’s een slimme keuze. Door de groei van het internet en social media zijn testimonial video’s sterk in populariteit toegenomen. Dat komt omdat iedereen tegenwoordig producten en diensten kan aanbieden via platformen zoals Amazon, Marktplaats, Bol of Fiverr. Helaas heeft deze lage toetredingsdrempel ook gezorgd voor een toename in onbetrouwbare verkopers.

Om uw bedrijf te onderscheiden van deze groep, is het belangrijk dat u testimonial video’s laat maken. Doormiddel van testimonial video’s kunnen echte klanten vertellen over hun ervaring met uw organisatie. Dit verhoogt niet alleen de geloofwaardigheid, het kan ook zorgen voor een emotionele connectie. Op die manier kunnen testimonial video’s bijdragen aan het menselijke aspect van uw marketinginspanningen.

Doeltreffende testimonial video laten maken

Een doeltreffende testimonial video maakt u alleen niet zomaar. Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle testimonial video start met een helder begrip van uw product of dienst, doelgroep en doelstelling. In de afgelopen 10 jaar hebben wij ons gespecialiseerd in het creëren van effectieve testimonial video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook daadwerkelijk resoneren met uw doelgroep.

Succesvolle testimonial video in 4 stappen:
1. Doelgerichte strategie: een doordachte video strategie voor effectieve inzet;
2. Impactvolle storytelling: korte en krachtige verhalen die aansluiten bij uw publiek;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele testimonial makers, apparatuur en software;
4. Slimme contentdistributie: veelzijdige verspreiding van de testimonial voor maximaal bereik.

Verder ontwerpen wij voor bijna al onze klanten een unieke videohuisstijl die wij vervolgens over alle video’s heen kunnen plaatsen. Op die manier komen al uw video uitingen in dezelfde stijl naar buiten, en zal dat ook weer zorgen voor extra vertrouwen. Elementen die in zo’n videohuisstijl pakket zitten zijn onder andere een logo animatie, geanimeerde titelschermen, titelbalkjes en een geanimeerd eindscherm met daarop uw slogan of een call-to-action.

Betaalbare testimonial video’s van Videobrouwerij

Wilt u een professionele testimonial video laten maken, zonder te veel uit te geven? Kies dan voor Videobrouwerij. Wij bieden concurrerende prijzen door jaarlijks marktonderzoek naar de laagste prijzen voor testimonial video’s. Daarnaast werken wij met getalenteerde, jonge cameramannen en editors die wij opleiden met 10 jaar ervaring in videoproductie. Wij gebruiken hoogwaardige videoapparatuur die ook voor hedendaagse TV-programma’s wordt gebruikt. Zo leveren wij hoge kwaliteit testimonial video’s voor een relatief lage prijs.

Testimonial video kosten en mogelijkheden

Heeft u interesse gekregen in een testimonial video van Videobrouwerij? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, download onze prijslijst of plan een afspraak in. Bij de aanvraag van vier of meer testimonial video’s ontvangt u bovendien een kwantumkorting.

Testimonial video laten maken referentie video maken review video reviewfilm laten maken Referentie film

Specificaties

> Dienst: Testimonial video laten maken
Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Socials, Youtube, TV
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 gratis review rondes
> Extra opties: interviews, voice-over,
logo animatie, ondertiteling, ronin shots,
drone shots, social media exports en meer!
> Afgeleverd: 25+ testimonials
> Klanten: 350+
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Veelgestelde vragen over Testimonial video’s (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een testimonial video?

Testimonial video’s zijn een krachtige manier om vertrouwen op te bouwen en geloofwaardigheid uit te stralen naar potentiële klanten of cliënten.

Hier zijn 10 voordelen van het gebruiken van testimonial video’s:

 1. Authenticiteit: Video’s bieden een rauw en onbewerkt perspectief, waardoor kijkers een authentieke ervaring krijgen. Echte mensen delen hun echte ervaringen, wat moeilijk na te bootsen is met andere vormen van marketingcontent.
 2. Verhoogt geloofwaardigheid: Door echte klanten aan het woord te laten, verhoog je de geloofwaardigheid van je product of dienst. Potentiële klanten zien dat anderen hen voorgegaan zijn en tevreden zijn, wat vertrouwen schept.
 3. Emotionele connectie: Mensen kopen op basis van emotie en rechtvaardigen met logica. Een goed geproduceerde testimonial video kan emoties opwekken en een sterke emotionele connectie met het merk of product creëren.
 4. Verbeterde SEO: Videocontent kan de tijd die bezoekers op je website doorbrengen verhogen, wat een positief signaal is voor zoekmachines zoals Google. Dit kan leiden tot een betere SEO-ranking.
 5. Verhoogde conversieratio’s: Testimonials kunnen twijfels bij de kijker wegnemen en de weg effenen voor een aankoopbeslissing. Dit kan leiden tot verhoogde conversieratio’s op je website of in je online winkel.
 6. Veelzijdigheid: Testimonial video’s kunnen op verschillende platforms worden ingezet, zoals je website, sociale media, in e-mailmarketingcampagnes of zelfs tijdens presentaties.
 7. Deelbaarheid: Videocontent is gemakkelijk te delen. Tevreden klanten kunnen zelfs geneigd zijn om de video met hun eigen netwerk te delen, wat zorgt voor extra exposure.
 8. Langdurige impact: In tegenstelling tot een tijdelijke advertentiecampagne, kunnen testimonial video’s een langdurige impact hebben en over een langere periode waarde blijven toevoegen.
 9. Kostenefficiënt: Hoewel de initiële kosten voor het produceren van een kwalitatief goede video hoog kunnen zijn, is het een investering die zich op de lange termijn uitbetaalt door de veelzijdigheid en duurzaamheid van de content.
 10. Competitief voordeel: Door de unieke ervaringen van jouw klanten in de spotlight te zetten, kun je je onderscheiden van concurrenten die misschien vergelijkbare producten of diensten aanbieden maar niet dezelfde mate van sociale bewijskracht kunnen tonen.

Het inzetten van testimonial video’s is een strategie die, mits goed uitgevoerd, aanzienlijke voordelen kan opleveren voor zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen. Het versterkt niet alleen het merk, maar stimuleert ook vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële klanten.

2. Hoeveel kost een testimonial video laten maken?

De prijs voor het produceren van een testimonial video hangt af van uw unieke vereisten, doelen, en het budget dat u ter beschikking heeft. De startprijs voor het realiseren van een testimonial video bij ons is €1.197,-, exclusief BTW en eventuele reiskosten. Dit instappakket bevat een initiële bespreking, het opzetten van een effectieve strategie en het ontwikkelen van een concept, tot vier uur film opname met standaardapparatuur, vier uur aan videobewerking, project management en drie feedback sessies voor eventuele aanpassingen.

Heeft u interesse in verdere details over onze prijzen, wenst u een op maat gemaakte offerte te ontvangen, of wilt u een afspraak vastleggen voor een overleg? Klik dan verder:

Testimonial video offerte aanvragen
Testimonial video prijslijst downloaden
Testimonial video meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een testimonial video te maken?

We kunnen binnen 1 – 3 weken een testimonial video voor u maken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname.
 • Week 3: 1e versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, 2e versie, feedback, 3e versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een video testimonial?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een testimonial video:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële testimonial video offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
 5. Tekst script laten schijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang moet een succesvolle testimonial video zijn en hoe is dat opgebouwd?

De ideale lengte van een testimonial video hangt af van diverse aspecten, waaronder uw specifieke doelen, de beoogde doelgroep, het platform waarop de video wordt gedeeld, en de hoofdboodschap die u wilt communiceren. Maar uit onze eigen ervaring blijkt dat zo’n 90% van de testimonial video’s een lengte hebben tussen de 1 en 3 minuten.

In de opzet van een doeltreffende testimonial video integreren we het bekende Golden Circle-model van Simon Sinek (bekend uit zijn boek “Start with Why”) met het aloude AIDA-model van Elmo Lewis. Het Golden Circle-principe, dat dient als een model voor leiderschap en communicatie, suggereert dat elke communicatievorm moet beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door het ‘Hoe’ en het ‘Wat’. Het AIDA-model stelt ons in staat om de video nog beter af te stemmen op de fase waarin de potentiële klant zich bevindt in het aankoopproces.

Structuur van een effectieve testimonial video
Om een effectieve testimonial video te maken, starten we met de centrale vraag: ‘Waarom zou deze video van belang zijn voor de kijker? Welk probleem lost het op en waarom moet de kijker blijven kijken tot het einde?’ Nadat we de aandacht van de kijker hebben getrokken, presenteren we de oplossing, ondersteund door concrete voorbeelden. Dit prikkelt en behoudt de interesse van de kijker, waarna we verlangen opwekken door de unieke verkooppunten (USP’s) te benadrukken. Zo laten we zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar dat er nog meer voordelen zijn die wellicht nog niet overwogen waren. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een testimonial video?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u van begin tot einde te ondersteunen in de productie van uw testimonial video. Vanaf het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de video, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie. Uiteraard met één vast aanspreekpunt: de project manager.

Mocht u interesse hebben in een testimonial van Videobrouwerij, dan kunnen we u hier allemaal mee helpen:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Voorbereiden en uitvoeren van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Content distributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een testimonial video?

Het rendement op investering (ROI) voor een Testimonial video kan aanzienlijk zijn, mits de gehele productie van begin tot einde goed en zorgvuldig wordt uitgevoerd. Bij Videobrouwerij stellen we voor iedere opdracht een team samen van specialisten, die uw opdracht gaan uitvoeren. Uiteraard met één vast aanspreekpunt: de project manager. Zo zorgen we ervoor dat elke stap in de productie van uw testimonial video van de hoogste kwaliteit is.

De ROI van een testimonial video
De kosten voor het produceren van een video testimonial bij Videobrouwerij liggen gemiddeld tussen €1.200 en €4.000. Wanneer u van plan bent deze video gedurende drie jaar te gebruiken, vertaalt zich dit in een maandelijkse investering van ongeveer €30 tot €100. De invloed die uw video kan hebben op marketing- en verkoopactiviteiten gedurende deze tijd is significant, en vaak veel groter dan alternatieve marketinguitgaven zoals deelnames aan beurzen of het plaatsen van advertenties in vakbladen, die over het algemeen duurder uitvallen en een beperktere impact hebben.

In het bijzonder binnen de B2B-markt is het rendement op videoproducties opmerkelijk. Gezien de doorgaans hogere transactiewaarden in B2B, kan de investering in een video testimonial zich snel terugbetalen. In bepaalde branches kan het werven van slechts één nieuwe klant al genoeg zijn om de investering in de video volledig te rechtvaardigen.

9. Testimonial video zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf een testimonial video kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘testimonial filmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede testimonial video, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele testimonial video‘.

Het spreekwoord: ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van testimonial video’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van zo’n video. Dit draagt bij aan snellere groei, groter bereiken en meer betrokkenheid. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele testimonial video van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn testimonial video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor video testimonials. In de jaren daarna heeft content een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle testimonial video distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Testimonial video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte testimonial video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een testimonial video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Testimonial video laten maken