Skip to main content

Testimonial video laten maken

Versterk de geloofwaardigheid met een overtuigende testimonial video.

Wil je een testimonial video laten maken? Ontdek hoe Videobrouwerij jouw positieve klantervaringen kan omzetten in professionele en geloofwaardige testimonial video’s.

Waarom een testimonial video laten maken?

Testimonial video’s zijn niet alleen een krachtig middel om de tevredenheid van jouw klanten te tonen en potentiële klanten te overtuigen van de waarde van jouw producten of diensten, maar ze spelen ook een essentiële rol bij het opbouwen van geloofwaardigheid en vertrouwen. Door echte klanten aan het woord te laten en hun ervaringen te delen, ontstaat er een authentieke connectie met nieuwe klanten, wat vaak resulteert in een verhoogde conversieratio. Klanten die positieve ervaringen van anderen zien, zijn sneller geneigd om tot aankoop over te gaan, omdat ze zich kunnen identificeren met de verhalen en het succes van anderen.

Bovendien dragen positieve getuigenissen bij aan een versterkte merkbeleving en trekken ze de aandacht van kijkers, wat de betrokkenheid vergroot en ervoor zorgt dat de boodschap effectief overkomt en blijft hangen.

Onze aanpak en werkwijze

Bij Videobrouwerij beginnen we altijd met een grondige analyse van jouw doelen en doelgroep. Samen ontwikkelen we een creatief concept dat de verhalen van jouw klanten op een krachtige en authentieke manier presenteert. Ons ervaren team van regisseurs en cameramannen zorgt voor professionele opnames, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat de testimonial video perfect aansluit bij jouw merkidentiteit. Elk detail, van visuele effecten tot muziekkeuze, wordt zorgvuldig overwogen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat indrukwekkend en professioneel is.

Waarom een testimonial video laten maken door Videobrouwerij?

Met meer dan tien jaar ervaring in het produceren van testimonial video’s voor diverse klanten, is Videobrouwerij de ideale partner om jouw klantverhalen effectief over te brengen. Of het nu gaat om productbeoordelingen, klantgetuigenissen of case studies, wij hebben de expertise en creativiteit om jouw visie te realiseren. Onze testimonial video’s zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook uiterst functioneel en doelgericht. Dankzij onze uitgebreide ervaring in videoproductie garanderen wij de hoogste kwaliteit voor jouw testimonial video. Wij bieden een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie, waardoor jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is. Ons doel is om het productieproces voor jou zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

Testimonial video kosten en mogelijkheden

Klaar om jouw klantverhalen op een indrukwekkende manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een professionele testimonial video. Vraag een offerte aan, plan een afspraak of download onze prijslijst.

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Testimonial video laten maken - Videobrouwerij - Interview video

Specificaties

> Dienst: Testimonial video laten maken
Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Socials, Youtube, TV
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: interviews, voice-over,
logo animatie, ondertiteling, ronin shots,
drone shots, social media exports en meer!
> Afgeleverd: 25+ testimonials
> Klanten: 350+
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

FAQ – Veel gestelde vragen over Testimonial video’s

1. Wat zijn de voordelen van een testimonial video?

Testimonial video’s zijn een krachtige manier om vertrouwen op te bouwen en geloofwaardigheid uit te stralen naar potentiële klanten of cliënten. Hier zijn 10 voordelen van het gebruiken van testimonial video’s:

 1. Verhoogde Vertrouwdheid en Geloofwaardigheid: Echte klanten die hun positieve ervaringen delen, bouwen vertrouwen en geloofwaardigheid op bij potentiële klanten, waardoor je merk als betrouwbaar en authentiek wordt gezien.
 2. Sterkere Emotionele Connectie: Testimonial video’s creëren een emotionele band doordat kijkers zich kunnen identificeren met de tevreden klanten en hun verhalen.
 3. Hogere Conversieratio’s: Potentiële klanten zijn sneller geneigd tot aankoop over te gaan wanneer ze positieve ervaringen van anderen zien, wat leidt tot een hogere conversieratio.
 4. Verbeterde Merkbekendheid: Door tevreden klanten in video’s te laten spreken, wordt je merknaam vaker genoemd en herkend, wat bijdraagt aan een verhoogde merkbekendheid.
 5. Authentieke Getuigenissen: Visuele en auditieve getuigenissen zijn krachtiger dan geschreven referenties, omdat ze emoties en oprechtheid beter overbrengen.
 6. Effectieve Marketingtool: Testimonial video’s kunnen op verschillende platforms worden ingezet, zoals sociale media, websites, en tijdens presentaties, waardoor ze een veelzijdige marketingtool zijn.
 7. Inzicht in Klanttevredenheid: Het proces van het maken van een testimonial video geeft je direct feedback van je klanten, wat waardevolle inzichten biedt in hun tevredenheid en mogelijke verbeterpunten.
 8. Verhoogde Betrokkenheid: Video’s trekken meer aandacht en houden kijkers langer betrokken dan tekstgebaseerde content, wat leidt tot hogere klantbetrokkenheid.
 9. Content voor Meerdere Platforms: Testimonial video’s kunnen eenvoudig worden aangepast voor verschillende marketingkanalen zoals websites, social media en e-mailcampagnes, waardoor je een breder publiek bereikt.
 10. SEO Voordelen: Video-inhoud verhoogt de SEO-waarde van je website. Testimonial video’s kunnen helpen om je website hoger te laten ranken in zoekmachines, waardoor je organisch verkeer toeneemt.

Nieuwsgierig wat we voor jouw testimonial video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Hoeveel kost een testimonial video laten maken?

De kosten voor het laten maken van een testimonial video kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste elementen die de prijs beïnvloeden:

 1. Complexiteit en Lengte van de Video: Een eenvoudige, korte testimonial video kost minder dan een uitgebreide productie met meerdere interviews en locaties.
 2. Aantal Interviewees en Locaties: Hoe meer personen en locaties er bij de opname betrokken zijn, hoe hoger de kosten voor zaken zoals locatiehuur, apparatuur en crew.
 3. Productiekwaliteit: Het gebruik van professionele camera’s, verlichting en audioapparatuur kan de kosten verhogen, maar resulteert in een hogere kwaliteit video.
 4. Scriptontwikkeling en Voorbereiding: De voorbereiding en het schrijven van scripts kunnen variëren in kosten afhankelijk van de benodigde tijd en expertise om de juiste vragen en scenario’s te ontwikkelen.
 5. Aantal Opnamedagen: Hoe meer opnamedagen er nodig zijn, hoe hoger de kosten voor zaken zoals locatiehuur, apparatuur en crew.
 6. Postproductie: De bewerkingsfase, inclusief montage, kleurcorrectie, geluidssynchronisatie en het toevoegen van grafische elementen, speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke kosten.
 7. Animatie en Speciale Effecten: Het toevoegen van animaties of speciale effecten kan een extra investering vereisen, maar verhoogt de visuele aantrekkingskracht van de video.
 8. Muziek en Voice-Over: Het gebruik van professionele muziek en voice-overs kan de kwaliteit van de video verbeteren en de kosten beïnvloeden.
 9. Reiskosten: Als de opnames op verschillende locaties plaatsvinden, kunnen reiskosten voor de crew en apparatuur een rol spelen in de uiteindelijke kosten.
 10. Distributie en Marketing: Extra kosten kunnen ontstaan als je hulp nodig hebt bij het verspreiden van de video op verschillende kanalen en platforms om een zo groot mogelijk bereik te krijgen.

Nieuwsgierig wat we voor jouw testimonial video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een testimonial video te maken?

We kunnen binnen 1 tot 3 weken een testimonialvideo voor je maken. Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: Voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekstscript.
 • Week 2: Definitieve versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname.
 • Week 3: Eerste versie, feedback ontvangen via ons online feedbackplatform, tweede versie, feedback, derde versie, feedback en definitieve versie.

Nieuwsgierig wat we voor jouw testimonial video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een video testimonial?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het maken van een testimonialvideo:

 1. Voorbespreking: Via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak.
 2. Voorstel: Per e-mail met meerdere videoproductiekeuzes, prijzen en voorbeelden.
 3. Akkoord: Op officiële testimonial video-offerte en Algemene Voorwaarden.
 4. Input en Bestanden: Verzamelen voor onze werkopdracht.
 5. Tekstscript: Laten schrijven en eventuele feedback daarop verwerken totdat het script naar wens is.
 6. Concept en Beeldscript: Tot in detail uitwerken totdat deze naar wens is.
 7. Werkopdracht: Opstellen met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. Team Samenstellen: Keuze uit cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over.
 9. Apparatuur Voorbereiden: Opladen, testen, klaarleggen en inpakken.
 10. Filmen: Op locatie of in onze filmstudio, op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Beeldmateriaal Inladen: Op onze server en de geheugenkaartjes wissen.
 12. Voormontage: Van het beeldmateriaal.
 13. Eerste Versie: Opleveren en uploaden in ons online feedbackplatform met een link naar de klant.
 14. Feedback V1: Verzamelen en aanpassen.
 15. Tweede Versie: Opleveren en doorgaan met feedback verwerken totdat we een definitieve versie hebben bereikt.
 16. Social Media Formaten: En ondertitelde versies maken en opleveren.
 17. Laatste Controle: Of alles helemaal naar wens is.

Nieuwsgierig wat we voor jouw testimonial video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Hoe lang moet een succesvolle testimonial video zijn en hoe is dat opgebouwd?

Een succesvolle testimonial video is doorgaans tussen de 1 en 3 minuten lang. Dit biedt genoeg tijd om een krachtig en geloofwaardig verhaal te vertellen zonder de aandacht van de kijker te verliezen. Hier is een opbouw voor een effectieve testimonial video:

1. Introductie (5-10 seconden)

 • Doel: Grijp de aandacht van de kijker en stel de spreker voor.
 • Inhoud:
  • Visueel Aantrekkelijke Opening: Begin met een visueel aantrekkelijk shot of een pakkende uitspraak.
  • Voorstelling: Stel de persoon voor die de testimonial geeft, inclusief hun naam, functie, en eventueel bedrijfsnaam.

2. Probleemstelling (10-20 seconden)

 • Doel: Introduceer het probleem of de uitdaging waarmee de spreker werd geconfronteerd.
 • Inhoud:
  • Context: Geef een korte achtergrond over de situatie of het probleem.
  • Uitdaging: Leg uit wat de specifieke uitdaging was die moest worden overwonnen.

3. Oplossing (20-40 seconden)

 • Doel: Beschrijf hoe jouw product of dienst de oplossing bood.
 • Inhoud:
  • Product/Dienst Voorstellen: Introduceer kort het product of de dienst.
  • Implementatie: Beschrijf hoe het product of de dienst werd gebruikt om het probleem op te lossen.
  • Proces: Eventueel kort uitleggen hoe het proces verliep, indien relevant.

4. Resultaten (20-30 seconden)

 • Doel: Toon de positieve resultaten en voordelen van het gebruik van jouw product of dienst.
 • Inhoud:
  • Succesverhaal: Beschrijf de positieve uitkomsten die de spreker heeft ervaren.
  • Concrete Voorbeelden: Geef specifieke cijfers of voorbeelden om de resultaten te benadrukken.
  • Voordelen: Benoem de belangrijkste voordelen die de spreker heeft ervaren.

5. Afsluiting (5-10 seconden)

 • Doel: Sluit de video af met een sterke call-to-action en merkherkenning.
 • Inhoud:
  • Samenvatting: Korte samenvatting van de kernboodschap.
  • Call-to-Action: Spoor de kijker aan om actie te ondernemen, zoals het bezoeken van de website of contact opnemen.
  • Merk en Logo: Sluit af met het bedrijfslogo en contactinformatie.

Door deze structuur te volgen, kun je een krachtige en beknopte testimonial video maken die de aandacht van de kijker vasthoudt en een overtuigende boodschap overbrengt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw testimonial video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een testimonial video?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om je van begin tot eind te ondersteunen bij de productie van je testimonial video. Vanaf het vaststellen van je doelen tot aan de distributie van de video, en alles daartussenin. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die je bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met jou werkt aan je productie. Uiteraard met één vast aanspreekpunt: de projectmanager.

Mocht je interesse hebben in een testimonial van Videobrouwerij, dan kunnen we je hiermee helpen:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Voorbereiden en uitvoeren van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van je logo
 • 2D- en 3D-animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

Met deze uitgebreide diensten zorgt Videobrouwerij ervoor dat je testimonial video niet alleen professioneel en boeiend is, maar ook effectief je doelgroep bereikt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw testimonial video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een testimonial video?

De ROI (Return on Investment) van een testimonial video kan op verschillende manieren worden gemeten, afhankelijk van de doelen en de context waarin de video wordt gebruikt. Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de ROI van een testimonial video:

 1. Verhoogde Vertrouwen en Geloofwaardigheid: Testimonial video’s tonen authentieke klantervaringen en bouwen vertrouwen op bij potentiële klanten, wat kan leiden tot een hogere conversie.
 2. Verhoogde Conversies: Potentiële klanten zijn sneller geneigd om een aankoop te doen wanneer ze positieve ervaringen van anderen zien en horen, wat de conversieratio verhoogt.
 3. Versterking van de Merkreputatie: Door tevreden klanten in de spotlight te zetten, versterkt een testimonial video de reputatie en geloofwaardigheid van je merk.
 4. Ondersteuning van de Verkoopcyclus: Verkoopteams kunnen testimonial video’s gebruiken als krachtig bewijs om twijfels van potentiële klanten weg te nemen en de verkoopcyclus te verkorten.
 5. Verhoogde Betrokkenheid op Sociale Media: Testimonial video’s zijn zeer deelbaar en kunnen leiden tot een hogere betrokkenheid op platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn.
 6. SEO-Voordelen: Video’s dragen bij aan verbeterde zoekmachineoptimalisatie (SEO), waardoor je website hoger in de zoekresultaten komt en meer organisch verkeer aantrekt.
 7. Verhoogde Retentie en Herhaalaankopen: Testimonial video’s herinneren bestaande klanten aan de positieve ervaringen met je merk, wat kan leiden tot herhaalaankopen.
 8. Verbeterde Klantloyaliteit: Klanten die worden uitgelicht in testimonial video’s voelen zich gewaardeerd en zijn meer geneigd om loyaal te blijven aan je merk.
 9. Visuele Verhalen: Testimonial video’s bieden een krachtige manier om visuele verhalen te vertellen die een emotionele impact hebben op kijkers.
 10. Hogere Klanttevredenheid: Tevreden klanten die in een testimonial video worden uitgelicht, voelen zich gewaardeerd, wat de klanttevredenheid verhoogt.

Nieuwsgierig wat we voor jouw testimonial video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Testimonial video zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou je niet zelf een testimonial video kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ’testimonial filmpje’ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede testimonial video, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele testimonial video’.

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ is zeker van toepassing op de productie van testimonial video’s. Je wilt immers de beste versie van je organisatie presenteren door middel van zo’n video. Dit draagt bij aan snellere groei, groter bereik en meer betrokkenheid. Bespaar jezelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele testimonial video van Videobrouwerij.


Nieuwsgierig wat we voor jouw testimonial video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn testimonial video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor video testimonials. In de jaren daarna heeft content een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle testimonial video distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Nieuwsgierig wat we voor jouw testimonial video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Testimonial video laten maken door Videobrouwerij

Wil je een op maat gemaakte testimonial video laten maken? Doeltreffend en binnen je budget? Kies dan voor een testimonial video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Testimonial video laten maken
Gepubliceerd op 29 juli 2023 en voor het laatst bewerkt op 8 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.