Skip to main content

Instructiefilm laten maken

Hoge kwaliteit instructiefilms voor een vaste lage prijs!

Een instructiefilm maken

Een instructiefilm laten maken is de manier om instructies over te brengen aan uw doelgroep. Met een instructiefilm kunt u de verschillende stappen benoemen, demonstreren en tekstueel in beeld brengen. Een ander groot voordeel is dat video content op elk gewenst moment gepauzeerd of teruggespoeld kan worden. Een instructiefilm maken is daarom vele male effectiever dan de traditionele handleiding. En in de meeste gevallen ook een stuk plezieriger in gebruik.

Instructiefilms zien we overal om ons heen. Zo worden ze veel gebruikt door bedrijven met fysieke of software producten, waarbij de klant hun product zelf moet monteren of installeren. Maar we zien instructiefilms ook steeds vaker in vliegtuigen, musea, overheidsgebouwen en bij opleiders in hun e-learning pakket. Door de komst van smartphones en het internet zijn ze ook steeds meer toegankelijk geworden. Zo worden er ook steeds vaker QR codes op het verpakkingsmateriaal gedrukt zodat klanten deze kunnen scannen en de instructiefilm op hun telefoon kunnen bekijken. Erg handig en milieubewust!

Professionele instructiefilm laten maken

Wilt u ook een doeltreffende instructiefilm laten maken? Dan kunnen we verschillende kanten op. Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle instructiefilm begint met een duidelijk begrip van uw product, doelgroep en doelstelling. In de laatste 10 jaar hebben we ons daarom gespecialiseerd in het maken van doeltreffende videoproducties die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Dat doen wij doormiddel van onze eigen videomarketing strategie:
1. Doelgerichte strategie: een doordachte instructievideo strategie voor doeltreffende inzet;
2. Impactvolle storytelling: met korte en bondige instructies die resoneren en actie stimuleren;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele instructiefilm makers, apparatuur en software;
4. Slimme content distributie: veelzijdige content distributie voor een maximaal bereik.

Goedkope instructiefilm laten maken

Bent u opzoek naar een goedkope instructiefilm productie? Dan bent u bij Videobrouwerij aan het juiste adres. Want als prijsvechter zijn wij in vergelijking met andere partijen niet duur. Dat komt omdat wij jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle filmmakers die wij opleiden vanuit 10 jaar videoproductie ervaringen. Verder werken wij met dezelfde hoge kwaliteit videoproductie apparatuur als dat er tegenwoordig TV programma’s worden gemaakt. Op die manier kunnen we hoge kwaliteit instructiefilms maken voor een relatief lage prijs.

Instructiefilm kosten en mogelijkheden

Wilt u een instructiefilm laten maken door Videobrouwerij en bent u nieuwsgierig naar onze prijzen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via de offerte button hier rechts in beeld of download onze instructiefilm prijslijst. Tevens krijg u kwantiteitskorting bij een aanvraag van vier of meer draaidagen of instructievideo’s.

Instructiefilm laten maken instructievideo maken instructie film instructie video handleidingvideo 3

Specificaties

> Dienst: Instructiefilm laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3-5 werkdagen
> Final versie: 1-2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: presentator, voice-over,
drone, ronin, kleur lampen, studio,

interviews, logo animatie, ondertiteling,
social media formaten en meer!

> Afgeleverd: 100+ instructiefilms
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Veelgestelde instructiefilm vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een instructiefilm?

Het gebruik van een instructiefilm biedt diverse voordelen voor organisaties en hun publiek. Dit zijn de tien belangrijke voordelen:

 1. Verbeterde uitleg: Instructiefilms kunnen complexe ideeën en processen op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitleggen, wat bijdraagt aan een beter begrip bij het publiek.
 2. Visuele impact: Mensen zijn over het algemeen visueel ingesteld. Instructiefilms maken gebruik van deze eigenschap door belangrijke informatie op een visueel aantrekkelijke manier over te brengen.
 3. Verhoogde betrokkenheid: Video’s zijn doorgaans boeiender dan geschreven tekst of statische afbeeldingen, wat leidt tot hogere betrokkenheid bij het publiek.
 4. Gemakkelijke toegankelijkheid: Instructiefilms kunnen gemakkelijk gedeeld en bekeken worden op verschillende apparaten en platforms, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breed publiek.
 5. Tijdsbesparing: Het uitleggen van complexe procedures of informatie via een film kan efficiënter zijn dan het gebruik van traditionele trainingsmethoden, wat tijd bespaart voor zowel de presentator als de kijker.
 6. Consistentie in training: Een instructiefilm garandeert dat de informatie consistent wordt overgebracht aan elke kijker, wat belangrijk is voor opleiding en training.
 7. Emotionele connectie: Video’s kunnen emoties oproepen en een persoonlijke connectie maken met het publiek, wat de effectiviteit van de boodschap versterkt.
 8. SEO-voordelen: Video-inhoud kan helpen bij het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website, omdat zoekmachines vaak de voorkeur geven aan content die rijk is aan media.
 9. Verbeterde merkherkenning: Een instructiefilm kan de merkidentiteit versterken en bijdragen aan een positieve merkperceptie.
 10. Meetbare resultaten en feedback: Met behulp van analytische tools kunnen organisaties de prestaties van hun instructiefilms meten, zoals kijkcijfers, kijktijd en betrokkenheid, wat waardevolle feedback oplevert voor toekomstige content creatie.

2. Hoeveel kost een instructiefilm laten maken?

De prijs voor het produceren van een instructievideo hangt af van verschillende factoren, waaronder uw specifieke wensen, behoeften, doelen, en het budget dat u ter beschikking heeft. Onze prijzen voor het maken van een instructievideo beginnen bij €1.197,-, exclusief btw en eventuele reiskosten. Dit instappakket bevat een initiële bespreking, het uitwerken van een strategie en een concept, tot vier uur aan opnames met standaardapparatuur, vier uur aan videobewerking, project management, en drie feedback sessies voor eventuele aanpassingen.

Wilt u meer te weten komen over onze prijzen, een op maat gemaakte offerte aanvragen, of een afspraak plannen voor een uitgebreid gesprek? U kunt meer informatie vinden via deze opties:

Instructiefilm offerte aanvragen
Instructiefilm prijslijst downloaden
Instructiefilm meeting inplannen

Voor directe communicatie, neem gerust contact op met Ben Balvers via telefoonnummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een instructiefilm te maken?

De realisatie van een instructiefilm kan door ons team binnen 1 tot 3 weken voltooid worden. Hier volgt een overzicht van onze productietijdlijn:

 • Eerste Week: We beginnen met een initiële bespreking, het opstellen van de offerte, het verzamelen van benodigde informatie, het ontwikkelen van een concept en het creëren van een eerste opzet voor het script.
 • Tweede Week: In deze fase ronden we het definitieve script af, werken we aan de shotlist, vinden de opnamedag plaats en wordt indien nodig de voice-over opgenomen.
 • Derde Week: De eerste versie van de film wordt opgeleverd en via ons online platform voor feedback gedeeld. Op basis van de ontvangen feedback passen we de film aan en leveren een tweede en derde versie op. Na de laatste ronde feedback, voltooien we de definitieve versie van de instructiefilm.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een instructiefilm?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een instructiefilm:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële instructiefilm offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
 5. Tekst script laten schijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang moet een succesvolle instructiefilm zijn en hoe is dat opgebouwd?

De optimale lengte van een instructievideo is variabel en hangt af van meerdere aspecten, waaronder het doel van de video, de doelgroep, het platform waarop het wordt gedeeld, en de essentiële boodschap die u wilt communiceren. Maar vanuit onze ervaring kunnen wij zeggen dat zo’n 90% van onze instructiefilms tussen de 1 tot 3 minuten lang zijn.

Voor het samenstellen van een effectieve instructievideo integreren we het Golden Circle model van Simon Sinek (beschreven in zijn boek ‘Start with Why’) met het historische AIDA-model van Elmo Lewis. Het Golden Circle-concept, bekend in leiderschap en communicatie, raadt aan om elk gesprek of verhaal te beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door het ‘Hoe’ en het ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons de video af te stemmen op de fase van het aankoopproces waarin de kijker zich bevindt.

Opzet van een Doeltreffende Instructievideo
Bij het maken van een instructievideo starten we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem lost het op en waarom zou de kijker moeten blijven kijken tot het einde?’ Zodra de interesse is gewekt, bieden we een oplossing aan, vaak ondersteund met praktijkvoorbeelden. Vervolgens wekken we verlangen door de unieke verkooppunten (USP’s) te benadrukken, waarbij we laten zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar ook andere voordelen die nog niet waren overwogen. Onze benadering is ‘beloof minder, lever meer’. Op dit punt is de kijker geïntrigeerd, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar om actie te ondernemen. Dit is het moment voor de call-to-action.

Scenario Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen een professioneel script van circa 300 woorden, wat overeenkomt met ongeveer 2 minuten of 120 seconden video. De indeling van deze 120 seconden zou dan zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Wat maakt deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Hoe kan deze video het probleem van de kijker oplossen?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Hoe biedt deze video nog meer ondersteuning?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat biedt u aan de kijker en hoe kunnen zij contact met u opnemen?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een instructiefilm?

Bij Videobrouwerij zijn we er helemaal klaar voor om u te ondersteunen gedurende het hele proces, van het vaststellen van uw doelen tot aan de verspreiding van uw content, en alles daartussenin. Als een volledig dienstverlenend videoproductiebedrijf bieden we een uitgebreid scala aan services aan. Tijdens een eerste gesprek brengen we nauwkeurig in kaart wat er vereist is op het gebied van conceptontwikkeling, redactioneel werk, videoproductie en postproductie werkzaamheden. Voor elke fase van uw project stellen we gespecialiseerde experts beschikbaar om u te begeleiden. Dit betekent dat niet één enkele persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team samenwerkt in co-creatie met u aan uw productie.

Wanneer u besluit om ons volledige scala aan diensten te benutten voor uw instructievideo, omvat onze ondersteuning onder andere:

 • Het ontwikkelen van strategieën en concepten
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Filmopnames bij u op locatie, in onze studio, onder water of vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals de Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Voorbereiden en uitvoeren van interviews
 • Geluidsopname
 • Acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Voice-overs
 • Videomontage
 • Het toevoegen van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie toevoegingen
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor sociale media
 • Verspreiding van uw content
 • Live streaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een instructiefilm?

Het rendement op investering (ROI) van een instructiefilm is indrukwekkend, mits elk aspect van doelstelling tot distributie perfect is afgestemd. Bij Videobrouwerij creëren we voor elke aanvraag een ideaal team van specialisten op elk gebied, waarbij u altijd één primair contactpersoon heeft. Zo zorgen we ervoor dat iedere stap in de productie van uw instructiefilm van topkwaliteit is.

ROI van een Instructiefilm
De kosten voor een instructiefilm bij Videobrouwerij liggen gemiddeld tussen €1.200 en €4.000. Indien u van plan bent de video gedurende drie jaar te gebruiken, resulteert dit in een maandelijkse uitgave van €30 tot €100. De impact van de instructiefilm op uw marketing- en verkoopactiviteiten in deze periode is aanzienlijk en overstijgt vaak de kosten. Vergelijk dit met alternatieve marketingmethodes zoals beursstands of magazineadvertenties, die doorgaans duurder zijn en een kortere impact hebben.

De ROI van videoproducties in de B2B-sector is met name opvallend. Vanwege de vaak aanzienlijke orderwaarden in B2B, kan een investering in een instructiefilm snel lonen. In bepaalde branches kan het werven van slechts één nieuwe klant al genoeg zijn om de investering in de video terug te verdienen.

9. Instructiefilm zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Het lijkt misschien verleidelijk om zelf snel een instructiefilm te produceren – schrijf een script, huur een camera, film, bewerk met gratis software – en klaar! Maar deze gedachtegang onderschat vaak de complexiteit van de taak.

We krijgen vaak te horen dat bedrijven van plan zijn om hun eigen ‘instructiefilmpje‘ te maken, waarbij het woord ‘filmpje’ al aangeeft dat de uitdaging wordt onderschat. Iedereen die bekend is met de tijd, kennis, ervaring en het budget die nodig zijn voor een hoogwaardige instructiefilm, zal niet snel spreken van een ‘filmpje’. In veel gevallen ontvangen we namelijk enkele weken later het verzoek voor de productie van een ‘professionele instructiefilm‘.

Het oude gezegde ‘goedkoop is duurkoop‘ geldt zeker voor de productie van instructiefilms. U wilt uw product, training of opleiding immers op de best mogelijke manier uitdragen. Want dit zorgt voor groei, geloofwaardigheid en effectiviteit. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget en kies meteen voor een professionele instructiefilm van Videobrouwerij.”

10. Hoe kan ik mijn instructiefilm effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Meer dan een decennium geleden regeerde YouTube als het enige platform voor instructiefilms. Maar de video content heeft sindsdien een revolutie doorgemaakt, waarbij video’s nu de meest geliefde vorm van content zijn. Elk platform heeft echter zijn eigen videoaanpak, wat betekent dat een one-size-fits-all distributiestrategie niet meer volstaat. Daarom hebben we bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld voor effectieve verspreiding van instructiefilms.

Een succesvolle instructiefilm distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en foto’s
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Instructiefilm laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte instructiefilm laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een instructiefilm van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Instructiefilm laten maken