Skip to main content

Video podcast laten maken

Hoge kwaliteit video podcasts voor een vaste lage prijs!

Een video podcast maken

Een video podcast laten maken is dé manier om een echt verhaal over te brengen aan uw doelgroep. Voorheen werden videopodcasts alleen gemaakt door grote radio- en tv omroepen. Maar door de komst van het internet en social media is dat allang niet meer het geval. Zowel het produceren als het uitzenden van een videopodcast, is nu voor vrijwel iedereen mogelijk. 

De populariteit van videopodcasts is tijdens de lock-down van de corona pandemie in een sterke stroomversnelling terecht gekomen. Wij zien nu steeds vaker dat ook bedrijven, overheden, artiesten en ondernemers deze vorm prefereren boven andere vormen van video content. Doormiddel van videopodcasts kunt u namelijk echt tot de kern komen van een bepaald onderwerp. Iets dat erg lastig is met andere vormen van video content.

Toch zal er altijd een groot verschil blijven tussen een amateur video podcast en die van een professioneel videopodcast bedrijf. Dit verschil kunt u merken in beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, de studio setting, toegevoegde titel animaties en eventuele overgangseffecten. 

Professionele video podcast laten maken

Wilt u een professionele video podcast laten maken, maar geen idee waar u moet beginnen? Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle videopodcast begint met een duidelijk begrip van uw het onderwerp, doelgroep en doelstelling. In de laatste 10 jaar hebben we ons daarom gespecialiseerd in het maken van doeltreffende video podcasts die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Dat doen wij doormiddel van onze eigen video podcast strategie:
1. Doelgerichte strategie: een winnende videopodcast strategie voor effectieve inzet;
2. Impactvolle storytelling: verhalen die resoneren bij uw doelgroep en zorgen voor betrokkenheid;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele podcast makers, apparatuur en software;
4. Slimme content distributie: veelzijdige content distributie voor maximaal bereik.

Video podcast prijzen & mogelijkheden

Wilt u een betaalbare video podcast laten maken? Dan is Videobrouwerij een goede keuze. In vergelijking met andere video podcast bedrijven zijn wij niet heel duur. Dat komt omdat we jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste videopodcast prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle film makers die wij opleiden vanuit 10 jaar videoproductie ervaringen. Wij werken met dezelfde hoge kwaliteit videoapparatuur als waar tegenwoordig TV programma’s mee worden gemaakt. Op die manier kunnen we een hoge kwaliteit video podcasts maken tegen een gereduceerd tarief.

Video podcast portfolio

Interesse in een video podcast van Videobrouwerij? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, download onze meest recente prijslijst of plan een meeting bij ons in.

Video podcast laten maken videopodcast podcasts video podcast maken

Specificaties

> Dienst: Video podcasts laten maken
> Specialisme: Full service, hulp van A-Z
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: Direct of binnen 2-3 dagen
> Final versie: Direct live of binnen 1-2 weken
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: presentator, studio, drone,
interviews, voice-over, logo animatie, ronin,
ondertiteling, social media exports en meer!
> Afgeleverd: 50+ video podcasts
> Klanten: 350+ (NL + binnen de EU)
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Veelgestelde Video Podcast vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een video podcast?

Een video podcast, ook wel bekend als een videocast, biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele audio-podcast. Hier zijn 10 voordelen van een video podcast:

 1. Visuele Aantrekkingskracht: Video podcasts trekken meer aandacht door visuele elementen, zoals gezichtsuitdrukkingen en visuele demonstraties, wat de betrokkenheid van het publiek verhoogt.
 2. Beter Begrip: Visuele ondersteuning kan complexe concepten verduidelijken en de boodschap effectiever overbrengen dan alleen audio.
 3. Diversificatie van Content: Video podcasts stellen makers in staat om verschillende soorten content te produceren, waaronder interviews, demonstraties, tutorials en live-evenementen.
 4. Publieksbetrokkenheid: Het visuele aspect kan het publiek meer betrokken maken en de kans vergroten dat ze de hele aflevering bekijken.
 5. SEO-voordelen: Video’s kunnen worden geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor de zichtbaarheid in zoekresultaten wordt vergroot.
 6. Monetisatiemogelijkheden: Video podcasts bieden diverse manieren om geld te verdienen, zoals advertenties, gesponsorde inhoud en merchandiseverkoop.
 7. Groter Bereik: Video podcasts kunnen worden gedeeld op platforms zoals YouTube, wat een breder publiek kan bereiken dan traditionele podcastdistributiekanalen.
 8. Merkherkenning: Video podcasts stellen makers in staat om een sterkere merkidentiteit te creëren door middel van visuele branding en consistentie.
 9. Gastheeridentificatie: Het gezicht van de gastheer wordt zichtbaar, waardoor er een sterkere band kan ontstaan tussen de gastheer en het publiek.
 10. Creatieve Vrijheid: Video podcasts bieden makers de vrijheid om creatief te zijn met visuele effecten, animaties en andere grafische elementen om hun verhaal te versterken.

Hoewel video podcasts zeker voordelen hebben, is het belangrijk op te merken dat ze ook meer middelen en technische expertise kunnen vereisen voor productie en bewerking dan traditionele audio-podcasts. Het juiste formaat hangt af van de doelen van de maker en de voorkeuren van het publiek.

2. Hoeveel kost een video podcast laten maken?

De kosten voor het maken van een video podcast variëren op basis van uw wensen, behoeften, doelstelling en budget. Bij ons starten de kosten voor een video podcast vanaf €1.197,- exclusief btw en reiskosten. Dit basispakket omvat een voorbespreking, het ontwikkelen van een strategie en concept, vier uur filmen met basisapparatuur, vier uur videobewerking, projectmanagement en drie rondes van feedback en aanpassingen.

Bent u geïnteresseerd in onze prijzen, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Klik dan verder via de volgende opties:

Video podcast offerte aanvragen
Video podcast prijslijst downloaden
Video podcast meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een video podcast te maken?

We kunnen een video podcast binnen 1 – 3 weken voor u maken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele logo en titel animaties.
 • Week 3: 1e versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, 2e versie, feedback, 3e versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een video podcast?

In ruim 10 jaar hebben wij onze productie werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze video podcast werkwijze:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële video podcast offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
 5. Tekst script laten schijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, livestream expert)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Beeld selectie en voormontage van het materiaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang mag video podcast zijn?

De ideale lengte van een video podcast kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type content, het publiek en het doel van de podcast. Er is geen strikte regel voor de duur van een video podcast, maar hier zijn enkele overwegingen:

 1. Contentrelevantie: Zorg ervoor dat de lengte van de podcast in verhouding staat tot de relevantie van de inhoud. Houd de aandacht van het publiek vast door boeiende en informatieve content te bieden.
 2. Publieksbetrokkenheid: Begrijp het gedrag van je publiek. Als je merkt dat de meeste kijkers de hele podcast bekijken, kun je overwegen om de lengte te behouden. Als de meeste mensen voortijdig afhaken, kan het nodig zijn om kortere afleveringen te maken.
 3. Podcasttype: Het type podcast kan van invloed zijn op de lengte. Bijvoorbeeld, een nieuws-updatepodcast kan kort en beknopt zijn, terwijl een diepgaand interview meer tijd kan vergen.
 4. Doel van de Podcast: Bedenk wat je wilt bereiken met je podcast. Wil je snel informatie delen of diepgaande discussies voeren? Pas de lengte aan op basis van je doelstellingen.
 5. Consistentie: Overweeg om een consistente lengte aan te houden voor al je afleveringen, zodat je publiek weet wat ze kunnen verwachten.

Over het algemeen varieert de lengte van video podcasts van enkele minuten tot enkele uren. Kijkers hebben vaak een kortere aandachtsspanne dan luisteraars, dus het is belangrijk om de content boeiend te houden als je ervoor kiest om langere afleveringen te maken. Het is raadzaam om te experimenteren en te luisteren naar het feedback van je publiek om de ideale lengte voor jouw video podcast te bepalen.

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een video podcast?

Bij Videobrouwerij helpen wij u van begin tot einde. Van het vaststellen van uw doelen tot aan het delen van de video podcast en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie, post-productie en animatie werkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in met één vast aanspreekpunt: de project manager.

Indien u besluit om een podcast video te laten maken dan kunnen we u met het volgende helpen:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

Staat uw behoeften er niet bij, neem dan contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een video podcast?

Een video podcast levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie zorgvuldig wordt uitgevoerd. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt: de project manager. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw video podcast met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een video podcast
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een video podcast gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw video podcast over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw video podcast op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een video podcast snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Zelf een Video podcast maken of laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf een video podcast kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om zelf een ‘podcast filmpje‘ te maken. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede video podcast, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog de vraag of wij een ‘professionele video podcast‘ voor hen willen produceren.

Het spreekwoord: ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van podcast video’s. U wilt immers de beste versie van uw uzelf, merk of bedrijf laten zien door middel van een video podcast. Dit draagt bij aan snellere groei, groter bereik en meer bekendheid. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele video podcast van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn video podcast effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor video podcasts. In de jaren daarna hebben podcasts een enorme evolutie doorgemaakt. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle video podcast distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Video podcast laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte video podcast laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een video podcast van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Video podcast laten maken