Skip to main content

Video podcast laten maken

Bereik jouw publiek en maak indruk met een boeiende video podcast.

Wil je een video podcast laten maken? Ontdek hoe Videobrouwerij jouw ideeën tot leven kan brengen met een professionele en doeltreffende video podcast.

Waarom een video podcast laten maken?

Video podcasts zijn een krachtig middel om jouw boodschap op een dynamische en visueel aantrekkelijke manier te delen. Door de combinatie van video en audio bieden ze een diepgaande en meeslepende ervaring, waarbij je jouw publiek niet alleen kunt betrekken en visueel kunt boeien, maar ook diepgaande gesprekken kunt voeren die lang blijven hangen.

Video podcasts hebben het potentieel om jouw merk te versterken, de betrokkenheid van jouw publiek aanzienlijk te vergroten en jouw content effectief te verspreiden. Door hun mogelijkheid om op meerdere platforms te worden gedeeld, bieden ze een veel bredere zichtbaarheid en impact, waardoor ze een waardevolle aanvulling vormen op jouw communicatiestrategie.

Onze aanpak en werkwijze

Bij Videobrouwerij beginnen we altijd met een grondige analyse van jouw doelen en doelgroep. Samen ontwikkelen we een creatief concept dat jouw boodschap krachtig en duidelijk overbrengt. Ons ervaren team van regisseurs en cameramannen zorgt voor professionele opnames, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat de video podcast perfect aansluit bij jouw merkidentiteit. Elk detail, van visuele effecten tot geluid en belichting, wordt zorgvuldig overwogen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat indrukwekkend en professioneel is.

Waarom een video podcast laten maken door Videobrouwerij?

Met meer dan tien jaar ervaring in het produceren van video podcasts voor diverse klanten, is Videobrouwerij de ideale partner om jouw boodschap effectief over te brengen. Of het nu gaat om zakelijke interviews, educatieve series of informele gesprekken, wij hebben de expertise en creativiteit om jouw visie te realiseren. Onze video podcasts zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook uiterst functioneel en doelgericht. Dankzij onze uitgebreide ervaring in videoproductie garanderen wij de hoogste kwaliteit voor jouw video podcast. Wij bieden een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie, waardoor jij je kunt concentreren op de inhoud. Ons doel is om het productieproces voor jou zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

Video podcast kosten en mogelijkheden

Klaar om jouw podcast op een visueel aantrekkelijke en doeltreffende manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een professionele video podcast. Vraag een offerte aan, plan een afspraak of download onze prijslijst.

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Video podcast laten maken videopodcast podcasts video podcast maken

Specificaties

> Dienst: Video podcasts laten maken
> Specialisme: Full service, hulp van A-Z
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: Direct of binnen 2-3 dagen
> Final versie: Direct live of binnen 1-2 weken
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: presentator, studio, drone,
interviews, voice-over, logo animatie, ronin,
ondertiteling, social media exports en meer!
> Afgeleverd: 50+ video podcasts
> Klanten: 350+ (NL + binnen de EU)
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

FAQ – Veel gestelde vragen over Video Podcasts

1. Wat zijn de voordelen van een video podcast?

Een video podcast, ook wel bekend als een videocast, biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele audio-podcast. Hier zijn 10 voordelen van een video podcast:

 1. Verhoogde Betrokkenheid: Videopodcasts combineren visuele en auditieve elementen, waardoor ze de aandacht van het publiek beter kunnen vasthouden en een diepere betrokkenheid creëren.
 2. Groter Bereik: Door het combineren van video- en audio-inhoud kun je een breder publiek aanspreken, inclusief mensen die liever kijken en mensen die liever luisteren.
 3. Visuele Elementen Toevoegen: Met videopodcasts kun je visuele elementen zoals grafieken, afbeeldingen en live demonstraties toevoegen om je boodschap krachtiger en duidelijker over te brengen.
 4. Betere Merkbekendheid: Het gezicht achter de stem zien helpt bij het opbouwen van een sterkere merkidentiteit en herkenbaarheid, waardoor de kijkers zich meer verbonden voelen met het merk.
 5. Multifunctionele Inhoud: Videopodcasts kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en gedeeld, zoals op YouTube, sociale media, en als audio-only versies op traditionele podcastplatforms.
 6. SEO Voordelen: Videopodcasts kunnen bijdragen aan hogere zoekmachineresultaten voor je website, doordat video-inhoud vaak beter scoort in zoekmachines.
 7. Authenticiteit en Vertrouwen: Het zien van de sprekers kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en authenticiteit, omdat het publiek non-verbale communicatie kan zien en de oprechtheid van de spreker beter kan inschatten.
 8. Mogelijkheid tot Live Interactie: Sommige platforms bieden de mogelijkheid om live videopodcasts te streamen, wat directe interactie met het publiek mogelijk maakt.
 9. Hogere Delenbaarheid: Videopodcasts kunnen makkelijker worden gedeeld op sociale media en andere platforms, wat kan leiden tot een grotere virale impact.
 10. Content voor Diverse Platforms: Videopodcasts kunnen worden aangepast en hergebruikt voor verschillende contentplatforms, zoals blogs, websites en social media kanalen, waardoor je meer uit je contentinvestering haalt.

Nieuwsgierig wat we voor jouw video podcast kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Hoeveel kost een video podcast laten maken?

De kosten voor het laten maken van een video podcast kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste elementen die de prijs beïnvloeden:

 1. Complexiteit van de Productie: Een eenvoudige video podcast met één camera kost minder dan een productie met meerdere camera’s, verschillende hoeken en complexe bewerkingen.
 2. Aantal Camera’s en Crewleden: Hoe meer camera’s en crewleden er nodig zijn, hoe hoger de kosten. Meerdere camera’s bieden verschillende invalshoeken en een dynamischere kijkervaring.
 3. Productiekwaliteit: Het gebruik van professionele camera’s, verlichting en audioapparatuur kan de kosten verhogen, maar resulteert in een hogere kwaliteit video podcast.
 4. Locatie en Logistiek: De kosten kunnen variëren afhankelijk van de locatie van de opnames. Opnames op specifieke of meerdere locaties kunnen extra logistieke kosten met zich meebrengen, zoals reis- en verblijfskosten.
 5. Scriptontwikkeling en Voorbereiding: De voorbereiding en het schrijven van scripts kunnen variëren in kosten afhankelijk van de benodigde tijd en expertise.
 6. Postproductie: De bewerkingsfase, inclusief montage, kleurcorrectie, geluidssynchronisatie en het toevoegen van grafische elementen, speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke kosten.
 7. Audio- en Microfoonopstelling: Een goede geluidskwaliteit is cruciaal voor een succesvolle video podcast. Extra kosten kunnen ontstaan voor de installatie en het gebruik van professionele microfoons en geluidsapparatuur.
 8. Grafische Elementen en Titels: Het toevoegen van grafische elementen, titels en ondertitels kan extra kosten met zich meebrengen, maar verbetert de professionele uitstraling van de video podcast.
 9. Distributie en Marketing: Extra kosten kunnen ontstaan als je hulp nodig hebt bij het verspreiden van de video podcast op verschillende kanalen en platforms om een zo groot mogelijk bereik te krijgen.
 10. Interactie en Functionaliteit: Extra functies zoals live chat, polls en Q&A-sessies kunnen de kosten verhogen, maar ook de betrokkenheid van het publiek vergroten.

Nieuwsgierig wat we voor jouw video podcast kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een video podcast te maken?

We kunnen een video podcast voor je maken binnen 1 tot 3 weken. Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: Voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekstscript.
 • Week 2: Definitieve versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele logo- en titelanimaties.
 • Week 3: Eerste versie, feedback ontvangen via ons online feedbackplatform, tweede versie, feedback, derde versie, feedback en definitieve versie.

Nieuwsgierig wat we voor jouw video podcast kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een video podcast?

In ruim 10 jaar hebben wij onze productie werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het maken van een video podcast:

 1. Voorbespreking: Via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak.
 2. Voorstel: Per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden.
 3. Akkoord: Op officiële video podcast offerte en Algemene Voorwaarden.
 4. Input en Bestanden: Verzamelen voor onze werkopdracht.
 5. Tekstscript: Laten schrijven en eventuele feedback daarop verwerken totdat het script naar wens is.
 6. Concept en Beeldscript: Tot in detail uitwerken totdat deze naar wens is.
 7. Werkopdracht: Opstellen met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. Team Samenstellen: Keuze uit cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, livestream expert.
 9. Apparatuur Voorbereiden: Opladen, testen, klaarleggen en inpakken.
 10. Filmen: Op locatie of in onze filmstudio, op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Beeldmateriaal Inladen: Op onze server en de geheugenkaartjes wissen.
 12. Beeldselectie en Voormontage: Van het materiaal.
 13. Eerste Versie: Opleveren en uploaden in ons online feedbackplatform met een link naar de klant.
 14. Feedback V1: Verzamelen en aanpassen.
 15. Tweede Versie: Opleveren en doorgaan met feedback verwerken totdat we een definitieve versie hebben bereikt.
 16. Social Media Formaten: En ondertitelde versies maken en opleveren.
 17. Laatste Controle: Of alles helemaal naar wens is.

Nieuwsgierig wat we voor jouw video podcast kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Hoe lang mag video podcast zijn?

De lengte van een succesvolle video podcast varieert afhankelijk van het doel en het publiek, maar een duur van 30 tot 60 minuten is meestal ideaal. Hier is een opbouw voor een effectieve video podcast:

1. Introductie (1-3 minuten)

 • Doel: Stel de podcast en de gast(en) voor, en geef een overzicht van wat er besproken zal worden.
 • Inhoud:
  • Introductievideo: Een korte, pakkende intro met het logo van de podcast en muziek.
  • Presentatie van de Gast(en): Stel de host en gast(en) voor met korte biografieën.
  • Overzicht: Vertel de kijkers wat ze kunnen verwachten in deze aflevering.

2. Hoofdinhoud (20-50 minuten)

 • Doel: Breng de kernboodschap over en houd de kijkers geboeid.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (10-15 minuten): Bespreek het eerste hoofdonderwerp of vraag.
  • Segment 2 (10-15 minuten): Bespreek het tweede hoofdonderwerp of vraag.
  • Segment 3 (10-15 minuten): Bespreek het derde hoofdonderwerp of vraag, indien van toepassing.
  • Diepgang: Zorg voor een boeiende en diepgaande discussie, eventueel ondersteund door visuele hulpmiddelen zoals grafieken, video’s of afbeeldingen.
  • Gastinteracties: Laat de gast(en) persoonlijke anekdotes of voorbeelden delen om de inhoud levendiger te maken.

3. Intermezzo’s/Pauzes (1-2 minuten)

 • Doel: Geef kijkers korte pauzes om de informatie te verwerken.
 • Inhoud:
  • Advertenties: Eventuele sponsorboodschappen of advertenties.
  • Teasers: Korte teasers voor komende afleveringen of onderwerpen.

4. Publieksinteractie (5-10 minuten)

 • Doel: Betrek het publiek en maak de podcast interactiever.
 • Inhoud:
  • Q&A: Beantwoord vragen van het publiek die vooraf zijn ingezonden of live binnenkomen.
  • Reacties: Lees en reageer op opmerkingen van kijkers.

5. Samenvatting en Conclusie (2-5 minuten)

 • Doel: Vat de belangrijkste punten samen en geef afsluitende gedachten.
 • Inhoud:
  • Kernpunten: Samenvatting van de belangrijkste besproken onderwerpen.
  • Conclusie: Eindgedachten van de host en gast(en).

6. Afsluiting (1-2 minuten)

 • Doel: Sluit de podcast professioneel af en moedig kijkers aan om actie te ondernemen.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Spoor kijkers aan om de podcast te volgen, te delen, of te abonneren, en verwijs naar social media en de website.
  • Dankwoord: Bedank de gast(en) en de kijkers.
  • Afsluitende Beelden: Logo en contactinformatie.

Door deze structuur te volgen, kun je een boeiende en informatieve video podcast maken die de aandacht van je publiek vasthoudt en effectief de belangrijkste boodschappen overbrengt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw video podcast kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een video podcast?

Bij Videobrouwerij helpen wij je van begin tot eind. Van het vaststellen van je doelen tot aan het delen van de video podcast en alles daartussenin. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie, post-productie en animatiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in, met één vast aanspreekpunt: de projectmanager.

Als je besluit om een video podcast te laten maken, kunnen we je helpen met het volgende:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van je logo
 • 2D- en 3D-animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

Nieuwsgierig wat we voor jouw video podcast kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een video podcast?

De ROI (Return on Investment) van een video podcast kan op verschillende manieren worden gemeten, afhankelijk van de doelen en de context waarin de podcast wordt gebruikt. Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de ROI van een video podcast:

 1. Verhoogde Bereikbaarheid en Toegankelijkheid: Video podcasts maken het mogelijk om een breder publiek te bereiken door beschikbaarheid op meerdere platforms zoals YouTube, Spotify en Apple Podcasts.
 2. Diepere Betrokkenheid: Video podcasts bieden een visuele component die de betrokkenheid verhoogt door lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en visuele ondersteuning van de inhoud.
 3. Verbeterde Merkenbekendheid: Regelmatige video podcasts kunnen de zichtbaarheid van je merk vergroten en helpen bij het opbouwen van een loyale kijkersbasis.
 4. Versterking van de Autoriteit en Expertise: Door regelmatig inhoud te delen die waardevol en informatief is, kunnen video podcasts helpen bij het vestigen van je merk als een autoriteit in de branche.
 5. SEO-Voordelen: Video podcasts kunnen bijdragen aan verbeterde zoekmachineoptimalisatie (SEO), waardoor je website hoger in de zoekresultaten komt en meer organisch verkeer aantrekt.
 6. Directe Inkomstenmogelijkheden: Video podcasts kunnen worden gemonetariseerd via advertenties, gesponsorde content, abonnementen of donaties.
 7. Klantloyaliteit en Betrokkenheid: Video podcasts bieden een platform voor regelmatige interactie met je publiek, wat de klantloyaliteit kan versterken en de betrokkenheid verhoogt.
 8. Flexibiliteit en Schaalbaarheid: Video podcasts kunnen gemakkelijk worden geschaald om een groter publiek te bereiken zonder de beperkingen van fysieke ruimtes.
 9. Langdurige Beschikbaarheid: Opgenomen video podcasts kunnen op elk moment opnieuw worden bekeken, waardoor de inhoud langdurig beschikbaar blijft en herhaaldelijk waarde biedt.
 10. Inhoud voor Meerdere Platforms: Video podcasts kunnen worden gedeeld op verschillende platforms zoals YouTube, Instagram, Facebook en je website, waardoor je een breed publiek bereikt zonder extra productiekosten.

Nieuwsgierig wat we voor jouw video podcast kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf een Video podcast maken of laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou je niet zelf een video podcast kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om zelf een ‘podcast filmpje’ te maken. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede video podcast, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog de vraag of wij een ‘professionele video podcast’ voor hen willen produceren.

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ is zeker van toepassing op de productie van podcast video’s. Je wilt immers de beste versie van jezelf, je merk of bedrijf laten zien door middel van een video podcast. Dit draagt bij aan snellere groei, groter bereik en meer bekendheid. Bespaar jezelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele video podcast van Videobrouwerij.


Nieuwsgierig wat we voor jouw video podcast kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn video podcast effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor video podcasts. In de jaren daarna heeft videocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Elk platform heeft echter zijn eigen unieke aanpak voor video’s, waardoor een universele videodistributie niet langer effectief is. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle video distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: Definieer de doelgroep, stel een contentplan op en maak een publicatiekalender.
 2. Productie: Maak hoogwaardige opnames en verzamel extra materiaal zoals behind the scenes en interviews.
 3. Postproductie: Maak edits voor verschillende kanalen, inclusief ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: Verspreid de content via eigen kanalen, de website, nieuwsbrieven, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: Creëer teasers, highlights, GIF’s en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: Volg de prestaties, gebruik analyticstools en doe proeven met AB-tests.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: Update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Nieuwsgierig wat we voor jouw video podcast kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Video podcast laten maken door Videobrouwerij

Wil je een op maat gemaakte video podcast laten maken? Doeltreffend en binnen je budget? Kies dan voor een video podcast van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Video podcast laten maken
Gepubliceerd op 1 juni 2023 en voor het laatst bewerkt op 8 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.