Skip to main content

Bedrijfsfilm laten maken

Breng jouw bedrijfsverhaal tot leven met een unieke bedrijfsfilm van Videobrouwerij

Wil je een bedrijfsfilm laten maken? Ontdek hoe een professionele bedrijfsfilm van Videobrouwerij jouw verhaal tot leven brengt en een emotionele connectie creëert met jouw doelgroep.

Waarom een bedrijfsfilm maken?

Een bedrijfsfilm is een krachtig communicatiemiddel waarmee je jouw bedrijfsverhaal op een visueel aantrekkelijke manier kunt overbrengen. Het stelt je in staat om je missie, visie en waarden te delen, en biedt een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf. Met een professionele bedrijfsfilm kun je de essentie van je merk en cultuur overbrengen, en een sterke emotionele connectie creëren met je doelgroep.

Onze werkwijze

Bij Videobrouwerij hanteren we een klantgerichte en creatieve aanpak. We beginnen met een grondige analyse van jouw bedrijf en doelstellingen. Samen ontwikkelen we een op maat gemaakt concept dat jouw bedrijfsverhaal vertelt. Onze ervaren regisseurs en cameramannen zorgen voor een professionele videoproductie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken om jouw visie tot leven te brengen.

Onze editors zorgen ervoor dat de bedrijfsfilm naadloos aansluit bij jouw merkidentiteit. Dit betekent dat we oog hebben voor elk detail, van een logo animatie tot en met de juiste muziek keuze. Het eindresultaat is een indrukwekkende bedrijfsfilm die jouw bedrijfsverhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom een bedrijfsfilm laten maken door Videobrouwerij?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij ruim 2.500 videoproducties mogen maken voor diverse bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van bedrijfsfilms tot promotievideo’s en van animaties tot aftermovies, wij kunnen je ermee helpen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door de combinatie van creativiteit, technische expertise en een klantgerichte benadering. Wij geloven in het creëren van bedrijfsfilms die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring in de videoproductie garandeert dat jouw bedrijfsfilm van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Daarnaast bieden we een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor je. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat jij je kunt concentreren op wat voor jou belangrijk is.

Professionele bedrijfsfilm laten maken door Videobrouwerij

Ben je klaar om jouw bedrijfsverhaal op een krachtige manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen met een professionele bedrijfsfilm laten maken. Je kunt een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of neem direct contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

tips bedrijfsfilm filmen bedrijfsfilm laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Bedrijfsfilm laten maken
> Specialisme: Full-service, van A tot Z
> Geschikt: Website, Social Media, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de opnamedag
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: Interviews, voice-over,
drone, logo animatie, kleurcorrectie,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500+ videoproducties
> Klanten: 350+ bedrijven en overheden
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veelgestelde bedrijfsfilm vragen

1. Wat zijn de voordelen van een bedrijfsfilm?

Het gebruik van een bedrijfsfilm biedt meerdere voordelen die zowel de interne als externe communicatie van een organisatie kunnen versterken. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Verhoogde zichtbaarheid: Een bedrijfsfilm kan je helpen om je merk en boodschap op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren, waardoor je zichtbaarheid vergroot wordt op diverse platforms.
 2. Verbeterde klantbetrokkenheid: Video’s trekken vaak meer aandacht dan tekst, wat resulteert in hogere betrokkenheidsniveaus van potentiële klanten.
 3. Eenvoudige uitleg van complexe concepten: Een bedrijfsfilm kan complexe producten of diensten op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitleggen door gebruik te maken van visuele hulpmiddelen.
 4. Verhoogde conversieratio’s: Video’s kunnen overtuigender zijn dan tekst of afbeeldingen alleen, wat kan leiden tot hogere conversiepercentages op je website of sociale media.
 5. Betere SEO-resultaten: Websites met video’s hebben een grotere kans om hoger te scoren in zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, wat de vindbaarheid van je bedrijf vergroot.
 6. Sterkere merkimago: Een professionele bedrijfsfilm kan bijdragen aan een positief en sterk merkimago, waardoor vertrouwen en geloofwaardigheid bij je doelgroep toenemen.
 7. Breder bereik op sociale media: Video’s worden vaak gedeeld op sociale mediaplatforms, wat kan helpen om je boodschap viraler te maken en een breder publiek te bereiken.
 8. Efficiënte communicatie: Een bedrijfsfilm kan een grote hoeveelheid informatie op een korte en pakkende manier overbrengen, wat efficiënter is dan lange tekstuele uitleg.
 9. Persoonlijke connectie: Video’s kunnen een persoonlijkere band creëren met je doelgroep door gezichten en stemmen te laten zien, wat kan bijdragen aan een menselijke connectie met je merk.
 10. Veelzijdig gebruik: Bedrijfsfilms kunnen op verschillende manieren en platforms worden gebruikt, zoals op je website, in e-mailmarketing, op beurzen en tijdens presentaties, wat de investering veelzijdig en kosteneffectief maakt.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsfilm kunnen betekenen? Klik dan verder:

Liever direct iemand spreken? Bel dan met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Hoeveel kost een bedrijfsfilm laten maken?

De kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit, de duur van de film, de kwaliteit van de productie en de expertise van de videomakers. Hier zijn enkele factoren die de prijs kunnen beïnvloeden:

 1. Duur van de video: Korte bedrijfsfilms van 1-2 minuten kunnen goedkoper zijn dan langere video’s.
 2. Productiekwaliteit: Hoge kwaliteit productie met professionele camera’s, licht, geluid en editing is duurder dan een eenvoudigere productie.
 3. Script en conceptontwikkeling: Het creëren van een script en een concept kan extra kosten met zich meebrengen, vooral als je een ervaren schrijver of creatief team inschakelt.
 4. Locatie en reiskosten: Filmen op meerdere locaties of op afgelegen plaatsen kan de kosten verhogen.
 5. Acteurs en presentatoren: Het inhuren van professionele acteurs, presentatoren of voice-over talenten brengt extra kosten met zich mee.
 6. Animatie en speciale effecten: Gebruik van animatie, grafische elementen of speciale effecten kan de kosten aanzienlijk verhogen.
 7. Post-productie: Dit omvat montage, kleurcorrectie, geluidsbewerking en het toevoegen van muziek of geluidseffecten.
 8. Licenties en rechten: Kosten voor het gebruik van gelicentieerde muziek, stockbeelden of andere rechten kunnen bijdragen aan de totale kosten.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsfilm kunnen betekenen? Klik dan verder:

Liever direct iemand spreken? Bel dan met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een bedrijfsfilm te maken?

We kunnen een bedrijfsfilm voor je maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

Week 1: Voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekstscript.
Week 2: Final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname.
Week 3: Eerste versie, feedback ontvangen via ons online feedbackplatform, tweede versie, feedback, derde versie, feedback en final versie.

Spoedlevering bedrijfsfilm: Heb je een strakke deadline? Wij bieden spoedleveringen van de eerste edit na 6 uur, 12 uur, 24 uur en 48 uur.


Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsfilm kunnen betekenen? Klik dan verder:

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een bedrijfsfilm?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een bedrijfsfilm:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak.
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden.
 3. Akkoord op officiële bedrijfsfilm offerte en Algemene Voorwaarden.
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze werkopdracht.
 5. Tekstscript laten schrijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is.
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is.
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. Team samenstellen: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over.
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken.
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen.
 12. Voormontage van het beeldmateriaal.
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant.
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen.
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt.
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren.
 17. Controle of alles helemaal naar wens is.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsfilm kunnen betekenen? Klik dan verder:

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Hoe lang moet een succesvolle bedrijfsfilm zijn en hoe is dat opgebouwd?

De ideale lengte van een succesvolle bedrijfsfilm hangt af van het doel, het publiek en het platform waarop de film wordt vertoond. Over het algemeen geldt dat korter beter is, vooral in de context van online content. Hier zijn enkele richtlijnen en tips voor de opbouw van een succesvolle bedrijfsfilm:

Opbouw van een Bedrijfsfilm

 • Opening (0-15 seconden)
  • Hook: Trek meteen de aandacht van de kijker met een sterke opening. Dit kan een opvallend beeld, een prikkelende vraag, of een interessante uitspraak zijn.
  • Introductie: Stel kort het bedrijf of het product voor. Geef een idee van wat de kijker kan verwachten.
 • Probleemstelling (15-30 seconden)
  • Identificeer een probleem of behoefte die relevant is voor je doelgroep. Dit helpt om empathie te creëren en de kijker te betrekken bij de boodschap.
 • Oplossing (30-60 seconden)
  • Presenteer je product of dienst als de oplossing voor het geschetste probleem. Leg kort en duidelijk uit hoe jouw oplossing werkt en wat de voordelen zijn.
 • Social Proof en Geloofwaardigheid (60-90 seconden)
  • Toon klantgetuigenissen, succesverhalen, statistieken, of feiten die de effectiviteit en betrouwbaarheid van je oplossing ondersteunen. Dit kan ook visueel aantrekkelijk worden gemaakt met grafieken, cijfers of quotes.
 • Call to Action (90-120 seconden)
  • Eindig met een duidelijke oproep tot actie (CTA). Vertel de kijker precies wat je wilt dat ze doen na het bekijken van de video, zoals je website bezoeken, contact opnemen, of een product kopen. Maak het eenvoudig en aantrekkelijk.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsfilm kunnen betekenen? Klik dan verder:

Liever direct iemand spreken? Bel dan met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een bedrijfsfilm?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om je te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van je doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussenin. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die je bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met jou werkt aan de bedrijfsfilm. Uiteraard met één vast aanspreekpunt: de projectmanager. 

Onze ondersteuning omvat onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage met muziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van jouw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsfilm kunnen betekenen? Klik dan verder:

Liever direct iemand spreken? Bel dan met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een bedrijfsfilm?

De Return on Investment (ROI) van een bedrijfsfilm kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de productie, de strategie van de distributie, en de mate waarin de video aansluit bij de doelgroep. Hoewel het moeilijk is om een exact cijfer te geven, kan de ROI van een bedrijfsfilm worden gemeten aan de hand van zowel kwantitatieve als kwalitatieve metrics. Hier zijn enkele manieren waarop de ROI van een bedrijfsfilm kan worden geëvalueerd:

 • Verkoopstijging:
  • Directe verkoop: Het meten van de toename in verkopen die direct kan worden gekoppeld aan het bekijken van de bedrijfsfilm.
  • Lead generatie: Het aantal gegenereerde leads en de conversieratio van deze leads naar betalende klanten.
 • Website Verkeer:
  • Verkeerstoename: De hoeveelheid extra verkeer naar je website na het lanceren van de video.
  • Dwell Time: De tijd die bezoekers op je website doorbrengen na het bekijken van de video.
 • Engagement Metrics:
  • Views en shares: Het aantal keer dat de video is bekeken en gedeeld op verschillende platforms.
  • Click-through rates (CTR): Het percentage kijkers dat doorklikt naar je website of landingspagina.
  • Conversion Rate: Het percentage kijkers dat overgaat tot een gewenste actie, zoals inschrijven voor een nieuwsbrief of een productaankoop.
 • Kostenbesparing:
  • Training en onboarding: Kostenbesparingen door het gebruik van video’s voor training en onboarding van nieuwe medewerkers.
  • Klantenservice: Verminderde klantenservicetijd en -kosten door het aanbieden van uitleg- en instructievideo’s.
 • Merkbekendheid:
  • Brand Recall: De mate waarin kijkers je merk onthouden na het bekijken van de video.
  • Brand Sentiment: De verandering in de perceptie en het sentiment van het publiek ten opzichte van je merk.
 • Klantbetrokkenheid en Loyaliteit:
  • Engagement: De mate van interactie en betrokkenheid van je publiek met je content.
  • Klantloyaliteit: Verhoogde klantloyaliteit en herhaalaankopen door positieve ervaringen met je merkvideo’s.
 • Net Promoter Score (NPS):
  • Aanbevelingen: De mate waarin klanten bereid zijn je bedrijf aan anderen aan te bevelen na het bekijken van de video

Door een combinatie van deze kwantitatieve en kwalitatieve metingen te gebruiken, kunnen bedrijven een goed beeld krijgen van de ROI van hun bedrijfsfilm en de effectiviteit ervan in hun marketingstrategieën evalueren.


Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsfilm kunnen betekenen? Klik dan verder:

Liever direct iemand spreken? Bel dan met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Bedrijfsfilm zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou je niet zelf snel een bedrijfsfilm kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en klaar, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘bedrijfsfilmpje’ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede bedrijfsfilm, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele bedrijfsfilm’.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is zeker van toepassing op de productie van bedrijfsvideo’s. Je wilt immers de beste versie van jouw organisatie presenteren door middel van een bedrijfsfilm. Dit draagt bij aan snellere groei, meer erkenning en het realiseren van een effectieve impact. Bespaar jezelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele bedrijfsfilm van Videobrouwerij.


Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsfilm kunnen betekenen? Klik dan verder:

Liever direct iemand spreken? Bel dan met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn bedrijfsfilm effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsfilms. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Elk platform heeft echter zijn eigen unieke video-aanpak. Een universele video-distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle bedrijfsfilm distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: Doelgroep definiëren, contentplan, publicatiekalender.
 2. Productie: Hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews.
 3. Postproductie: Edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: Verspreiden op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: Creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: Volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met A/B-tests.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: Update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Nieuwsgierig wat we voor jouw bedrijfsfilm kunnen betekenen? Klik dan verder:

Liever direct iemand spreken? Bel dan met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Bedrijfsfilm laten maken door Videobrouwerij

Wil je een op maat gemaakte bedrijfsfilm laten maken? Doeltreffend en binnen je budget? Kies dan voor een bedrijfsfilm van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Bedrijfsfilm laten maken
Gepubliceerd op 1 september 2017 en voor het laatst bewerkt op 8 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.