Skip to main content

Bedrijfsfilm laten maken

Hoge kwaliteit bedrijfsfilms voor een vaste lage prijs!

Een bedrijfsfilm maken met Videobrouwerij

Een bedrijfsfilm maken is de manier om uw bedrijfsverhaal over te brengen aan uw doelgroep. Met een succesvolle bedrijfsfilm kunt u stakeholders in slechts enkele seconden informeren, charmeren en motiveren. Een bedrijfsfilm maken is daarom onmisbaar geworden voor elke moderne marketing en communicatie strategie.

In de afgelopen 10 jaar hebben wij meer dan 2.500 bedrijfsfilms mogen maken voor ruim 350 bedrijven, ondernemers, overheden, stichtingen en instellingen. Van algemene bedrijfsfilms tot aan wervingsvideo’s en van animatie video’s tot aan zakelijke vlogs, wij kunnen u ermee helpen.

Onze succesvolle bedrijfsfilm strategie

Wilt u ook een bedrijfsfilm laten maken, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle bedrijfsfilm begint met een duidelijk begrip van de doelstelling. In de afgelopen 10 jaar hebben we ons daarom gespecialiseerd in het maken van doeltreffende bedrijfsfilms die niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Dat doen wij doormiddel van onze eigen videomarketing strategie:
1. Doelgerichte strategie: een winnende bedrijfsfilm strategie voor effectieve inzet;
2. Impactvolle storytelling: verhalen die resoneren en betrokkenheid stimuleren;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele film makers, apparatuur en software;
4. Slimme content distributie: veelzijdige content distributie voor maximaal bereik.

De kracht van meerdere bedrijfsfilms

Bij Videobrouwerij geloven we sterk in de synergie die ontstaat wanneer meerdere bedrijfsfilms samen uw verhaal vertellen. Deze aanpak versterkt uw merkboodschap, waarbij de impact van het geheel groter is dan de som van de individuele delen. Denk aan een bedrijfsfilm op uw website, een promotiefilm voor uw producten of diensten, een wervingsvideo voor vacatures, een opleidingsvideo voor nieuwe medewerkers, en een welkomstvideo voor bezoekers.

Hoge kwaliteit bedrijfsfilm voor scherpe prijs

Wilt u een bedrijfsfilm laten maken zonder dat u daar te veel voor moet betalen? Dan is Videobrouwerij de juiste keuze. Wij zijn in vergelijking met andere videopartijen niet duur. Dat komt omdat wij jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste bedrijfsfilm prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle bedrijfsfilm makers die wij opleiden vanuit 10 jaar videoproductie ervaringen. Wij werken met dezelfde hoge kwaliteit videoapparatuur als waar tegenwoordig TV programma’s mee worden gemaakt. Op die manier kunnen we een hoge kwaliteit bedrijfsfilms maken voor een relatief lage prijs.

Uw bedrijfsverhaal verdient een podium

Bent u klaar om uw merkverhaal te delen op een manier die het verdient? Vraag dan een offerte aan, download onze prijslijst, plan een afspraak bij ons in of neem contact met ons op!

tips bedrijfsfilm filmen bedrijfsfilm laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Bedrijfsfilm laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, social, YouTube, TV

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3-5 werkdagen
> Final versie: 1-2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 gratis reviews
> Extra opties: interviews, voice-over,
drone, ronin, kleur lampen, logo animatie,
social media formaten en meer!

> Producties: 2.500 bedrijfsfilms
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde bedrijfsfilm vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een bedrijfsfilm?

Het gebruik van een bedrijfsfilm biedt meerdere voordelen, die zowel de interne als externe communicatie van een organisatie kunnen versterken. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Verbeterde Communicatie: Bedrijfsfilms stellen organisaties in staat om complexe boodschappen op een duidelijke en aantrekkelijke manier over te brengen. Visuele en auditieve elementen kunnen helpen om ingewikkelde concepten op een vereenvoudigde manier uit te leggen.
 2. Verhoogde Merkbekendheid: Door gebruik te maken van unieke en creatieve inhoud kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie. Een goed gemaakte bedrijfsfilm kan de merkidentiteit versterken en de bekendheid vergroten.
 3. Emotionele Connectie: Video’s kunnen emotie en persoonlijkheid overbrengen op een manier die tekst en afbeeldingen niet kunnen. Dit helpt bij het opbouwen van een emotionele connectie met het publiek.
 4. Bevordering van Engagement: Visuele content, zoals video’s, trekt over het algemeen meer aandacht en genereert meer betrokkenheid dan alleen tekst of afbeeldingen. Dit kan leiden tot hogere engagementrates op sociale media en andere platforms.
 5. SEO Voordelen: Goed geoptimaliseerde bedrijfsfilms kunnen de zoekmachine rankings verbeteren. Video’s houden bezoekers langer op uw site, wat een positief signaal is voor zoekmachines zoals Google.
 6. Veelzijdige Toepasbaarheid: Bedrijfsfilms kunnen op verschillende platforms en in verschillende formaten gebruikt worden, van websites en sociale media tot presentaties en evenementen.
 7. Toename van Conversies: Video’s kunnen de conversieratio’s verhogen. Een boeiende en overtuigende bedrijfsfilm kan kijkers aanzetten tot actie, zoals het kopen van een product of het aanvragen van een dienst.
 8. Effectieve Training en Educatie: Bedrijfsfilms kunnen worden ingezet voor interne doeleinden, zoals het trainen van medewerkers of het uitleggen van nieuwe processen, wat tijd en middelen kan besparen.
 9. Lange Termijn Waarde: Een kwalitatief hoogwaardige bedrijfsfilm kan jarenlang relevant blijven, waardoor het een kosteneffectieve investering is voor lange termijn marketingdoeleinden.
 10. Meetbare Resultaten: Met de huidige technologie is het mogelijk om gedetailleerde analyses te verkrijgen van hoe uw video presteert, waardoor u inzicht krijgt in kijkersgedrag en voorkeuren.

2. Hoeveel kost een bedrijfsfilm laten maken?

De kosten voor het maken van een bedrijfsfilm variëren naargelang uw specifieke wensen, behoeften, doelstellingen en het beschikbare budget.

Bent u geïnteresseerd in onze tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Klik dan verder:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
Meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een bedrijfsfilm te maken?

We kunnen een bedrijfsfilm voor u maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname
 • Week 3: 1e versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, 2e versie, feedback, 3e versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een bedrijfsfilm?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een bedrijfsfilm:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële bedrijfsfilm offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
 5. Tekst script laten schijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang moet een succesvolle bedrijfsfilm zijn en hoe is dat opgebouwd?

De perfecte lengte voor een bedrijfsfilm is niet eenduidig te bepalen; dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw doelstelling, de doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Echter, gebaseerd op onze ervaring, valt 90% van onze video’s binnen de tijdsduur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een succesvolle bedrijfsfilm, combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek: Start with Why) met het AIDA-model van Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model, een erkend leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te starten met het ‘Waarom’, gevolgd door uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om nog nauwer aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve bedrijfsfilm
Voor het creëren van een effectieve bedrijfsfilm beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Zo laten we zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar dat er nog meer voordelen zijn die wellicht nog niet overwogen waren. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een bedrijfsfilm?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw bedrijfsfilm gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw bedrijfsfilm met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een bedrijfsfilm
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een bedrijfsfilm gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw bedrijfsfilm over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw bedrijfsfilm op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een bedrijfsfilm snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Bedrijfsfilm zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een bedrijfsfilm kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘bedrijfsfilmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede bedrijfsfilm, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele bedrijfsfilm‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van bedrijfsvideo’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een bedrijfsfilm. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele bedrijfsfilm van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn bedrijfsfilm effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsfilms. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle bedrijfsfilm distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Bedrijfsfilm laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte bedrijfsfilm laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een bedrijfsfilm van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Bedrijfsfilm laten maken