Skip to main content

Whiteboard animatie laten maken

Breng uw boodschap tot leven met animatie

Wilt u uw verhaal op een boeiende en visuele manier overbrengen? Een whiteboard animatie is de perfecte oplossing.

Waarom een whiteboard animatie?

Een whiteboard animatie is een krachtig middel om complexe ideeën eenvoudig en visueel aantrekkelijk te presenteren. Het helpt om uw boodschap helder en beknopt over te brengen, en kan de aandacht van uw publiek vasthouden. Met een whiteboard animatie kunt u uw verhaal op een unieke en creatieve manier vertellen, waardoor uw boodschap beter blijft hangen.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij werken we nauw samen met onze klanten om een whiteboard animatie te creëren die perfect aansluit bij hun behoeften. We beginnen met een uitgebreide briefing om uw doelstellingen en wensen te begrijpen. Vervolgens ontwikkelen we een concept en script dat uw boodschap op een heldere en boeiende manier overbrengt. Onze getalenteerde animators brengen het script tot leven met professionele illustraties en animaties.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat de animatie naadloos aansluit bij uw merkidentiteit. We letten op elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie, om een eindproduct te leveren dat uw verwachtingen overtreft.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Met meer dan 10 jaar ervaring en 2.500 succesvolle videoproducties, is Videobrouwerij de ideale partner voor uw whiteboard animatie. Wij combineren creativiteit met technische expertise om video’s te maken die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze klantgerichte benadering en aandacht voor detail zorgen ervoor dat uw animatie van de hoogste kwaliteit is.

Wij bieden een volledige service, van conceptontwikkeling tot post-productie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbare whiteboard animatie laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw verhaal op een unieke en boeiende manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele whiteboard animatie. U kunt daarvoor een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of u kunt contact opnemen met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Whiteboard animatie laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Whiteboard animatie laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 animaties
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veel gestelde vragen over whiteboard animaties

1. Wat zijn de voordelen van whiteboard animaties voor een bedrijf?

Whiteboard animaties bieden talloze voordelen voor bedrijven, ongeacht de sector. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Hogere Betrokkenheid: Whiteboard video’s houden kijkers langer gefocust en betrokken, wat leidt tot meer betrokkenheid en informatieoverdracht.
 2. Verhoogde Merkbekendheid: Animaties maken je merk meer herkenbaar en toegankelijk, resulterend in grotere naamsbekendheid.
 3. Hogere Conversies: Door complexe informatie eenvoudig uit te leggen, kunnen whiteboard animaties potentiële klanten sneller overtuigen.
 4. SEO Voordelen: Whiteboard animaties verhogen de tijd die bezoekers op je site doorbrengen, wat gunstig is voor je SEO en zoekmachineranking.
 5. Emotionele Impact: Beelden en verhalen in animaties kunnen emotionele reacties oproepen, waardoor de band met je doelgroep versterkt wordt.
 6. Duidelijke Communicatie: Complexe ideeën worden eenvoudig en visueel aantrekkelijk gepresenteerd, wat begrip en retentie verhoogt.
 7. Visuele Uitleg: Producten of diensten kunnen helder en visueel worden gedemonstreerd, wat helpt bij het informeren en overtuigen van klanten.
 8. Versatile Usage: Whiteboard animaties kunnen op meerdere platforms worden gebruikt, zoals websites, social media en presentaties.
 9. Goed Deelbaar: Deze video’s worden vaak gedeeld, wat je bereik en merkbekendheid kan vergroten.
 10. Meetbare Resultaten: De impact van je animaties kan eenvoudig worden geanalyseerd met tools, wat helpt bij het verbeteren van toekomstige campagnes.

Nieuwsgierig wat we voor jouw whiteboard animaties kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke soorten whiteboard animaties zijn er?

In de afgelopen jaren hebben we veel soorten whiteboard animaties ontwikkeld. Hier zijn 10 veelvoorkomende types die we aanbevelen voor bedrijven:

 1. Bedrijfsintroducties
 2. Product Uitleg
 3. Promotievideo’s
 4. Service Uitleg
 5. Instructievideo’s
 6. Klant Testimonials
 7. Recruitment Video’s
 8. Opleidingsmodules
 9. Social Media Teasers
 10. Bedrijfsprocessen

Nieuwsgierig wat we voor jouw whiteboard animaties kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Hoeveel kost het maken van whiteboard animaties?

De kosten voor het laten maken van whiteboard animaties kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste aanwezige factoren:

 1. Complexiteit en Lengte van de Video: Kortere en eenvoudigere video’s zijn meestal goedkoper dan langdurige, gedetailleerde animaties.
 2. Scenario en Voorbereidingstijd: Hoe meer tijd er nodig is voor het ontwikkelen van het script en de voorbereidingen, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 3. Animatieniveau: Hoge kwaliteit aan tekeningen en vloeiende animaties kunnen de prijs verhogen, maar zorgen voor een professionele uitstraling.
 4. Voice-over en Geluid: Professionele voice-overs en geluidsdesign kunnen de kosten verhogen, maar verbeteren de kwaliteit van de video aanzienlijk.
 5. Andere aanpassingen: Custom illustraties of extra grafische elementen kunnen de productiekosten eveneens beïnvloeden.

Nieuwsgierig wat we voor jouw whiteboard animaties kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een whiteboard animatie?

In ruim 10 jaar hebben wij onze processen tot in detail geoptimaliseerd. Hier is een stapsgewijs overzicht van onze werkwijze voor het maken van whiteboard animaties:

 1. Kennismakingsgesprek: We starten met een kennismakingsgesprek, dat kan plaatsvinden via telefoon, videovergadering, of persoonlijk contact.
 2. Conceptvoorstel: Vervolgens sturen we je een voorstel met verschillende animatieopties, prijzen en voorbeelden.
 3. Goedkeuring: Na jouw goedkeuring op onze officiële offerte, gaan we verder met de volgende stappen.
 4. Input verzamelen: We verzamelen ideeën en materialen die nodig zijn voor de animatie.
 5. Scriptontwerp: We schrijven een script en verwerken eventuele feedback totdat het script perfect aansluit bij je wensen.
 6. Storyboard & Visuele planning: Het storyboard en de visuele opzet worden in detail uitgewerkt, met jouw feedback als leidraad.
 7. Productieplan: We stellen een gedetailleerd productieplan op met alle verzamelde input en materialen.
 8. Team selectie: We stellen een team samen, inclusief animatoren, voice-over artiesten en editor, afhankelijk van je project.
 9. Apparatuur & Software voorbereiding: We bereiden de benodigde apparatuur en software voor.
 10. Animatie productie: We starten met het animeren, gebaseerd op het goedgekeurde script en storyboard.
 11. Feedback & Revisies: De eerste versie van de animatie wordt opgeleverd voor jouw feedback, die we vervolgens verwerken tot een definitieve versie.
 12. Finale oplevering: De definitieve animatie wordt in het gewenste formaat opgeleverd, inclusief eventuele social media-formats en ondertitels.
 13. Kwaliteitscontrole: Een laatste kwaliteitscheck wordt uitgevoerd om te zorgen dat alles aan de hoogste standaard voldoet.

Nieuwsgierig wat we voor jouw whiteboard animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Hoe lang moet een succesvolle whiteboard animatie zijn en hoe is dat opgebouwd?

De ideale lengte voor een whiteboard animatie kan variëren afhankelijk van het doel en platform. Kortere animaties (1-2 minuten) trekken vaak meer aandacht op sociale media, terwijl langere, informatieve animaties (3-5 minuten) geschikt zijn voor diepgaande uitleg of tutorials. Hier is een basisstructuur voor een effectieve whiteboard animatie:

1. Introductie (5-10 seconden)

 • Doel: Meteen de aandacht van de kijker trekken.
 • Inhoud:
  • Pakkende Start: Begin met een opvallend beeld of vraag om de kijker te intrigeren.
  • Titelkaart: Voeg een korte titel of tekstoverlay toe voor context.
  • Korte Inleiding: Introduceer kort het onderwerp en doel van de animatie.

2. Kerninhoud (1-3 minuten)

 • Doel: Breng de kernboodschap duidelijk over.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (30-60 seconden): Introduceer het eerste hoofdonderwerp.
  • Segment 2 (30-60 seconden): Ga verder met het tweede hoofdonderwerp.
  • Segment 3 (30-60 seconden): Behandel indien nodig een derde onderwerp.
  • Details: Zorg voor een boeiend en informatief verhaal, ondersteund door visuals.
  • Overgangen: Gebruik vloeiende visuele overgangen tussen de segmenten.

3. Pauzes (5-10 seconden, indien nodig)

 • Doel: Geef kijkers korte pauzes om informatie te verwerken.
 • Inhoud:
  • Visuele Overgangen: Korte animaties om over te gaan naar een nieuw segment.
  • Korte Advertenties: Eventuele sponsorboodschappen.

4. Interactieve Elementen (optioneel, 1-2 minuten)

 • Doel: Betrek het publiek meer bij de animatie.
 • Inhoud:
  • Vragen & Antwoorden: Beantwoord vragen van kijkers (live of vooraf ingezonden).
  • Reacties: Betrek kijkers door hun opmerkingen te lezen en te reageren.

5. Samenvatting & Afsluiting (20-60 seconden)

 • Doel: Vat de belangrijkste punten kort samen en geef afsluitende gedachten.
 • Inhoud:
  • Hoofdpunten: Korte samenvatting van de belangrijkste onderwerpen.
  • Eindgedachten: Afsluitende opmerkingen en eventuele persoonlijke noot.

6. Slot (10-20 seconden)

 • Doel: Sluit de animatie professioneel af en moedig kijkers aan tot actie.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Moedig kijkers aan om te liken, delen, volgen of abonneren, en verwijs naar social media en de website.
  • Dankwoord: Bedank de kijkers voor hun aandacht.
  • Afsluitende Beelden: Toon het logo, contactinformatie en credits.

Door dit gestructureerde format te volgen, kun je boeiende en informatieve whiteboard animaties maken die de aandacht van je publiek vasthouden en je boodschap effectief overbrengen.


Nieuwsgierig wat we voor jouw whiteboard animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het laten maken van whiteboard animaties?

Bij Videobrouwerij kunnen we je volledig ondersteunen bij het creëren van je whiteboard animaties. Van idee tot levering, we staan klaar om je te helpen. Als full-service animatiebedrijf bieden wij een breed scala aan diensten aan. Tijdens onze eerste bespreking bepalen we welke stappen nodig zijn voor conceptontwikkeling, scenario’s, productie en montage. Bij elke fase zetten we gespecialiseerde professionals in, zodat je verzekerd bent van een hoogwaardige productie. En natuurlijk heb je altijd één vast contactpersoon.

Als je whiteboard animaties door ons wilt laten maken, kunnen we je helpen met het volgende:

 • Strategie- en conceptontwikkeling
 • Script schrijven en projectbeheer
 • Illustraties en storyboarding
 • Voice-over en audio-opnames
 • Animatie en grafische elementen
 • Montage en post-productie
 • Ondersteuning bij distributie en marketing
 • Inclusief muziek en geluidseffecten

Met deze uitgebreide diensten zorgt Videobrouwerij ervoor dat je whiteboard animatie niet alleen professioneel en boeiend is, maar ook effectief je boodschap overbrengt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw whiteboard animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een whiteboard animatie?

De ROI (Return on Investment) van whiteboard animaties kan worden gemeten op basis van de specifieke doelen en het gebruik van de animaties. Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de ROI van whiteboard animaties:

 1. Verbeterde Conversies: Whiteboard animaties kunnen complexe ideeën duidelijk overbrengen, wat kan leiden tot meer conversies.
 2. Grotere Merkherkenning: Deze animaties kunnen een grote impact hebben op de merkherkenning, met een visueel aantrekkelijke en memorabele stijl.
 3. Betere Betrokkenheid: Ze zijn boeiend en kunnen de kijktijd verlengen en de betrokkenheid bij de inhoud vergroten.
 4. Positieve Merkimpressie: Professioneel geproduceerde whiteboard animaties kunnen het imago van je merk verbeteren en vertrouwen opbouwen.
 5. SEO-Boost: Animaties kunnen bijdragen aan een betere zoekmachineoptimalisatie, wat je site helpt om hoger te ranken in zoekresultaten.
 6. Hogere Klantentrouw: Regelmatige animaties kunnen een loyaal publiek opbouwen dat terugkeert voor meer content.
 7. Ondersteuning Verkoopproces: Animaties kunnen effectief helpen bij het wegnemen van bezwaren en het begeleiden van klanten door de koopcyclus.
 8. Data en Inzichten: Door analytische tools te gebruiken, kun je waardevolle inzichten verkrijgen over de interactie met je animaties, die nuttig zijn voor toekomstige strategieën.
 9. Schaalbaarheid: Whiteboard animaties kunnen eenvoudig worden aangepast voor een breder publiek zonder echte verhoging van de productiekosten.
 10. Langdurige Waarde: Eenmalig gemaakte animaties kunnen herhaaldelijk worden gebruikt en blijven nut bieden, wat de initiële kosten rechtvaardigt.

Benieuwd wat onze whiteboard animaties voor jouw bedrijf kunnen doen? Bekijk de mogelijkheden:

Direct contact? Bel met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

9. Zelf whiteboard animatie maken of laten maken door Videobrouwerij?

Vraag je je af waarom je niet zelf een whiteboard animatie zou maken? Een scriptje schrijven, wat tekenen, animeren met software, en klaar, toch? Veel bedrijven denken dat het zo eenvoudig is.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn zelf een ‘simpel animatiefilmpje’ te maken. De term ‘simpel’ toont vaak al aan dat de complexiteit van de taak wordt onderschat. Bedrijven realiseren zich vaak pas na enkele pogingen hoeveel tijd, kennis, ervaring en budget daadwerkelijk nodig zijn voor een goede whiteboard animatie. Vaak krijgen we dan alsnog de vraag of we een professionele animatie kunnen maken.

Het oude spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ geldt zeker voor het maken van whiteboard animaties. Je wilt immers dat jouw video de beste presentatie van je bedrijf biedt. Dit leidt tot meer groei, betere naamsbekendheid en een effectieve impact. Bespaar jezelf tijd, moeite en budget door direct te kiezen voor een professionele animatie van Videobrouwerij.


Benieuwd wat onze whiteboard animaties voor jou kunnen betekenen? Klik op een van de volgende opties:

Direct contact? Bel met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn whiteboard animatie effectief verspreiden en promoten?

Een decennium geleden was YouTube het enige platform voor video’s. Tegenwoordig is content geëvolueerd en whiteboard animaties zijn een krachtige vorm van content geworden. Elk platform vereist echter een eigen aanpak voor distributie. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een effectieve methode ontwikkeld.

8 Stappen voor succesvolle distributie van je whiteboard animatie:

 1. Voorbereiding en Planning: Identificeer je doelgroep, stel een contentplan op en maak een publicatiekalender.
 2. Productie: Zorg voor hoogwaardige opnames en extra materiaal zoals ‘behind the scenes’ beelden en interviews.
 3. Postproductie: Bewerk de animaties voor verschillende kanalen, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid de animaties via je eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerschappen, gastblogs en betaalde promotie indien nodig.
 5. Sociale Media Synergie: Creëer teasers, hoogtepunten en visuals om je animatie op sociale media te promoten.
 6. Analyse en Optimalisatie: Monitor de prestaties van je animaties, gebruik analysetools en voer A/B-tests uit om te optimaliseren.
 7. Feedback en Aanpassingen: Verzamel feedback en pas toekomstige distributies daarop aan.
 8. Update en Hergebruik: Update de content voor hergebruik op een later moment indien nodig.

Benieuwd wat onze whiteboard animaties voor jou kunnen betekenen? Bekijk de volgende opties:

Direct contact? Bel met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Whiteboard animatie laten maken door Videobrouwerij

Heeft jouw onderneming behoefte aan een unieke whiteboard animatie? Als het moet overtuigen en binnen je budget passen, kies dan voor een animatie van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Whiteboard animatie laten maken
Gepubliceerd op 18 juni 2024 en voor het laatst bewerkt op 11 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.