Skip to main content

CAD animatie laten maken

Breng jouw technische ontwerpen tot leven met gedetailleerde en realistische CAD animaties.

Wil je een CAD animatie laten maken? Ontdek hoe Videobrouwerij jouw technische ontwerpen tot leven kan brengen met gedetailleerde en realistische CAD animaties.

Waarom een CAD animatie maken?

CAD animaties zijn ideaal om complexe technische ontwerpen en processen op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier te presenteren. Ze helpen om jouw ideeën en concepten duidelijk over te brengen aan klanten, stakeholders en teamleden. Met gedetailleerde 3D-visualisaties en animaties kunnen technische specificaties en functies nauwkeurig worden weergegeven, wat leidt tot betere communicatie en begrip. Bovendien kunnen CAD animaties worden gebruikt voor marketingdoeleinden, productdemonstraties en trainingsmateriaal, waardoor ze een veelzijdige en waardevolle toevoeging zijn aan jouw communicatiestrategie.

Onze aanpak en werkwijze

Bij Videobrouwerij beginnen we met een grondige analyse van jouw project en doelen. Samen ontwikkelen we een creatief concept dat jouw technische ontwerpen op een heldere en visueel aantrekkelijke manier presenteert. Ons team van ervaren animators en technici werkt met de nieuwste CAD-software en technologieën om hoogwaardige animaties te creëren die zowel informatief als visueel indrukwekkend zijn.

We zorgen ervoor dat elk aspect van de CAD animatie klopt, van de technische nauwkeurigheid en details tot de visuele effecten en muziekkeuze. Het resultaat is een professionele animatie die jouw boodschap effectief overbrengt en jouw publiek boeit.

Waarom een CAD animatie laten maken door Videobrouwerij?

Met jarenlange ervaring in het produceren van CAD animaties voor diverse klanten, is Videobrouwerij de perfecte partner om jouw technische ontwerpen tot leven te brengen. Of het nu gaat om productontwerpen, bouwprojecten of technische processen, wij hebben de expertise en creativiteit om jouw visie te realiseren.

Onze CAD animaties zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook technisch nauwkeurig en doelgericht. Dankzij onze uitgebreide ervaring in animatieproductie garanderen wij de hoogste kwaliteit voor jouw CAD animatie. Wij bieden een volledig pakket aan diensten, van conceptontwikkeling tot post-productie, zodat jij je kunt concentreren op jouw kernactiviteiten. Ons doel is om het productieproces voor jou zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

CAD animatie kosten en mogelijkheden

Klaar om jouw technische ontwerpen op een indrukwekkende manier te presenteren? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een professionele CAD animatie. Vraag een offerte aan, plan een afspraak of download onze prijslijst.

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

CAD animatie laten maken - videobrouwerij 2

Specificaties

> Dienst: CAD animatie laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3-5 werkdagen
> Final versie: 1-2 weken na de draaidag
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: presentator, voice-over,
drone, ronin, kleur lampen, studio,

interviews, logo animatie, ondertiteling,
social media formaten en meer!

> Afgeleverd: 100+ CAD animaties
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veel gestelde vragen over CAD animatie

1. Wat zijn de voordelen van CAD animatie voor een bedrijf?

CAD animatie biedt tal van voordelen voor bedrijven in diverse sectoren. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Verhoogde Visualisatie: CAD-animaties bieden een duidelijke en visuele weergave van complexe ontwerpen, wat helpt bij het verduidelijken van ideeën en concepten.
 2. Efficiënt Ontwerp: Het gebruik van CAD-animatie maakt het mogelijk om snel en efficiënt ontwerpen aan te passen en te optimaliseren, wat tijd en kosten bespaart.
 3. Betere Communicatie: Animaties kunnen effectief worden gebruikt om technische informatie duidelijk te communiceren aan klanten, stakeholders en teamleden.
 4. Risico Vermindering: Door gedetailleerde animaties kunnen mogelijke problemen in het ontwerp vroegtijdig worden geïdentificeerd en opgelost, wat het risicobeheer verbeterd.
 5. Markt Differentiatie: Bedrijven die CAD-animaties gebruiken, kunnen zich onderscheiden door innovatieve en geavanceerde visuele presentaties te bieden.
 6. Verhoogde Verkoop: Realistische en gedetailleerde animaties kunnen potentiële klanten overtuigen en helpen om betere verkoopresultaten te behalen.
 7. Training en Educatie: CAD-animaties zijn uitstekende hulpmiddelen voor training en educatie, omdat ze complexe processen eenvoudig en visueel helder maken.
 8. Multidisciplinaire Toepassing: CAD-animaties kunnen worden gebruikt in verschillende disciplines zoals architectuur, engineering, en productontwikkeling, wat hun veelzijdigheid benadrukt.
 9. Klantenbinding: Door het gebruik van hoogwaardige animaties kan een bedrijf een sterke band met zijn klanten opbouwen, wat leidt tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit.
 10. Meetbare Voordelen: Het succes en de impact van CAD-animaties kunnen eenvoudig worden gevolgd en geanalyseerd, wat helpt bij het optimaliseren van toekomstige projecten.

Nieuwsgierig wat we voor jouw CAD animaties kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke vormen van CAD animatie zijn er allemaal?

In de loop der jaren hebben we een breed scala aan CAD-animaties gezien. Hier zijn 10 veelvoorkomende typen CAD-animaties die we bedrijven adviseren als basis:

 1. Productanimaties
 2. Architecturale visualisaties
 3. Technische animaties
 4. Simulaties van processen
 5. Instructieve video’s
 6. Marketing en promotieanimaties
 7. Conceptillustraties
 8. VR en AR content
 9. Animaties voor trainingen
 10. Wetenschappelijke visualisaties

Nieuwsgierig wat we voor jouw CAD animaties kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoeveel kost het maken van CAD animaties?

De kosten voor het laten maken van CAD animaties kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste elementen die de prijs beïnvloeden:

 1. Complexiteit van het Ontwerp: Simpele animaties zijn goedkoper dan uitgebreide, gedetailleerde ontwerpen die meer tijd en expertise vereisen.
 2. Duur van de Animatie: Korte animaties van een paar seconden zijn goedkoper dan langere producties die meerdere minuten duren.
 3. Gebruik van Speciale Effecten: Het toevoegen van effecten kan de visuele impact vergroten maar zorgt ook voor hogere productiekosten.
 4. Licenties en Software: Professionele softwarelicenties en tools zijn duur, wat de kosten kan verhogen.
 5. Postproductie Werkzaamheden: Bewerking, rendering, en fine-tuning van de animaties zijn cruciale stappen die extra kosten met zich meebrengen.
 6. Inzet van Professioneel Personeel: Het inhuren van ervaren animators en specialisten zorgt voor hogere kwaliteit maar verhoogt ook de kosten.
 7. Presentatie en Visualisatie: Extra kosten kunnen optreden voor het creëren van presentatiemateriaal of het aanpassen van de animatie voor verschillende presentatieformaten.
 8. Licentie voor Muziek en Geluid: Gebruik van commercieel geluidsmateriaal en voice-overs voegt een extra kostenpost toe.
 9. Revisies en Aanpassingen: Aanpassingen na de eerste versie van de animatie kunnen extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de omvang van de wijzigingen.
 10. Distributie en Promotie: Als je de animatie op verschillende platforms wilt distribueren, kunnen hier extra kosten voor marketing en promotie bij komen.

Nieuwsgierig wat we voor jouw CAD animaties kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van CAD animaties?

In meer dan een decennium hebben we onze methoden verfijnd om uitstekende CAD animaties te leveren. Hier is een overzicht van ons proces:

 1. Inleidend Gesprek: We starten met een kennismakingsgesprek dat kan plaatsvinden via telefoon, online meeting, of persoonlijk overleg.
 2. Voorstel: We sturen je een voorstel inclusief verschillende animatie-opties, kosten en voorbeelden.
 3. Goedkeuring: Na jouw goedkeuring van de officiële animatie-offerte, gaan we door met de volgende stappen.
 4. Verzamelen van Informatie: We verzamelen alle benodigde input en bestanden.
 5. Scenario Schrijven: We creëren een scenario en verwerken jullie feedback om het te perfectioneren.
 6. Concept en Storyboard: Het concept en storyboard worden in detail uitgewerkt, inclusief jouw feedback.
 7. Projectplanning: We stellen de projectplanning vast met alle eerder verzamelde informatie.
 8. Team Samenstellen: Afhankelijk van je project, stellen we een team samen van modelleurs, animators, en technici.
 9. Apparatuur en Software Voorbereiden: We zorgen ervoor dat al onze apparatuur en software up-to-date en gebruiksklaar zijn.
 10. Modeleren en Animeren: We beginnen met het modelleren en animeren volgens de vastgestelde briefing.
 11. Renderen van Beelden: Na het animeren worden de beelden gerenderd en veilig opgeslagen op onze servers.
 12. Voormontage: We maken een voormontage van de animatie voor de editor.
 13. Eerste Versie: De eerste versie wordt opgeleverd en geüpload naar ons feedbackplatform voor jouw beoordeling.
 14. Feedback Verwerken: We verwerken de feedback tot een tweede, derde en definitieve versie.
 15. Versies voor Social Media: We maken formaten voor verschillende social mediaplatformen en leveren ondertitelde versies indien nodig.
 16. Eindcontrole: We voeren een finale controle uit om te garanderen dat je volledig tevreden bent met het eindresultaat.

Benieuwd wat wij voor jouw CAD animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat is de ideale lengte voor een CAD animatie en hoe is deze opgebouwd?

De optimale lengte van een CAD animatie hangt af van het doel, het publiek en het platform waarop deze wordt gedeeld. Kortere animaties (30 seconden tot 2 minuten) werken vaak beter voor websites en social media, terwijl langere animaties (3-5 minuten) ideaal zijn voor diepgaandere uitleg en presentaties. Hieronder een algemene opbouw van effectieve CAD animaties:

1. Introductie (5-15 seconden)

 • Doel: Onmiddellijk de aandacht trekken van de kijker.
 • Inhoud:
  • Opvallende Opening: Begin met een opvallend beeld, een intrigerende vraag of een sterke uitspraak.
  • Titelkaart: Voeg een korte titel of tekstoverlay toe die de context van de animatie instelt.
  • Inleiding: Geef kort aan waar de animatie over zal gaan en wat het doel is.

2. Hoofdinhoud (1-4 minuten)

 • Doel: De kernboodschap overbrengen en de kijker geboeid houden.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (30-60 seconden): Introduceer het eerste hoofdonderwerp of deel van de animatie.
  • Segment 2 (30-60 seconden): Behandel het tweede hoofdonderwerp of deel.
  • Segment 3 (30-60 seconden): Bespreek het derde hoofdonderwerp of deel, indien van toepassing.
  • Diepgang: Biedt een informatieve presentatie ondersteund door visuals zoals grafieken, diagrammen, of beweging.
  • Overgangen: Gebruik visuele of auditieve overgangen om vloeiend tussen de verschillende segmenten te schakelen.

3. Korte Pauzes (5-10 seconden, indien nodig)

 • Doel: Geef de kijkers tijd om de informatie te verwerken.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Korte animaties of tekstoverlays om naar het volgende deel te schakelen.
  • Informatieblokken: Aanvullende gegevens of visuals die relevant zijn voor het volgende segment.

4. Interactie met het publiek (1-2 minuten, indien van toepassing)

 • Doel: Betrek de kijker en maak de animatie dynamischer.
 • Inhoud:
  • Q&A: Beantwoord veelgestelde vragen over het onderwerp.
  • Feedback: Vraag om opmerkingen of feedback van de kijker om betrokkenheid te stimuleren.

5. Conclusie (20-60 seconden)

 • Doel: Vat de belangrijkste punten samen en bied afsluitende gedachten.
 • Inhoud:
  • Kernpunten: Doorloop kort de belangrijkste besproken onderwerpen.
  • Slotconclusie: Bied eindopmerkingen en suggerenties voor verdere actie.

6. Afsluiting (10-20 seconden)

 • Doel: Rond de animatie professioneel af en moedig kijkers aan tot actie.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Moedig kijkers aan om contact op te nemen, een offerte aan te vragen, of meer te bekijken op jouw website.
  • Dankwoord: Bedank de kijkers voor hun aandacht.
  • Afsluitende Beelden: Toon het logo, contactgegevens en credits.

Door deze structuur te volgen, creëer je boeiende en informatieve CAD animaties die de aandacht van je publiek vasthouden en effectief de kernboodschappen overbrengen.


Nieuwsgierig wat we voor jouw CAD animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van CAD-animaties?

Bij Videobrouwerij zijn we gespecialiseerd in het maken van CAD-animaties van concept tot uitvoering. We bieden een volledig scala aan diensten aan, van de eerste ideeënuitwisseling tot het eindproduct. Als full-service animatiebedrijf hebben we tal van mogelijkheden om je project te realiseren. Tijdens een eerste overleg bespreken we de vereisten voor conceptontwikkeling, ontwerp, animatieproductie en nabewerking. Elk projectonderdeel wordt uitgevoerd door experts op dat specifieke gebied, waarbij je één aanspreekpunt behoudt gedurende het gehele traject.

Onze CAD-animatiediensten omvatten onder andere:

 • Ontwikkeling van strategie en concept
 • Projectmanagement en planning
 • 3D-modellering en texturering
 • Gebruik van geavanceerde renderingtechnieken
 • Regie en productie van animaties
 • Storyboard ontwikkeling
 • Opnames en simulaties van bewegingen
 • Inzet van professionele voice-overs
 • Gebruik van onze geavanceerde renderingfaciliteiten
 • Audiodesign
 • Videomontage en nabewerking
 • Toevoegen van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Logo-animaties
 • Kleurrijke 2D- en 3D-animaties
 • Titel en ondertitel animaties
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor gebruik op social media
 • Distributie van content
 • Animaties voor livestreams

Met onze veelzijdige diensten zorgt Videobrouwerij ervoor dat je CAD-animatieproject zowel professioneel als effectief is en je doelgroep aanspreekt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw CAD-animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van CAD animatie?

De ROI (Return on Investment) van CAD animatie kan divers worden gemeten, afhankelijk van de doelstellingen en het gebruik. Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de ROI van CAD animatie:

 1. Verhoogde Conversies en Sales: Doordachte animaties kunnen klanten helpen bij hun aankoopbeslissingen, wat resulteert in hogere conversiepercentages.
 2. Meer Aandacht voor het Merk: CAD animaties kunnen de merkherkenning aanzienlijk verbeteren en een groter publiek bereiken.
 3. Verbeterde Interactie: Goed gemaakte animaties trekken de aandacht en verhogen de betrokkenheid op websites en sociale media.
 4. Versterken van de Reputatie: Professionele CAD animaties kunnen de uitstraling en betrouwbaarheid van je merk vergroten.
 5. SEO Voordelen: Animaties kunnen bijdragen aan betere zoekmachineoptimalisatie, waardoor je site beter vindbaar is en meer verkeer aantrekt.
 6. Verhoging van Klantloyaliteit: Frequente animaties kunnen een trouwe klantenbasis opbouwen en de loyaliteit versterken.
 7. Ondersteuning van de Sales Cyclus: Animaties kunnen helpen om twijfels bij potentiële klanten weg te nemen en hen door de sales funnel te leiden.
 8. Inzichten en Data: Met analytics kun je waardevolle gegevens verzamelen over de interactie van klanten met je animaties, wat toekomstige campagnes kan verbeteren.
 9. Flexibiliteit en Schaalbaarheid: CAD animaties kunnen gemakkelijk worden uitgebreid om een groter publiek te bereiken zonder plaatselijke beperkingen.
 10. Langdurige bruikbaarheid: Animaties kunnen lange tijd gebruikt worden en blijven waardevol, wat de initiële investering rechtvaardigt.

Nieuwsgierig wat we voor jouw CAD animaties kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf CAD animatie maken of laten maken door Videobrouwerij?

Wellicht vraag je je af waarom je niet gewoon zelf CAD animaties kunt maken. Even een model ontwerpen, software downloaden, enkele knoppen indrukken en klaar, toch? Dit blijkt vaak een oversimplificatie te zijn.

Veel bedrijven overwegen om eerst zelf een ‘simpele animatie’ te maken. Het gebruik van de term ‘simpel’ geeft vaak al aan dat de complexiteit van de taak wordt onderschat. Iedereen die ervaring heeft met de tijd, kennis, en budget die nodig zijn voor kwalitatieve CAD animaties, zal de term ‘simpel’ niet snel gebruiken. Regelmatig krijgen we naderhand alsnog de vraag om te helpen met het maken van ‘professionele CAD animaties’.

De uitdrukking ‘goedkoop is duurkoop’ geldt zeker voor het maken van zakelijke CAD animaties. Het gaat erom je bedrijf op de best mogelijke manier te presenteren via animaties. Dit leidt tot snellere groei, grotere bekendheid en meer impact. Bespaar jezelf de moeite, tijd en kosten door het direct goed te doen met professionele animaties van Videobrouwerij.


Nieuwsgierig wat we voor jouw CAD animaties kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn CAD animaties effectief verspreiden en promoten?

Tien jaar geleden stond video vooral op YouTube, maar tegenwoordig heeft iedere contentvorm zijn eigen plek. Hetzelfde geldt voor CAD animaties. Elk platform vereist een unieke benadering voor optimale distributie. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een beproefde strategie ontwikkeld.

In 8 stappen een succesvolle distributie van je CAD animaties:

 1. Planning en Voorbereiding: Ken je doelgroep, stel een contentplan op en maak een schema voor publicaties.
 2. Creatie: Maak kwalitatieve animaties en verzamel aanvullend materiaal zoals achter-de-schermen beelden.
 3. Post-productie: Bewerk animaties voor verschillende platformen, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid animaties via eigen kanalen, websites, nieuwsbrieven, samenwerkingsverbanden en betaalde campagnes.
 5. Social Media Cross-promotie: Gebruik teasers, highlights en visuals om je animatie te promoten op sociale kanalen.
 6. Analyse en Optimalisatie: Volg de prestaties van de animaties, gebruik analysetools en voer A/B tests uit om te optimaliseren.
 7. Feedback en Aanpassingen: Verzamel feedback en verbeter voor toekomstige distributie.
 8. Update en Hergebruik: Werk de content bij waar nodig voor toekomstig gebruik.

Nieuwsgierig wat we voor jouw CAD animaties kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

CAD animatie laten maken door Videobrouwerij

Wil je een professionele CAD animatie laten maken die je visie tot leven brengt? Betrouwbaar en binnen je budget? Kies dan voor de CAD animaties van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » CAD animatie laten maken
Gepubliceerd op 9 juli 2024 en voor het laatst bewerkt op 12 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.