Skip to main content

Drone film laten maken

Adembenemende beelden vanuit de lucht voor jouw project.

Wil je een drone film laten maken? Ontdek hoe Videobrouwerij jouw visie vanuit de lucht kan vastleggen met een professionele drone video.

Waarom een drone film maken?

Drone films bieden een unieke manier om jouw project vanuit een ander perspectief te laten zien. Of het nu gaat om vastgoed, evenementen, of landschappen, drone beelden voegen een spectaculaire dimensie toe. Ze helpen jouw publiek om een beter overzicht te krijgen en maken jouw video visueel aantrekkelijker. Drone films zijn ideaal voor promotievideo’s, bedrijfsfilms en meer. Ze geven jouw project een professionele uitstraling en kunnen helpen om de aandacht van jouw doelgroep te trekken.

Onze aanpak en werkwijze

Bij Videobrouwerij starten we met een uitgebreide bespreking van jouw wensen en doelen. Samen ontwikkelen we een creatief concept dat jouw verhaal vanuit de lucht vertelt. Ons team van ervaren drone piloten en videografen gebruikt de nieuwste technologieën om adembenemende beelden te maken.

We zorgen voor elk detail, van de planning en het script tot de montage en nabewerking. Het resultaat is een drone film die jouw boodschap op een indrukwekkende manier overbrengt en jouw publiek inspireert.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Met meer dan tien jaar ervaring in videoproductie, is Videobrouwerij de perfecte partner voor jouw drone film. Of het nu gaat om promotievideo’s, bedrijfsfilms of evenementen, wij hebben de expertise om jouw visie te realiseren.

Onze drone films zijn niet alleen visueel verbluffend, maar ook effectief en doelgericht. Dankzij onze uitgebreide ervaring en professionele aanpak, garanderen wij de hoogste kwaliteit voor jouw drone video. Wij bieden een volledig pakket aan diensten, van conceptontwikkeling tot post-productie, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is. Ons doel is om het productieproces voor jou zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

Kosten en mogelijkheden

Klaar om jouw project vanuit de lucht vast te leggen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een professionele drone film. Vraag een offerte aan, plan een afspraak of download onze prijslijst.

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

drone film laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Drone film laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3-5 werkdagen
> Final versie: 1-2 weken na de draaidag
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: presentator, voice-over,
drone, ronin, kleur lampen, studio,

interviews, logo animatie, ondertiteling,
social media formaten en meer!

> Afgeleverd: 100+ drone films
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

FAQ – Veel gestelde vragen over drone films

1. Wat zijn de voordelen van een drone film voor een bedrijf?

Een dronefilm biedt unieke perspectieven die anders onbereikbaar zijn, wat verschillende voordelen oplevert:

 1. Unieke Luchtbeelden: Drones kunnen dynamische luchtbeelden vastleggen, die je bedrijf op een innovatieve manier laten zien, waardoor je je onderscheidt van de concurrentie.
 2. Hoge Mate van Betrokkenheid: Luchtvideo’s trekken de aandacht van je doelgroep, wat zorgt voor meer betrokkenheid en interesse in je bedrijf.
 3. Flexibiliteit bij Opnamen: Drones zijn in staat om in diverse omgevingen te filmen, wat zorgt voor veelzijdigheid en creativiteit bij je videoproducties.
 4. Efficiëntie: Het gebruik van drones kan tijd en kosten besparen, vooral bij grote of ontoegankelijke gebieden.
 5. Professionele Uitstraling: Dronebeelden geven je video’s een professionele uitstraling die de perceptie van je merk ten goede komt.
 6. Veiligheid: Drones kunnen beelden vastleggen in potentieel gevaarlijke situaties zonder risico voor mensen, wat veiligheidsvoordelen biedt.
 7. Geschikt voor Diverse Sectoren: Of je nu in vastgoed, toerisme of evenementen zit, drone-video’s zijn geschikt voor veel verschillende toepassingen.
 8. Immersieve Presentaties: Dronebeelden kunnen in presentaties worden gebruikt om klanten een meeslepende en overtuigende indruk te geven.
 9. Optimalisatie van Marketingstrategieën: Dronevideo’s kunnen op diverse marketingkanalen worden gebruikt, zoals social media en websites, voor optimale impact.
 10. Impactvolle Storytelling: Dronefilms kunnen helpen bij het vertellen van een boeiend verhaal dat de kernboodschap van je bedrijf effectief overbrengt.

Benieuwd naar wat we voor jouw dronefilm kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke vormen van drone films zijn er allemaal?

Dronefilms zijn veelzijdig en kunnen in veel verschillende contexten worden ingezet. Hier zijn enkele populaire soorten dronefilms die je zou kunnen overwegen:

 1. Vastgoedvideo’s
 2. Evenementenregistraties
 3. Toerisme en Reisvideo’s
 4. Inspectievideo’s
 5. Natuur en Landschapsfilms
 6. Bedrijfspromotiefilms
 7. Sport en Actievideo’s
 8. Agrarische Video’s
 9. Luchtfotografie
 10. Zonsondergang en Nachtshots

Nieuwsgierig wat we voor jouw dronefilm kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoeveel kost het maken van een dronefilm?

De kosten voor het maken van dronefilms kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste elementen die de prijs beïnvloeden:

 1. Duur van de Opnamen: Lange opnamesessies kunnen de kosten verhogen vanwege zaken als apparatuurgebruik en de inzet van de crew.
 2. Locatie en Bereikbaarheid: Het filmen op moeilijk bereikbare of meerdere locaties kan extra kosten met zich meebrengen.
 3. Complexiteit van de Shot: Bepaalde opnamen kunnen speciale apparatuur of vergunningen vereisen, wat de kosten kan verhogen.
 4. Voorbereiding en Planning: Gedetailleerde planning en voorbereidingstijd kunnen ook invloed hebben op de uiteindelijke kosten.
 5. Postproductie en Bewerking: De tijd die wordt besteed aan de montage, kleurcorrectie en eventuele speciale effecten speelt een grote rol in het kostenplaatje.
 6. Professionele Standaarden: Het gebruik van hoogwaardige apparatuur en ervaren operators kan de kwaliteit verhogen, maar ook kosten meebrengen.
 7. Extra’s zoals Muziek en Voice-Over: Het toevoegen van professionele muziek en voice-overs kan de video verbeteren, maar ook de kosten beïnvloeden.
 8. Animatie en Speciale Effecten: Als er animaties of speciale effecten nodig zijn, zullen deze de productiekosten verhogen.
 9. Vergunningen en Verzekeringen: Afhankelijk van de locatie en aard van de opnamen kunnen vergunningen en verzekeringen nodig zijn.
 10. Distributie en Promotie: Kosten voor distributie en promotie kunnen extra zijn als je maximale zichtbaarheid voor je dronefilm wilt bereiken.

Nieuwsgierig wat we voor jouw dronefilm kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een drone film?

Onze werkwijze is in de loop van de jaren geperfectioneerd. Hier is een stap-voor-stap overzicht van hoe we te werk gaan bij het creëren van drone films:

 1. Vooroverleg: Eerst hebben we een verkennend gesprek, telefonisch, via videochat of fysiek.
 2. Voorstel: Vervolgens sturen we een e-mail met drone film opties, prijzen, en voorbeeldmateriaal.
 3. Instemming: Na jouw goedkeuring van de drone film offerte, plannen we de volgende stappen.
 4. Materialen en Input: We verzamelen benodigde materialen en alle input die relevant is voor de film.
 5. Scenario: We schrijven een script en verwerken je feedback totdat het helemaal klopt.
 6. Storyboard: Het concept en storyboard worden verder uitgewerkt, met hernieuwde input van jou.
 7. Productieplan: We stellen ons productieplan op gebaseerd op alle input en materialen.
 8. Team Samenstellen: We kiezen een geschikt team, inclusief drone-piloten, camera operators, editors en eventuele andere specialisten.
 9. Apparatuur Klaarmaken: Voorbereiding van alle apparatuur inclusief opladen, testen en inpakken.
 10. Opnamen: We doen de daadwerkelijke opnamen, op locatie of vanuit onze studio, gebaseerd op de afgesproken briefing.
 11. Beelden Overzetten: Na de opnamen zetten we de beelden over naar onze server en wissen de geheugenkaarten.
 12. Selectie en Montage: We maken een eerste selectie en een ruwe montage voor de editor.
 13. Eerste Review: De eerste versie wordt geleverd op ons online feedbackplatform waar je deze kunt beoordelen.
 14. Feedback Integreren: Op basis van jouw feedback werken we naar een tweede, derde en uiteindelijke versie toe.
 15. Social Media Versies: We maken formaten geschikt voor social media en opties met ondertiteling.
 16. Laatste Controle: We doen een laatste kwaliteitscontrole om te zorgen dat alles perfect is.

Benieuwd wat we voor jouw drone film kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Hoe lang moet een drone film zijn en hoe is dat opgebouwd?

De ideale lengte van een drone film varieert, afhankelijk van het doel, het platform en het publiek. Korte drone video’s (1-3 minuten) presteren goed op social media, terwijl langere video’s (5-10 minuten of meer) beter geschikt zijn voor meer gedetailleerde storytelling. Hier is een effectieve structuur voor een drone film:

1. Introductie (5-15 seconden)

 • Doel: Trek onmiddellijk de aandacht van de kijker.
 • Inhoud:
  • Adembenemende Shot: Begin met een indrukwekkend luchtbeeld.
  • Korte Titel: Voeg een titel of tekstoverlay toe die het thema aangeeft.
  • Inleiding: Geef kort de context en zet het onderwerp neer.

2. Hoofdinhoud (1-8 minuten)

 • Doel: Informeer en betrek de kijker met je kernboodschap.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (30-90 seconden): Presenteer het eerste hoofdonderwerp.
  • Segment 2 (30-90 seconden): Ga verder met het tweede hoofdonderwerp.
  • Segment 3 (30-90 seconden): Indien van toepassing, bespreek een derde onderwerp.
  • Diepgang: Geef gedetailleerde uitleg, eventueel aangevuld met andere beeldmateriaal.
  • Overgangen: Maak gebruik van vloeiende overgangen tussen segmenten.

3. Pauzes (5-10 seconden, indien nodig)

 • Doel: Geef kijkers tijd om informatie te verwerken.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Korte animaties of tekst die overgangsboodschappen bieden.
  • Korte Advertenties: Eventueel korte advertenties of sponsorvermeldingen.

4. Interactie (1-2 minuten, indien toepasselijk)

 • Doel: Maak de film interactief door kijkers te betrekken.
 • Inhoud:
  • Q&A: Beantwoorden van ingezonden vragen of live interactie tijdens dronesessies.
  • Reacties: Reageer op kijkersvragen en opmerkingen (voor social media video’s).

5. Conclusie (20-60 seconden)

 • Doel: Vat de belangrijkste punten samen en spreek een eindconclusie uit.
 • Inhoud:
  • Samenvatting: Korte herhaling van de belangrijkste onderwerpen.
  • Afsluitende Gedachten: Persoonlijke afsluiting door de presentator.

6. Afsluiting (10-20 seconden)

 • Doel: Eindig de video professioneel en stimuleer kijkers tot actie.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Moedig kijkers aan om te liken, delen, of zich te abonneren en verwijs naar sociale media en de website.
  • Dankwoord: Bedank de kijkers voor hun tijd en aandacht.
  • Afsluitende Beelden: Toon logo, contactinformatie en eventuele credits.

Met deze structuur kun je boeiende en informatieve drone films maken die zowel interessant als effectief zijn.


Benieuwd wat we voor jouw drone film kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het laten maken van drone films?

Bij Videobrouwerij bieden we uitgebreide diensten aan om je dronefilms van begin tot eind te realiseren. Van concept tot distributie, we hebben alles in huis. Als een full-service productiestudio zorgen wij voor een complete aanpak. Tijdens onze eerste afspraak bespreken we je wensen en eisen op het gebied van ideeontwikkeling, redactie, productie en montage. Voor elke stap in het proces zetten we de juiste experts in om topkwaliteit te garanderen. Je werkt met een toegewijd team, maar hebt altijd één vast contactpersoon.

Als je dronefilms door ons wilt laten maken, kunnen we het volgende verzorgen:

 • Strategie en conceptontwikkeling
 • Redactie en projectbeheer
 • Opnames op locatie en in de lucht met drones
 • Gebruik van geavanceerde stabilisatieapparatuur
 • Regie en coördinatie
 • Voorbereiden en afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Casting van acteurs en presentatoren
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze studiofaciliteiten
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoegen van achtergrondmuziek
 • Geluidsontwerp en effecten
 • Animatie van logo’s
 • 2D- en 3D-animatie
 • Titel- en ondertitelinganimaties
 • Vertalingen in diverse talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

Met ons brede scala aan diensten garandeert Videobrouwerij dat je dronefilm niet alleen professioneel en meeslepend is, maar ook perfect aansluit bij je doelgroep.


Benieuwd wat we voor jouw drone film kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een zakelijke dronefilm?

De ROI (Return on Investment) van een zakelijke dronefilm kan op verschillende manieren worden geëvalueerd, afhankelijk van je specifieke doelstellingen en de context waarin de dronefilm wordt ingezet. Hier zijn enkele factoren die de ROI van een zakelijke dronefilm kunnen verhogen:

 1. Verbeterde Conversies en Verkoop: Een indrukwekkende dronefilm kan klanten overtuigen om een aankoop te doen, wat resulteert in hogere conversieratio’s.
 2. Grotere Merkbekendheid: Dronefilms kunnen je merk op een unieke manier presenteren en een breder publiek bereiken.
 3. Meer Betrokkenheid: Hoogwaardige luchtbeelden trekken onmiddellijk aandacht en vergroten de interactie op sociale media en websites.
 4. Versterking van Vertrouwen: Professionele dronefilms versterken de geloofwaardigheid van je merk en bouwen vertrouwen op bij je kijkers.
 5. SEO-Voordelen: Dronefilms kunnen je SEO verbeteren, wat helpt om hoger te ranken in zoekmachines en meer organisch verkeer naar je site te trekken.
 6. Verhoogde Klantloyaliteit: Regelmatige updates met boeiende dronefilms creëren een trouwe klantenkring.
 7. Ondersteuning van de Verkoopcyclus: Dronefilms kunnen twijfels wegnemen en potentiële klanten door de verkoopcyclus begeleiden.
 8. Inzichten en Analyse: Met behulp van analytics kun je waardevolle inzichten verkrijgen over het kijkgedrag van je publiek, om zo je marketing te optimaliseren.
 9. Flexibiliteit en Bereik: Dronefilms kunnen gemakkelijk worden geschaald om een groter of nichepubliek te bereiken zonder locatiegebonden beperkingen.
 10. Duurzame Content: Een goede dronefilm kan langdurig dienst doen en meerdere keren waarde leveren, wat de initiële kosten rechtvaardigt.

Nieuwsgierig wat we voor jouw dronefilm kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf een dronefilm maken of laten maken door Videobrouwerij?

Het lijkt misschien een goed idee om zelf een dronefilm te maken. Koop een drone, schrijf een script, film je shots en bewerk de beelden met gratis software – eenvoudig, toch? Dit is echter vaak een onderschatting van de complexiteit en kunde die nodig is.

Veel bedrijven beginnen met de intentie om zelf een ‘drone video’ te maken. De term ‘video’ geeft al aan dat de inzet vaak wordt onderschat. Onderschat niet de benodigde tijd, kennis, ervaring en kosten die gepaard gaan met het maken van kwalitatief hoogwaardige dronebeelden. Vaak komen bedrijven later toch bij ons terug voor professionele hulp bij het produceren van een hoogwaardige dronefilm.

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ is zeker van toepassing op de productie van professionele dronefilms. Jullie willen immers een sterke en positieve indruk achterlaten met jullie video’s, die bijdraagt aan groei, bekendheid en impact. Bespaar jezelf de tijd, moeite en kosten door het vanaf het begin goed te doen met een professionele dronefilm van Videobrouwerij.


Nieuwsgierig wat we voor jouw dronefilm kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe verspreid en promoot ik mijn dronefilm effectief?

Enkele jaren geleden was YouTube het enige platform om videocontent te delen. Sindsdien is de videomarketingbranche explosief gegroeid, en drones zijn een populaire manier geworden om unieke, boeiende visuele content te maken. Elk platform heeft zijn eigen aanpak voor videodistributie, en generieke methoden werken vaak niet meer. Daarom hebben wij een gerichte strategie ontwikkeld.

In 8 stappen naar een succesvolle distributie en promotie van je dronefilm:

 1. Voorbereiding en Planning: Begrijp je doelgroep, creëer een gedetailleerd contentplan en maak een publicatiekalender.
 2. Productie: Zorg voor hoge kwaliteit opnames en verzamel extra materiaal zoals BTS (Behind The Scenes) beelden.
 3. Postproductie: Bewerk je dronefilm voor diverse platforms, voeg ondertiteling en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid de dronefilm op je website, sociale mediakanalen, via e-mails, en maak gebruik van betaalde promotie.
 5. Cross-promotie op sociale media: Gebruik teasers, samenvattingen, gifjes en visuals om je content te promoten op social media.
 6. Analyse en optimalisatie: Gebruik analysetools om de prestaties te volgen en optimaliseer waar nodig.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en pas je strategie aan voor toekomstige distributiecampagnes.
 8. Content hergebruiken: Update je dronefilm voor hergebruik in toekomstige marketingcampagnes.

Nieuwsgierig wat we voor jouw dronefilm kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Drone film laten maken door Videobrouwerij

Wil je een professionele drone film laten maken? Indrukwekkend en binnen je budget? Kies dan voor drone video’s van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Drone film laten maken
Gepubliceerd op 6 juli 2024 en voor het laatst bewerkt op 9 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.