Skip to main content

Filmpje laten maken

Breng uw verhaal in beeld

Wilt u uw merk versterken, uw bedrijfswaarden delen of uw producten en diensten promoten? Een professioneel filmpje kan u hierbij helpen.

Waarom een filmpje laten maken?

Een filmpje is een krachtig communicatiemiddel waarmee u uw verhaal op een visueel aantrekkelijke en impactvolle manier kunt overbrengen. Het biedt de mogelijkheid om uw missie, visie en waarden te delen, en een kijkje te geven achter de schermen van uw bedrijf. Met een professionele video kunt u de essentie van uw merk en cultuur overbrengen en een sterke emotionele connectie creëren met uw doelgroep.

Onze werkwijze

Bij Videobrouwerij hanteren we een klantgerichte en creatieve aanpak. We beginnen met een grondige analyse van uw bedrijf en uw doelstellingen. Samen met u ontwikkelen we een op maat gemaakt concept dat uw unieke verhaal vertelt. Onze ervaren regisseurs en cameramensen zorgen voor een professionele productie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken om uw visie tot leven te brengen.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat de video naadloos aansluit bij uw merkidentiteit. Dit betekent dat we oog hebben voor elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het eindresultaat is een indrukwekkende video die uw verhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom een video laten maken door Videobrouwerij?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij meer dan 2.500 videoproducties gerealiseerd voor ruim 350 bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van bedrijfsfilms tot aftermovies en van promotievideo’s tot animaties, wij kunnen u ermee helpen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door de combinatie van creativiteit, technische expertise en een klantgerichte benadering. Wij geloven in het creëren van video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring in de videoproductie garandeert dat uw video van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Daarnaast bieden we een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor u. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbare video laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw verhaal op een krachtige manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele video. U kunt daarvoor een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

filmpje laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Filmpje laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde vragen over filmpjes (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een video laten maken?

Het laten maken van een video biedt vele voordelen die de communicatie binnen en buiten uw organisatie kunnen versterken. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Duidelijke communicatie: Video’s helpen complexe boodschappen op een eenvoudige en aantrekkelijke manier over te brengen. Visuele en auditieve elementen maken het gemakkelijker om ingewikkelde concepten uit te leggen.
 2. Verhoogde zichtbaarheid: Creatieve en unieke video’s onderscheiden uw bedrijf van de concurrentie. Een professionele video kan uw merkidentiteit versterken en de naamsbekendheid vergroten.
 3. Emotionele connectie: Video’s kunnen emoties en persoonlijkheid overbrengen, wat helpt bij het opbouwen van een band met uw publiek.
 4. Betere betrokkenheid: Visuele content, zoals video’s, trekt meer aandacht en genereert meer interactie dan tekst of afbeeldingen alleen. Dit kan leiden tot hogere betrokkenheidspercentages op sociale media en andere platforms.
 5. SEO-voordelen: Goed geoptimaliseerde video’s kunnen de zoekmachine rankings verbeteren. Video’s houden bezoekers langer op uw site, wat een positief signaal is voor zoekmachines zoals Google.
 6. Veelzijdig inzetbaar: Video’s kunnen op verschillende platforms en in diverse formaten worden gebruikt, van websites en sociale media tot presentaties en evenementen.
 7. Hogere conversies: Video’s kunnen de conversieratio’s verhogen. Een boeiende en overtuigende video kan kijkers aanzetten tot actie, zoals het kopen van een product of het aanvragen van een dienst.
 8. Effectieve training en educatie: Video’s kunnen intern worden gebruikt voor het trainen van medewerkers of het uitleggen van nieuwe processen, wat tijd en middelen kan besparen.
 9. Lange termijn waarde: Een hoogwaardige video kan jarenlang relevant blijven, waardoor het een kosteneffectieve investering is voor lange termijn marketingdoeleinden.
 10. Meetbare resultaten: Met moderne technologie is het mogelijk om gedetailleerde analyses van uw video’s te verkrijgen, waardoor u inzicht krijgt in kijkersgedrag en voorkeuren.

2. Wat kost een filmpje laten maken?

De kosten voor het laten maken van een video variëren afhankelijk van uw specifieke wensen, doelen en budget.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek meer via de volgende opties:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
(Video)meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een filmpje te maken?

We kunnen een video voor u maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: Voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekstscript.
 • Week 2: Definitieve versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname
 • Week 3: Eerste versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, tweede versie, feedback, derde versie, feedback en definitieve versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een filmpje?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een video:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze werkopdracht
 5. Tekst script laten schrijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren en verder werken tot we een definitieve versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang moet een succesvolle video zijn en hoe is dat opgebouwd?

De ideale lengte van een video is afhankelijk van uw doelstellingen, doelgroep, het gekozen platform en de boodschap die u wilt overbrengen. Op basis van onze ervaring vallen 90% van onze video’s binnen de duur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een effectieve video combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek met het AIDA-model van Elmo Lewis. Het Golden Circle-model adviseert om elk verhaal te starten met het ‘Waarom’, gevolgd door uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om de kijker door het aankoopproces te leiden.

Structuur van een effectieve video
Bij het maken van een video beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem lost de kijker hiermee op en waarom moet hij of zij blijven kijken?’ Zodra de interesse is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Vervolgens bouwen we verlangen op door de unieke voordelen te benadrukken. Wanneer de kijker geboeid, geïnteresseerd en vol verlangen is, sluiten we af met een call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen een script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op ongeveer 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor de kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Hoe kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Welke andere voordelen biedt deze oplossing?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn jullie mogelijkheden voor het maken van een filmpje?

Bij Videobrouwerij bieden wij een compleet pakket aan diensten. Van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussenin. Als full-service videoproductiebedrijf staan wij klaar om u te ondersteunen in elke fase van uw project.

Onze ondersteuning omvat onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Interviews afnemen
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

7. Wat zijn de videotrends voor 2024?

Voor 2024 zien wij 25 trends die invloed zullen hebben op de videoproductie:

 1. Short-form video’s
 2. Personalisatie
 3. Artificial intelligence (AI)
 4. Smartphone-producties
 5. Video Zonder Audio
 6. Verticale video’s
 7. Authentieke Verhalen
 8. Balans Tussen Short en Long Form Content
 9. Snelheid en aanpasbaarheid
 10. Interactieve video’s
 11. Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR)
 12. Duurzaamheid en MVO
 13. Live video streaming
 14. 360-graden video’s
 15. E-learning en onderwijsvideo’s
 16. Inclusiviteit en diversiteit
 17. Drone beelden
 18. Data-analyse en prestatie-tracking
 19. Integreren van video in e-mailmarketingcampagnes
 20. Virtuele evenementen en webinars
 21. User-generated content (UGC)
 22. Gepersonaliseerde videocontent
 23. Toenemend Belang van Video SEO
 24. Inzet van Video voor Interne Communicatie
 25. De Opkomst van Micro-Moment Video’s

Lees hier meer over in onze blog: Top 25 Videotrends voor 2024

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een video?

Een goed gemaakte video levert een hoge ROI op als alles vanaf de doelstelling tot aan de distributie goed wordt uitgevoerd. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke fase van uw videoproductie met de hoogste kwaliteit wordt uitgevoerd.

De ROI van een video
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een video gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw video over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw video op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Vergelijk dit eens met alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Video zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een video kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en klaar, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘videofilmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede video, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele video‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van video’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele video van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor video’s. In de jaren daarna heeft videocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Elk platform heeft echter zijn eigen unieke aanpak nodig. Een universele videodistributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle videodistributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en planning: Doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: Hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: Edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: Op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: Maak teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: Volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: Update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Filmpje laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte filmpje laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een filmpje van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Filmpje laten maken