Skip to main content

Review video laten maken

Versterk uw merk met klantbeoordelingen

Wilt u uw klanten hun ervaringen laten delen en uw geloofwaardigheid vergroten? Laat een review video maken.

Waarom een review video?

Een review video is een krachtig middel om klanttevredenheid te tonen en nieuwe klanten te overtuigen. Met authentieke klantbeoordelingen kunt u uw merk versterken en het vertrouwen van potentiële klanten winnen. Dit type video biedt een persoonlijke touch en laat zien hoe uw producten of diensten het leven van uw klanten verbeteren.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij werken we nauw samen met u om een overtuigende review video te maken. We beginnen met een intakegesprek om uw doelstellingen en wensen te begrijpen. Vervolgens plannen we opnamesessies met uw tevreden klanten. Onze professionals zorgen voor een hoogwaardige productie en nabewerking, waarbij we de kern van de klantbeoordelingen op een boeiende manier presenteren.

Onze editing-experts voegen de juiste elementen toe om uw review video visueel aantrekkelijk en overtuigend te maken. We zorgen ervoor dat de video perfect aansluit bij uw merkidentiteit en communicatieboodschap.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Met meer dan een decennium ervaring en 2.500 succesvolle videoproducties voor diverse klanten, staan wij garant voor kwaliteit en creativiteit. Wij bieden een volledige service, van concept tot afwerking, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

Bij Videobrouwerij geloven we in het krachtig overbrengen van uw boodschap door middel van professionele video’s. Onze klantgerichte benadering en technische expertise zorgen ervoor dat uw review video een blijvende indruk maakt.

Van conceptontwikkeling tot post-productie, wij regelen alles voor u. Ons team werkt efficiënt en effectief om ervoor te zorgen dat uw video op tijd en binnen budget wordt geleverd.

Betaalbare review video laten maken door Videobrouwerij

Klaar om uw klantbeoordelingen tot leven te brengen? Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele review video. Vraag een offerte aan, plan een meeting of download onze prijslijst.

Of bel Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Review video laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Review video laten maken
> Specialisme: Volledige service, van concept tot eindproduct
> Geschikt voor: Websites, sociale media, YouTube
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Definitieve versie: 1 – 2 weken na opnames
> Aantal revisies: 3 Gratis revisies
> Extra opties: Interviews, voice-over, ronin, drone, logo-animatie, belichting, social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde vragen over review video’s (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een review video?

Het gebruik van een review video biedt talrijke voordelen, die zowel de interne als externe communicatie van een organisatie kunnen versterken. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Duidelijke Communicatie: Review video’s stellen bedrijven in staat om complexe boodschappen op een heldere en boeiende manier over te brengen. Visuele en auditieve elementen kunnen helpen om ingewikkelde concepten eenvoudig uit te leggen.
 2. Merkversterking: Door unieke en creatieve inhoud te gebruiken, kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie. Een goed gemaakte review video kan de merkidentiteit versterken en de naamsbekendheid vergroten.
 3. Emotionele Binding: Video’s kunnen emotie en persoonlijkheid overbrengen op een manier die tekst en afbeeldingen niet kunnen. Dit helpt bij het opbouwen van een emotionele connectie met het publiek.
 4. Hoger Engagement: Visuele content, zoals video’s, trekt over het algemeen meer aandacht en genereert meer betrokkenheid dan alleen tekst of afbeeldingen. Dit kan leiden tot hogere betrokkenheidspercentages op sociale media en andere platforms.
 5. SEO Voordelen: Goed geoptimaliseerde review video’s kunnen de zoekmachine rankings verbeteren. Video’s houden bezoekers langer op uw site, wat een positief signaal is voor zoekmachines zoals Google.
 6. Veelzijdigheid: Review video’s kunnen op verschillende platforms en in verschillende formaten gebruikt worden, van websites en sociale media tot presentaties en evenementen.
 7. Conversie Verhoging: Video’s kunnen de conversieratio’s verhogen. Een boeiende en overtuigende review video kan kijkers aanzetten tot actie, zoals het kopen van een product of het aanvragen van een dienst.
 8. Effectieve Training: Review video’s kunnen worden ingezet voor interne doeleinden, zoals het trainen van medewerkers of het uitleggen van nieuwe processen, wat tijd en middelen kan besparen.
 9. Lange Termijn Waarde: Een kwalitatief hoogwaardige review video kan jarenlang relevant blijven, waardoor het een kosteneffectieve investering is voor lange termijn marketingdoeleinden.
 10. Meetbare Resultaten: Met de huidige technologie is het mogelijk om gedetailleerde analyses te verkrijgen van hoe uw video presteert, waardoor u inzicht krijgt in kijkersgedrag en voorkeuren.

2. Wat kost een review video laten maken?

De kosten voor het maken van een review video variëren naargelang uw specifieke wensen, behoeften, doelstellingen en het beschikbare budget.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek meer via de volgende opties:

Review video offerte aanvragen
Review video prijslijst downloaden
Review video meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een review video te maken?

We kunnen een review video voor u maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname
 • Week 3: 1e versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, 2e versie, feedback, 3e versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een review video?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een review video:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële review video offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
 5. Tekst script laten schijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang moet een succesvolle review video zijn en hoe is dat opgebouwd?

De perfecte lengte voor een review video is niet eenduidig te bepalen; dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw doelstelling, de doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Echter, gebaseerd op onze ervaring, valt 90% van onze video’s binnen de tijdsduur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een succesvolle review video, combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek: Start with Why) met het AIDA-model van Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model, een erkend leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te starten met het ‘Waarom’, gevolgd door uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om nog nauwer aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve review video
Voor het creëren van een effectieve review video beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Zo laten we zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar dat er nog meer voordelen zijn die wellicht nog niet overwogen waren. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een review video?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw review video gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een review video?

Een review video levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw review video met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een review video
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een review video gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw review video over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw review video op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een review video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Review video zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een review video kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘review filmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede review video, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele review video‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van review video’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een review video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele review video van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn review video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor review video’s. In de jaren daarna heeft videomarketing een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle review video distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Review video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte review video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een review video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Review video laten maken