Skip to main content

Studio video laten maken

Professionele video’s vanuit onze studio

Wilt u professionele video’s laten maken in een gecontroleerde studio-omgeving? Ontdek hoe Videobrouwerij uw visie tot leven kan brengen vanuit onze studio.

Waarom kiezen voor een studio video?

Studio video’s bieden de perfecte oplossing voor situaties waarin een gecontroleerde omgeving en optimale technische instellingen essentieel zijn. Of het nu gaat om bedrijfsprofielen, productdemonstraties, webinars, of interviews, een studio video zorgt voor de hoogste kwaliteit beelden en geluid. De studio setting biedt de mogelijkheid om volledige controle te hebben over belichting, achtergrond en geluid, wat resulteert in een professioneel en gepolijst eindproduct. Studio video’s zijn ideaal voor bedrijven die hun boodschap helder en impactvol willen overbrengen zonder de afleidingen en variabelen van een buitenomgeving.

Onze aanpak en werkwijze

Bij Videobrouwerij beginnen we met een uitgebreide analyse van uw wensen en doelstellingen. Samen ontwikkelen we een creatief concept dat uw boodschap effectief overbrengt vanuit onze professionele studio. Ons ervaren team van regisseurs, cameramannen en technici werkt met de nieuwste apparatuur en technieken om video’s te creëren die zowel visueel verbluffend als inhoudelijk sterk zijn.

We zorgen ervoor dat elk detail klopt, van het script en de beelden tot de audio en belichting. Het resultaat is een professionele studio video die uw boodschap helder en overtuigend communiceert, en uw publiek verrast en betrekt.

Waarom een studio video laten maken door Videobrouwerij?

Met jarenlange ervaring in het produceren van hoogwaardige video’s voor diverse klanten, is Videobrouwerij de ideale partner om uw studio video tot leven te brengen. Of het nu gaat om marketingcampagnes, productlanceringen of trainingsmateriaal, wij hebben de kennis en creativiteit om uw visie te realiseren.

Onze studio video’s zijn niet alleen visueel indrukwekkend, maar ook uiterst functioneel en doelgericht. Dankzij onze ruime ervaring in videoproductie garanderen wij de hoogste kwaliteit voor uw studio video. Wij bieden een compleet pakket aan diensten, van conceptontwikkeling tot post-productie, waardoor u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is. Ons doel is om het productieproces voor u zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

Studio video kosten en mogelijkheden

Klaar om uw boodschap op een professionele en impactvolle manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met een professionele studio video. Vraag een offerte aan, plan een afspraak of download onze prijslijst.

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

studio video laten maken - Videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Studio video laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3-5 werkdagen
> Final versie: 1-2 weken na de draaidag
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: presentator, voice-over,
drone, ronin, kleur lampen, studio,

interviews, logo animatie, ondertiteling,
social media formaten en meer!

> Afgeleverd: 100+ studio video’s
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

FAQ – Veel gestelde vragen over studio video

1. Wat zijn de voordelen van studio video voor een bedrijf?

Studio video’s bieden diverse voordelen voor bedrijven, ongeacht hun omvang of branche. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 1. Professionele Uitstraling: Studio video’s bieden een gecontroleerde omgeving met professionele belichting en audio, wat resulteert in video’s van hoge kwaliteit.
 2. Consistente Kwaliteit: Omdat alles in een studio plaatsvindt, is de kwaliteit consistent, ongeacht externe omstandigheden zoals het weer.
 3. Efficiëntie: Doordat alle middelen en apparatuur binnen handbereik zijn, kunnen studio video’s vaak sneller en efficiënter worden geproduceerd.
 4. Creatieve Vrijheid: In een studio kun je eenvoudig verschillende sets en achtergronden gebruiken om je video’s aan te passen aan verschillende campagnes en boodschappen.
 5. Betere Regie: Studio-omgevingen bieden de mogelijkheid om acteurs en crew beter te coachen en te regisseren, wat de uiteindelijke kwaliteit van de productie verbetert.
 6. Merkconsistentie: Studio video’s helpen bij het consistent overbrengen van je merkboodschap, doordat je volledige controle hebt over alle aspecten van de productie.
 7. Hoge Return on Investment: Door de hoge kwaliteit en de veelzijdigheid van studio video’s, kunnen deze vaak een hogere ROI bieden in vergelijking met andere soorten video’s.
 8. Flexibele Opnametijden: Studio-opnames kunnen vaak op flexibele tijdstippen worden ingepland, wat helpt om strakke deadlines te halen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
 9. Veiligheid: Omdat de omgeving gecontroleerd is, worden risico’s op bijvoorbeeld slecht weer of achtergrond lawaai geëlimineerd, wat voor veiliger en betrouwbaar werken zorgt.
 10. Doelgerichte Inhoud: Studio-opnames maken het makkelijker om specifieke, doelgerichte inhoud te produceren die direct inspeelt op de behoeften van je doelgroep.

Nieuwsgierig wat we voor jouw studio video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke soorten studio video’s zijn er beschikbaar?

Er zijn diverse soorten studio video’s die je kunt overwegen voor je bedrijf. Hier zijn enkele belangrijke varianten die wij vaak aanraden:

 1. Productdemonstratie video
 2. Informatievideo’s
 3. Promotievideo’s
 4. Training en opleidingsvideo’s
 5. Interviews en getuigenissen
 6. FAQ video’s
 7. Webinars en live-streams
 8. Corporate video’s
 9. Aftermovies
 10. Vlog series

Nieuwsgierig wat we voor jouw studio video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Wat zijn de kosten voor studio video productie?

De kosten voor studio video productie variëren afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prijs zijn:

 1. Onderwerp en Doel: De complexiteit van het onderwerp en het doel van de video beïnvloeden de benodigde tijd en middelen.
 2. Lengte van de Video: Korte video’s zijn meestal goedkoper dan lange video’s wegens de verminderde tijd die nodig is voor opnames en bewerking.
 3. Script en Voorbereiding: Hoe gedetailleerder het script en de voorbereiding, hoe meer middelen daaraan kunnen zijn besteed.
 4. Opnametijd: Het aantal uur dat nodig is om de video op te nemen kan invloed hebben op de kosten met betrekking tot studiohuur en gebruik van apparatuur.
 5. Creatieve Elementen: Animaties, speciale effecten en grafische elementen kunnen de productiekosten verhogen maar voegen ook extra waarde toe.
 6. Muziek en Voice-Over: Professionele muziek en voice-overs dragen bij aan kosten, maar verhogen ook de kwaliteit van de video.
 7. Postproductie: De bewerkingsfase, waaronder montage, kleurcorrectie en audio-aanpassingen, heeft een aanzienlijke invloed op de uiteindelijke kosten.
 8. Speciale Effecten: Gebruik van speciale effecten of animaties kan extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de complexiteit.
 9. Mensen en Materiaal: Het inzetten van acteurs, presentatoren, modellen of extra crewleden kan de kosten verhogen.
 10. Marketing en Distributie: Kosten gerelateerd aan de distributie en marketing van de video om een groter bereik te genereren.

Nieuwsgierig wat we voor jouw studio video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een studio video?

Met meer dan 10 jaar ervaring hebben we onze werkwijze tot in perfectie verfijnd. Dit is een overzicht van ons proces voor het maken van hoogwaardige studio video’s:

 1. Initiële Bespreking: Onze eerste bespreking kan via telefoon, video call of persoonlijk plaatsvinden.
 2. Voorstel: Je ontvangt een e-mail met diverse productie-opties, prijsindicaties en voorbeeldmateriaal.
 3. Bevestiging: Na jouw akkoord op onze officiële offerte, starten we met de volgende stappen in het proces.
 4. Gegevens en Materiaal: We verzamelen alle benodigde input en materialen voor het project.
 5. Scriptschrijven: Een tekstschrijver maakt een script, en we verwerken jouw feedback tot het script naar wens is.
 6. Concept & Storyboard: We werken het concept en storyboard gedetailleerd uit, inclusief jouw feedback.
 7. Productiebriefing: Alle verzamelde input en materialen worden verwerkt in een uitgebreide productiebriefing.
 8. Team Samenstellen: We selecteren het juiste team, passend bij de projectbehoeften zoals cameraman, regisseur, geluidsman, editor en animator.
 9. Apparatuur Klaarmaken: We maken al onze apparatuur gereed door deze op te laden, te testen en in te pakken.
 10. Opnames: We voeren de opnames uit in onze professionele studio, afgestemd op de briefing en eventuele extra wensen.
 11. Beelden Inladen: Na de opnames wordt al het beeldmateriaal ingeladen en de geheugenkaarten geleegd.
 12. Ruwe Montage: We selecteren de beste beelden en maken een ruwe montage voor de editor.
 13. Eerste Edit: De eerste versie wordt opgeleverd en je ontvangt een link voor feedback via ons online platform.
 14. Feedbackfase: We verwerken jouw feedback, en itereren tot aan de tweede, derde en definitieve versie.
 15. Social Media Versies: We creëren en leveren social media-formaten en ondertitelde versies.
 16. Eindcontrole: Een laatste check wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles voldoet aan jouw verwachtingen.

Benieuwd wat we voor jouw studio video kunnen betekenen? Kies dan voor een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat is de ideale lengte voor een studio video en hoe wordt die opgebouwd?

De lengte van een effectieve studiovideo kan verschillen per platform, doel en publiek. Vaak zijn korte video’s (1-3 minuten) het beste voor social media, terwijl langere video’s (5-10 minuten of meer) ideaal zijn voor diepgaandere content zoals handleidingen, webinars of documentaires. Hier is een basisstructuur voor succesvolle studiovideo’s:

1. Introductie (5-15 seconden)

 • Doel: Onmiddellijk de aandacht van de kijker trekken.
 • Inhoud:
  • Pakkende Start: Begin met een opvallende visuele of auditieve cue, een vraag of een interessante statement.
  • Titelkaart: Voegt een korte titel of tekstoverlay toe voor context.
  • Voorstelling: Kort onderwerp en doel van de video introduceren.

2. Hoofdinhoud (1-8 minuten)

 • Doel: De kernboodschap overbrengen en de kijker geboeid houden.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (30-90 seconden): Introduceer het eerste hoofdonderwerp.
  • Segment 2 (30-90 seconden): Bespreek het tweede hoofdonderwerp.
  • Segment 3 (30-90 seconden): Introduceer een derde hoofdonderwerp, indien van toepassing.
  • Diepgang: Zorg voor een boeiende, informatieve presentatie met visuele hulpmiddelen zoals grafieken, video’s of afbeeldingen.
  • Overgangen: Gebruik visuele/auditieve overgangen om segmenten naadloos te verbinden.

3. Intermezzo’s/Pauzes (5-10 seconden, indien nodig)

 • Doel: Geef kijkers korte pauzes om informatie te verwerken.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Korte animaties of tekstoverlay om een nieuw segment aan te geven.
  • Korte Reclameboodschappen: Eventuele reclame of sponsorboodschappen.

4. Publieksinteractie (1-2 minuten, indien van toepassing)

 • Doel: Het publiek betrekken en de video interactiever maken.
 • Inhoud:
  • Q&A: Antwoorden op vooraf ingezonden vragen of live interacties (voor livestreams of webinars).
  • Reacties: Lees en reageer op comments van kijkers (geschikt voor social media video’s).

5. Samenvatting en Conclusie (20-60 seconden)

 • Doel: Vat de belangrijkste punten samen en geef afsluitende gedachten.
 • Inhoud:
  • Kernpunten: Korte samenvatting van de belangrijkste besproken onderwerpen.
  • Conclusie: Eindgedachten en een mogelijke persoonlijke noot van de presentator.

6. Afsluiting (10-20 seconden)

 • Doel: Sluit de video professioneel af en moedig kijkers aan om actie te ondernemen.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Moedig kijkers aan om de video te liken, delen, te volgen of te abonneren, en verwijs naar social media en de website.
  • Dankwoord: Bedank de kijkers voor hun tijd.
  • Afsluitende Beelden: Logo, contactinformatie en eventuele credits.

Door deze structuur te volgen, kan je boeiende en informatieve studiovideo’s maken die de aandacht van je publiek vasthouden en effectief de belangrijkste boodschappen overbrengen.


Benieuwd wat we voor jouw studio video kunnen betekenen? Kies dan voor een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie opties voor het maken van een studiovideo?

Bij Videobrouwerij bieden wij een uitgebreide reeks diensten aan voor het maken van studiovideo’s. Van concept tot eindproduct, wij verzorgen alles. Als all-in videoproductiebedrijf begeleiden we elk aspect van je project. Tijdens de eerste bespreking bepalen we de nodige stappen op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en postproductie. Ons team van specialisten werkt samen om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van je video perfect is. We garanderen één vast aanspreekpunt voor de gehele duur van je project.

Met onze studiovideo diensten kunnen we je helpen met:

 • Concept- en strategieontwikkeling
 • Script schrijven en projectbeheer
 • Opnames in onze professionele studio
 • Gebruik van geavanceerde apparatuur zoals kranen en stabilizers
 • Regie en productiediensten
 • Voorbereiding en uitvoering van interviews
 • Audio-opnames en geluidsontwerp
 • Casten van acteurs en presentatoren
 • Gebruik van drones voor luchtbeelden
 • Voice-over opnames in onze studio
 • Professionele videobewerking
 • Toevoeging van aangepaste muziek en geluidseffecten
 • Creëren van logo- en naamanimaties
 • 2D- en 3D-animaties
 • Ondersteuning bij ondertiteling en bewerking
 • Vertalingen in bijna elke taal
 • Speciale aanpassingen voor sociale media
 • Distributiediensten voor jouw content
 • Livestream mogelijkheden

Door deze uitgebreide diensten weet je zeker dat jouw studiovideo professioneel en impactvol is, en jouw doelgroep effectief bereikt.


Benieuwd wat we voor jouw studiovideo kunnen doen? Klik op een van de volgende opties:

Direct contact? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de meerwaarde van een studio video?

De meerwaarde van een studio video kan op verschillende manieren worden gemeten, afhankelijk van de doelen en de context waarin de video wordt gebruikt. Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de meerwaarde van een studio video:

 1. Professionele Productie: Een studio video garandeert hoogwaardige productie met de juiste belichting, geluid en achtergrond.
 2. Consistente Kwaliteit: Studio video’s bieden betrouwbare kwaliteit, ongeacht de weersomstandigheden of andere externe factoren.
 3. Creatieve Controle: In een studio heb je volledige controle over de omgeving, wat zorgt voor creatieve vrijheid zonder verstoringen.
 4. Merkenbouw: Professionele video’s uit een studio versterken je merk en helpen bij het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid.
 5. Efficiëntie: In een studio kun je meerdere opnames op een dag doen, wat tijd en kosten bespaart.
 6. Hoger Publieksbereik: Kwalitatieve video’s worden sneller gedeeld en hebben een groter bereik, wat positieve effecten heeft op je zichtbaarheid.
 7. SEO Voordelen: Optimaliseer je video’s voor zoekmachines om beter gevonden te worden online, wat leidt tot meer organische traffic.
 8. Data en Insights: Analyse van kijkerdata biedt waardevolle inzichten voor toekomstige content strategieën.
 9. Duurzaamheid: Studio video’s kunnen lange tijd actueel blijven en meerdere keren worden ingezet.
 10. Schaalbaarheid: Studio video’s kunnen gemakkelijk worden aangepast voor diverse platforms en doelgroepen.

Benieuwd wat we voor jouw studio video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf een video opnemen of laten maken in onze studio?

Het idee om zelf een video op te nemen is verleidelijk. Een script schrijven, apparatuur huren, en zelf monteren lijkt eenvoudig genoeg, toch? Veel bedrijven onderschatten echter de complexiteit en tijdsinvestering die nodig is voor een professionele video.

Regelmatig horen we dat bedrijven eerst zelf een ‘proefvideo’ willen maken. Het gebruik van die term impliceert vaak een onderschatting van wat er allemaal bij komt kijken. Men realiseert zich al snel dat er veel meer bij komt kijken dan gedacht en komt alsnog naar ons voor de productie van een professionele video.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ geldt zeker voor videoproducties. Voor een hoogwaardige en representatieve weergave van je bedrijf, is de keuze voor een professionele studio video vaak de beste optie. Dit bespaart je uiteindelijk tijd, geld en zorgt voor betere resultaten.


Benieuwd wat we voor jouw studio video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe promoot ik mijn studio video effectief?

Tien jaar geleden was YouTube het enige platform voor video’s. Vandaag de dag zijn er talloze platforms, elk met hun eigen benadering en publiek. Dat maakt een gerichte strategie essentieel voor de effectieve distributie en promotie van je studio video.

In 8 stappen een succesvolle promotie van je studio video:

 1. Strategie en Planning: Bepaal je doelgroep, ontwikkel een contentstrategie en stel een publicatiekalender op.
 2. Productie: Zorg voor hoogwaardige opnames inclusief unieke beelden en interviews.
 3. Postproductie: Bewerk de video voor verschillende platforms, voeg noodzakelijke ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Publiceer de video op je eigen kanalen, website, nieuwsbrief, samenwerkingen en betaalde promoties.
 5. Sociale Media Promotie: Creëer teasers, clips en visuals om je video op sociale media te promoten.
 6. Analyse en Optimalisatie: Monitor de prestaties, gebruik analysetools en pas A/B-tests toe om te verbeteren.
 7. Feedback en Verbeteringen: Verzamel feedback en optimaliseer toekomstige video’s aan de hand hiervan.
 8. Hergebruik en Actualisatie: Pas je video aan voor herpublicatie en zorg dat het actueel blijft.

Benieuwd wat we voor jouw studio video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Studio video laten maken door Videobrouwerij

Zoek je professioneel geproduceerde studio video’s die sterk overkomen? Betaalbaar met hoge kwaliteit? Kies dan voor studio video’s van Videobrouwerij.
Klik op één van de knoppen hieronder of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Studio video laten maken
Gepubliceerd op 17 juni 2024 en voor het laatst bewerkt op 9 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.