Skip to main content

Vacature video laten maken

Trek talent aan met een professionele video

Wil je jouw vacatures effectief onder de aandacht brengen en het juiste talent aantrekken? Dan is een vacature video de perfecte oplossing.

Waarom een vacature video maken?

Een vacature video is een krachtig middel om potentiële kandidaten te bereiken en te overtuigen. Met een goed geproduceerde video kun je de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de unieke voordelen van de functie op een aantrekkelijke manier presenteren. Dit helpt niet alleen om de juiste kandidaten aan te trekken, maar zorgt er ook voor dat zij een beter beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij werken we nauw samen met onze klanten om een video te creëren die perfect aansluit bij hun behoeften. We starten met een diepgaande analyse van de vacature en het bedrijf. Vervolgens ontwikkelen we een uniek concept dat de kern van de functie en de bedrijfscultuur weerspiegelt. Onze ervaren regisseurs en camerateams zorgen voor een professionele productie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technieken.

Onze editors zorgen ervoor dat de video perfect aansluit bij de uitstraling van uw bedrijf. Elk detail wordt nauwkeurig bewerkt, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het resultaat is een overtuigende en professionele vacature video die uw bedrijf op de best mogelijke manier presenteert.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Met meer dan 10 jaar ervaring en meer dan 2.500 videoproducties voor diverse klanten, is Videobrouwerij de ideale partner voor het maken van uw vacature video. Wij combineren creativiteit, technische kennis en klantgerichtheid om video’s te maken die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een duidelijk en krachtig verhaal vertellen.

Wij bieden een volledige service, van concept tot post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische aspecten; wij regelen alles. Ons doel is om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat u zich kunt concentreren op het vinden van de perfecte kandidaat.

Betaalbare vacature video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u uw vacature op een unieke en effectieve manier presenteren? Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele vacature video. Vraag vandaag nog een offerte aan, plan een meeting of download onze prijslijst.

Of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Wervingsvideo laten maken wervingsvideo maken wervingsfilm vacature video

Specificaties

> Dienst: Vacature video laten maken
> Specialisme: Volledige service, van A tot Z
> Toepassing: Website, Social Media, YouTube
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Definitieve versie: 1 – 2 weken na de opnamedag
> Reviewrondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
Ronin, drone, logo animatie, kleurcorrectie,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde vragen over Vacature video’s (FAQ’s)

1. Waarom een vacature video laten maken?

Een vacaturevideo biedt vele voordelen die helpen bij het aantrekken van de juiste kandidaten. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Betere Communicatie: Vacaturevideo’s stellen bedrijven in staat om hun bedrijfscultuur en functie-eisen duidelijk over te brengen. Video’s helpen complexe boodschappen eenvoudig en visueel aantrekkelijk te maken.
 2. Grotere Merkbekendheid: Door creatieve en unieke video’s te gebruiken, kunnen bedrijven zich onderscheiden van concurrenten en hun merkidentiteit versterken.
 3. Emotionele Band: Video’s kunnen emoties en persoonlijkheid overbrengen die moeilijk te vangen zijn in tekst, waardoor een sterkere band met potentiële kandidaten ontstaat.
 4. Meer Betrokkenheid: Visuele content zoals video’s trekt meer aandacht en genereert hogere betrokkenheid, wat kan leiden tot meer sollicitaties.
 5. SEO Voordelen: Geoptimaliseerde vacaturevideo’s kunnen zoekmachine rankings verbeteren. Video’s zorgen ervoor dat bezoekers langer op uw site blijven, wat positief is voor zoekmachines zoals Google.
 6. Veelzijdigheid: Vacaturevideo’s kunnen op verschillende platforms en in diverse formaten gebruikt worden, van websites en sociale media tot presentaties en evenementen.
 7. Hogere Conversies: Een boeiende en overtuigende vacaturevideo kan potentiële kandidaten aanzetten tot actie, zoals solliciteren.
 8. Effectieve Training en Voorlichting: Video’s kunnen ook intern gebruikt worden voor onboarding en training, wat tijd en middelen bespaart.
 9. Lange Termijn Waarde: Een kwalitatief hoogwaardige vacaturevideo blijft jarenlang relevant, waardoor het een kosteneffectieve investering is.
 10. Meetbare Resultaten: Met huidige technologie kunnen gedetailleerde analyses worden verkregen over hoe uw video presteert, wat inzicht geeft in kijkersgedrag en voorkeuren.

2. Wat kost het om een vacature video te laten maken?

De kosten voor het maken van een vacaturevideo variëren afhankelijk van uw specifieke wensen, behoeften, doelstellingen en budget. Bij ons beginnen de kosten voor een vacaturevideo vanaf €1.197,- exclusief btw en reiskosten. Dit basispakket omvat een voorbespreking, het ontwikkelen van een strategie en concept, vier uur filmen met basisapparatuur, vier uur videobewerking, projectmanagement en drie rondes van feedback en aanpassingen.

Voor meer informatie over onze tarieven, een persoonlijke offerte of een afspraak kunt u de volgende opties verkennen:

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een vacaturevideo te maken?

Wij kunnen een vacaturevideo voor u maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname.
 • Week 3: 1e versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, 2e versie, feedback, 3e versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een vacaturevideo?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een vacaturevideo:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak.
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden.
 3. Akkoord op officiële vacaturevideo offerte en Algemene Voorwaarden.
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht.
 5. Tekst script laten schrijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is.
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is.
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over).
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken.
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen.
 12. Voormontage van het beeldmateriaal.
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant.
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen.
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt.
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren.
 17. Controle of alles helemaal naar wens is.

5. Hoe lang moet een succesvolle vacaturevideo zijn en hoe is dat opgebouwd?

De perfecte lengte voor een vacaturevideo varieert afhankelijk van uw doelstelling, doelgroep, gekozen platform en kernboodschap. Op basis van onze ervaring zijn de meeste vacaturevideo’s tussen 1 en 3 minuten lang.

Bij het structureren van een effectieve vacaturevideo combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek met het AIDA-model van Elmo Lewis. Het Golden Circle-model adviseert om elk verhaal te beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om beter aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het sollicitatieproces.

Structuur van een effectieve vacaturevideo

Voor het creëren van een effectieve vacaturevideo beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld

Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een vacaturevideo?

Bij Videobrouwerij bieden we een compleet pakket aan diensten, van conceptontwikkeling tot distributie. We hebben een team van gespecialiseerde experts die u bij elke fase van het project bijstaan. Dit betekent dat u niet slechts één persoon heeft die alles doet, maar een volledig team dat in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Onze volledige diensten omvatten:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een vacaturevideo?

Een vacaturevideo levert een hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw vacaturevideo met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een vacaturevideo
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een vacaturevideo gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw vacaturevideo over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw vacaturevideo op het aantrekken van de juiste kandidaten is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals dure advertenties, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een vacaturevideo snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Vacaturevideo zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een vacaturevideo kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘vacaturevideo’ te produceren. De keuze voor het woord ‘video’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede vacaturevideo, zal niet snel de term ‘video’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele vacaturevideo’.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop’ is zeker van toepassing op de productie van vacaturevideo’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een vacaturevideo. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele vacaturevideo van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn vacaturevideo effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor vacaturevideo’s. In de jaren daarna heeft videovacaturecontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Elk platform heeft echter zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle vacaturevideo distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews.
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Vacature video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte vacaturevideo laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een vacaturevideo van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Vacature video laten maken