Skip to main content

Video laten maken

Breng uw visie tot leven met beeld

Wilt u uw merkverhaal vertellen, uw producten in de spotlight zetten of uw diensten promoten? Een professionele video is de sleutel tot succes.

Waarom kiezen voor een video?

Een video is een krachtig middel om uw boodschap op een visueel aantrekkelijke en boeiende manier over te brengen. Het stelt u in staat om uw visie, missie en kernwaarden te delen, en biedt een unieke kijk in uw bedrijf. Met een professioneel geproduceerde video kunt u de essentie van uw merk communiceren en een diepe emotionele connectie met uw doelgroep tot stand brengen.

Onze werkwijze

Bij Videobrouwerij nemen we een persoonlijke en creatieve benadering. We beginnen met een uitgebreide analyse van uw bedrijf en doelstellingen. Samen ontwikkelen we een uniek concept dat uw verhaal op de beste manier vertelt. Onze ervaren regisseurs en camerateams zorgen voor een hoogwaardige productie, gebruikmakend van de nieuwste technologieën om uw visie te realiseren.

Onze montage-experts zorgen ervoor dat de video perfect aansluit bij uw merkidentiteit. We letten op elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het resultaat is een indrukwekkende video die uw verhaal authentiek en inspirerend presenteert.

Waarom een video laten maken door Videobrouwerij?

In de afgelopen jaren hebben wij meer dan 2.500 videoprojecten gerealiseerd voor diverse bedrijven, overheden en organisaties. Van bedrijfsfilm laten maken tot aan animatie video’s, wij kunnen u ermee helpen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door creativiteit, technische expertise en klantgerichtheid. Wij maken video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een sterk verhaal vertellen. Onze ervaring in de videoproductie garandeert een video van de hoogste kwaliteit.

Daarnaast bieden wij een volledige service, van concept tot post-productie. Wij zorgen voor alle technische aspecten zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap. Ons doel is een soepel en stressvrij proces te bieden, zodat u zich kunt richten op uw verhaal.

Professionele video laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw verhaal krachtig te vertellen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met een professionele video. U kunt een offerte aanvragen, een afspraak plannen of onze prijslijst downloaden.

Neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Video laten maken videobrouwerij cameraman

Specificaties

> Dienst: Video laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer
> Producties: 2.500 video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Net werk, snel geleverd!

Damian van Dompeseler, Verkoper bij IrriTech B.V.

”Videobrouwerij heeft snel voor ons een animatie kunnen maken. Was kort dag maar na goed overleg is dit gelukt. Communicatie is fijn en resultaat is naar wens!”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne video partner!

Kimberley Teunissen, Digital Media bij TopParken

”Videobrouwerij is een fijne partij om mee samen te werken, waar we snel tot een gewenst eindresultaat zijn gekomen!”

Meest gesteelde vragen over video (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van video?

Het laten maken van video’s biedt tal van voordelen voor bedrijven en merken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Verhoogde Betrokkenheid: Video’s zijn visueel aantrekkelijk en kunnen de aandacht van het publiek langer vasthouden dan tekst of statische beelden.
 2. Betere Informatieoverdracht: Video’s kunnen complexe informatie eenvoudig en effectief overbrengen door gebruik te maken van beelden, geluid en beweging.
 3. Verbeterde Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Websites met video-inhoud hebben een grotere kans om hoger te scoren in zoekmachines. Video’s kunnen ook de tijd die bezoekers op een site doorbrengen verhogen, wat positief bijdraagt aan SEO.
 4. Grotere Bereikbaarheid: Video’s kunnen gemakkelijk gedeeld worden via sociale media, waardoor ze een groot en divers publiek kunnen bereiken.
 5. Emotionele Connectie: Video’s kunnen emoties opwekken en een sterkere connectie met het publiek tot stand brengen, wat kan leiden tot een grotere merkloyaliteit.
 6. Hogere Conversieratio’s: Video’s kunnen helpen de conversieratio’s te verhogen doordat ze producten of diensten duidelijk demonstreren en de kijkers motiveren om actie te ondernemen.
 7. Mobiele Gebruikers: Aangezien veel mensen video’s bekijken op hun mobiele apparaten, kan videomarketing een effectieve manier zijn om deze groeiende groep te bereiken.
 8. Merkenherkenning: Regelmatig gebruik van video’s kan helpen bij het opbouwen en versterken van merkherkenning en merkidentiteit.
 9. Meerdere Platforms: Video-inhoud kan op verschillende platforms worden ingezet, waaronder websites, sociale media, e-mailcampagnes en videohosting-sites zoals YouTube en Vimeo.
 10. Meetbare Resultaten: Met analytische tools kunnen bedrijven de prestaties van hun video’s meten, zoals het aantal weergaven, betrokkenheid, klikfrequentie en conversies, waardoor ze hun strategie kunnen optimaliseren.
 11. Educatieve Mogelijkheden: Video’s kunnen gebruikt worden voor tutorials, productdemonstraties, webinars en andere educatieve doeleinden, wat waarde toevoegt voor de doelgroep.

Door deze voordelen te benutten, kunnen bedrijven hun marketingstrategieën versterken en effectievere communicatie met hun doelgroep realiseren.

2. Wat kost het om een video te laten maken?

De kosten voor het laten maken van een video variëren afhankelijk van uw specifieke wensen, doelstellingen en budget. Bij ons beginnen de kosten voor een video vanaf €1.197,- exclusief btw en reiskosten. Dit basispakket omvat een voorbespreking, het ontwikkelen van een strategie en concept, vier uur filmen met basisapparatuur, vier uur videobewerking, projectmanagement en drie rondes van feedback en aanpassingen.

Wilt u meer informatie over onze tarieven, een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek de mogelijkheden via de volgende opties:

Offerte aanvragen
Prijslijst downloaden
Meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een video te laten maken?

We kunnen een video voor u maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er als volgt uit:

 • Week 1: Voorbespreking, offerte opstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: Finaliseren van het script, beeldscript maken, draaidag en eventuele voice-over opname.
 • Week 3: Eerste versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, tweede versie, feedback, derde versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een video?

In meer dan 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een video:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak.
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden.
 3. Akkoord op officiële offerte en Algemene Voorwaarden.
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht.
 5. Tekst script schrijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is.
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is.
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over).
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken.
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen.
 12. Voormontage van het beeldmateriaal.
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant.
 14. Feedback eerste versie verzamelen en aanpassen.
 15. Tweede versie opleveren en feedback verwerken tot we een final versie hebben bereikt.
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren.
 17. Controle of alles helemaal naar wens is.

5. Hoe lang moet een succesvolle video zijn en hoe is dat opgebouwd?

De ideale lengte van een video hangt af van uw doelstellingen, doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap. Op basis van onze ervaring vallen 90% van onze video’s binnen de duur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structuren van een effectieve video, combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek met het AIDA-model van Elmo Lewis. Het Golden Circle-model adviseert om elk verhaal te beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons afstemmen op de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve video
Voor het creëren van een effectieve video beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker?’ Zodra de interesse is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Daarna bouwen we verlangen op door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Tenslotte is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. Tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor de kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Welke diensten bieden jullie aan bij het maken van een video?

Bij Videobrouwerij ondersteunen wij u van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot de distributie van de content. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie onder leiding van één vast aanspreekpunt: de project manager.

Indien u besluit om voor uw video gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie of in onze studio
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productie werkzaamheden
 • Interviews voorbereiden en uitvoeren
 • Audio-opname diverse soorten micforoons
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen naar bijna alle talen
 • Native optimalisatie voor social media
 • Livestreaming
 • Content distributie strategie, plan en uitvoering

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een video?

Een video levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw video met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een video
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een video gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw bedrijfsvideo over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw video op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Zelf een video maken of laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een video kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘filmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede bedrijfsvideo, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele video‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van video’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele video van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn video effectief verspreiden en promoten?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsvideo’s. In de jaren daarna heeft videocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle videodistributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Video’s laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een video laten maken? Op maat, doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Video laten maken