Skip to main content

VR Animatie Laten Maken

Breng uw verhaal tot leven in Virtual Reality

Wilt u uw merk op een innovatieve manier presenteren, uw bedrijfswaarden communiceren of uw producten en diensten op een unieke manier promoten? Dan is het laten maken van een VR animatie een uitstekende keuze.

Waarom een VR animatie maken?

Een VR animatie is een krachtig middel om uw verhaal op een meeslepende en interactieve manier te vertellen. Het biedt de mogelijkheid om uw missie, visie en waarden op een innovatieve manier te delen en geeft een uniek inzicht in uw bedrijf. Met een professionele VR animatie kunt u de kern van uw merk en cultuur overbrengen en een sterke emotionele band creëren met uw doelgroep.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij volgen we een klantgerichte en creatieve werkwijze. We starten met een grondige analyse van uw bedrijf en uw doelen. Samen ontwikkelen we een op maat gemaakt concept dat uw unieke verhaal vertelt. Onze ervaren animators en VR-specialisten zorgen voor een professionele productie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken om uw visie tot leven te brengen.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat de VR animatie perfect aansluit bij uw merkidentiteit. Dit betekent dat we aandacht besteden aan elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het eindresultaat is een indrukwekkende VR animatie die uw bedrijfsverhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom een VR animatie laten maken door Videobrouwerij?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij meer dan 2.500 videoproducties gerealiseerd voor meer dan 350 bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van VR animaties tot bedrijfsfilms en van promotievideo’s tot animaties, wij kunnen u ermee helpen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door de combinatie van creativiteit, technische expertise en een klantgerichte benadering. Wij geloven in het creëren van video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring in de videoproductie garandeert dat uw VR animatie van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Daarnaast bieden we een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor u. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbare VR animatie laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw bedrijfsverhaal op een innovatieve manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele VR animatie. U kunt daarvoor een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of u kunt contact opnemen met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

vr animatie laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: VR animatie laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, VR headsets
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 VR animaties
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veel gestelde vragen over VR animatie

1. Wat zijn de voordelen van VR animatie voor een bedrijf?

Het gebruik van VR animatie biedt talrijke voordelen voor bedrijven, ongeacht de industrie. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Intensieve Betrokkenheid: VR-animaties dompelen gebruikers volledig onder, wat leidt tot een diepere betrokkenheid en langdurige interactie.
 2. Onvergetelijke Ervaringen: VR creëert memorabele ervaringen die klanten zich lang herinneren, wat bijdraagt aan positieve merkperceptie.
 3. Verbeterde Overtuigingskracht: Door gebruikers interactief een product of dienst te laten beleven, kan VR helpen om beslissingsprocessen te versnellen en conversies te verhogen.
 4. SEO Optimalisatie: Net als video’s, kunnen VR-content de SEO-prestaties van je website verbeteren, wat leidt tot hogere zoekmachineposities.
 5. Verbeterde Klantrelatie: VR-ervaringen kunnen sterke emotionele connecties creëren, wat bijdraagt aan klantloyaliteit.
 6. Complexe Informatie Vastleggen: VR maakt het gemakkelijker om ingewikkelde processen of concepten op een duidelijke manier over te brengen.
 7. Demonstraties in 3D: Met VR kunnen producten of diensten in een driedimensionale ruimte gedemonstreerd worden, wat meer impact heeft dan traditionele methoden.
 8. Breed Toepasbaar: VR-content kan voor verschillende marketingdoeleinden worden ingezet, van beurzen tot online campagnes.
 9. Als Deelbaar Medium: Deelde VR-ervaringen hebben een hoge viraliteit, wat je bereik exponentieel kan vergroten.
 10. Analyseerbare Data: Het gebruik van VR biedt waardevolle analytische gegevens die kunnen helpen bij het optimaliseren van toekomstige campagnes.

Zin om te ontdekken wat VR animatie voor jouw bedrijf kan doen? Bekijk de volgende opties:

Liever direct contact? Bel Ben Balvers via: 06 54 64 54 00.

2. Welke vormen van VR animatie kunnen we maken?

Er zijn tal van VR animatievormen die geschikt zijn voor verschillende bedrijfsdoelen. Hier zijn enkele vaak toegepaste VR animaties:

 1. Immersieve Bedrijfsrondleidingen
 2. Interactieve Productpresentaties
 3. 3D Modellen en Prototypes
 4. Virtuele Trainingen en Simulaties
 5. Gamification Experience
 6. Promotionele VR Campagnes
 7. Testimonial en Klantverhalen in VR
 8. Werkplekveiligheid Demonstraties
 9. Gesimuleerde Beurservaringen
 10. Virtuele Touroperaties

Nieuwsgierig wat we voor jouw VR animatie kunnen betekenen? Bekijk de volgende opties:

Liever direct contact? Bel Ben Balvers via: 06 54 64 54 00.

3. Wat zijn de kosten voor VR animatie?

De kosten voor het laten maken van VR animatie variëren sterk en hangen af van meerdere factoren. Hier zijn de belangrijkste prijsbepalende elementen:

 1. Complexiteit en Duur: Een eenvoudige en korte VR ervaring kost minder dan een complexe, uitgebreide animatie.
 2. Aantal Productiedagen: Hoe meer dagen er nodig zijn voor opnames en animatie, des te hoger de kosten.
 3. Technologische Benodigdheden: Professionele VR-apparatuur en software kunnen de kosten aanzienlijk beïnvloeden.
 4. Creatieve Ontwikkeling: Het opstellen en ontwikkelen van een creatief concept vereist tijd en expertise, wat invloed heeft op de uiteindelijke prijs.
 5. Locaties en Logistiek: Specifieke filmlocaties kunnen extra logistieke uitgaven met zich meebrengen, zoals reis- en verblijfskosten.
 6. Postproductie: Bewerking, inclusief rendering, geluid en effecten, speelt een cruciale rol bij het bepalen van de kosten.
 7. Specifieke Animaties en Effecten: Het integreren van geavanceerde animaties of speciale effecten kan extra kosten met zich meebrengen maar verhoogt de eindkwaliteit.
 8. Audio en Stemwerk: Professionele muziek en stemopnames kunnen de algehele ervaring verbeteren en de kosten beïnvloeden.
 9. Casting en Voordrachtskunst: Het inzetten van getalenteerde acteurs of voice-over artiesten draagt bij aan de kwaliteit maar kan extra kosten betekenen.
 10. Distributie en Marketing: Extra kosten kunnen ontstaan als je hulp nodig hebt bij de verspreiding van de VR-animatie op diverse kanalen.

Nieuwsgierig wat we voor jouw VR animatie kunnen betekenen? Bekijk de volgende opties:

Liever direct contact? Bel Ben Balvers via: 06 54 64 54 00.

4. Hoe gaat het proces voor het laten maken van VR-animatie?

In meer dan 10 jaar hebben we ons ontwikkelproces verfijnd. Hier is een stap-voor-stap overzicht van hoe we werken aan VR-animatie:

 1. Initiële Bespreking: We starten met een initiële bespreking, dit kan via telefoon, videoconferentie of face-to-face.
 2. Voorstel: Vervolgens sturen we per e-mail enkele VR-animatie opties, prijzen en voorbeelden.
 3. Goedkeuring: Na goedkeuring van onze gedetailleerde offerte, gaan we verder met de volgende fases.
 4. Input en Materialen: We verzamelen input en materialen die nodig zijn voor de projectopdracht.
 5. Script: Een script wordt geschreven en verfijnd op basis van je feedback totdat het perfect is.
 6. Concept en Storyboard: Het concept en storyboard worden tot in detail uitgewerkt, met jouw feedback in gedachten.
 7. Projectopdracht: We stellen een uitgebreide werkbriefing samen met alle verzamelde input en materialen.
 8. Team Samenstellen: We selecteren een gespecialiseerd team, zoals 3D-modelleurs, animators, programmeurs en geluidstechnici afhankelijk van jouw project.
 9. Tools Voorbereiden: We zorgen ervoor dat alle benodigde software en hardware klaar staat, getest en geconfigureerd is.
 10. Animatie Creëren: Op basis van de briefing starten we met de animatie-productie in onze studio.
 11. Data Inladen: Na de creatie laden we de data in op onze servers en zorgen we voor back-up en beveiliging.
 12. Beeldselectie en Monteren: We selecteren de juiste beelden en maken een ruwe montage.
 13. Initiële Versie: De eerste versie wordt geleverd en geüpload naar ons online feedbackplatform voor jouw beoordeling.
 14. Feedback Verwerken: We verwerken jouw feedback tot we tot de definitieve versie komen.
 15. VR-Formaten: We leveren de VR-animatie in het gewenste formaat voor verschillende platforms en media.
 16. Eindcontrole: We voeren een laatste controle uit om te garanderen dat alles geheel naar wens is.

Benieuwd wat we voor jouw VR-animatie kunnen betekenen? Bekijk de volgende opties:

Direct contact? Bel Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat is de optimale duur en structuur van een VR-animatie?

De lengte van effectieve VR-animatie varieert afhankelijk van het doel en de doelgroep. Korte VR-animaties (60-90 seconden) zijn ideaal voor marketingdoeleinden, terwijl langere VR-ervaringen (5-15 minuten) beter zijn voor diepere immersie, zoals educatieve content of virtuele tours. Hier is een aanbevolen structuur:

1. Introductie (5-15 seconden)

 • Doel: Trek onmiddellijk de aandacht van de kijker.
 • Inhoud:
  • Oogcatcher: Start met een boeiend beeld of een intrigerende vraag.
  • Titelkaart: Voeg een korte titel of tekstoverlay toe voor de context.
  • Introductie: Stel kort het onderwerp en de doelstelling voor.

2. Hoofdinhoud (60-300 seconden)

 • Doel: Lever de kernboodschap en betrek de kijker.
 • Inhoud:
  • Deel 1 (30-90 seconden): Introduceer het eerste hoofdthema of onderwerp.
  • Deel 2 (30-90 seconden): Behandel het tweede hoofdonderwerp.
  • Deel 3 (30-90 seconden): Introduceer een derde onderwerp, indien nodig.
  • Diepte: Gebruik boeiende visualisaties en eventuele interactie-elementen.
  • Overgangen: Zorg voor vloeiende overgangen tussen de verschillende delen.

3. Intermezzo’s/Pauzes (5-10 seconden, indien van toepassing)

 • Doel: Geef de kijker een korte pauze om de inhoud te verwerken.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Korte animaties of tekstoverlays voor de overgang naar een nieuw gedeelte.
  • Korte Boodschappen: Eventuele advertenties of sponsering.

4. Publieksinteractie (1-2 minuten, indien van toepassing)

 • Doel: Betrek het publiek om de VR-ervaring interactiever te maken.
 • Inhoud:
  • Vragen en Antwoorden: Antwoorden op veelgestelde vragen of live interactie (bij livestreams of webinars).
  • Feedback: Reageer op opmerkingen en gedachten van de kijkers.

5. Samenvatting en Conclusie (20-60 seconden)

 • Doel: Geef een overzicht van de belangrijkste punten en een afsluitende gedachte.
 • Inhoud:
  • Samenvatting: Vat de kernpunten samen.
  • Afsluiting: Bied een eindgedachte en een persoonlijke noot aan.

6. Slot (10-20 seconden)

 • Doel: Sluit de animatie professioneel af en moedig kijkers aan tot actie.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Moedig kijkers aan om te liken, delen, volgen of abonneren, en verwijs naar sociale media en de website.
  • Bedankje: Bedank de kijkers voor hun tijd.
  • Afsluitende Beelden: Logo, contactinformatie en eventuele credits.

Met deze structuur creëer je VR-animaties die zowel boeiend als informatief zijn, en de aandacht van je publiek vasthouden.


Benieuwd wat we voor jouw VR-animatie kunnen betekenen? Bekijk de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het maken van VR-animatie?

Bij Videobrouwerij bieden we een breed scala aan diensten voor de productie van VR-animaties. We begeleiden je van het initiale concept tot de uiteindelijke oplevering, en alles daartussenin. Als full-service VR-animatiebedrijf zijn we uitgerust om aan al je behoeften te voldoen. Tijdens onze eerste overlegsessie bespreken we wat je precies nodig hebt op het gebied van verhaalontwikkeling, script, animatie en afwerking. Voor elke fase van het project hebben we gespecialiseerde professionals die ervoor zorgen dat de taken met de hoogste kwaliteit worden uitgevoerd. Je hebt altijd een vast aanspreekpunt om alles soepel te laten verlopen.

Onze VR-animatiediensten omvatten onder andere:

 • Strategie- en conceptontwikkeling voor VR
 • Storyboard en script schrijven
 • 3D-modeling en texturing
 • Rigging en animatie
 • Motion capture en gezichtsanimatie
 • Visual effects (VFX)
 • 360-gradenvideo-opnames
 • Interactie en gebruikerservaring (UX) design
 • Geluidseffecten en muziek
 • Aanpassingen voor verschillende VR-platforms

Met deze gespecialiseerde diensten verzekert Videobrouwerij je van een indrukwekkende en boeiende VR-ervaring die je doelgroep zal betoveren.


Nieuwsgierig wat we voor jouw VR-animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van VR-animatie voor bedrijven?

De Return on Investment (ROI) van VR-animatie kan op diverse manieren worden gemeten en hangt af van de specifieke doelen en toepassingen. Enkele belangrijke factoren die bijdragen aan de ROI van VR-animatie zijn:

 1. Meer Betrokkenheid en Interactie: VR-animaties bieden een meeslepende ervaring die de betrokkenheid van gebruikers vergroot, wat kan leiden tot een hogere conversie.
 2. Verbeterde Merkzichtbaarheid: Innovatieve VR-animaties kunnen je merk onderscheiden en een groter bereik realiseren in vergelijking met traditionele media.
 3. Effectieve Kennisoverdracht: VR-animaties zijn ideaal voor het duidelijk overbrengen van complexe informatie, wat de leerervaring verbetert.
 4. Verhoogd Vertrouwen en Geloofwaardigheid: Een professioneel ontwikkelde VR-ervaring kan je merk positioneren als innovatief en betrouwbaar.
 5. SEO Winst: VR-content kan je website helpen hoger te ranken in zoekmachines, wat voor meer organisch verkeer zorgt.
 6. Klantbehoud en Loyaliteit: Regelmatige en hoogwaardige VR-ervaringen kunnen een loyale klantenbasis opbouwen.
 7. Ondersteuning in de Verkoopstrategie: VR-animaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn in het verkoopproces, vooral bij het overtuigen van potentiële klanten.
 8. Waardevolle Data: Analytics kunnen inzicht geven in het gebruikersgedrag binnen de VR-omgeving, wat helpt bij toekomstige optimalisaties.
 9. Schaalbaarheid: VR-animaties kunnen eenvoudig worden aangepast om een groter publiek te bereiken, zonder logistieke beperkingen.
 10. Duurzame Investering: Eenmaal geproduceerd kan VR-content herhaaldelijk worden ingezet voor verschillende doeleinden en blijft het langdurig waarde bieden.

Benieuwd wat wij voor jouw VR-animatie kunnen betekenen? Klik dan op een van de onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf VR-animatie maken of laten maken door Videobrouwerij?

Je denkt misschien dat je zelf een VR-animatie kunt maken met een script, wat basissoftware en een VR-headset. Hoewel het mogelijk is, blijkt vaak dat het meer vereist dan men denkt.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om zelf een ‘VR-animatie’ te maken. Het gebruik van dit woord verraadt meestal al een onderschatting van de benodigde inspanningen. Wanneer bedrijven realiseren hoeveel tijd, kennis en budget er nodig is voor hoogwaardige VR-animatie, keren ze vaak terug met de vraag om professionele hulp.

De uitspraak ‘goedkoop is duurkoop’ geldt zeker in de productie van VR-animaties. Je wilt geen middelmatige presentatie van je bedrijf neerzetten. Een goed uitgewerkte VR-animatie draagt bij aan je groei en reputatie. Bespaar jezelf tijd en kies direct voor een professionele aanpak met Videobrouwerij.


Benieuwd wat wij voor jouw VR-animatie kunnen betekenen? Klik dan op een van de onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn VR-animatie effectief verspreiden en promoten?

Ruim een decennium geleden was het concept van VR beperkt tot een niche binnen de tech-community. Tegenwoordig is VR-content mainstream geworden en vereist elk platform een unieke strategie. Voor effectieve distributie en promotie van VR-animaties hebben wij bij Videobrouwerij een unieke aanpak ontwikkeld.

In 8 stappen naar succesvolle distributie van je VR-animatie:

 1. Strategische Planning: Identificeer je doelgroep, stel een contentplan op en bepaal een publicatieschema.
 2. Productievoorbereiding: Zorg voor hoogwaardige opnames en aanvullende content zoals interviews en behind-the-scenes materiaal.
 3. Postproductiebewerking: Maak video’s klaar voor verschillende platforms, inclusief ondertiteling en grafische elementen.
 4. Distributiekanalen: Verspreid de content via je eigen kanalen, partnerschappen, nieuwsbrieven, en overweeg betaalde promoties.
 5. Kruispromotie op Sociale Media: Maak gebruik van teasers, hoogtepunten en grafische content om je VR-animatie te promoten op sociale media.
 6. Prestaties monitoren: Volg de resultaten met analytische tools en gebruik A/B-tests om te optimaliseren.
 7. Feedback verwerken: Verzamel gebruikersfeedback en pas je content aan voor toekomstige campagnes.
 8. Herbruik en Update: Bijwerk de animatie indien nodig voor hergebruik in toekomstige initiatieven.

Benieuwd wat wij voor jouw VR-animatie kunnen betekenen? Klik dan op een van de onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

VR Animatie laten maken door Videobrouwerij

Wil je unieke VR animaties laten maken? Kwalitatief en betaalbaar? Kies dan voor VR animaties van Videobrouwerij.
Klik op één van de onderstaande knoppen of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » VR animatie laten maken
Gepubliceerd op 9 juli 2024 en voor het laatst bewerkt op 11 juli 2024.
Close Menu

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.