Skip to main content

2D Animatie laten maken

Breng uw verhaal tot leven met animatie

2D animaties zijn een krachtige manier om uw boodschap op een visueel aantrekkelijke manier over te brengen.

Waarom een 2D animatie maken?

2D animaties zijn een uitstekende manier om complexe ideeën en verhalen te visualiseren. Ze zijn niet alleen aantrekkelijk voor het oog maar helpen ook bij het overbrengen van informatie op een begrijpelijke manier. Van productdemonstraties tot educatieve video’s, 2D animaties bieden ontelbare mogelijkheden.

Onze werkwijze

Bij Videobrouwerij volgen we een gestructureerd proces om ervoor te zorgen dat uw 2D animatie niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook effectief uw boodschap overbrengt. Ons team werkt nauw samen met u vanaf de conceptfase tot aan de uiteindelijke oplevering.

Onze animators maken gebruik van de nieuwste software en technieken om hoogwaardige animaties te creëren die uw publiek zullen boeien en informeren.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Met meer dan 10 jaar ervaring in de videoproductie-industrie, biedt Videobrouwerij creatieve en technische expertise die uw 2D animatie naar een hoger niveau tilt. Ons team van ervaren animators, scriptwriters en projectmanagers zorgen ervoor dat uw animatieproject soepel verloopt van begin tot eind.

Wij bieden een full-service aanpak, van concept en scriptontwikkeling tot animatie en post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor u.

Betaalbare 2D animatie laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw verhaal op een boeiende manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele 2D animatie. U kunt een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

2D animatie laten maken - videobrouwerij 3

Specificaties

> Dienst: 2D animatie laten maken
> Specialisme: Full-service, van concept tot oplevering
> Geschikt: Website, Social Media, Presentaties
> Kwaliteit: Full HD / 4K
> Eerste versie: binnen 5 – 7 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de eerste versie
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over, ronin, drone, logo animatie, kleur lampen, social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 animaties
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veel gestelde vragen over 2D animatie

1. Wat zijn de voordelen van 2D animatie voor bedrijven?

2D animatie kan bedrijven op verschillende manieren ten goede komen. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van 2D animaties:

 1. Betere Betrokkenheid: Animaties zijn visueel aantrekkelijk en trekken makkelijk de aandacht van je publiek, waardoor ze meer betrokken raken bij je boodschap.
 2. Versterkte Merkbekendheid: Goed gemaakte animaties kunnen je merkidentiteit versterken en herkenning bij het publiek vergroten.
 3. Hogere Conversies: Een impactvolle 2D animatie kan potentiële klanten stimuleren om specifieke acties te ondernemen, wat leidt tot een hogere conversieratio.
 4. SEO Voordelen: Animaties kunnen bijdragen aan een betere SEO, waardoor je website hoger scoort in zoekresultaten en meer organisch verkeer aantrekt.
 5. Emotionele Verbinding: Met animaties kun je emoties oproepen, wat leidt tot een sterkere band met je doelgroep en verhoogde klantentrouw.
 6. Effectieve Communicatie: Animaties kunnen complexe informatie op een eenvoudige en duidelijke manier presenteren, wat begrijpelijkheid en impact bevordert.
 7. Visuele Demonstratie: Producten of diensten kunnen effectief worden gedemonstreerd met behulp van animaties, waardoor hun voordelen duidelijker worden.
 8. Veelzijdig Gebruik: 2D animaties kunnen op diverse platforms worden ingezet, zoals websites, sociale media en presentaties, waardoor de reikwijdte en impact van je marketingcampagnes wordt vergroot.
 9. Gedeeld Potentieel: Hoogwaardige animaties worden vaker gedeeld, wat helpt om een breder publiek te bereiken en de naamsbekendheid te vergroten.
 10. Meetbare Resultaten: Je kunt het succes van je animaties volgen met analysetools, wat helpt om je strategieën te optimaliseren en een betere ROI te behalen.

Wil je weten wat wij kunnen doen op het gebied van 2D animatie? Klik dan op een van de volgende opties:

Direct contact? Bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

2. Welke soorten 2D animaties zijn er?

In onze ervaring zijn er diverse soorten 2D animaties die bedrijven kunnen inzetten voor verschillende doelen. Hier zijn enkele populaire types:

 1. Explainer Video’s
 2. Promotie Animaties
 3. Productdemo’s
 4. Instructievideo’s
 5. Training Animaties
 6. Social Media Animaties
 7. Interne Communicatie Animaties
 8. Advertentie Animaties
 9. Character Animaties
 10. Logo Animaties

Benieuwd naar wat wij voor jouw 2D animatie kunnen betekenen? Klik dan op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoeveel kost het maken van een 2D animatie?

De kosten voor het laten maken van een 2D animatie kunnen variëren afhankelijk van diverse factoren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die de prijs bepalen:

 1. Complexiteit en Duur: Een eenvoudige, korte animatie is meestal goedkoper dan een complexe animatie met veel details en een langere speeltijd.
 2. Script en Concept: De tijd en energie die wordt besteed aan het ontwikkelen van een script en concept kan de kosten beïnvloeden.
 3. Animatietechnieken: Het gebruik van geavanceerde animatietechnieken en -software kan de kosten verhogen, maar resulteert in een hoogwaardig eindproduct.
 4. Designtijd: De tijd die nodig is voor het ontwerpen van karakters, achtergronden en andere visuele elementen speelt een rol in de kostprijs.
 5. Voice-Over en Geluid: Professionele voice-overs en geluidseffecten kunnen bijdragen aan de kwaliteit van de animatie, maar brengen extra kosten met zich mee.
 6. Revisierondes: Het aantal revisierondes dat is inbegrepen in het project kan ook van invloed zijn op de totale kosten.
 7. Speciale Effecten: Het toevoegen van speciale effecten of 3D-elementen kan extra kosten met zich meebrengen.
 8. Levertijd: Een snellere levertijd kan hogere kosten met zich meebrengen vanwege de benodigde extra inzet van resources.
 9. Licenties en Muziek: Het verkrijgen van licenties voor muziek en het gebruik van auteursrechtelijk beschermde materialen kunnen de kosten verhogen.
 10. Distributie: Moet de animatie op specifieke platforms of media worden gedeeld, dan kunnen er extra kosten voor distributie en marketing ontstaan.

Wil je weten wat wij voor jouw 2D animatie kunnen betekenen? Klik dan op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van 2D animaties?

Met onze uitgebreide ervaring van meer dan een decennium hebben we ons proces voor 2D animaties geperfectioneerd. Hier is een overzicht van de stappen die we volgen:

 1. Intakegesprek: We beginnen met een grondig intakegesprek om je wensen te begrijpen, via telefoon, video call of persoonlijk overleg.
 2. Voorstel: Daarna sturen we je een e-mail met diverse animatie-opties, tarieven en voorbeelden.
 3. Goedkeuring: Na jouw goedkeuring van onze animatie-offerte, gaan we verder met de volgende stappen.
 4. Input en Materialen: We verzamelen alle input en materialen die nodig zijn voor de opdracht.
 5. Script: Een tekstscript wordt geschreven en aangepast aan jouw feedback totdat het perfect is.
 6. Storyboard: Het concept en storyboard worden gedetailleerd uitgewerkt, met ruimte voor jouw feedback.
 7. Projectopdracht: We stellen een projectopdracht op met alle verzamelde input en bestanden.
 8. Team Samenstellen: We vormen een team met leden zoals een animator, voice-over artiest en geluidsdesigner, afhankelijk van wat nodig is.
 9. Technische Voorbereiding: We bereiden onze animatie software en hardware voor om het proces soepel te laten verlopen.
 10. Animatie Productie: De animatie wordt gemaakt volgens het storyboard en eventuele extra wensen die tijdens het proces ontstaan.
 11. Rendering: Na de productie renderen we de animatie en controleren we de kwaliteit.
 12. Voormontage: Een voormontage wordt gemaakt en klaargezet voor beoordeling.
 13. Initiële Versie: De eerste versie van de animatie wordt geleverd en geüpload naar ons feedbackplatform voor jouw review.
 14. Feedback en Revisies: Feedback wordt verwerkt en revisies worden doorgevoerd tot we een finale versie hebben.
 15. Formaten voor Sociale Media: We creëren en leveren formaten die geschikt zijn voor diverse social media platformen, inclusief ondertiteling.
 16. Eindcontrole: We doen een laatste controle om er zeker van te zijn dat alles naar tevredenheid is afgerond.

Wil je weten wat we voor jouw 2D animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat is de ideale lengte voor een animatie en hoe is de structuur ervan?

De ideale lengte van een animatie hangt af van het kanaal en de doelstelling. Korte animaties (30 seconden tot 1 minuut) zijn doeltreffend voor social media, terwijl langere animaties (2-5 minuten) geschikt zijn voor het uitleggen van complexere concepten of producten. Zo kan een sterke animatie worden opgebouwd:

1. Introductie (5-10 seconden)

 • Doel: Trek direct de aandacht van de kijker.
 • Inhoud:
  • Eerste Visuele Impuls: Begin met een opvallend beeld of animatie, een prikkelende vraag of een interessante uitspraak.
  • Titelkaart: Voeg een korte titel of tekstoverlay toe die de context instelt.
  • Inleiding: Stel kort het thema en doel van de animatie voor.

2. Hoofdinhoud (30 seconden – 3 minuten)

 • Doel: Duid de belangrijkste boodschap uit en houd de kijker betrokken.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (10-20 seconden): Introduceer het eerste onderdeel van de inhoud.
  • Segment 2 (10-20 seconden): Bespreek het tweede onderdeel van de inhoud.
  • Segment 3 (10-20 seconden): Introduceer indien nodig een derde onderdeel.
  • Verduidelijking: Geef een boeiende en informatieve presentatie, ondersteund met visuals of grafieken.
  • Overgangen: Gebruik vloeiende visuele overgangen voor een samenhangende flow.

3. Korte Pauzes (5-10 seconden, indien nodig)

 • Doel: Laat de kijker de informatie verwerken.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Korte animaties of tekstoverlays om over te schakelen naar een nieuw segment.
  • Sponsor Boodschappen: Eventuele advertenties of sponsorboodschappen kunnen worden ingelast.

4. Interactie met Publiek (1-2 minuten, indien toepasbaar)

 • Doel: Betrek het publiek en maak de animatie interactiever.
 • Inhoud:
  • Q&A: Beantwoord vooraf ingezonden vragen (voor webinars of educatieve video’s).
  • Reacties: Reageer op opmerkingen van kijkers (voor social media animaties).

5. Samenvatting en Afsluiting (20-40 seconden)

 • Doel: Vat de belangrijkste punten samen en geef een slotconclusie.
 • Inhoud:
  • Hoofdpunten: Kort overzicht van de belangrijkste besproken onderwerpen.
  • Conclusie: Eindgedachten en eventuele persoonlijke noten.

6. Afsluiting (10-20 seconden)

 • Doel: Sluit de animatie effectief af en stimuleer een actie.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Moedig kijkers aan om de animatie te liken, delen, reageren of abonneren. Verwijs naar meer informatie of producten.
  • Bedankje: Bedank de kijkers voor hun tijd en aandacht.
  • Afsluitende Beelden: Laat je logo, contactinformatie en eventuele credits zien.

Door deze opbouw te volgen, kun je effectieve en boeiende 2D animaties maken die de aandacht van je doelgroep vasthouden en je boodschap duidelijk overbrengen.


Nieuwsgierig wat we voor jouw animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn jullie productie mogelijkheden voor het creëren van 2D animaties?

Bij Videobrouwerij helpen we je met het realiseren van hoogwaardige 2D animaties. Van conceptontwikkeling tot en met de uiteindelijke oplevering, en alles daar tussenin. Als full-service animatiebedrijf bieden wij een breed scala aan diensten. Tijdens een eerste bespreking bepalen we de benodigde stappen voor scriptontwikkeling, storyboarding, animatie en nabewerking. Voor elke fase van het project zetten we deskundige professionals in om je idee tot leven te brengen. Dit betekent dat een team van specialisten voor je werkt, geleid door één vast contactpersoon.

Bij het maken van 2D animaties kunnen wij je ondersteunen met:

 • Strategie- en conceptontwikkeling
 • Scriptwriting en projectcoördinatie
 • Illustraties en design
 • Storyboard creatie
 • Animatieproductie
 • Voice-over opnames
 • Geluidseffecten en muziekcompositie
 • Karakter animatie
 • Titelsequenties en ondertiteling
 • Inclusie van logo en merkidentiteit
 • Versies voor verschillende platformen
 • Oplevering van diverse bestandsformaten

Met deze uitgebreide diensten zorgt Videobrouwerij ervoor dat je 2D animatieproject niet alleen professioneel en creatief is, maar ook precies aansluit bij jouw doelgroep.


Benieuwd wat wij voor jouw 2D animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een 2D animatie?

De ROI (Return on Investment) van een 2D animatie kan worden gemeten op basis van verschillende aspecten, afhankelijk van je doelen en de specifieke toepassing waarvoor de animatie is gemaakt. Hier zijn een aantal belangrijke factoren die bijdragen aan de ROI van 2D animaties:

 1. Verbeterde Conversies: Door het gebruik van effectieve animaties kunnen potentiële klanten sneller worden aangespoord tot actie, wat zorgt voor hogere conversieratio’s.
 2. Vergrote Merkbekendheid: Een pakkende 2D animatie kan je merk op een boeiende manier presenteren en een groter publiek bereiken dan traditionele content.
 3. Verhoogde Betrokkenheid: Animaties trekken de aandacht en verhogen de interactie op je website en social media, wat leidt tot meer likes, shares, en reacties.
 4. Versterkte Merkreputatie: Professioneel gemaakte animaties versterken je merkimago en bouwen betrouwbaarheid op bij je doelpubliek.
 5. SEO-Voordelen: Goede animaties kunnen je SEO verbeteren, waardoor je site beter scoort in zoekresultaten en organisch verkeer aantrekt.
 6. Meer Klantentrouw: Regelmatig gebruik van boeiende animaties kan leiden tot een trouwe kijkersbasis en verhoogde klantentrouw.
 7. Ondersteuning van Klanttraject: Animaties kunnen twijfels wegnemen en prospects door de sales funnel begeleiden.
 8. Waardevolle Inzichten: Met analysetools kun je belangrijke data verzamelen over de betrokkenheid bij je animaties, wat helpt bij het verfijnen van je marketingstrategie.
 9. Schaalbaarheid: Animaties kunnen zonder veel extra kosten worden opgeschaald om een breder publiek te bereiken.
 10. Duurzaam Gebruik: 2D animaties kunnen langdurig worden ingezet en blijven waardevol, wat de initiële investering rechtvaardigt.

Benieuwd wat een 2D animatie voor jouw bedrijf kan doen? Bekijk dan een van de volgende opties:

Heb je liever direct contact? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf een 2D animatie maken of laten maken door Videobrouwerij?

Misschien denk je dat je zelf een 2D animatie kunt maken. Wat schetsen, een programma gebruiken, wat overgangen toevoegen, en klaar is Kees, toch? Dit lijkt een gangbare opvatting te zijn.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘eenvoudige animatie’ te maken. Het woord ‘eenvoudig’ verraadt vaak al een onderschatting van de complexiteit. Iedereen die bekend is met de benodigde tijd, kennis, ervaring en het budget voor kwalitatief hoogwaardige animaties, zal niet snel de term ‘eenvoudig’ gebruiken. Vaak genoeg ontvangen we dan ook niet veel later de vraag of we kunnen helpen bij het creëren van een ‘professionele animatie’.

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ is zeker van toepassing op het produceren van zakelijke 2D animaties. Je wilt uiteindelijk de beste presentatie van je bedrijf via een animatie, die bijdraagt aan groei, herkenning en effectieve impact. Bespaar jezelf tijd, moeite en geld door het meteen goed aan te pakken met een professionele animatie van Videobrouwerij.


Benieuwd wat een 2D animatie voor jouw bedrijf kan doen? Bekijk dan een van de volgende opties:

Heb je liever direct contact? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn 2D animatie effectief verspreiden en promoten?

Een decennium geleden was YouTube het hoofdplatform voor video’s. Tegenwoordig zijn video’s de meest populaire vorm van content op diverse platforms. Elk netwerk vereist echter een unieke benadering, waardoor een generieke aanpak niet volstaat. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een exclusieve methode ontwikkeld voor de distributie van 2D animaties.

In 8 stappen naar een succesvolle verspreiding van je 2D animatie:

 1. Planning: Bepaal je doelgroep, creëer een contentplan en stel een publicatieschema op.
 2. Productie: Maak hoogwaardige animaties en verzamel ondersteunend materiaal zoals ‘making-of’ clips en interviews.
 3. Editing: Bewerk je animatie voor verschillende platforms en voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid de animaties via je eigen kanalen, website, nieuwsbrieven, partners, gastblogs, en betaalde promoties.
 5. Social Media Synergie: Creëer teasers, hoogtepunten, GIFs en visuals om je videicontent op social media te versterken.
 6. Analyse en Optimalisatie: Monitor de prestaties met analysetools en voer A/B-tests uit voor verbetering.
 7. Feedback en Aanpassingen: Verzamel feedback en pas dit toe voor toekomstige content distributie.
 8. Update en Hergebruik: Werk de animaties bij zodat ze later opnieuw gebruikt kunnen worden.

Nieuwsgierig wat we voor jouw animatie video kunnen betekenen? Klik dan verder via de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2D Animatie video laten maken door Videobrouwerij

Wil je een op maat gemaakte 2D animatie video laten maken? Doeltreffend en binnen je budget? Kies dan voor een 2D animatie video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » 2D animatie laten maken
Gepubliceerd op 18 juni 2024 en voor het laatst bewerkt op 12 juli 2024.
Close Menu

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.