Skip to main content

AI Infographic laten maken

Geavanceerde data visualisatie met kunstmatige intelligentie.

Wil je een AI infographic laten maken? Ontdek hoe Videobrouwerij jouw data kan transformeren in visueel aantrekkelijke en informatieve infographics met behulp van kunstmatige intelligentie.

Waarom een AI infographic maken?

AI infographics zijn een innovatieve manier om complexe data en informatie op een begrijpelijke en boeiende manier te presenteren. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, kunnen we data analyseren en visualiseren op een manier die zowel inzichtelijk als aantrekkelijk is. Dit helpt jouw publiek om snel en effectief de belangrijkste inzichten te begrijpen. AI infographics kunnen worden gebruikt voor rapportages, marketingcampagnes, educatieve doeleinden en meer. Ze bieden een dynamische en interactieve manier om jouw boodschap over te brengen, wat leidt tot een betere betrokkenheid en begrip bij jouw doelgroep.

Onze aanpak en werkwijze

Bij Videobrouwerij starten we met een diepgaande analyse van jouw data en doelen. Samen ontwikkelen we een creatief concept dat jouw informatie op een heldere en aantrekkelijke manier visualiseert. Ons team van data-analisten en ontwerpers maakt gebruik van de nieuwste AI-technologieën om infographics te creëren die zowel informatief als visueel indrukwekkend zijn.

We zorgen ervoor dat elk aspect van de infographic klopt, van de data-analyse en visualisatie tot de grafische elementen en kleuren. Het resultaat is een professionele AI infographic die jouw boodschap effectief communiceert en jouw publiek boeit.

Waarom een AI infographic laten maken door Videobrouwerij?

Met jarenlange ervaring in data visualisatie en videoproductie, is Videobrouwerij de perfecte partner om jouw data om te zetten in boeiende AI infographics. Of het nu gaat om bedrijfsrapportages, marketingmateriaal of educatieve content, wij hebben de expertise en creativiteit om jouw visie te realiseren.

Onze AI infographics zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook zeer functioneel en doelgericht. Dankzij onze uitgebreide ervaring in data-analyse en ontwerp garanderen wij de hoogste kwaliteit voor jouw infographics. Wij bieden een volledig pakket aan diensten, van conceptontwikkeling tot eindproduct, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is. Ons doel is om het proces voor jou zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

AI infographic kosten en mogelijkheden

Klaar om jouw data op een heldere en boeiende manier te presenteren? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een professionele AI infographic. Vraag een offerte aan, plan een afspraak of download onze prijslijst.

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

AI infographic laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: AI infographic laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, Presentaties

> Kwaliteit: High-Resolution
> Eerste versie: binnen 3-5 werkdagen
> Final versie: 1-2 weken na de start
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: interactieve elementen, animaties,
data-integratie, branding,

custom designs, logo integratie, ondertiteling,
social media formaten en meer!

> Afgeleverd: 100+ AI infographics
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veel gestelde vragen over AI Infographics

1. Wat zijn de voordelen van AI infographics voor een bedrijf?

AI-infographics bieden verschillende voordelen voor bedrijven, ongeacht grootte of industrie. Hieronder enkele voordelen:

 1. Verbeterde Visualisatie: AI kan complexe gegevens omzetten in eenvoudig te begrijpen visuele presentaties, wat het begrip en de betrokkenheid verhoogt.
 2. Snellere Productie: Dankzij AI duurt het maken van infographics veel minder lang dan traditionele methoden, waardoor je sneller kunt reageren op marktvraag.
 3. Consistentie: AI houdt de stijl en opmaak uniform, handig voor het versterken van de merkidentiteit over meerdere visuals.
 4. Data-gedreven Beslissingen: AI kan grote hoeveelheden gegevens analyseren en de belangrijkste trends en inzichten naar voren brengen.
 5. Personalisatie: Infographics kunnen gepersonaliseerd worden voor verschillende doelgroepen, wat de relevantie en effectiviteit verhoogt.
 6. Kostenbesparing: Het automatiseren van het infographic-ontwerpproces kan kosten besparen op grafisch ontwerp en arbeidsuren.
 7. Breed Inzetbaar: AI-infographics zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals marketing, training en rapportage.
 8. Verbeterde SEO: Door visueel aantrekkelijke content te genereren, kun je de betrokkenheid van gebruikers verhogen en betere SEO-resultaten behalen.
 9. Eenvoudige Aanpassing: Eens gecreëerde templates kunnen snel worden aangepast voor nieuwe campagnes of andere gegevenssets.
 10. Interactiviteit: Geavanceerde AI-infographics kunnen interactieve elementen bevatten, wat de gebruikservaring verder verrijkt.

Nieuwsgierig wat we voor jouw AI infographics kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke vormen van AI infographics zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten AI-gegenereerde infographics die bedrijven kunnen benutten. Hier zijn enkele van de meest voorkomend:

 1. Statistische Infographics
 2. Informatieve Infographics
 3. Process Infographics
 4. Comparison Infographics
 5. Hierarchical Infographics
 6. Geographical Infographics
 7. Timeline Infographics
 8. List Infographics
 9. Interactive Infographics
 10. Visual Resume Infographics

Nieuwsgierig wat we voor jouw AI infographics kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoeveel kost het laten maken van AI infographics?

De kostprijs voor het laten maken van AI-gegenereerde infographics kan verschillen afhankelijk van diverse factoren:

 1. Complexiteit en Inhoud: Een basis infographics kost minder dan een uitgebreide, gedetailleerde infographic met veel data en visuele aspecten.
 2. Aantal Infographics: Hoe meer infographics er nodig zijn, hoe hoger de kosten, maar vaak zijn er bulkprijzen beschikbaar.
 3. Aangepaste Sjablonen: Unieke of volledig nieuwe sjablonen kunnen meer kosten dan het gebruik van bestaande, gestandaardiseerde sjablonen.
 4. Data Analyse: Voorbereidende werken zoals het verzamelen en analyseren van gegevens kan variëren in complexiteit en kosten, afhankelijk van de bron en hoeveelheid data.
 5. Interactie en Animatie: Interactieve of geanimeerde elementen kunnen de kosten van de infographics verhogen, maar maken ze ook effectiever.
 6. Schaling en Aanpassing: Het aanpassen van de infographics aan verschillende platforms of media kan bijkomende kosten met zich meebrengen.
 7. Professionele Opmaken: Het gebruik van hoogwaardige visuele en grafische elementen kan de algehele productiekosten verhogen
 8. Licenties en Rechten: Eventuele licentiekosten voor bepaalde visualisaties of data-elementen die gebruikt worden in de infographics.
 9. Onderhoud en Updates: Kosten voor het regelmatig bijwerken van de infographics met nieuwe data of trends.
 10. Consultatie en Strategisch Advies: Professioneel advies over de beste manier om je data te presenteren en de infographic effectief te gebruiken in je marketingstrategie.

Nieuwsgierig wat we voor jouw AI infographics kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van AI-Infographics?

In ruim 10 jaar hebben wij onze manier van werken tot in de details verfijnd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze aanpak voor het creëren van AI-gebaseerde infographics:

 1. Initiële Overleg: We beginnen met een overleg, dit kan via telefoon, videovergadering of persoonlijk plaatsvinden.
 2. Voorstel: Vervolgens sturen we een e-mail met diverse opties, prijzen en voorbeelden van eerdere infographics.
 3. Goedkeuring: Nadat je akkoord gaat met onze officiële offerte, gaan we verder met de volgende stappen.
 4. Input en Bestanden: We verzamelen alle benodigde input en bestanden voor de opdracht.
 5. Conceptontwikkeling: We creëren een eerste concept en werken aan een tekstscript, waarbij jouw feedback wordt verwerkt.
 6. Visualisatie en Schets: We brengen het concept in beeld met gedetailleerde visualisaties en schetsen, opnieuw met verwerking van jouw feedback.
 7. Definitieve Opdracht: We stellen de definitieve opdracht op met alle verzamelde input en bestanden.
 8. Team Samenstellen: We stellen een team samen dat afhankelijk van je behoefte kan bestaan uit een grafisch ontwerper, data-analist en AI-specialist.
 9. AI-Genereren: We gebruiken AI-technologie om de infographic tot leven te brengen, met oog voor detail en nauwkeurigheid.
 10. Revisie: We presenteren de eerste versie van de infographic voor je beoordeling en verwerken eventuele aanpassingen.
 11. Optimalisatie: We optimaliseren de infographic voor verschillende platforms en formaten zoals social media, websites en print.
 12. Feedback Ronde: Opnieuw verzamelen we feedback en passen we dit toe tot we bij de definitieve versie komen.
 13. Eindversie: De definitieve versie wordt geleverd, compleet met alle benodigde aanpassingen en optimalisaties.

Benieuwd wat wij voor jouw infographics kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat maakt een succesvolle infographic en hoe is dat opgebouwd?

De effectiviteit van een infographic hangt af van verschillende factoren, zoals het doel, de doelgroep en het medium waarop het wordt weergegeven. Over het algemeen geldt dat een goede infographic duidelijk, beknopt en visueel aantrekkelijk is. Hieronder staat een stapsgewijze opbouw voor een succesvolle infographic:

1. Introductie (5-15 seconden lezen)

 • Doel: Introduceer het onderwerp op een beknopte manier.
 • Inhoud:
  • Pakkende Titel: Een duidelijke en interessante titel die de kern van de inhoud samenvat.
  • Inleidingstekst: Korte tekst die de context en het belang van de infographic schetst.

2. Hoofdinhoud (1-3 minuten lezen)

 • Doel: Lever de kernboodschap en houd de interesse vast.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (30-60 seconden lezen): Behandel het eerste belangrijke punt.
  • Segment 2 (30-60 seconden lezen): Behandel het tweede belangrijke punt.
  • Segment 3 (30-60 seconden lezen): Behandel het derde belangrijke punt, indien van toepassing.
  • Data & Visuals: Gebruik grafieken, pictogrammen en andere visuele hulpmiddelen om de informatie te ondersteunen.

3. Intermezzo’s/Pauzes (5-10 seconden, indien nodig)

 • Doel: Geef de lezers korte afstanden om de informatie te verwerken.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Visuele elementen die helpen naadloze overgangen tussen secties te maken.

4. Publieksinteractie (1-2 minuten, indien van toepassing)

 • Doel: Betrek je lezers voor een interactieve ervaring.
 • Inhoud:
  • Polls of Vragen: Stel vragen of gebruik korte enquêtes om de betrokkenheid te verhogen.
  • Reacties: Vraag om feedback of laat lezers reageren op gepresenteerde gegevens.

5. Samenvatting en Conclusie (20-60 seconden lezen)

 • Doel: Vat de belangrijkste inzichten samen en steek af op een hoge noot.
 • Inhoud:
  • Key Takeaways: Kernpunten samengevat in een paar zinnen.
  • Slotgedachten: Eindoverwegingen en eventueel een oproep tot actie.

6. Afsluiting (10-20 seconden lezen)

 • Doel: Sluit de infographic af en stimuleer vervolgacties.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Moedig lezers aan tot interactie, zoals delen, reageren of meer informatie opzoeken.
  • Dankwoord: Bedank lezers voor hun tijd en aandacht.
  • Contactgegevens: Toon relevante contactinformatie en eventueel credits.

Door deze structuur te volgen, kun je boeiende en informatieve infographics creëren die de aandacht vastpakken en effectief je boodschap overbrengen.


Benieuwd wat wij voor jouw infographics kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het maken van AI infographics?

Bij InfographicBrouwerij bieden we uitgebreide diensten voor het creëren van AI-gebaseerde infographics. Vanaf het beginstadium van het definiëren van je doelen tot en met de uiteindelijke verspreiding van de infographics, wij zijn er voor elke stap. Wij zijn een full-service bureau met een breed scala aan diensten. Tijdens een initiële afspraak brengen we jouw benodigdheden in kaart voor conceptontwikkeling, redactie, productie en postproductie. Specifieke specialisten worden toegewezen aan elke fase van het project om ervoor te zorgen dat elk aspect zorgvuldig en professioneel wordt afgehandeld. Eén vast contactpersoon coördineert het volledige proces.

Als je AI infographics door ons wilt laten maken, kunnen we je helpen met de volgende diensten:

 • Strategie- en conceptontwikkeling
 • Data-analyse en visualisatie
 • Geavanceerde AI-technieken
 • Ontwerp van hoogwaardige grafische elementen
 • Redactionele ondersteuning
 • Animatie van data-visualisaties
 • Het toepassen van machine learning
 • Gebruik van datavisualisatie tools
 • Creatie van dynamische infographics
 • Multimediale integratie
 • Vertalingen en lokalisatie
 • Social media optimalisatie
 • Contentdistributie

Dankzij onze uitgebreide dienstverlening zorgt InfographicBrouwerij ervoor dat jouw project niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook effectief jouw boodschap communiceert.


Benieuwd wat we voor jouw AI infographics kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een zakelijke infographic?

De ROI (Return on Investment) van een zakelijke infographic kan op diverse manieren worden beoordeeld, afhankelijk van de doelstellingen en de context waarin de infographic wordt ingezet. Hier zijn enkele punten die de ROI van infographics bepalen:

 1. Verhoogde Betrokkenheid: Een goed ontworpen infographic kan de aandacht van je doelgroep trekken en hen langer betrokken houden, wat kan leiden tot meer interactie.
 2. Verbeterde Kennisoverdracht: Infographics maken complexe informatie begrijpelijker, waardoor de boodschap effectiever wordt overgebracht en beter wordt onthouden.
 3. Verhoogde Deelbaarheid: Mensen delen graag visueel aantrekkelijke content, wat kan zorgen voor een groter bereik en meer zichtbaarheid voor je merk.
 4. SEO-Voordelen: Infographics kunnen bijdragen aan een betere positie in zoekmachines door backlinks en langere tijd op de pagina.
 5. Versterking van de Merkreputatie: Professionele infographics versterken je merkpresentatie en helpen bij het opbouwen van vertrouwen bij je doelgroep.
 6. Kostenbesparing: Een infographic kan meer informatie geven in één enkele afbeelding, wat kosten bespaart in vergelijking met andere vormen van content zoals video’s.
 7. Flexibiliteit en Multichannel Gebruik: Infographics kunnen op meerdere platformen worden ingezet, zoals je website, social media en e-mailcampagnes.
 8. Meetbare Resultaten: Door gebruik te maken van analytische tools kun je precies volgen hoe effectief je infographic presteert en aanpassen waar nodig.
 9. Langdurige Relevantie: Een goed ontworpen infographic kan langdurig gebruikt worden, wat de initiale investering rechtvaardigt.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met jouw infographics? Klik op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf een infographic maken of laten maken door een professional?

Misschien overweeg je om zelf een infographic te maken. Een sjabloon kiezen, wat data invullen, een paar pictogrammen toevoegen en klaar is Kees, toch? Veel bedrijven denken er zo over.

We horen vaak van klanten dat ze eerst zelf willen experimenteren met het maken van een infographic. Echter, de term ‘sjabloon’ verraadt vaak een onderschatting van de echte uitdaging. Iedereen die bekend is met de vaardigheden, tijd, en investering die nodig is om een kwalitatief hoogwaardige infographic te maken, begrijpt dat het meer is dan een sjabloon vullen. Vaak ontvangen we na zulke experimenten alsnog de vraag of we kunnen inspringen voor professionele ondersteuning.

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ geldt zeker voor het creëren van zakelijke infographics. Je wilt immers de meest effectieve visuele representatie van je data en informatie bieden. Dit draagt aanzienlijk bij aan de geloofwaardigheid en professionele uitstraling van je organisatie. Bespaar jezelf tijd, moeite en middelen door direct een professionele infographic te laten maken.


Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen bij het maken van infographics? Klik op een van de onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn infographics effectief verspreiden en promoten?

Een decennium geleden was het delen van infographics beperkt tot blogs en eenkleine groep online platforms. Tegenwoordig zijn infographics geëvolueerd en spelen ze een hoofdrol in content marketing. Elk platform heeft zijn eigen unieke benadering van infographics. Daarom hebben wij technieken ontwikkeld die werken over verschillende kanalen heen.

In 8 stappen een succesvolle verspreiding van je infographics:

 1. Voorbereiding en Planning: Bepaal je doelgroep, maak een contentplan en stel een publicatiekalender op.
 2. Creatie: Ontwerp mooie en informatieve infographics die bij je merk passen.
 3. Distributie: Verspreid je infographics op je website, via sociale media, in nieuwsbrieven en via partners en betaalde campagnes.
 4. Multichannel Promotie: Gebruik platformspecifieke strategieën, zoals visuele teasers of korte samenvattingen, om het bereik te maximaliseren.
 5. Analyse: Volg de prestaties van je infographics met analytische tools en optimaliseer waar nodig.
 6. Feedback en Verbetering: Verzamel feedback en pas je aanpak aan voor toekomstige campagnes.
 7. Herbruik en Update: Werk verouderde infographics bij en gebruik ze opnieuw om doorlopende waarde te bieden.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met het verspreiden en promoten van infographics? Klik op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

AI Infographic Laten Maken door Videobrouwerij

Wil je een op maat gemaakte AI infographic laten maken? Effectief en betaalbaar? Kies dan voor een AI infographic van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende knoppen of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » AI infographic laten maken
Gepubliceerd op 9 juli 2024 en voor het laatst bewerkt op 11 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.