Skip to main content

Bedrijfsanimatie laten maken

Breng uw verhaal tot leven met animatie

Wilt u uw merk laten opvallen, uw bedrijfswaarden visualiseren of uw producten en diensten uitleggen? Een bedrijfsanimatie is dan de ideale keuze.

Waarom een bedrijfsanimatie maken?

Een bedrijfsanimatie is een krachtig middel om complexe boodschappen op een eenvoudige en aantrekkelijke manier over te brengen. Het biedt een visuele en boeiende manier om uw missie, visie en waarden te communiceren. Met een professionele animatie kunt u uw merkverhaal tot leven brengen en een blijvende indruk maken op uw doelgroep.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij hanteren we een klantgerichte en innovatieve aanpak. We starten met een diepgaand gesprek om uw bedrijf en doelstellingen te begrijpen. Vervolgens ontwikkelen we een op maat gemaakt concept dat uw unieke verhaal vertelt. Onze ervaren animatie-experts zorgen voor een hoogwaardige productie, waarbij we de nieuwste animatietechnieken en technologieën inzetten om uw visie te realiseren.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat de animatie perfect aansluit bij uw merkidentiteit. Dit betekent dat we aandacht hebben voor elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het eindresultaat is een indrukwekkende animatie die uw bedrijfsverhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij meer dan 2.500 videoproducties gerealiseerd voor 350+ bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van bedrijfsvideo’s tot animatievideo’s, wij bieden een breed scala aan diensten aan.

Videobrouwerij onderscheidt zich door creativiteit, technische expertise en een klantgerichte benadering. Wij geloven in het creëren van video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring in videoproductie verzekert u van de hoogste kwaliteit animaties.

Wij bieden een complete service van conceptontwikkeling tot post-productie. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over de technische details; wij regelen alles voor u. Ons doel is om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbare bedrijfsanimatie door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw bedrijfsverhaal op een visuele en krachtige manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele bedrijfsanimatie. U kunt een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Bedrijfsanimatie laten maken - videobrouwerij 2

Specificaties

> Dienst: Bedrijfsanimatie laten maken
> Specialisme: Full-service, van script tot animatie
> Geschikt: Website, Social Media, YouTube, Presentaties
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 5 – 7 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na goedkeuring script
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Voice-over, Muziek, Ondertiteling, en meer!
> Producties: 2.500 animaties
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veel gestelde vragen over bedrijfsanimaties

1. Wat zijn de voordelen van bedrijfsanimaties voor een bedrijf?

Bedrijfsanimaties bieden een scala aan voordelen voor bedrijven, ongeacht de sector. Hieronder volgen enkele belangrijke voordelen:

 1. Unieke Presentatie: Animaties bieden de mogelijkheid om op een onderscheidende en creatieve manier informatie over te brengen.
 2. Merkherkenning: Gepersonaliseerde animaties kunnen helpen het merkbeeld en -boodschap te versterken, wat bijdraagt aan een betere merkherkenning.
 3. Toegankelijkheid: Complexe informatie kan op een eenvoudig te begrijpen manier gepresenteerd worden, waardoor het begrijpelijker wordt voor een breder publiek.
 4. Hoge Deling: Animaties worden vaak gedeeld op sociale media en andere platforms, wat het bereik van de boodschap vergroot.
 5. Kostenbesparend: In vergelijking met live-action video’s kunnen animaties kostenbesparend zijn, omdat ze geen uitgebreide productie en locatieopnames vereisen.
 6. Flexibiliteit: Animaties zijn gemakkelijk aan te passen en te updaten, wat handig is voor veranderende marketingbehoeften.
 7. Verhoogde Betrokkenheid: Door de visuele aantrekkingskracht houden animaties de aandacht van de kijker langer vast.
 8. SEO Voordelen: Geoptimaliseerde animaties kunnen bijdragen aan een betere vindbaarheid van je website in zoekmachines.
 9. Multiplatform Gebruik: Animaties kunnen op diverse platforms worden ingezet – van je website en sociale media tot presentaties en e-mailcampagnes.
 10. Meetbare Resultaten: Met behulp van analysetools kan het succes van animaties gemakkelijk worden gemeten, waardoor je toekomstige strategieën kunt optimaliseren.

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen met bedrijfsanimaties? Klik dan op een van de volgende opties:

Heb je liever direct contact? Bel dan met Ben Balvers via: 06 54 64 54 00.

2. Welke soorten bedrijfsanimaties zijn er?

Er zijn diverse soorten bedrijfsanimaties die je kunt inzetten om uiteenlopende doelen te bereiken. Hier zijn 10 voorbeelden die wij vaak adviseren:

 1. Explainer video’s
 2. Productdemonstraties
 3. Interne trainingen
 4. Marketing animaties
 5. Instructievideo’s
 6. Animaties voor social media
 7. Bedrijfsintroducties
 8. Evenementen promotiemateriaal
 9. Presentatie video’s
 10. Klanten getuigschriften

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijfsanimaties kunnen betekenen? Klik op een van de volgende opties:

Heb je liever direct contact? Bel dan met Ben Balvers via: 06 54 64 54 00.

3. Wat zijn de kosten van een bedrijfsanimatie?

Het kostenplaatje voor het laten maken van een bedrijfsanimatie kan variëren, afhankelijk van diverse factoren. Hier zijn de belangrijkste elementen die de kosten beïnvloeden:

 1. Duur en Complexiteit: Een korte en eenvoudige animatie kost minder dan een complexe animatie met meerdere lagen en details.
 2. Stijl en Design: De keuze voor een simpele of uitgebreide visuele stijl kan de kosten van de animatie significant beïnvloeden.
 3. Script en Storyboard: De voorbereidingstijd voor het schrijven van scripts en het maken van storyboards verschilt per project.
 4. Stemacteurs en Muziek: Het inhuren van professionele stemacteurs en originele muziek kan de kosten verhogen, maar verhoogt ook de productiewaarde.
 5. Software en Tools: Specifieke animatiesoftware en tools kunnen de productiekosten beïnvloeden.
 6. Correctierondes: Het aantal gewenste correctierondes kan de uiteindelijke kosten verhogen.
 7. Speciale Effecten: Geavanceerde effecten en animaties kunnen de kosten verhogen maar geven de animatie ook een professionele uitstraling.
 8. Deadline: Versnelde deadlines kunnen extra kosten met zich meebrengen vanwege de benodigde spoed.
 9. Licentiekosten: Voor bepaalde elementen zoals muziek of stock footage kunnen extra licentiekosten gelden.
 10. Distributie en Promotie: Daarnaast kunnen er kosten zijn voor de distributie en promotie van de animatie over verschillende kanalen.

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen met bedrijfsanimaties? Klik dan op een van de volgende opties:

Heb je liever direct contact? Bel dan met Ben Balvers via: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van bedrijfsanimaties?

In de afgelopen jaren hebben we ons proces voor het maken van bedrijfsanimaties geperfectioneerd. Hier is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze:

 1. Initiële Bespreking: De eerste bespreking kan plaatsvinden via een telefoongesprek, videocall of face-to-face ontmoeting.
 2. Voorstel Uitwerken: We sturen je een voorstel met diverse opties, prijzen en voorbeelden.
 3. Offerte Goedkeuren: Na goedkeuring van onze offerte gaan we verder met het productieproces.
 4. Materiaal Verzamelen: We verzamelen alle benodigde input en materialen.
 5. Script Ontwikkelen: We schrijven een script en verwerken eventuele feedback tot het naar wens is.
 6. Storyboard en Concept: We werken het storyboard en concept in detail uit, inclusief jouw feedback.
 7. Projectplanning: We leggen de planning vast en verzamelen alle benodigde materialen.
 8. Team Samenstellen: We vormen een team met specialisten zoals animatoren, voice-over artiesten en editors, afhankelijk van jouw project.
 9. Animatie Voorbereiden: We zorgen dat al het benodigde materiaal en software in gereedheid is gebracht.
 10. Animatie Maken: We brengen de animatie tot leven volgens het script en storyboard, met ruimte voor tussentijdse aanpassingen.
 11. Montage: We monteren het beeldmateriaal en bewerken het tot een samenhangend geheel.
 12. Eerste Versie: De eerste versie wordt geleverd en geüpload naar ons feedbackplatform voor jouw beoordeling.
 13. Correcties Doorvoeren: Op basis van jouw feedback passen we de animatie aan tot de definitieve versie.
 14. Social Media Versies: We maken formaten voor social media en voorzien de video van ondertiteling indien nodig.
 15. Eindcontrole: We voeren een laatste controle uit om te verzekeren dat alles naar wens is.

Benieuwd wat we voor jouw bedrijfsanimatie kunnen doen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat is de ideale lengte voor een bedrijfsanimatie en hoe is deze gestructureerd?

De lengte van een effectieve bedrijfsanimatie hangt af van het platform, doel en doelgroep. Korte animaties (30-90 seconden) zijn vaak ideaal voor social media, terwijl langere animaties (2-5 minuten) geschikt kunnen zijn voor presentaties of uitlegvideo’s. Hier is een gebruikelijke structuur:

1. Introductie (5-20 seconden)

 • Doel: Trek onmiddellijk de aandacht van je publiek.
 • Inhoud:
  • Pakkende Start: Begin met een prikkelende vraag, opvallend beeld of interessante uitspraak.
  • Titelkaart: Voeg een korte titel of tekstoverlay toe voor context.
  • Korte Inleiding: Stel snel het onderwerp en doel van de animatie voor.

2. Kerninhoud (1-4 minuten)

 • Doel: Breng je boodschap helder en boeiend over.
 • Inhoud:
  • Eerste Segment (30-60 seconden): Introduceer het eerste belangrijkste punt.
  • Tweede Segment (30-60 seconden): Bespreek het tweede hoofdpunt.
  • Derde Segment (30-60 seconden): Introduceer indien nodig een derde hoofdpunt.
  • Details en Illustraties: Gebruik visuals zoals grafieken, afbeeldingen of animaties om je inhoud te verduidelijken.
  • Logische Overgangen: Maak gebruik van vloeiende overgangen tussen de verschillende delen.

3. Korte Pauzes/Overgangen (5-10 seconden, indien van toepassing)

 • Doel: Laat het publiek even ademen en informatie verwerken.
 • Inhoud:
  • Visuele Overgangen: Gebruik korte animaties of tekstoverlays om naar een nieuw punt te gaan.
  • Sponsormomenten: Eventuele korte sponsorboodschappen of advertenties.

4. Samenvatting en Slot (20-60 seconden)

 • Doel: Vat alles samen en rond het af.
 • Inhoud:
  • Belangrijkste Punten: Vat kort de besproken onderwerpen samen.
  • Slotgedachten: Eindig met een afsluitende boodschap of persoonlijke noot.

5. Afsluiting (10-20 seconden)

 • Doel: Maak een professionele afsluiting en geef een aanknopingspunt voor vervolgstappen.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Moedig kijkers aan om contact op te nemen, te delen, of meer te ontdekken op je website of social media.
  • Bedankje: Bedank de kijkers voor hun tijd.
  • Afsluitende Visuals: Toon je logo, contactinformatie en eventuele credits.

Door deze structuur te volgen, zorg je ervoor dat je bedrijfsanimatie duidelijk, boeiend en effectief is in het overbrengen van de kernboodschappen.


Benieuwd wat we voor jouw bedrijfsanimatie kunnen doen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het maken van een bedrijfsanimatie?

Bij Videobrouwerij verzorgen we van A tot Z jouw bedrijfsanimatie. Van conceptontwikkeling tot de oplevering van de animatie, wij begeleiden het volledige traject met een team van experts. In een eerste gesprek analyseren we je wensen en doelen, en stellen we een plan op voor de verschillende fases zoals scripting, storyboard, animatie en voice-over. Elk van deze stappen wordt uitgevoerd door professionals, zodat je zeker weet dat je animatie van hoge kwaliteit is en voldoet aan je verwachtingen. Je hebt steeds één vast aanspreekpunt.

Wij kunnen je bij het maken van een bedrijfsanimatie ondersteunen met diensten zoals:

 • Conceptontwikkeling en strategie
 • Scriptwriting en storyboardcreatie
 • 2D- en 3D-animatie ontwerpen
 • Karakterontwerp en illustraties
 • Voice-over opname en casting
 • Geluidseffecten en muziekcompositie
 • Videomontage en nabewerking
 • Logo- en titelanimatie
 • Versies voor verschillende talen
 • Optimalisatie voor verschillende platformen

Onze uitgebreide dienstverlening zorgt ervoor dat je bedrijfsanimatie niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook effectief jouw boodschap overbrengt.


Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

7. Welke animatietrends en ontwikkelingen zien jullie voor 2024?

In 2024 verwachten we diverse opkomende trends binnen de animatie-industrie. Hier is onze top 10:

 1. Interactiviteit: Meer geavanceerde interactieve animaties die de betrokkenheid van de kijker verhogen.
 2. 3D Animatie: Een grotere verschuiving naar 3D-animaties voor een realistischere look.
 3. Geanimeerde Infographics: Het gebruik van animatie in infographics voor betere visualisatie van data.
 4. VR en AR Integratie: Animaties die volledig gebruik maken van virtual en augmented reality voor een meeslepende ervaring.
 5. Snelle Animaties: Korte, snelle animaties die vooral populair zijn op social media platformen.
 6. Personalisatie: Animaties op maat gemaakt voor specifieke doelgroepen op basis van gedrag en voorkeuren.
 7. High Frame Rate Animation: Gebruik van hogere frame rates voor vloeiendere en meer gedetailleerde animaties.
 8. Explainer Animaties: Toenemend gebruik van eenvoudige, maar effectieve uitleganimaties.
 9. Handgetekende Animatie: Een terugkeer naar de charme van met de hand getekende animaties.
 10. Hybride Animaties: Combinatie van live-action beelden met animatie-elementen voor een unieke visuele stijl.

Benieuwd hoe we jouw bedrijfsanimatie kunnen vormgeven? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een bedrijfsanimatie?

De ROI (Return on Investment) van een bedrijfsanimatie kan gemeten worden op basis van verschillende factoren, afhankelijk van de doelstellingen en de toepassing van de animatie. Hier zijn enkele aspecten die bijdragen aan de ROI van een bedrijfsanimatie:

 1. Hogere Conversies en Verkoop: Effectieve animaties kunnen klanten aansporen tot actie, wat leidt tot een hogere verkoop en conversies.
 2. Versterkte Merkidentiteit: Animaties kunnen de merkidentiteit versterken en trekken de aandacht van een breder publiek dan traditionele vormen van content.
 3. Betere Publieksbetrokkenheid: Animaties zijn boeiend en kunnen interactie op sociale media en websites aanzienlijk verhogen.
 4. Verbeterde Reputatie: Professionele animaties helpen bij het versterken van de merkreputatie en wekken vertrouwen bij de doelgroep.
 5. SEO-Boost: Animaties verbeteren de SEO van je website, wat kan leiden tot hogere posities in zoekmachines en meer organisch verkeer.
 6. Grotere Klantloyaliteit: Regelmatige animaties kunnen een trouwe kijkersbasis opbouwen, wat zorgt voor herhaalde interacties en loyaliteit.
 7. Ondersteuning bij Verkooptrajecten: Animaties kunnen gebruikt worden om twijfels weg te nemen en klanten door het verkoopproces te leiden.
 8. Inzichten en Data: Analyse tools kunnen waardevolle inzichten bieden over het kijkgedrag, wat helpt bij het verbeteren van toekomstige marketinginspanningen.
 9. Groot Bereik en Schaalbaarheid: Bedrijfsanimaties kunnen zonder de beperkingen van fysieke locaties een breed publiek bereiken.
 10. Langdurige Impact: Eenmaal gemaakt, kunnen animaties steeds opnieuw gebruikt worden, wat zorgt voor een blijvende impact.

Benieuwd wat we voor jouw bedrijfsanimatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf een bedrijfsanimatie maken of laten maken door Videobrouwerij?

Vraag je je af waarom je niet zelf een bedrijfsanimatie zou maken? Even een storyboard ontwerpen, een animatieprogramma openen en aan de slag gaan? Dit is een veelvoorkomend idee bij bedrijven.

Veel bedrijven proberen eerst zelf een ‘eenvoudige animatie’ te maken. Het gebruik van termen als ‘eenvoudig’ laat zien hoe onderschat de taak vaak wordt. Iedereen die bekend is met de tijd, kennis en budget dat nodig is voor een hoogwaardige animatie, zal niet snel zo’n term gebruiken. Vaak krijgen we later toch de vraag of we kunnen helpen bij het maken van ‘professionele bedrijfsanimaties’.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ geldt zeker bij het maken van animaties voor bedrijven. Je wilt uiteindelijk de best mogelijke representatie van je organisatie. Dit draagt bij aan snellere groei, hogere erkenning en een effectieve presentatie. Bespaar jezelf tijd, moeite en budget door meteen te kiezen voor de expertise van Videobrouwerij.


Benieuwd wat we voor jouw bedrijfsanimatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn bedrijfsanimatie optimaal verspreiden?

Tien jaar geleden was YouTube het dominante platform voor videocontent. Tegenwoordig is de manier waarop content wordt verspreid drastisch veranderd en zijn video’s een van de meest krachtige vormen van content. Elk platform heeft echter zijn specifieke aanpak nodig. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een strategie ontwikkeld voor effectieve distributie van animaties.

De 8 stappen voor een geslaagde animatiedistributie:

 1. Voorbereiding en Planning: Stel je doelgroep vast, creëer een contentplan en maak een publicatiekalender.
 2. Productie: Zorg voor hoogwaardige animaties en verzamel aanvullende materialen zoals ‘making-of’ beelden en interviews.
 3. Postproductie: Bewerk de animaties voor verschillende platformen, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid de animaties via je eigen kanalen, website, nieuwsbrieven, partnerschappen, gastblogs en overweeg betaalde promoties.
 5. Synergie op sociale media: Creëer teasers, hoogtepunten en visuals om je animatie te promoten op sociale media.
 6. Analyse en optimalisatie: Monitor de prestaties van de animaties, gebruik analysetools en voer A/B-tests uit om de resultaten te verbeteren.
 7. Feedback en aanpassing: Verzamel feedback en maak aanpassingen voor toekomstige distributiestrategieën.
 8. Herbruikbaar en Update: Werk de content bij en hergebruik deze waar mogelijk voor maximale impact.

Benieuwd wat we voor jouw bedrijfsanimatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Bedrijfsanimatie laten maken door Videobrouwerij

Wil je een professionele bedrijfsanimatie laten maken die jouw boodschap op een krachtige manier overbrengt? Kies voor een animatie van Videobrouwerij voor kwaliteit en betaalbaarheid.
Klik verder op één van de volgende knoppen of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Bedrijfsanimatie laten maken
Gepubliceerd op 18 juni 2024 en voor het laatst bewerkt op 11 juli 2024.
Close Menu

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.