Skip to main content

Bedrijfsvlog laten maken

Laat uw bedrijf schitteren met een professionele bedrijfsvlog

Wilt u uw bedrijf laten opvallen, uw bedrijfscultuur delen of uw producten en diensten promoten? Dan is het creëren van een bedrijfsvlog een effectieve keuze.

Waarom een bedrijfsvlog laten maken?

Een bedrijfsvlog biedt u de mogelijkheid om een persoonlijke band op te bouwen met uw doelgroep door ze een kijkje achter de schermen te geven bij uw bedrijf. Het stelt u in staat om uw bedrijfscultuur te tonen, uw expertise te delen en uw producten en diensten op een informele en authentieke manier te presenteren. Met een bedrijfsvlog kunt u uw merk versterken, uw online aanwezigheid vergroten en uw doelgroep betrekken bij uw verhaal.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij streven we naar een creatieve en op maat gemaakte aanpak voor elke bedrijfsvlog die we produceren. We beginnen met een grondige analyse van uw bedrijf, doelgroep en doelstellingen, om een concept te ontwikkelen dat perfect aansluit bij uw behoeften. Onze ervaren videografen zorgen voor hoogwaardige opnames, terwijl onze editors de beelden tot een boeiende en professionele bedrijfsvlog monteren.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Met meer dan 10 jaar ervaring hebben wij een track record van succesvolle bedrijfsvlogs voor diverse klanten. Van kleine bedrijven tot grote corporates, wij hebben ervaring met het produceren van bedrijfsvlogs voor allerlei soorten bedrijven en branches.

Bij Videobrouwerij streven we naar excellentie in alles wat we doen. We combineren creativiteit met vakmanschap en streven altijd naar het leveren van hoogwaardige resultaten die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten. Onze klantgerichte aanpak zorgt ervoor dat we altijd luisteren naar uw wensen en streven naar maximale tevredenheid.

Wij geloven in transparantie en open communicatie, en zorgen ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de voortgang van uw project. Ons doel is om een langdurige samenwerking met u aan te gaan, waarbij we u ondersteunen bij het realiseren van uw doelstellingen op het gebied van videocontent.

Kortom, als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het maken van uw bedrijfsvlog, bent u bij Videobrouwerij aan het juiste adres.

Professionele bedrijfsvlog laten maken door Videobrouwerij

Wilt u uw bedrijf laten schitteren met een professionele bedrijfsvlog? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een impactvolle bedrijfsvlog die uw verhaal tot leven brengt. U kunt een offerte aanvragen, een meeting inplannen of meer informatie ontvangen over onze diensten.

Neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Bedrijfsvlog laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Bedrijfsvlog laten maken
> Specialisme: Professionele storytelling, informeel
> Toepassingen: Website, Social media, Interne communicatie
> Kwaliteit: Full HD
> Eerste versie: Binnen 1 week
> Review rondes: 2 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over, drone-opnames
> Ervaring: Meer dan 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde vragen over bedrijfsvlogs (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een bedrijfsvlog?

Een bedrijfsvlog biedt verschillende voordelen die de interactie met uw publiek kunnen versterken en uw merk kunnen laten groeien:

 1. Authenticiteit en Persoonlijkheid: Bedrijfsvlogs stellen uw bedrijf in staat om een persoonlijke band op te bouwen met uw publiek door een kijkje achter de schermen te geven en de mensen achter uw merk te laten zien.
 2. Verbeterde Betrokkenheid: Door regelmatig interessante en informatieve content te delen, kunt u de betrokkenheid van uw publiek vergroten en een gemeenschap opbouwen rondom uw merk.
 3. Versterking van Merkidentiteit: Een consistente en herkenbare videostijl kan helpen bij het opbouwen en versterken van uw merkidentiteit, waardoor uw bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie.
 4. SEO-voordelen: Bedrijfsvlogs kunnen uw online zichtbaarheid vergroten en uw zoekmachine rankings verbeteren, omdat zoekmachines zoals Google de voorkeur geven aan videocontent.
 5. Directe Communicatie: Vlogs bieden een directe manier om te communiceren met uw publiek en belangrijke boodschappen over te brengen in een toegankelijke en boeiende vorm.
 6. Veelzijdigheid: Bedrijfsvlogs kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het delen van nieuws en updates, het geven van productdemonstraties, het delen van klantverhalen en nog veel meer.

2. Hoeveel kost een bedrijfsvlog laten maken?

De kosten voor het maken van een bedrijfsvlog zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte en complexiteit van de video, het benodigde aantal opnamedagen, en eventuele extra’s zoals animaties of voice-overs.

Voor meer informatie over onze tarieven, bekijk onze prijslijst of vraag een offerte aan via de onderstaande knoppen:

Prijslijst downloaden
Offerte aanvragen
Meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Onze aanpak bij het maken van bedrijfsvlogs

Bij Videobrouwerij geloven we in een persoonlijke aanpak en streven we naar het leveren van hoogwaardige bedrijfsvlogs die voldoen aan de specifieke behoeften en doelstellingen van onze klanten. Onze aanpak omvat de volgende stappen:

 1. Strategie en Conceptontwikkeling: We beginnen met een grondige analyse van uw doelgroep en doelstellingen, en werken vervolgens samen met u aan het ontwikkelen van een strategie en concept voor uw bedrijfsvlog.
 2. Productie: Ons ervaren team van videomakers gaat aan de slag met het filmen en monteren van uw bedrijfsvlog, waarbij we streven naar een professioneel resultaat dat past bij uw merkidentiteit.
 3. Optimalisatie en Distributie: Nadat de bedrijfsvlog is voltooid, zorgen we voor de nodige optimalisatie voor zoekmachines en helpen we bij het verspreiden van de video op relevante kanalen om de maximale exposure te bereiken.

Door deze stappen te volgen, kunnen we een effectieve bedrijfsvlog produceren die uw merkverhaal op een boeiende manier vertelt en uw publiek aanspreekt.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een bedrijfsvideo?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een bedrijfsvideo:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële bedrijfsvideo offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
 5. Tekst script laten schijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang moet een succesvolle bedrijfsvideo zijn en hoe is dat opgebouwd?

De perfecte lengte voor een bedrijfsvideo is niet eenduidig te bepalen; dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw doelstelling, de doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Echter, gebaseerd op onze ervaring, valt 90% van onze video’s binnen de tijdsduur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een succesvolle bedrijfsvideo, combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek: Start with Why) met het AIDA-model van Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model, een erkend leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te starten met het ‘Waarom’, gevolgd door uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om nog nauwer aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve bedrijfsvideo
Voor het creëren van een effectieve bedrijfsvideo beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Zo laten we zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar dat er nog meer voordelen zijn die wellicht nog niet overwogen waren. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een bedrijfsvideo?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw bedrijfsvideo gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw bedrijfsvideo met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een bedrijfsvideo
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een bedrijfsvideo gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw bedrijfsvideo over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw bedrijfsvideo op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een bedrijfsvideo snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Bedrijfsvideo zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een bedrijfsvideo kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘bedrijfsfilmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede bedrijfsvideo, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele bedrijfsvideo‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van bedrijfsvideo’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een bedrijfsvideo. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele bedrijfsvideo van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn bedrijfsvideo effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsvideo’s. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle bedrijfsvideo distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Bedrijfsvlog laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte bedrijfsvlog laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een bedrijfsvlog van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Bedrijfsvlog laten maken