Skip to main content

Cartoonvideo laten maken

Breng uw verhaal tot leven met animatie

Wilt u uw merk op een unieke manier presenteren, uw bedrijfswaarden communiceren of uw producten en diensten promoten? Dan is een cartoonvideo een uitstekende keuze.

Waarom een cartoonvideo maken?

Een cartoonvideo is een krachtig visueel communicatiemiddel waarmee u uw verhaal op een boeiende en creatieve manier kunt overbrengen. Het stelt u in staat om complexe ideeën eenvoudig en aantrekkelijk te presenteren, en biedt een unieke kijk op uw bedrijf. Met een professionele cartoonvideo kunt u de kern van uw merk en boodschap overbrengen, en een sterke emotionele connectie creëren met uw doelgroep.

Onze werkwijze

Bij Videobrouwerij hanteren we een klantgerichte en creatieve aanpak. We beginnen met een grondige analyse van uw bedrijf en uw doelstellingen. Samen met u ontwikkelen we een op maat gemaakt concept dat uw unieke verhaal vertelt. Onze ervaren animators en regisseurs zorgen voor een professionele productie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken om uw visie tot leven te brengen.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat de cartoonvideo naadloos aansluit bij uw merkidentiteit. Dit betekent dat we oog hebben voor elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het eindresultaat is een indrukwekkende cartoonvideo die uw bedrijfsverhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom een cartoonvideo laten maken door Videobrouwerij?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij zo’n 2.500 videoproducties mogen maken voor meer dan 350 bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van cartoonvideo’s tot aan aftermovies en van promotiefilms tot aan animatie video’s, wij kunnen u ermee helpen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door de combinatie van creativiteit, technische expertise en een klantgerichte benadering. Wij geloven in het creëren van video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring in de videoproductie garandeert dat uw cartoonvideo van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Daarnaast bieden we een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor u. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbare cartoonvideo laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw bedrijfsverhaal op een creatieve manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele cartoonvideo. U kunt daarvoor een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of u kunt contact op nemen met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Cartoonvideo laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Cartoonvideo laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: volledig naar wens
> Extra opties: logo animatie, voice-over,
sound effects, vertaling, ondertiteling, social
media exports, mascotte design en meer!

> Producties: 2.500 video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veel gestelde vragen over cartoonvideo

1. Wat zijn de voordelen van cartoonvideo voor een bedrijf?

Cartoonvideo’s bieden diverse voordelen voor bedrijven van alle soorten en maten:

 1. Aantrekkelijke Visuals: Cartoonvideo’s trekken de aandacht door hun levendige en kleurrijke animatie, wat de betrokkenheid verhoogt.
 2. Merkonderscheid: Met unieke en creatieve animaties kun je je bedrijf onderscheiden van concurrenten en een sterke merkidentiteit opbouwen.
 3. Effectieve Storytelling: Cartoonvideo’s kunnen complexe verhalen en informatie eenvoudiger en leuker maken om te begrijpen.
 4. SEO Voordelen: Geoptimaliseerde video-inhoud kan leiden tot betere zoekmachine rankings, wat verhoogde zichtbaarheid en verkeer naar je website oplevert.
 5. Emotionele Impact: Animaties kunnen emoties oproepen die een sterke connectie creëren met je publiek, wat de klantloyaliteit versterkt.
 6. Duidelijke Communicatie: Moeilijke concepten kunnen eenvoudig worden uitgelegd door middel van visuele en auditieve elementen in een cartoonvideo.
 7. Flexibiliteit en Creativiteit: Animatievideo’s bieden onbeperkte mogelijkheden om ideeën op creatieve wijze tot leven te brengen.
 8. Verschillende Kanalen: Cartoonvideo’s kunnen eenvoudig worden gedeeld op sociale mediaplatforms, websites, en e-mailcampagnes voor een breed bereik.
 9. Delen en Viraliteit: Cartoonvideo’s worden vaak meer gedeeld dan andere vormen van content, wat je merk helpt om een bredere doelgroep te bereiken.
 10. Gemakkelijk Te Meten: Het succes van cartoonvideo’s kan effectief gemonitord en geanalyseerd worden voor optimalisatie en betere return on investment.

Benieuwd wat we voor jouw cartoonvideo kunnen betekenen? Klik dan op een van de onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke vormen van cartoonvideo’s zijn er?

Gedurende de jaren hebben we veel verschillende stijlen van cartoonvideo’s ontwikkeld. Hier zijn enkele populaire vormen:

 1. Explainers
 2. Promotievideo’s
 3. Productdemo’s
 4. Trainingsvideos
 5. Instructievideo’s
 6. Wervingsvideo’s
 7. Social Media Clips
 8. Testimonial Videos
 9. Augmented Reality Animaties
 10. Geanimeerde Infographics

Benieuwd wat we voor jouw cartoonvideo kunnen betekenen? Klik dan op een van de onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoeveel kost het maken van een cartoonvideo?

De prijs voor het laten maken van een cartoonvideo kan variëren op basis van diverse factoren. Enkele elementen die de kosten beïnvloeden zijn:

 1. Lengte en Detailniveau: Kortere en eenvoudige video’s zijn doorgaans goedkoper dan langere, gedetailleerde producties.
 2. Aantal Animaties: Meer geanimeerde scènes en personages kunnen de kosten verhogen.
 3. Kwaliteit van Animatie: Gebruik van geavanceerde animatietechnieken en hoge kwaliteit visuals kunnen de prijs verhogen.
 4. Script en Storyboard: Het laten ontwikkelen van een script en storyboard kan variëren in prijs op basis van de complexiteit van het verhaal.
 5. Stemacteurs: Het inhuren van professionele voice-over artiesten kan extra kosten met zich meebrengen.
 6. Muziek en Geluidseffecten: Originele muziek of geluidsontwerp voegen waarde toe, maar kunnen ook de kosten verhogen.
 7. Nabewerking: Afwerkingen zoals geluidssynchronisatie, kleurcorrectie en het toevoegen van speciale effecten zijn belangrijke kostenposten.
 8. Revisie Ronden: Meerdere feedback- en revisieronden kunnen extra kosten met zich meebrengen.
 9. Licentie en Gebruik: Kosten kunnen variëren afhankelijk van het gebruiksrecht van de video op verschillende platforms.
 10. Distributie Strategie: Het verspreiden van de video via verschillende kanalen kan extra investeringen vereisen.

Benieuwd wat we voor jouw cartoonvideo kunnen betekenen? Klik dan op een van de onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie proces voor het laten maken van een cartoonvideo?

Door jarenlange ervaring hebben wij ons proces geperfectioneerd. Hier is een stap-voor-stap overzicht van hoe wij cartoonvideo’s maken:

 1. Intake: We starten met een kennismakingsgesprek, dit kan via telefoon, videovergadering of een face-to-face ontmoeting.
 2. Voorstel: Binnen enkele dagen sturen we een e-mail met verschillende mogelijkheden, prijzen en eerdere voorbeelden.
 3. Goedkeuring: Na jouw goedkeuring van de officiële offerte, zetten we de volgende stappen in gang.
 4. Informatie en Materialen: We verzamelen alle benodigde informatie en materialen voor de productie.
 5. Script Schrijven: Een tekstschrijver maakt een script dat we samen met jou evalueren en verbeteren.
 6. Concept en Storyboard: Het concept en storyboard worden in detail uitgewerkt en aangepast op basis van jouw feedback.
 7. Productiebrief: We stellen een productiebrief op met alle verzamelde gegevens en ideeën.
 8. Team Selectie: We kiezen een team dat kan bestaan uit een scenarioschrijver, illustratoren, animators, en een voice-over artiest, afhankelijk van je wensen.
 9. Apparatuur Voorbereiden: We bereiden alles voor, van software tot tekenmaterialen.
 10. Animatie: Het animatieteam start met de productie van de cartoonvideo, op basis van het goedgekeurde storyboard.
 11. Bewaren en Back-ups: Na de animatie zorgen we ervoor dat al het materiaal veilig wordt opgeslagen op onze servers.
 12. Ruwe Montage: Een eerste montage wordt gemaakt en klaargezet voor feedback.
 13. Oplevering Eerste Versie: De eerste versie wordt opgezet en via ons online platform gedeeld voor je beoordeling.
 14. Verwerken Feedback: We verwerken de feedback en leveren een tweede, derde en definitieve versie op.
 15. Social Media Versies: We maken versies op maat voor sociale media en verzorgen eventuele ondertitels.
 16. Eindcontrole: We doen een laatste check om er zeker van te zijn dat alles perfect is.

Nieuwsgierig wat we voor jouw cartoonvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat zijn de ideale lengtes voor cartoonvideo’s en hoe kunnen deze worden opgebouwd?

De ideale lengte van een cartoonvideo hangt af van waar deze getoond wordt, wat de boodschap is en wie de kijkers zijn. Korte video’s (30 seconden tot 2 minuten) zijn effectief voor social media, terwijl langere video’s (3-5 minuten of meer) geschikt zijn voor diepergaande onderwerpen zoals educatieve content. Hier is een aanbevolen structuur:

1. Opening (5-10 seconden)

 • Doel: Trekt direct de aandacht van de kijker.
 • Inhoud:
  • Vangende Begin: Start met iets opvallends zoals een levendige animatie of een interessante vraag.
  • Titelkaart: Kort statement of titelscherm dat de toon zet.
  • Korte Inleiding: Stel kort het onderwerp en doel voor.

2. Hoofdonderdeel (1-4 minuten)

 • Doel: Breng de kernboodschap effectief over.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (30-60 seconden): Introduceer het eerste belangrijke onderwerp.
  • Segment 2 (30-60 seconden): Bespreek het tweede sleutelonderwerp.
  • Segment 3 (30-60 seconden): Introduceer eventueel een derde onderwerp.
  • Details: Gebruik boeiende animaties en duidelijke visuals om je boodschap over te brengen.
  • Overgangen: Maak gebruik van soepele overgangen om een helder verhaal te vertellen.

3. Pauzes of Overgangen (5-10 seconden, indien nodig)

 • Doel: Geeft kijkers even de tijd om de informatie te verwerken.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Korte animaties of visuele effecten om naar het volgende segment te schakelen.
  • Sponsorboodschappen: Eventuele korte reclame of mededelingen.

4. Interactie (1-2 minuten, indien relevant)

 • Doel: Betrek je kijkers meer bij je content.
 • Inhoud:
  • Q&A: Beantwoorden van ingezonden vragen of live reacties.
  • Commentaar: Reageer op opmerkingen van het publiek.

5. Samenvatting & Conclusie (15-30 seconden)

 • Doel: Vat de belangrijkste punten samen en rond af.
 • Inhoud:
  • Kernpunten: Samenvatting van de besproken onderwerpen.
  • Afsluiting: Eindnote van de presentator.

6. Afsluiting (5-15 seconden)

 • Doel: Maak een sterk einde en stimuleer actie van de kijker.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Spoor kijkers aan om te liken, delen, volgen of abonneren.
  • Bedankje: Toon dankbaarheid voor het kijken.
  • Laatste Beelden: Contactinformatie, logo en eventuele credits.

Door deze opbouw te volgen, kun je cartoonvideo’s maken die zowel boeiend als informatief zijn en je doelgroep effectief bereiken.


Nieuwsgierig wat we voor jouw cartoonvideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn jullie opties voor het maken van cartoonvideo’s?

Bij Cartoonbrouwerij bieden we een uitgebreid pakket diensten voor het maken van animatievideo’s. Van concept tot afwerking en promotie, we ondersteunen je in elke stap van het proces. Als full-service productiehuis zorgen we voor maatwerkoplossingen die perfect passen bij je wensen. Tijdens een eerste consult peilen we je behoeften op het gebied van conceptontwikkeling, script, animatie en geluid. Vervolgens zorgen gespecialiseerde professionals voor elk segment van de productie. Dit garandeert dat elke fase door een expert wordt uitgevoerd, onder leiding van een vaste contactpersoon.

Wij kunnen je helpen met de volgende diensten:

 • Ontwikkeling van strategie en concept
 • Scriptontwikkeling en projectmanagement
 • Illustratie en storyboarding
 • Character design en achtergrondillustraties
 • Animatie en regie
 • Stemacteurs en voice-overs
 • Geluidseffecten en muziekcompositie
 • Inzet van professionele stemacteurs
 • Postproductie en effecten
 • Gebruik van onze geluidsstudio
 • Geluidssynchronisatie
 • Videobewerking en montages
 • Achtergrondmuziek toevoegen
 • Geluidseffecten en audiodesign
 • Logo-animaties
 • 2D- en 3D-animaties
 • Titel- en tekstanimaties
 • Vertalingen in meerdere talen
 • Aanpassing voor sociale media
 • Distributie van content
 • Livestream animaties

Met deze diensten verzekert Cartoonbrouwerij dat je animatie niet alleen professioneel en meeslepend is, maar ook je doelgroep effectief bereikt.


Benieuwd wat wij voor jouw cartoonvideo kunnen doen? Kies dan één van de volgende opties:

Liever direct contact? Bel met Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van zakelijke cartoonvideo’s?

De Return on Investment (ROI) van zakelijke cartoonvideo’s kan variëren afhankelijk van de doelstellingen en toepassing ervan. Hier zijn enkele aspecten die de ROI van een cartoonvideo beïnvloeden:

 1. Meer Conversies en Verkoop: Door de inzet van aantrekkelijke cartoonvideo’s kunnen potentiële klanten worden aangespoord tot aankoop, wat resulteert in een hogere conversiegraad.
 2. Toename van Merkbekendheid: Cartoonvideo’s kunnen je merk beter onder de aandacht brengen en een groter publiek bereiken dan andere contentvormen.
 3. Verhoogde Betrokkenheid: Cartoonvideo’s zijn boeiend en trekken meer aandacht op sociale media en websites, wat leidt tot meer likes, shares en reacties.
 4. Versterking van het Merk: Professionele cartoonvideo’s kunnen de reputatie van je merk versterken en vertrouwen opbouwen bij het publiek.
 5. SEO-Voordelen: Cartoonvideo’s kunnen helpen bij het verbeteren van SEO, waardoor je website hoger scoort in zoekresultaten en meer organisch verkeer aantrekt.
 6. Grotere Klantloyaliteit: Regelmatige cartoonvideo’s kunnen helpen bij het opbouwen van een trouwe kijkersbasis, wat leidt tot grotere klantloyaliteit.
 7. Ondersteuning van de Verkoopcyclus: Cartoonvideo’s kunnen twijfel wegnemen en klanten helpen door de verkoopcyclus heen.
 8. Data en Inzichten: Met analytische tools kun je waardevolle inzichten verkrijgen over hoe je publiek met je video’s omgaat, wat helpt bij het optimaliseren van marketingstrategieën.
 9. Flexibiliteit en Bereik: Cartoonvideo’s kunnen eenvoudig worden opgeschaald om een groter publiek te bereiken zonder fysieke beperkingen.
 10. Langdurige Meerwaarde: Cartoonvideo’s blijven lang beschikbaar en kunnen steeds opnieuw waarde bieden, wat de initiële investering rechtvaardigt.

Specifiek geïnteresseerd in wat we voor jouw cartoonvideo kunnen doen? Klik op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf cartoonvideo maken of laten maken door Videobrouwerij?

De gedachte zo’n video zelf te maken kan soms aantrekkelijk lijken. Gewoon een script opstellen, een animatiesoftware downloaden, en klaar is Kees? Veel bedrijven blijken echter snel tegen de beperkingen aan te lopen die bij het maken van een kwalitatieve cartoonvideo komen kijken.

Vaak horen we van bedrijven dat ze willen beginnen met het maken van een ‘simpel cartoonfilmpje’. Dit verraad vaak al een onderschatting van de complexiteit. De tijd, kennis, ervaring en budget die nodig zijn voor een kwaliteitsvideo worden vaak onderschat. Niet zelden krijgen we kort daarna alsnog de vraag of we kunnen assisteren bij het creëren van ‘professionele cartoonvideo content’.

‘Goedkoop is duurkoop’ geldt zeker in de wereld van zakelijke cartoonvideo’s. Je wilt immers dat je video een sterk beeld van je organisatie schetst. Dit draagt bij aan snellere groei, meer bekendheid en een directe impact. Bespaar jezelf tijd, moeite en geld door het direct professioneel aan te pakken met een video van Videobrouwerij.


Benieuwd wat we voor jouw cartoonvideo kunnen betekenen? Klik dan op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn cartoonvideo effectief verspreiden en promoten?

Zo’n tien jaar geleden was YouTube bijna alleenheerser op het gebied van video. Nu zijn videoformaten geëvolueerd en is cartoonanimatie een krachtige contentvorm. Elk platform heeft zijn eigen aanpak, waardoor een uniforme strategie niet langer volstaat. Wij bij Videobrouwerij hebben een uitgekiende methode ontwikkeld.

8 stappen voor succesvolle verspreiding van je cartoonvideo:

 1. Voorbereiding en Planning: Bepaal je doelgroep, maak een contentplan en stel een publicatiekalender op.
 2. Productie: Maak boeiende opnames en verzamel aanvullend materiaal zoals ‘achter de schermen’ content.
 3. Postproductie: Bewerk de video’s voor verschillende platforms, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Publiceer de video’s op je eigen kanalen, website, via nieuwsbrieven, partners, gastblogs en overweeg betaalde promotie.
 5. Cross-promotie en sociale media: Creëer teasers, highlights, gif-animaties en visuals voor promotie op sociale media.
 6. Analyse en optimalisatie: Monitor de prestaties, gebruik analytics en voer A/B-tests uit voor optimalisatie.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en pas de strategie waar nodig aan.
 8. Hergebruik en updates: Werk de content bij wanneer nodig voor toekomstig gebruik.

Benieuwd wat we voor jouw cartoonvideo kunnen betekenen? Klik op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Cartoonvideo laten maken door Videobrouwerij

Zou je graag een unieke cartoonvideo laten maken? Wij bieden betaalbare oplossingen die precies aansluiten op jouw wensen. Kies voor de getekende video’s van Videobrouwerij.
Bekijk de opties via de onderstaande buttons of bereik Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Cartoonvideo laten maken
Gepubliceerd op 18 juni 2024 en voor het laatst bewerkt op 12 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.