Skip to main content

Explanimation laten maken

Leg uw boodschap helder uit met animatie

Wilt u complexe informatie eenvoudig overbrengen of uw doelgroep op een boeiende manier informeren? Dan is een explanimation de perfecte oplossing.

Waarom een explanimation maken?

Een explanimation is een krachtige manier om uw boodschap helder en bondig over te brengen. Door gebruik te maken van visuele elementen en animaties, kunt u ingewikkelde concepten eenvoudig uitleggen. Dit maakt het ideaal voor productdemonstraties, procesuitleg of het delen van bedrijfsinformatie. Een goed gemaakte explanimation kan de aandacht van uw publiek vasthouden en uw boodschap op een memorabele manier overbrengen.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij werken we nauw samen met onze klanten om een explanimation te creëren die perfect aansluit bij hun behoeften. We beginnen met een diepgaand gesprek om uw doelen en wensen te begrijpen. Vervolgens ontwikkelen we een storyboard en script dat uw boodschap duidelijk en effectief overbrengt. Onze getalenteerde animators brengen het verhaal tot leven met levendige visuals en vloeiende animaties.

Tijdens het hele proces houden we u op de hoogte en betrekken we u bij elke stap, zodat het eindresultaat volledig aan uw verwachtingen voldoet. Ons doel is om een explanimation te maken die niet alleen informatief is, maar ook boeiend en visueel aantrekkelijk.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Met meer dan een decennium aan ervaring en duizenden succesvolle projecten, is Videobrouwerij de ideale partner voor uw explanimation. Wij combineren creativiteit met technische expertise om animaties te produceren die niet alleen mooi zijn, maar ook effectief communiceren. Onze klantgerichte benadering zorgt ervoor dat uw visie centraal staat in elke productie.

Wij bieden een volledige service, van concept tot eindproduct, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten terwijl wij zorgen voor een vlekkeloze productie. Onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid maakt ons de beste keuze voor uw animatiebehoeften.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele explanimation die uw boodschap helder en krachtig overbrengt.

Betaalbare explanimation laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw boodschap op een heldere en boeiende manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele explanimation. U kunt daarvoor een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of u kunt contact op nemen met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Explanimation laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Explanimation laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 explanimations
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veel gestelde vragen over explanimations

1. Wat zijn de voordelen van explanimation voor een bedrijf?

Explanimations bieden tal van voordelen voor bedrijven van elke grootte en sector. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Duidelijke Communicatie: Explanimations leggen complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit, wat de communicatie met je doelgroep verbetert.
 2. Hogere Betrokkenheid: Bewegende beelden en boeiende verhalen houden de aandacht van de kijker vast, wat leidt tot een hogere betrokkenheid.
 3. Verhoogde Conversies: Een effectieve explanimation kan potentiële klanten overtuigen om actie te ondernemen, wat resulteert in meer leads en verkopen.
 4. SEO Voordelen: Explanimations kunnen de SEO van je website verbeteren, waardoor je beter vindbaar bent in zoekmachines en meer organisch verkeer genereert.
 5. Merkherkenning: Door je merk op een consistente en visueel aantrekkelijke manier te presenteren, wordt je merk herkenbaarder en betrouwbaarder voor je doelgroep.
 6. Veelzijdigheid: Explanimations kunnen worden gebruikt op verschillende platforms, waaronder websites, sociale media, en tijdens presentaties.
 7. Meetbare Resultaten: Het succes van explanimations kan gemakkelijk worden gemeten via analysetools, wat helpt bij het optimaliseren van toekomstige campagnes.
 8. Creatieve Overdracht van Boodschap: Deze video’s bieden een creatieve manier om je boodschap over te brengen, wat ervoor zorgt dat het beter blijft hangen bij de doelgroep.
 9. Gestroomlijnde Sales: Door ingewikkelde processen of producten eenvoudig uit te leggen, kan het verkoopproces worden gestroomlijnd.
 10. Vergrootte Deelbaarheid: Mensen delen meer geneigd een interessante of leuke video, wat de zichtbaarheid en het bereik van je merk vergroot.

Benieuwd wat wij voor jouw explanimation kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Direct contact? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke soorten explanimations zijn er?

Explanimations zijn er in verschillende vormen, elk geschikt voor specifieke doeleinden. Dit zijn de meest voorkomende soorten explanimations die wij adviseren:

 1. Whiteboard Animaties
 2. Cartoon Stijl Animaties
 3. Motion Graphics
 4. Typografische Animaties
 5. 3D Animaties
 6. Infographic Animaties
 7. Live-Action Explainers
 8. Cutout Animaties
 9. Character Animaties
 10. Stop-Motion Animaties

Benieuwd wat wij voor jouw explanimation kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Direct contact? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Wat zijn de kosten van een explanimation?

De kosten voor het laten maken van een explanimation kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste prijsbepalers:

 1. Animatiestijl en Complexiteit: Een eenvoudige motion graphic animatie kost doorgaans minder dan een gedetailleerde 3D animatie.
 2. Lengte van de Video: Korte explanimations zijn meestal goedkoper dan langere video’s die meer tijd en middelen vergen.
 3. Scriptontwikkeling: De kosten voor het ontwikkelen van een scenario kunnen variëren op basis van de complexiteit en het aantal revisierondes.
 4. Voice-Over en Muziek: Professionele voice-overs en licenties voor muziek kunnen extra kosten met zich meebrengen.
 5. Animators en Designers: Het inhuren van getalenteerde animators en grafisch ontwerpers kan de kosten verhogen, maar dit levert een hogere kwaliteit video op.
 6. Revisies en Aanpassingen: Het aantal revisierondes kan invloed hebben op de uiteindelijke kosten.
 7. Gebruik van Speciale Effecten: Complexe effecten of combinaties van verschillende animatiestijlen kunnen de prijs beïnvloeden.
 8. Oplevertermijn: Spoedopdrachten kunnen extra kosten met zich meebrengen in verband met de versnelling van het productieproces.
 9. Ondersteuning voor Distributie: Extra kosten kunnen optreden als je hulp nodig hebt bij het strategisch verspreiden van de video online.

Benieuwd wat wij voor jouw explanimation kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Direct contact? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een explanimation?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het maken van een explanimation:

 1. Intakegesprek: We starten met een intakegesprek via telefoon, videovergadering of persoonlijke ontmoeting.
 2. Voorstel: We sturen je een voorstel met verschillende opties en prijzen, samen met enkele voorbeelden.
 3. Goedkeuring: Na goedkeuring van ons voorstel gaan we aan de slag met de volgende stappen.
 4. Input Verzamelen: We verzamelen jouw input en benodigde bestanden om te starten.
 5. Script Schrijven: We schrijven een script en verwerken feedback totdat het voldoet aan jouw wensen.
 6. Storyboard Ontwikkelen: Het concept en storyboard worden uitgewerkt en jouw feedback wordt geïntegreerd.
 7. Animatie Ontwerp: We ontwerpen de animatie op basis van het goedgekeurde storyboard.
 8. Voice-Over: We zorgen voor een professionele voice-over, indien nodig in diverse talen.
 9. Animatie Productie: We beginnen met het animeren van het script en het toevoegen van de voice-over en geluidseffecten.
 10. Voorlopige Versie: Een voorlopige versie wordt opgeleverd en gedeeld voor feedback.
 11. Feedback Ronde: We verwerken je feedback en maken aanpassingen waar nodig.
 12. Eindoplevering: De definitieve versie wordt afgerond en opgeleverd in de gewenste formaten.
 13. Optimalisatie: Optioneel kunnen we de animatie aanpassen voor verschillende social media formats en ondertitels toevoegen.

Nieuwsgierig wat we voor jouw explanimation kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat is de ideale lengte voor een explanimation en hoe wordt deze opgebouwd?

De lengte van een succesvolle explanimation kan variëren afhankelijk van de boodschap en het publiek. Over het algemeen werkt een lengte van 1-2 minuten goed om de aandacht van kijkers vast te houden. Hier is een effectieve structuur voor een explanimation:

1. Introductie (5-10 seconden)

 • Doel: Direct de aandacht van de kijker trekken.
 • Inhoud:
  • Aanzet: Gebruik opvallende beelden of een interessante vraag.
  • Titelkaart: Voeg een titel of tekstoverlay toe om het onderwerp te introduceren.
  • Intro: Korte introductie van het onderwerp en doel van de animatie.

2. Hoofdinhoud (1-1,5 minuten)

 • Doel: De kernboodschap overbrengen.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (20-30 seconden): Introductie van het eerste belangrijke punt.
  • Segment 2 (20-30 seconden): Uitleg van het tweede belangrijke punt.
  • Segment 3 (20-30 seconden): Optioneel, een derde punt of samenvatting.
  • Visuals: Gebruik duidelijke en aantrekkelijke visuals om de boodschap te versterken.
  • Consistente Overgangen: Zorg voor vloeiende overgangen tussen segmenten.

3. Pauzes (5 seconden, indien van toepassing)

 • Doel: Korte adempauze geven aan de kijker.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Korte animaties of overlays.
  • Sponsors: Eventuele sponsorboodschappen.

4. Conclusie (20-30 seconden)

 • Doel: De animatie afsluiten en samenvatten.
 • Inhoud:
  • Kernpunten: Samenvatting van de belangrijkste punten.
  • Conclusie: Eindgedachten en belangrijke takeaways.

5. Afsluiting (10-20 seconden)

 • Doel: Professioneel afsluiten en kijkers aanmoedigen tot actie.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Vraag kijkers de video te delen, liken of contact op te nemen.
  • Bedankt: Bedank de kijker voor hun tijd.
  • Contactgegevens: Voeg contactinformatie en bedrijfslogo toe.

Door deze structuur te volgen, kun je een pakkende en effectieve explanimation creëren die je boodschap duidelijk en boeiend overbrengt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw explanimation kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het maken van een explanimation?

Bij Videobrouwerij bieden we een breed scala aan diensten voor het maken van explanimations. Van het bepalen van de boodschap tot de verspreiding van de animatie, we begeleiden je door het hele proces. Als full-service animatiestudio leveren wij diverse diensten. Tijdens een eerste bespreking kijken we naar wat nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, scriptwriting, productie en postproductie. Voor elke stap van het project werken we met gespecialiseerde professionals. Dit zorgt ervoor dat elk aspect van je explanimation door een expert wordt verzorgd, terwijl je één vast aanspreekpunt houdt.

Onze diensten voor het maken van een explanimation omvatten:

 • Strategie- en conceptontwikkeling
 • Scriptwriting en verhaalstructuur
 • Character design en illustraties
 • Storyboarding
 • Animatie en motion graphics
 • Voice-over opnames
 • Achtergrondmuziek en sound design
 • Ondertiteling en vertalingen
 • Feedbackrondes en revisies
 • Finale rendering en export
 • Contentdistributie en promotieadvies

Met deze uitgebreide diensten zorgt Videobrouwerij ervoor dat je explanimation niet alleen helder en aantrekkelijk is, maar ook effectief je boodschap overbrengt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw explanimation kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een zakelijke explanimation?

De ROI (Return on Investment) van een explanimation kan op verschillende manieren worden beoordeeld, afhankelijk van wat je wilt bereiken en hoe je de explanimation inzet. Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de ROI van een explanimation:

 1. Hogere Conversies: Een effectieve explanimation kan klanten helpen om beter te begrijpen hoe je product of dienst werkt, wat leidt tot hogere conversies.
 2. Verbeterde Merkherkenning: Explanimations kunnen de zichtbaarheid van je merk enorm vergroten en een breder publiek aanspreken.
 3. Grotere Betrokkenheid: Beweeglijke en visueel aantrekkelijke animaties trekken vaak meer aandacht en verhogen de betrokkenheid op sociale media en websites.
 4. Versterkt Imago: Professioneel gemaakte explanimations kunnen je merk helpen om betrouwbaarheid en geloofwaardigheid op te bouwen.
 5. SEO-Winst: Video’s en animaties dragen vaak bij aan betere zoekmachineoptimalisatie (SEO), wat meer organisch verkeer naar je website kan leiden.
 6. Verhoogde Klantentrouw: Regelmatige en boeiende explanimations kunnen helpen bij het opbouwen van een trouwe klantenkring.
 7. Ondersteuning bij Verkoop: Explanimations kunnen klanten door het aankoopproces begeleiden door hun vragen te beantwoorden en hun twijfels weg te nemen.
 8. Inzichten en Data: Door gebruik te maken van analysetools kun je waardevolle inzichten krijgen in de interactie met je explanimations, wat helpt bij verdere optimalisatie.
 9. Schaalbaarheid: Explanimations kunnen gemakkelijk worden aangepast om verschillende doelgroepen en markten te bereiken.
 10. Duurzaamheid: Een goed gemaakte explanimation blijft lang bruikbaar en kan blijven bijdragen aan je doelen.

Benieuwd naar hoe een explanimation jouw bedrijf verder kan helpen? Klik dan op een van de opties hieronder:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf een explanimation maken of laten maken door Videobrouwerij?

Het lijkt misschien eenvoudig om zelf een explanimation te maken: je schrijft een script, downloadt een animatiesoftware, en begint met klikken. Dit is een gedachte die vaak voorkomt bij bedrijven.

We horen vaak van bedrijven dat ze aanvankelijk van plan zijn om zelf een ‘korte animatie’ te maken. Het gebruik van de term ‘korte animatie’ suggereert vaak een onderschatting van de complexiteit van deze taak. Bedrijven die bekend zijn met de tijd, vaardigheden en middelen die nodig zijn voor een kwalitatieve explanimation, zullen deze taak niet snel zelf willen uitvoeren. Het gebeurt vaak genoeg dat deze bedrijven later toch onze hulp inschakelen voor het maken van een ‘professionele explanimation’.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ geldt zeker bij de productie van zakelijke explanimations. Je wilt immers de beste weergave van je bedrijf presenteren door middel van een animatie. Een goed uitgevoerde explanimation draagt bij aan snellere groei, meer erkenning en een grotere impact. Bespaar jezelf tijd, energie en middelen door direct te kiezen voor een professionele explanimation van Videobrouwerij.


Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jouw explanimation? Klik dan op een van de opties hieronder:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn explanimation effectief verspreiden en promoten?

Tien jaar geleden was YouTube het voornaamste platform voor video-inhoud. Inmiddels zijn video en animatie uitgegroeid tot de favoriete media. Elk platform heeft echter zijn eigen vereisten en benadering. Een standaardstrategie voor videodistributie werkt daarom niet meer. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke aanpak ontwikkeld voor het verspreiden van explanimations.

In 8 stappen naar effectieve distributie van je explanimation:

 1. Voorbereiding en Planning: Bepaal je doelgroep, creëer een contentstrategie en stel een publicatiekalender op.
 2. Productie: Zorg voor hoogwaardige opnames en verzamel extra materiaal zoals interviews en ‘behind-the-scenes’ beelden.
 3. Postproductie: Bewerk de animaties voor diverse platformen en voeg ondertiteling en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Deel de animaties via je eigen kanalen zoals je website, nieuwsbrief, gastblogs en overweeg betaalde promoties.
 5. Kruispromotie en sociale mediasynergie: Maak gebruik van teasers, hoogtepunten, gifjes en visuals om je animaties te promoten op sociale media.
 6. Analyse en optimalisatie: Monitor de prestaties van je animaties, maak gebruik van analysetools en voer A/B-tests uit om te optimaliseren.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en pas je toekomstige distributiestrategie hierop aan.
 8. Update en hergebruik: Werk je animaties bij indien nodig en gebruik ze opnieuw voor andere campagnes of doelgroepen.

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jouw explanimation? Klik dan op een van de opties hieronder:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Explanimation laten maken door Videobrouwerij

Wil je een pakkende explanimation laten creëren? Effectief en binnen jouw budget? Kies dan voor de professionele diensten van Videobrouwerij.
Klik verder op een van onderstaande knoppen of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Explanimation laten maken
Gepubliceerd op 9 juli 2024 en voor het laatst bewerkt op 12 juli 2024.
Close Menu

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.