Skip to main content

Instructiefilmpje laten maken

Duidelijke en effectieve instructievideo’s

Wilt u een duidelijke en boeiende instructievideo laten maken om uw producten of diensten uit te leggen? Videobrouwerij helpt u graag!

Waarom een instructievideo maken?

Een instructiefilm is een uitstekende manier om complexe informatie eenvoudig en duidelijk over te brengen. Het maakt het mogelijk om stapsgewijze instructies visueel te presenteren, wat de kijker helpt om sneller en efficiënter te leren. Instructievideo’s zijn ideaal voor productdemonstraties, gebruiksaanwijzingen, training en educatieve doeleinden.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij zetten we uw visie om in een duidelijke en effectieve instructievideo. Ons proces begint met een grondige verkenning van uw doelen en wensen. We ontwikkelen een op maat gemaakt script dat perfect aansluit bij uw boodschap. Onze professionele crew zorgt voor een vlekkeloze opname en onze editors zorgen voor een strakke en overzichtelijke montage.

We maken gebruik van de nieuwste technologieën en technieken om ervoor te zorgen dat uw instructievideo niet alleen informatief, maar ook visueel aantrekkelijk is. Het resultaat is een hoogwaardige instructiefilm die uw boodschap helder en overtuigend overbrengt.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Videobrouwerij heeft een decennium aan ervaring in het produceren van video’s voor een breed scala aan klanten, van kleine bedrijven tot grote organisaties. Onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid zorgt ervoor dat uw instructievideo precies aan uw verwachtingen voldoet.

Ons team van creatieve professionals heeft een passie voor het maken van video’s die zowel visueel als inhoudelijk van hoge kwaliteit zijn. We bieden een volledige service aan, van concept tot eindproduct, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: uw boodschap.

Of het nu gaat om het uitleggen van een nieuw product, het trainen van medewerkers of het aanbieden van educatieve content, wij staan klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Vertrouw op Videobrouwerij voor een instructievideo die uw publiek informeert en inspireert.

Betaalbare instructievideo laten maken door Videobrouwerij

Wilt u uw instructies op een heldere en impactvolle manier delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele instructievideo. U kunt daarvoor een offerte aanvragen, een afspraak plannen of onze prijslijst downloaden.

Of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

instructiefilmpje laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Instructievideo laten maken
> Specialisme: Volledige service, ondersteuning van begin tot eind
> Geschikt: Website, Social Media, YouTube, E-learning
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Definitieve versie: 1 – 2 weken na de opnamedag
> Review rondes: 3 Gratis correctierondes
> Extra opties: Interviews, voice-over,
drone, logo animatie, kleurcorrectie,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 instructievideo’s
> Klanten: 350 bedrijven en instellingen.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde vragen over Instructiefilmpjes (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een instructiefilmpje?

Het laten maken van een instructiefilmpje biedt diverse voordelen, zowel voor interne als externe doeleinden binnen een organisatie. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Duidelijke Uitleg: Een instructiefilmpje maakt het eenvoudig om complexe procedures of handelingen helder en begrijpelijk over te brengen.
 2. Consistente Instructies: Door gebruik te maken van video-instructies, worden dezelfde hoge kwaliteit en consistentie van informatie verzekerd.
 3. Tijd- en Kostenbesparing: Met een instructiefilm kan tijd worden bespaard op persoonlijke uitleg en training, wat uiteindelijk kosten bespaart.
 4. Verbeterde Leren: Visuele en auditieve leermiddelen versterken het leerproces, wat leidt tot een beter begrip en onthouden van informatie.
 5. Toegankelijkheid: Instructiefilms zijn gemakkelijk toegankelijk op verschillende platforms, waardoor ze altijd en overal beschikbaar zijn.
 6. Verhoogde Veiligheid: In sectoren waar veiligheid cruciaal is, kunnen instructiefilms helpen om veiligheidsprocedures duidelijk en consistent over te brengen.

2. Wat kost het om een instructiefilmpje te laten maken?

De kosten voor het maken van een instructiefilmpje variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en wensen.

Wilt u meer informatie over onze tarieven, een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek meer via de volgende opties:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
(Video)meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een instructiefilmpje te maken?

De productie van een instructiefilmpje kan variëren van 1 tot 3 weken, afhankelijk van de complexiteit van het project. Onze standaard productietijdlijn ziet er als volgt uit:

 • Week 1: Voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept en scripts ontwikkelen.
 • Week 2: Finalisatie van script, beeldscript, opnamedag en eventuele voice-over opnames.
 • Week 3: Eerste versie, feedback, tweede versie, verdere feedback en definitieve versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een instructiefilmpje?

Bij Videobrouwerij hebben wij een gestroomlijnde werkwijze ontwikkeld voor het maken van instructiefilmpjes. Hier is een overzicht van onze stappen:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met diverse videoproductie opties, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor de Werkopdracht
 5. Scriptontwikkeling en verwerking van feedback tot het naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken
 7. Werkopdracht opstellen met alle benodigde input en bestanden
 8. Team samenstellen (cameraman, regisseur, geluidsman, editor, enz.)
 9. Filmen op locatie of in onze filmstudio
 10. Beeldmateriaal inladen en montage
 11. Eerste versie opleveren en uploaden naar ons feedback platform
 12. Feedback verzamelen en aanpassingen doorvoeren
 13. Finale versie opleveren, inclusief social media formaten en ondertitels

5. Hoe lang moet een succesvolle bedrijfsvideo zijn en hoe is dat opgebouwd?

De perfecte lengte voor een bedrijfsvideo is niet eenduidig te bepalen; dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw doelstelling, de doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Echter, gebaseerd op onze ervaring, valt 90% van onze video’s binnen de tijdsduur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een succesvolle bedrijfsvideo, combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek: Start with Why) met het AIDA-model van Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model, een erkend leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te starten met het ‘Waarom’, gevolgd door uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om nog nauwer aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve bedrijfsvideo
Voor het creëren van een effectieve bedrijfsvideo beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Zo laten we zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar dat er nog meer voordelen zijn die wellicht nog niet overwogen waren. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een bedrijfsvideo?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw bedrijfsvideo gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw bedrijfsvideo met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een bedrijfsvideo
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een bedrijfsvideo gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw bedrijfsvideo over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw bedrijfsvideo op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een bedrijfsvideo snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Bedrijfsvideo zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een bedrijfsvideo kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘bedrijfsfilmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede bedrijfsvideo, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele bedrijfsvideo‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van bedrijfsvideo’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een bedrijfsvideo. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele bedrijfsvideo van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn bedrijfsvideo effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsvideo’s. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle bedrijfsvideo distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Instructiefilmpje laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte instructiefilmpje laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een instructiefilmpje van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Instructiefilmpje laten maken