Skip to main content

Interview filmpje laten maken

Uw verhaal in beeld gebracht

Wilt u uw merk versterken, uw visie delen of uw expertise onder de aandacht brengen? Een professioneel interview filmpje is dan de perfecte oplossing.

Waarom een interview filmpje maken?

Een interview filmpje is een krachtig communicatiemiddel waarmee u uw verhaal op een persoonlijke en impactvolle manier kunt delen. Het stelt u in staat om uw boodschap direct en authentiek over te brengen. Met een professioneel interview filmpje kunt u de essentie van uw visie en expertise overbrengen, en een sterke emotionele connectie creëren met uw doelgroep.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij geloven we in een klantgerichte en creatieve aanpak. We beginnen met een diepgaand gesprek om uw wensen en doelstellingen te begrijpen. Vervolgens ontwikkelen we samen een concept dat uw unieke verhaal vertelt. Onze ervaren regisseurs en cameramensen zorgen voor een professionele productie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken om uw boodschap krachtig over te brengen.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat het interview filmpje perfect aansluit bij uw merkidentiteit. Elk detail wordt zorgvuldig afgewerkt, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het eindresultaat is een indrukwekkend interview filmpje dat uw verhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Met meer dan 10 jaar ervaring en 2.500 succesvolle videoproducties hebben wij een bewezen staat van dienst. We hebben gewerkt met meer dan 350 bedrijven, overheden en stichtingen, en we zijn trots op de kwaliteit en creativiteit die we in elk project stoppen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door de combinatie van creativiteit, technische expertise en een klantgerichte benadering. Onze video’s zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook inhoudelijk sterk. We bieden een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor u. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Daarnaast bieden we een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor u. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbaar interview filmpje laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw verhaal krachtig en authentiek te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professioneel interview filmpje. U kunt daarvoor een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of u kunt contact op nemen met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Interview filmpje laten maken - Videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Interview filmpje laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde vragen over interview filmpjes (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een interview filmpje?

Het laten maken van een interview filmpje biedt tal van voordelen die zowel de interne als externe communicatie van uw organisatie kunnen verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Heldere Informatieoverdracht: Interview filmpjes stellen organisaties in staat om complexe boodschappen op een duidelijke en persoonlijke manier over te brengen. Visuele en auditieve elementen helpen om informatie begrijpelijk en toegankelijk te maken.
 2. Vergroot Vertrouwen: Door medewerkers, klanten of experts in beeld te brengen, bouwt u aan vertrouwen en geloofwaardigheid. Een authentiek interview kan een sterke indruk maken.
 3. Betere Betrokkenheid: Video-interviews trekken vaak meer aandacht en genereren meer betrokkenheid dan tekst of afbeeldingen alleen. Dit kan leiden tot hogere interactierates op verschillende platforms.
 4. SEO Voordelen: Goed geoptimaliseerde interview filmpjes kunnen de zoekmachine rankings verbeteren. Video’s houden bezoekers langer op uw site, wat een positief signaal is voor zoekmachines zoals Google.
 5. Veelzijdig Gebruik: Interview filmpjes kunnen op verschillende platforms worden gedeeld, zoals websites, sociale media, presentaties en evenementen.
 6. Verhoogde Conversies: Video-interviews kunnen de conversieratio’s verhogen. Een overtuigend en professioneel gemaakt interview kan kijkers aanzetten tot actie, zoals het nemen van contact op of het kopen van een product.
 7. Educatief Doel: Interview filmpjes kunnen worden gebruikt voor interne trainingsdoeleinden, zoals het uitleggen van processen of het introduceren van nieuwe medewerkers.
 8. Duurzaam Marketingmateriaal: Een goed geproduceerd interview filmpje kan jarenlang relevant blijven en dient als een kosteneffectieve investering voor lange termijn marketingdoelen.
 9. Meetbare Resultaten: Moderne technologieën maken het mogelijk om gedetailleerde analyses van uw video’s te verkrijgen, waardoor u inzicht krijgt in het kijkgedrag en de voorkeuren van uw publiek.

2. Hoeveel kost een interview filmpje laten maken?

De kosten voor het laten maken van een interview filmpje variëren afhankelijk van uw specifieke wensen, behoeften en het beschikbare budget. Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek meer via de volgende opties:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
(Video)meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een interview filmpje te maken?

Wij kunnen een interview filmpje voor u produceren binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname
 • Week 3: 1e versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, 2e versie, feedback, 3e versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een interview filmpje?

Bij Videobrouwerij hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een interview filmpje:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële interview filmpje offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
 5. Tekst script schrijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang moet een succesvol interview filmpje zijn en hoe is dat opgebouwd?

De perfecte lengte voor een interview filmpje is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw doelstelling, de doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Echter, gebaseerd op onze ervaring, valt 90% van onze interview filmpjes binnen de tijdsduur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een succesvol interview filmpje, combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek: Start with Why) met het AIDA-model van Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model, een erkend leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te starten met het ‘Waarom’, gevolgd door uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om nog nauwer aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectief interview filmpje
Voor het creëren van een effectief interview filmpje beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Zo laten we zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar dat er nog meer voordelen zijn die wellicht nog niet overwogen waren. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een interview filmpje?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daartussenin. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw interview filmpje gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, in de studio of via een online platform
 • Gebruik van professionele apparatuur en software
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van presentatoren of hosts
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw bedrijfsvideo met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een bedrijfsvideo
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een bedrijfsvideo gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw bedrijfsvideo over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw bedrijfsvideo op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een bedrijfsvideo snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Bedrijfsvideo zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een bedrijfsvideo kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘bedrijfsfilmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede bedrijfsvideo, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele bedrijfsvideo‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van bedrijfsvideo’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een bedrijfsvideo. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele bedrijfsvideo van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn bedrijfsvideo effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsvideo’s. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle bedrijfsvideo distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Interview filmpje laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakt interview filmpje laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een interview filmpje van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Interview filmpje laten maken