Skip to main content

MVO video laten maken

Breng uw maatschappelijke verantwoordelijkheid in beeld

Wilt u de maatschappelijke impact van uw bedrijf tonen en uw duurzame initiatieven in de schijnwerpers zetten? Dan is een MVO video de perfecte keuze.

Waarom een MVO video laten maken?

Een MVO video is een krachtig middel om uw inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen visueel te communiceren. Het helpt u om uw initiatieven, successen en toewijding aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid op een inspirerende manier te delen met uw stakeholders. Met een professionele MVO video kunt u uw publiek betrekken en laten zien hoe uw bedrijf bijdraagt aan een betere wereld.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij hebben we een toegewijde en creatieve aanpak. We beginnen met een uitgebreide analyse van uw bedrijf en uw maatschappelijke doelstellingen. Samen ontwikkelen we een concept dat uw duurzame verhaal tot leven brengt. Onze ervaren regisseurs en camerateams zorgen voor een hoogwaardige productie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken om uw boodschap krachtig te communiceren.

Onze montageteams zorgen ervoor dat de MVO video naadloos aansluit bij uw merkidentiteit. We besteden aandacht aan elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het eindresultaat is een indrukwekkende MVO video die uw verhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom een MVO video laten maken door Videobrouwerij?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij talloze videoproducties gemaakt voor diverse bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van bedrijfsvideo’s tot promotiefilms en animaties, wij kunnen u ondersteunen bij elk type videoproductie.

Videobrouwerij staat bekend om de combinatie van creativiteit, technische expertise en klantgerichte benadering. Wij creëren video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring garandeert dat uw MVO video van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Wij bieden een volledige service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij zorgen voor alles. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbare MVO video laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw maatschappelijke verhaal krachtig te communiceren? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele MVO video. U kunt een offerte aanvragen, een afspraak inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

MVO video maatschappelijk verantwoord ondernemen video - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: MVO video laten maken
> Specialisme: Full-service, van begin tot eind
> Geschikt: Website, Social Media, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde vragen over MVO video’s (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een MVO video?

Een MVO video (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) biedt tal van voordelen, zowel intern als extern, voor bedrijven die hun duurzame initiatieven willen delen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Helder Communiceren: Een MVO video maakt het mogelijk om ingewikkelde duurzaamheidsinitiatieven op een toegankelijke en boeiende manier uit te leggen.
 2. Merkidentiteit Versterken: Door authentieke verhalen te vertellen, kunnen bedrijven hun inzet voor duurzaamheid benadrukken en zich onderscheiden van concurrenten.
 3. Emotionele Band: Video’s kunnen emoties overbrengen en kijkers inspireren om zich in te zetten voor duurzame praktijken.
 4. Betrokkenheid Verhogen: Visuele content zoals video’s trekken meer aandacht en zorgen voor meer interactie dan alleen tekst.
 5. SEO Voordelen: Geoptimaliseerde video’s kunnen zoekmachine rankings verbeteren door meer bezoekers naar uw website te trekken.
 6. Veelzijdig Gebruik: MVO video’s kunnen op verschillende platforms worden gedeeld, zoals websites, sociale media en tijdens evenementen.
 7. Verhoogde Conversies: Video’s kunnen kijkers aanzetten tot actie, zoals het ondersteunen van uw duurzame initiatieven.
 8. Effectieve Educatie: MVO video’s kunnen intern worden gebruikt om medewerkers te trainen over nieuwe duurzame processen.
 9. Langdurige Waarde: Een goed geproduceerde MVO video kan jarenlang relevant blijven en een waardevolle investering zijn.
 10. Meetbare Impact: Moderne technologie maakt het mogelijk om gedetailleerde analyses van de prestaties van uw video te verkrijgen.

2. Wat kost een MVO video laten maken?

De kosten voor het maken van een MVO video variëren afhankelijk van uw specifieke wensen, doelstellingen en budget. Wilt u meer informatie over onze tarieven, een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek meer via de volgende opties:

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een MVO video te maken?

Een MVO video kan binnen 2 tot 4 weken worden geproduceerd.

Onze productieplanning ziet er als volgt uit:

 • Week 1: Voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het script.
 • Week 2: Final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname.
 • Week 3-4: Eerste versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, tweede versie, feedback, derde versie en de final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een MVO video?

Onze aanpak is in de afgelopen 10 jaar geperfectioneerd. Hier is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een MVO video:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak.
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden.
 3. Akkoord op officiële MVO video offerte en Algemene Voorwaarden.
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht.
 5. Script schrijven en feedback verwerken tot deze naar wens is.
 6. Concept en beeldscript uitwerken tot deze naar wens is.
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over).
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken.
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen.
 12. Voormontage van het beeldmateriaal.
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een link naar de klant.
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen.
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt.
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren.
 17. Controle of alles helemaal naar wens is.

5. Hoe lang moet een succesvolle MVO video zijn en hoe is dat opgebouwd?

De ideale lengte voor een MVO video hangt af van de doelstelling, doelgroep en kernboodschap. Meestal zijn video’s tussen 1 en 3 minuten het meest effectief.

Bij het maken van een succesvolle MVO video gebruiken we het Golden Circle-model van Simon Sinek en het AIDA-model van Elmo Lewis. Het Golden Circle-model adviseert om elk verhaal te beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt.

Structuur van een effectieve MVO video
Een voorbeeldstructuur voor een 2-minuten video:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Hoe helpt deze video de kijker met hun probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Welke extra voordelen biedt de kijker?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij contact met u opnemen?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn de mogelijkheden voor het maken van een MVO video?

Videobrouwerij biedt een volledig pakket aan diensten voor het maken van MVO video’s. Wij begeleiden u van conceptontwikkeling tot distributie van de content. Hier is een overzicht van onze diensten:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een MVO video?

Een MVO video levert een hoge ROI op als alles vanaf de doelstelling tot aan de distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een gespecialiseerd team samen. Op deze manier garanderen wij dat elke fase van uw MVO video productie met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een MVO video
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een MVO video gemiddeld tussen de €1.300 en €4.500. Als u van plan bent om uw MVO video over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €36 en €125. De impact van uw MVO video op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een MVO video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. MVO video zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf een MVO video kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en klaar is Kees, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘MVO filmpje’ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede MVO video, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele MVO video’.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop’ is zeker van toepassing op de productie van MVO video’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een MVO video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele MVO video van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn MVO video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

De afgelopen 10 jaar heeft videodistributie een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle MVO video distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews.
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

MVO Video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte MVO video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een MVO video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » MVO video laten maken