Skip to main content

Seminar video laten maken

Leg uw seminar vast in beeld

Wilt u uw seminar professioneel vastleggen en een blijvende indruk maken op uw publiek? Het laten maken van een seminar video is de perfecte oplossing.

Waarom een seminar video maken?

Een seminar video is een uitstekende manier om de kernpunten en hoogtepunten van uw evenement vast te leggen. Het stelt u in staat om uw boodschap te verspreiden naar een breder publiek en biedt een waardevol naslagwerk voor deelnemers. Met een professionele seminar video kunt u de impact van uw evenement verlengen en uw expertise tonen aan een groter publiek.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij starten we met een gedetailleerde bespreking van uw seminar en uw doelen. Samen ontwikkelen we een concept dat perfect aansluit bij uw visie. Onze ervaren regisseurs en camerateams zorgen voor een hoogwaardige productie, waarbij we gebruikmaken van de nieuwste technologieën en methoden.

Onze montage-experts zorgen ervoor dat de video perfect aansluit bij uw branding. Dit omvat zorgvuldige aandacht voor visuele effecten en geluidskwaliteit. Het resultaat is een indrukwekkende seminar video die uw evenement op een authentieke en boeiende manier presenteert.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij meer dan 2.500 videoproducties gerealiseerd voor diverse klanten, waaronder bedrijven, overheden en non-profitorganisaties. Van seminar video’s tot promotiefilms en van bedrijfsfilms tot animaties, wij hebben de expertise om uw verhaal te vertellen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door creativiteit, technische vaardigheden en een klantgerichte aanpak. Wij geloven in het maken van video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal overbrengen. Onze jarenlange ervaring in videoproductie garandeert dat uw seminar video van topkwaliteit zal zijn.

Daarnaast bieden we een volledig pakket aan diensten, van concept tot post-productie. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over de technische aspecten; wij regelen alles. Ons doel is om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat u zich kunt concentreren op de inhoud van uw seminar.

Betaalbare seminar video laten maken door Videobrouwerij

Klaar om uw seminar professioneel vast te leggen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het maken van een hoogwaardige seminar video. Vraag een offerte aan, plan een afspraak of download onze prijslijst.

Of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Seminar video laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Seminar video laten maken
> Specialisme: Volledige service, ondersteuning van begin tot eind
> Geschikt: Website, Social Media, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis revisies
> Extra opties: Interviews, voice-over,
drone-opnames, logo animatie, kleurcorrectie,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 videoproducties
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:</vc_column_text]

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde seminar video vragen (FAQ’s)

1. Voordelen van een seminarvideo

Het laten maken van een video van uw seminar heeft talrijke voordelen die zowel interne als externe communicatie verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Duidelijke Overdracht van Informatie: Seminarvideo’s maken het mogelijk om complexe ideeën en concepten op een begrijpelijke en boeiende manier te presenteren.
 2. Versterkte Merkherkenning: Unieke en boeiende video’s helpen uw merk te onderscheiden en te versterken, waardoor de herkenning toeneemt.
 3. Emotionele Betrokkenheid: Video’s brengen emoties over die tekst niet kan vastleggen, wat helpt bij het opbouwen van een diepere connectie met uw publiek.
 4. Hoger Engagement: Visuele content trekt meer aandacht en zorgt voor hogere betrokkenheidspercentages in vergelijking met alleen tekst of afbeeldingen.
 5. Verbeterde SEO: Goed geoptimaliseerde seminarvideo’s kunnen uw zoekmachine rankings verbeteren door bezoekers langer op uw site te houden.
 6. Veelzijdigheid: Seminarvideo’s kunnen worden gebruikt op verschillende platforms en in diverse formaten, zoals websites, sociale media en presentaties.
 7. Hogere Conversieratio: Een overtuigende seminarvideo kan kijkers aanzetten tot actie, zoals inschrijven voor een cursus of een dienst aanvragen.
 8. Efficiënte Training: Video’s zijn uitstekend geschikt voor interne trainingen en het uitleggen van processen, wat tijd en middelen bespaart.
 9. Lange Termijn Waarde: Een kwalitatief hoogwaardige seminarvideo blijft jaren relevant en biedt langdurige marketingvoordelen.
 10. Meetbare Resultaten: Met moderne technologie kunt u gedetailleerde analyses van de prestaties van uw video verkrijgen.

2. Kosten van een seminarvideo

De kosten voor het laten maken van een videoproductie variëren op basis van uw wensen, behoeften, doelstellingen en budget.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze productie tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Klik dan verder:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
(Video)meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Productietijd van een seminarvideo

We kunnen een seminarvideo binnen 1 – 3 weken voor u realiseren.

Onze productieplanning is als volgt:

 • Week 1: Voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het script.
 • Week 2: Definitieve versie van het script, beeldscript, opnamedag en eventuele voice-over opname.
 • Week 3: Eerste versie, feedback verzamelen via ons online platform, tweede versie, feedback, derde versie en de final versie.

4. Onze werkwijze voor seminarvideo’s

Met meer dan 10 jaar ervaring hebben we onze werkwijze verfijnd. Dit is ons stapsgewijze proces voor het maken van een seminarvideo:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met verschillende videoproductie opties, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op de officiële offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor de Werkopdracht
 5. Script schrijven en feedback verwerken tot tevredenheid
 6. Concept en beeldscript gedetailleerd uitwerken
 7. Werkopdracht opstellen met alle input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur voorbereiden en testen
 10. Opnamen op locatie of in de studio volgens briefing
 11. Beeldmateriaal inladen en back-uppen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden naar ons feedback platform
 14. Feedback verzamelen en aanpassen
 15. Opleveren van de final versie en benodigde formaten
 16. Controle of alles naar wens is

5. Ideale lengte van een seminarvideo

De ideale lengte van een seminarvideo varieert afhankelijk van uw doelen, publiek, platform en boodschap. Uit onze ervaring blijkt dat video’s van 1 tot 3 minuten het meest effectief zijn.

Bij het structuren van een succesvolle seminarvideo gebruiken we het Golden Circle-model van Simon Sinek in combinatie met het AIDA-model van Elmo Lewis. Het Golden Circle-model begint met ‘Waarom’, gevolgd door ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om de kijker stapsgewijs te betrekken.

Structuur van een effectieve seminarvideo:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Hoe kan de kijker geholpen worden?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Welke extra voordelen zijn er?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat doet u en hoe kan de kijker contact opnemen?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een bedrijfsvideo?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw bedrijfsvideo gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw bedrijfsvideo met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een bedrijfsvideo
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een bedrijfsvideo gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw bedrijfsvideo over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw bedrijfsvideo op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een bedrijfsvideo snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Bedrijfsvideo zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een bedrijfsvideo kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘bedrijfsfilmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede bedrijfsvideo, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele bedrijfsvideo‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van bedrijfsvideo’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een bedrijfsvideo. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele bedrijfsvideo van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn bedrijfsvideo effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsvideo’s. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle bedrijfsvideo distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Seminar video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte seminar video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een seminarvideo van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Seminar video laten maken