Skip to main content

Tekenfilmpje laten maken

Breng uw verhaal tot leven met animatie

Wilt u uw boodschap op een creatieve en boeiende manier overbrengen? Een tekenfilmpje is de perfecte oplossing.

Waarom een tekenfilmpje maken?

Een tekenfilmpje is een krachtig middel om complexe ideeën eenvoudig en visueel aantrekkelijk te presenteren. Het helpt uw publiek om uw boodschap beter te begrijpen en te onthouden. Met een professioneel gemaakt tekenfilmpje kunt u uw merkidentiteit versterken en een blijvende indruk achterlaten.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij werken we nauw samen met onze klanten om hun visie tot leven te brengen. We beginnen met een uitgebreide briefing om uw wensen en doelen te begrijpen. Vervolgens creëren we een storyboard en script dat uw verhaal op een boeiende manier vertelt. Onze getalenteerde animators en ontwerpers zorgen voor een visueel verbluffend eindresultaat.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat het tekenfilmpje perfect aansluit bij uw merkidentiteit. We besteden aandacht aan elk detail, van animatie tot geluidseffecten. Het eindresultaat is een professioneel tekenfilmpje dat uw boodschap op een heldere en aantrekkelijke manier overbrengt.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij meer dan 2.500 videoproducties gerealiseerd voor diverse klanten, waaronder bedrijven, overheden en non-profitorganisaties. Van tekenfilmpjes tot promotievideo’s, wij hebben de expertise om uw project tot een succes te maken.

Videobrouwerij onderscheidt zich door creativiteit, technische knowhow en klantgerichtheid. Wij geloven in het maken van video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring in de videoproductie garandeert dat uw tekenfilmpje van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Daarnaast bieden we een volledige service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor u. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbaar tekenfilmpje laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw verhaal op een creatieve manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professioneel tekenfilmpje. U kunt daarvoor een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of u kunt contact opnemen met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Tekenfilmpje laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Tekenfilmpje laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 tekenfilmpjes
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veelgestelde vragen over tekenfilmpjes

1. Wat zijn de voordelen van een tekenfilmpje voor een bedrijf?

Tekenfilmpjes bieden tal van voordelen voor bedrijven, ongeacht hun grootte of sector. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Betere Betrokkenheid: Animaties trekken meer aandacht dan alleen tekst of afbeeldingen. Ze zorgen voor een langere kijkduur en verhogen de betrokkenheid van klanten.
 2. Aantrekkelijke Merkcommunicatie: Tekenfilmpjes kunnen helpen om je merkboodschap op een leuke en boeiende manier over te brengen, wat de merkherkenning vergroot.
 3. Verbeterde Conversieratio’s: Een goed gemaakte animatie kan klanten overtuigen om actie te ondernemen, wat kan leiden tot meer conversies en verkopen.
 4. SEO Versterking: Video’s, inclusief animaties, verhogen de SEO-waarde van je site en helpen bij hogere zoekmachine rankings.
 5. Emotionele Verbinding: Animaties kunnen emoties oproepen en een sterke verbinding met je publiek creëren, wat de klantloyaliteit verhoogt.
 6. Effectieve Kennisoverdracht: Tekenfilmpjes kunnen complexe informatie op een eenvoudige en duidelijke manier presenteren, waardoor je boodschap beter wordt begrepen.
 7. Visuele Exploitatie: Animaties kunnen producten en diensten op een aantrekkelijke en duidelijke manier demonstreren.
 8. Multichannel Gebruik: Je kunt tekenfilmpjes gebruiken op verschillende platforms zoals websites, sociale media en e-mailcampagnes.
 9. Hoge Deelbaarheid: Tekenfilmpjes worden vaak gedeeld, wat helpt om je bereik en naamsbekendheid te vergroten.
 10. Meetbaar Succes: De prestaties van animatievideo’s kunnen eenvoudig worden gemeten, wat helpt bij het optimaliseren van toekomstige campagnes.

Nieuwsgierig wat we voor jouw tekenfilmpje kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke vormen van tekenfilmpjes zijn er allemaal?

In de afgelopen 10 jaar hebben we talloze soorten tekenfilmpjes gezien. Hier zijn 10 soorten die wij aanraden als basis voor bedrijven:

 1. Introductievideo
 2. Procesuitleg
 3. Productdemonstratie
 4. Dienstuitleg
 5. Instructievideo
 6. Klantgetuigenis
 7. Wervingsvideo
 8. Training / Educatie
 9. Aftermovie / Vlog
 10. Eventregistratie / Livestream

Nieuwsgierig wat we voor jouw tekenfilmpje kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoeveel kost het maken van een tekenfilmpje?

De kosten voor het creëren van een tekenfilmpje kunnen variëren op basis van diverse factoren. Dit zijn de belangrijkste elementen die van invloed zijn op de prijs:

 1. Complexiteit en Duur van de Animatie: Simpele, korte animaties zijn goedkoper dan langere, complexe producties met meerdere visuele elementen.
 2. Aantal Tekenaars: Het aantal professionals dat betrokken is bij het maken van de animatie kan de kosten beïnvloeden.
 3. Kwaliteit van het Artwork: Hogere kwaliteit artwork en animatietechnieken kunnen de productiekosten verhogen.
 4. Script en Storyboard: De ontwikkeling van een script en storyboard kan variëren in prijs afhankelijk van de vereiste inspanning en tijd.
 5. Locaties en Planning: Opnamen of elementen die speciale locaties of uitgebreide planning vereisen, verhogen de kosten.
 6. Postproductie: Inclusief bewerking, kleurcorrectie, geluidssynchronisatie en eventuele toevoegingen van grafische elementen.
 7. Speciale Effecten en Animaties: Toevoegingen zoals 3D-elementen of andere visuele effecten kunnen extra kosten met zich meebrengen.
 8. Audio en Voice-Over: Professionele muziek en voice-overs van hoge kwaliteit kunnen de kosten beïnvloeden maar verbeteren ook de algemene kwaliteit van de animatie.
 9. Personages en Stemacteurs: Het inhuren van stemacteurs of het creëren van veel verschillende personages in de animatie kan de productiekosten verhogen.
 10. Marketing en Verspreiding: Extra kosten kunnen ontstaan als je hulp nodig hebt bij het verspreiden van de animatievideo om een groot bereik te krijgen.

Nieuwsgierig wat we voor jouw tekenfilmpje kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een tekenfilm?

In meer dan 10 jaar hebben wij ons proces tot in de kleinste details verfijnd. Hier is een stapsgewijs overzicht van onze werkwijze voor het creëren van een animatiefilm:

 1. Intakegesprek: We starten met een intakegesprek, dat telefonisch, via videovergadering of persoonlijk kan plaatsvinden.
 2. Voorstel: Daarna ontvang je een e-mail met verschillende productieopties, kostenschattingen en voorbeelden.
 3. Goedgekeurd: Na je akkoord op onze officiële offerte, gaan we verder met de volgende stappen.
 4. Input en Materialen: We verzamelen alle noodzakelijke gegevens en bestanden voor onze opdracht.
 5. Scriptschrijven: We laten een tekstscript ontwikkelen en verwerken eventuele feedback tot het script aan je eisen voldoet.
 6. Concept en Storyboard: Zowel het concept als het storyboard worden gedetailleerd uitgewerkt, inclusief jouw feedback.
 7. Projectbrief: We stellen een projectbrief op met alle verzamelde input en bestanden.
 8. Team Samenstellen: We stellen een team samen bestaande uit bijvoorbeeld een storyboard artist, animator, geluidsontwerper, editor en voice-over, afgestemd op jouw wensen.
 9. Tools en Software Voorbereiden: We bereiden onze tools en software voor, testen alles uitvoerig en stellen alles correct in.
 10. Animatie: We starten met de animatie, zowel voor karakters als omgevingen, volgens de briefing en eventuele extra wensen.
 11. Bestanden Beheren: Na de animatie slaan we alle bestanden op op onze server en maken we back-ups.
 12. Preview en Eerste versie: De eerste versie wordt opgeleverd en geüpload naar ons feedbackplatform voor jouw beoordeling.
 13. Feedback Verwerken: We verwerken feedback op de eerste versie en passen dit aan tot een tweede, derde en definitieve versie.
 14. Social Media Versies: We maken en leveren social media-versies en ondertitelde versies indien gewenst.
 15. Eindcontrole: We voeren een laatste controle uit om ervoor te zorgen dat alles volledig aan je verwachtingen voldoet.

Nieuwsgierig wat we voor jouw tekenfilmproject kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat is de ideale lengte voor een tekenfilm en hoe wordt die opgebouwd?

De ideale lengte voor een succesvolle animatiefilm varieert afhankelijk van het platform, het doel en het publiek. Algemeen gesproken werken korte video’s (1-3 minuten) beter voor social media, terwijl langere video’s (5-10 minuten of meer) geschikt zijn voor diepergaande inhoud zoals educatief materiaal of uitlegvideo’s. Hier is een algemene opbouw voor effectieve animatiefilms:

1. Introductie (5-15 seconden)

 • Doel: Trek onmiddellijk de aandacht van de kijker.
 • Inhoud:
  • Intrigerende Opening: Begin met opvallende beelden, een interessante vraag of een boeiende uitspraak.
  • Titelkaart: Voeg een korte titel of tekstoverlay toe om de context te geven.
  • Inleiding: Stel kort het onderwerp en doel van de video voor.

2. Hoofdinhoud (1-8 minuten)

 • Doel: Breng je belangrijkste boodschap over en hou de aandacht vast.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (30-90 seconden): Introduceer het eerste hoofdonderwerp of deel van de inhoud.
  • Segment 2 (30-90 seconden): Bespreek het tweede hoofdonderwerp of deel.
  • Segment 3 (30-90 seconden): Introduceer het derde hoofdonderwerp of deel, indien van toepassing.
  • Verdieping: Zorg voor een boeiende en informatieve presentatie, eventueel ondersteund door visuele hulpmiddelen zoals animaties, grafieken of afbeeldingen.
  • Overgangen: Gebruik visuele of auditieve overgangen om de verschillende segmenten vloeiend met elkaar te verbinden.

3. Korte Pauzes (5-10 seconden, indien van toepassing)

 • Doel: Geef kijkers korte rustmomenten om de informatie te verwerken.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Korte animaties of tekstoverlays om naar een nieuw segment te schakelen.
  • Korte Advertenties: Eventuele sponsorboodschappen of advertenties.

4. Interactie met het Publiek (1-2 minuten, indien van toepassing)

 • Doel: Betrek het publiek en maak de video interactief.
 • Inhoud:
  • Q&A: Beantwoord vragen van het publiek die vooraf zijn ingezonden of live binnenkomen (voor livestreams of webinars).
  • Reacties: Lees en reageer op opmerkingen van kijkers (geschikt voor social media-video’s).

5. Samenvatting en Conclusie (20-60 seconden)

 • Doel: Vat de belangrijkste punten samen en geef afsluitende gedachten.
 • Inhoud:
  • Kernpunten: Korte samenvatting van de belangrijkste besproken onderwerpen.
  • Conclusie: Eindgedachten en eventueel een persoonlijke noot van de presentator.

6. Afsluiting (10-20 seconden)

 • Doel: Sluit de video professioneel af en moedig kijkers aan om actie te ondernemen.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Spoor kijkers aan om de video te liken, delen, volgen of abonneren, en verwijs naar social media en de website.
  • Dankwoord: Bedank de kijkers voor hun tijd.
  • Afsluitende Beelden: Logo, contactinformatie en eventuele credits.

Door deze structuur te volgen, kun je boeiende en informatieve tekenfilms maken die de aandacht van je publiek vasthouden en effectief je belangrijkste boodschappen overbrengen.


Nieuwsgierig wat we voor jouw tekenfilmproject kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het maken van een tekenfilmpje?

Bij Videobrouwerij bieden we een complete dienstverlening aan voor het ontwikkelen van tekenfilmpjes. Van concept tot distributie, wij kunnen elke stap aan. Als gespecialiseerde productiestudio voor animaties hebben we een breed scala aan diensten. Tijdens een consultatie bepalen we wat nodig is op het gebied van creatieve ontwikkeling, schrijven, productie en nabewerking. Voor elke fase van het project hebben we experts die de betreffende taken uitvoeren. Dit betekent dat je een team van specialisten krijgt toegewezen met één vaste contactpersoon bij het proces.

Als je een tekenfilmpje door ons wilt laten maken, kunnen we je ondersteunen met de volgende diensten:

 • Creatieve conceptontwikkeling
 • Projectbegeleiding en scriptwriting
 • Storyboardcreatie
 • 2D- en 3D-animatie
 • Gebruik van geavanceerde animatietools
 • Regie en productie
 • Voice-over en geluidseffecten
 • Kleurcorrectie en visuele effecten
 • Gebruik van onze professionele animatiestudio
 • Muziekcompositie
 • Bewerkingen voor sociale media
 • Lokalisatie en vertaling

Met ons uitgebreide dienstenaanbod zorgt Videobrouwerij ervoor dat je project creatief, professioneel en overtuigend je publiek bereikt.


Benieuwd wat we voor jouw tekenfilmpje kunnen betekenen? Kies een van de volgende opties:

Wil je direct contact? Bel Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een zakelijk tekenfilmpje?

De ROI (Return on Investment) van een zakelijk tekenfilmpje kan worden gemeten aan de hand van verschillende factoren. Deze factoren helpen om de effectiviteit van het tekenfilmpje te beoordelen:

 1. Verhoogde Conversies en Verkoop: Een goed gemaakt tekenfilmpje kan de aandacht van potentiële klanten trekken en hen overtuigen om een aankoop te doen, wat leidt tot hogere omzet.
 2. Verhoogde Merkbekendheid: Met een creatief en boeiend tekenfilmpje kun je jouw merk beter zichtbaar maken en een breder publiek bereiken.
 3. Verbeterde Betrokkenheid: Tekenfilmpjes zijn aantrekkelijk en kunnen de interactie op sociale media en websites verhogen, wat resulteert in meer betrokkenheid.
 4. Versterking van de Merkreputatie: Professionele tekenfilmpjes kunnen de professionele uitstraling van je merk versterken en vertrouwen opbouwen.
 5. SEO-Voordelen: Tekenfilmpjes kunnen de SEO-prestaties van je website verbeteren, waardoor je hoger scoort in zoekresultaten en meer organisch verkeer aantrekt.
 6. Verhoogde Klantloyaliteit: Regelmatige publicatie van tekenfilmpjes kan helpen bij het opbouwen van een loyale kijkersbasis, wat de klantentrouw versterkt.
 7. Ondersteuning van de Verkoopcyclus: Een tekenfilmpje kan helpen om twijfels van potentiële klanten weg te nemen en hen door de verkoopcyclus te leiden.
 8. Data en Inzichten: Door gebruik te maken van analysetools kun je waardevolle inzichten verzamelen over de impact van je tekenfilmpjes en daaropvolgende strategieën verbeteren.
 9. Flexibiliteit en Schaalbaarheid: Tekenfilmpjes kunnen eenvoudig worden aangepast om een breder publiek te bereiken, zonder de beperkingen van fysieke ruimtes.
 10. Langdurige Beschikbaarheid: Tekenfilmpjes kunnen voor langere tijd beschikbaar zijn en blijvende waarde bieden, wat de initiële investering rechtvaardigt.

Nieuwsgierig wat we met een tekenfilmpje voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Klik dan op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf tekenfilmpje maken of laten maken door Videobrouwerij?

Misschien vraag je je af waarom je niet gewoon zelf een tekenfilmpje kunt maken. Een script bedenken, een animatieprogramma gebruiken, en in een handomdraai een filmpje in elkaar zetten. Dit lijkt een populaire gedachte bij veel bedrijven.

Vaak horen we van bedrijven dat ze eerst zelf een ‘simpel tekenfilmpje’ willen proberen te maken. Het gebruik van het woord ‘simpel’ suggereert vaak een onderschatting van de benodigde inspanning. Bedrijven die zich bewust zijn van de expertise, tijd en middelen die nodig zijn om een kwalitatief goed tekenfilmpje te produceren, zullen niet snel het woord ‘simpel’ gebruiken. Vaak genoeg krijgen we na enige dagen alsnog de vraag of we kunnen helpen bij het maken van een ‘professioneel tekenfilmpje’.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ geldt zeker voor de productie van zakelijke tekenfilmpjes. Je wilt namelijk de beste indruk van je organisatie achterlaten met een video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer erkenning en het realiseren van een effectieve impact. Bespaar jezelf daarom tijd, moeite en budget door het meteen goed aan te pakken met een professioneel tekenfilmpje van Videobrouwerij.


Nieuwsgierig wat we met een tekenfilmpje voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Klik dan op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn tekenfilmpje effectief verspreiden en promoten?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor video’s. Inmiddels zijn tekenfilmpjes uitgegroeid tot een populaire vorm van content. Elk platform heeft echter zijn eigen benadering van video, wat een specifieke distributie- en promotiemethode vereist. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke aanpak ontwikkeld voor de verspreiding en promotie van tekenfilmpjes.

In 8 stappen een succesvolle distributie van je tekenfilmpje:

 1. Voorbereiding en Planning: Bepaal je doelgroep, maak een contentstrategie en stel een planning op.
 2. Productie: Creëer hoogwaardige opnames en verzamel aanvullend materiaal zoals ‘behind the scenes’ beelden.
 3. Postproductie: Bewerk de tekenfilmpjes geschikt voor diverse kanalen, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid de tekenfilmpjes via je eigen platforms, website, nieuwsbrieven, samenwerkingen, gastblogs en gebruik betaalde promotie indien nodig.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: Maak teasers, highlights, gifjes en visuals om je tekenfilmpje op sociale media te promoten.
 6. Analyse en optimalisatie: Monitor de prestaties van je tekenfilmpjes, gebruik analysetools en voer A/B-tests uit om te optimaliseren.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en maak aanpassingen voor toekomstige distributies.
 8. Update en hergebruik: Update de content waar nodig om deze op een later moment opnieuw te gebruiken.

Nieuwsgierig wat we met een tekenfilmpje voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Klik dan op een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Tekenfilmpje laten maken door Videobrouwerij

Wil je een unieke tekenvideo laten maken? Gericht en kosteneffectief? Kies dan voor een animatie van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Tekenfilmpje laten maken
Gepubliceerd op 9 juli 2024 en voor het laatst bewerkt op 12 juli 2024.
Close Menu

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.