Skip to main content

Video content laten maken

Hoge kwaliteit video content voor een betaalbare prijs!

Video content maken

Het maken van video content is een krachtige methode om informatie over te brengen, verhalen te vertellen en entertainment te bieden aan uw doelgroep. Het omvat verschillende soorten video’s zoals bedrijfsfilms, documentaires, commercials, vlogs, animatie video’s, instructievideo’s, en meer. Video content kan voor diverse doeleinden worden gebruikt, zoals marketing, educatie, amusement, of communicatie. Met de opkomst van online platforms en sociale media is video content een belangrijk middel geworden voor bedrijven, overheden, ondernemers en content makers.

Wilt u een video content maken, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle video content begint met een duidelijk begrip van de doelstelling. In de afgelopen 10 jaar hebben we ons daarom gespecialiseerd in het maken van doeltreffende video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Dat doen wij doormiddel van onze eigen videomarketing methode:
1. Doelgerichte strategie: een winnende videocontent strategie voor effectieve inzet;
2. Impactvolle storytelling: verhalen die resoneren en betrokkenheid stimuleren;
3. Kwalitatieve videocontent: professionele video makers, apparatuur en software;
4. Slimme content distributie: veelzijdige content distributie voor maximaal bereik.

In de afgelopen 10 jaar hebben wij zo’n 2.500 video’s mogen maken voor meer dan 350 bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van aftermovies tot aan vlogs en van bedrijfsfilms tot aan 3D animatie video’s, wij kunnen u ermee helpen.

Betaalbare video content laten maken

Wilt u een video content laten maken door een professioneel videobedrijf, maar niet te veel betalen? Dan is Videobrouwerij in vergelijking met andere partijen niet duur. Dat komt omdat wij jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste videocontent prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle content makers die wij opleiden vanuit 10 jaar videoproductie ervaringen. Wij werken met dezelfde hoge kwaliteit videoproductie apparatuur als waar tegenwoordig films en TV programma’s mee worden gemaakt. Op die manier kunnen we hoge kwaliteit videocontent maken voor een relatief lage prijs.

De kracht van meerdere video’s

Daarnaast geloven wij ook sterk in de kracht van meerdere video’s die gezamenlijk uw bedrijfsverhaal vertellen. Hierdoor ontstaat een synergie effect waarbij het geheel meer is dan de som der delen, oftewel 1 + 1 = 3. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een bedrijfsvideo op uw website, promotiefilm voor diensten, productvideo’s voor uw producten, wervingsvideo’s voor een openstaande vacatures, opleidingsvideo voor nieuwe werknemers en een aftermovie van uw geslaagde bedrijfsfeest.

Video content prijzen & mogelijkheden

Bent u benieuwd naar de prijzen voor het laten maken van video content door Videobrouwerij? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via de knop rechts op deze pagina , download onze prijslijst of plan een afspraak bij ons in. Bovendien ontvangt u kwantiteitskorting bij een aanvraag van vier of meer draaidagen of content video’s.

video content laten maken videocontent maken branded content social media video video content bedrijf 2 content distributie

Specificaties

> Dienst: Video content maken
Specialisme: Full-service, van A-Z hulp
> Geschikt: Website, social, YouTube, TV

> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 tot 5 werkdagen
> Final versie: 1 tot 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: interviews, drone, logo animatie,
presentator, acteur, voice-over, product animatie, ondertiteling, sound design, social exports en meer!
> Afgeleverd: 2.500x video content
Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Veelgestelde vragen over videocontent (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van video content voor een bedrijf?

Videocontent biedt veel voordelen voor bedrijven, ongeacht de grootte of sector. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Hoge betrokkenheid: Video’s hebben de kracht om de aandacht van het publiek vast te houden en hen actief te betrekken, omdat ze zowel visuele als auditieve elementen bevatten.
 2. Effectieve communicatie: Video’s maken het gemakkelijker om complexe informatie op een duidelijke en beknopte manier over te brengen, waardoor het publiek de boodschap beter begrijpt en onthoudt.
 3. Emotionele connectie: Door gebruik te maken van beeld, geluid en verhaal kunnen video’s een diepere emotionele connectie tot stand brengen met het publiek, wat kan leiden tot een sterkere merkloyaliteit en betrokkenheid.
 4. Brede doelgroepbereik: Video content kan gemakkelijk worden gedeeld en verspreid via verschillende online platforms, waardoor het mogelijk is om een groot en divers publiek te bereiken over de hele wereld.
 5. SEO-voordelen: Video’s kunnen de vindbaarheid van uw website verbeteren, aangezien zoekmachines zoals Google de voorkeur geven aan websites met video content en deze hoger ranken in de zoekresultaten.
 6. Verhoogde conversie: Video’s kunnen helpen om conversies te verhogen doordat ze het product of de dienst op een aantrekkelijke manier presenteren en potentiële klanten aanmoedigen tot actie over te gaan.
 7. Flexibiliteit en veelzijdigheid: Video content kan worden aangepast aan verschillende doelen, doelgroepen en platforms, waardoor het een flexibel en veelzijdig marketinginstrument is.
 8. Meetbare resultaten: Met behulp van analyses en statistieken kunnen de prestaties van video content worden gemeten, zoals het aantal weergaven, de kijkduur, en de betrokkenheid van het publiek, waardoor u inzicht krijgt in de effectiviteit van uw video marketingstrategie.
 9. Interactieve mogelijkheden: Video’s kunnen worden verrijkt met interactieve elementen zoals links, knoppen en formulieren, waardoor kijkers direct kunnen reageren en betrokken kunnen worden bij uw inhoud.
 10. Langdurige impact: Goed geproduceerde video content kan langdurig relevant blijven en een blijvende indruk achterlaten bij het publiek, waardoor het een waardevolle investering is op de lange termijn.

2. Welke vormen van video content zijn er allemaal?

In de afgelopen 10 jaar zijn we zo’n 150 verschillende soorten video content tegen gekomen. Dit zijn 10 soorten videocontent die wij aan bedrijven adviseren als basis:

 1. Bedrijfsfilm (home page)
 2. Bedrijfsvideo’s (werkwijze pagina)
 3. Promotiefilms / Promotievideo’s (advertising)
 4. Product video’s / Service video’s (product / dienst pagina’s)
 5. Instructiefilms / Instructievideo’s (QR code in de e-mail)
 6. Testimonial video’s / Referentie films (klanten pagina)
 7. Wervingsvideo’s / Recruitment video’s (vacature pagina)
 8. Opleidingsvideo’s / Trainingsvideo’s (intranet)
 9. Aftermovies / Zakelijke vlogs (social media)
 10. Video registratie / Livestreams (social media)

Ontdek welke 150 bedrijfsvideo’s er allemaal zijn in onze blog: Top 150 Winstmakende Bedrijfsvideo’s

2. Hoeveel kost het maken van videocontent?

De kosten voor het laten maken van video content kan variëren afhankelijk van uw specifieke wensen, behoeften, doelen en budget. Bij ons beginnen de kosten voor video content vanaf €499,- exclusief btw en eventuele reiskosten. Dit basistarief omvat een initiële bespreking, strategieontwikkeling, conceptvoorstel, vier uur videobewerking, projectmanagement en drie feedback rondes met bijbehorende aanpassingen. Met een halve filmdag erbij komt u uit op €1.198,- excl. btw en reiskosten.

Wilt u meer informatie over onze video content prijzen, een offerte ontvangen of een afspraak inplannen? Klik dan verder:

Offerte aanvragen
Prijslijst downloaden
(Video)meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van video content?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van videocontent:

 1. We beginnen met een voorbespreking, die kan plaatsvinden via telefoon, een videovergadering of een persoonlijke ontmoeting.
 2. Vervolgens sturen we u een e-mail met verschillende productie-opties, prijzen en voorbeelden.
 3. Nadat u akkoord gaat met onze officiële video offerte, gaan we verder met de volgende stappen.
 4. We verzamelen input en bestanden voor onze werkopdracht.
 5. We laten een tekstscript schrijven en verwerken eventuele feedback totdat het script aan uw wensen voldoet.
 6. Het concept en het beeldscript worden in detail uitgewerkt, opnieuw met de verwerking van uw feedback.
 7. We stellen de werkopdracht op met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. We stellen een team samen, met keuzes zoals een cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream-expert en voice-over, afhankelijk van uw behoeften.
 9. We bereiden onze apparatuur voor door deze op te laden, te testen en in te pakken.
 10. We gaan op locatie of in onze filmstudio filmen, gebaseerd op de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Na het filmen, laden we het beeldmateriaal in op onze server en wissen we de geheugenkaarten.
 12. We maken een beeldselectie en een voormontage voor de editor.
 13. De eerste versie wordt opgeleverd en geüpload naar ons online feedbackplatform met een link voor uw beoordeling.
 14. We verzamelen feedback op versie 1 en passen deze aan tot een tweede, derde en final versie.
 15. We maken en leveren social media-formaten en ondertitelde versies.
 16. We voeren een laatste controle uit om ervoor te zorgen dat alles volledig aan uw wensen voldoet.

5. Wat is de beste lengte voor video content en hoe is dat opgebouwd?

De optimale lengte van een videocontent is niet in beton gegoten; dit hangt af van verschillende factoren zoals uw doelstellingen, doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Maar met 10 jaar ervaring kunnen wij stellen dat zo’n 90% van al onze video’s maximale 1 tot 3 lang zijn.

Structuur van een succesvolle video content
Bij het maken van een succesvolle video content integreren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek “Start with Why”) met het AIDA-model van Elmo Lewis (model uit de 19e eeuw). Het Golden Circle-model, een bewezen leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door de uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model stelt ons in staat om nauw aan te sluiten bij de fase van het aankoopproces waarin de kijker zich bevindt.

Voorbeeld
Laten we als voorbeeld aannemen dat we, op basis van uw input, een professioneel script van ongeveer 300 woorden hebben geschreven, wat overeenkomt met ongeveer 2 minuten of 120 seconden video. De structuur van deze 120 seconden kan als volgt worden opgebouwd:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video relevant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)

Deze structuur helpt bij het effectief overbrengen van uw boodschap en het vasthouden van de aandacht van uw kijkers gedurende de hele video.

Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor videocontent?

Bij Videobrouwerij kunnen we u van A tot Z helpen met uw videocontent. Van het vaststellen van uw doelen tot de distributie van de video content, en alles daartussenin. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een ruim dienstenpakket aan. Tijdens een eerste bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en postproductie werkzaamheden. Voor elke fase van het project zetten we vervolgens gespecialiseerde specialisten in die de opdracht voor u gaan uitvoeren. Dit betekent dat niet één persoon verantwoordelijk is voor alle taken, maar dat een heel team voor u aan de slag gaat. Uiteraard wel met één vast aanspreekpunt.

Als u videocontent door ons wil laten maken dan kunnen we hier allemaal mee helpen:

 • Strategie- en conceptontwikkeling
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Filmen op locatie, in onze filmstudio of vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals ronin of kraan
 • Regie en productie
 • Voorbereiden en uitvoeren van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie elementen
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Content distributie
 • Live stream

8. Wat is de ROI (Return on investment) van zakelijke video content?

De ROI van zakelijke video content kan aanzienlijk zijn als elk aspect, van de doelstelling tot de distributie, goed en doordacht wordt uitgevoerd. Bij Videobrouwerij stellen we daarom voor elke aanvraag een dream-team van specialisten op elk gebied. Op die manier kunnen we de hoogste kwaliteit bieden in elke fase van uw video productie.

Het Rendement op Investering (ROI) van Videocontent
De kosten voor professionele video content variëren bij Videobrouwerij doorgaans tussen €500 en €4.000. Als u van plan bent uw videocontent gedurende drie jaar in te zetten, komt dit neer op een maandelijkse investering tussen €14 en €100 euro. De impact van uw zakelijke videocontent op marketing en sales gedurende deze drie jaar is aanzienlijk groter. Vergelijk dit eens met alternatieven zoals het huren van stands op de beurs of advertenties in vakbladen. Dat is vaak vele malen duurder en zal een kortere impact hebben.

Met name in de B2B-sector kan de ROI van video content aanzienlijk zijn. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B kan de investering in een zakelijke video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Zelf video content maken of laten maken door Videobrouwerij?

Misschien vraagt u zich af waarom u niet gewoon zelf video content kunt maken. Even een script schrijven, een camera huren, op de REC-knop drukken, wat knippen en plakken met een gratis videobewerkingsprogramma, en voila, toch? Dit lijkt een gedachte te zijn die veel bedrijven hebben.

We krijgen vaak van bedrijven te horen dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘content filmpje‘ te maken. Het gebruik van het woord ‘filmpje’ onthult vaak al een onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede video content, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaak genoeg ontvangen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog de vraag of we kunnen helpen bij het maken van ‘professionele videocontent’.

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van zakelijke videocontent. U wilt tenslotte de beste weergave van uw organisatie presenteren via een video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer erkenning en het realiseren van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het meteen goed aan te pakken met een professionele video van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn videocontent effectief verspreiden en promoten?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor videocontent. In de jaren daarna heeft content een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content geworden. Elk platform heeft echter zijn eigen unieke benadering van video. Een universele aanpak voor videodistributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

In 8 stappen een succesvolle distributie van uw videocontent:

 1. Voorbereiding en Planning: Definieer uw doelgroep, stel een contentplan op en maak een publicatiekalender.
 2. Productie: Maak hoogwaardige opnames en verzamel extra materiaal zoals ‘achter de schermen’ beelden en interviews.
 3. Postproductie: Bewerk de video’s voor verschillende kanalen, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid de video’s op uw eigen kanalen, website, nieuwsbrief, via partnerschappen, gastblogs en gebruik betaalde promotie indien nodig.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: Maak teasers, hoogtepunten, gif-afbeeldingen en visuals om uw video op sociale media te promoten.
 6. Analyse en optimalisatie: Houd de prestaties van de video’s bij, maak gebruik van analysetools en voer A/B-tests uit om te optimaliseren.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en maak aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: Update de content indien nodig voor hergebruik op een later moment.

Deze stappen helpen u bij een effectieve distributie van uw video en zorgen ervoor dat uw videocontent optimaal wordt benut.

Video content laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte video content laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een videocontent van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Video content