Skip to main content

Hoe upload je een filmpje op YouTube?

In 8 stappen een video uploaden op YouTube

YouTube is de ultieme bestemming voor het delen van videocontent en het bereiken van een wereldwijd publiek. In deze gids ontdek je stap voor stap hoe je een filmpje op YouTube uploadt, of je nu een beginner bent of je uploadproces wilt verfijnen.

Jouw video in 8 stappen op YouTube

 1. Aanmelden bij YouTube
  Om te beginnen, moet je ervoor zorgen dat je bent aangemeld bij je YouTube-account. Als je er nog geen hebt, kun je er eenvoudig een maken met je Google-account.
 2. Navigeer naar het YouTube-uploadscherm
  Ga naar het YouTube-dashboard en klik op de knop ‘Video uploaden’ in de rechterbovenhoek van het scherm. Hier kom je terecht op het uploadscherm.
 3. Selecteer je filmpje
  Klik op de knop ‘Video selecteren’ en kies het filmpje dat je wilt uploaden vanaf je computer. YouTube accepteert verschillende indelingen, waaronder MP4, AVI en meer.
 4. Wacht op het verwerken van je video
  Na het selecteren van je filmpje begint YouTube met het verwerken van jouw YouTube video. Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte van het bestand.
 5. Voeg basisinformatie toe
  Terwijl je wacht, kun je basisinformatie toevoegen aan je video, zoals een titel, beschrijving en relevante tags. Dit helpt bij het optimaliseren voor zoekmachines.
 6. Kies je privacy-instellingen
  Bepaal wie je video kan zien door de juiste privacy-instellingen te selecteren. Opties variëren van openbaar tot privé, afhankelijk van je voorkeuren.
 7. Selecteer afspeellijst
  Selecteer de afspeellijst waar deze video onder valt of maak een nieuwe Youtube Afspeellijst aan.
 8. Publiceer je filmpje
  Zodra het verwerken is voltooid en je alle nodige informatie hebt toegevoegd, klik je op de knop ‘Publiceren’ om je filmpje live te zetten op YouTube.

Handige tips voor een vlotte upload ervaring

 1. Optimaliseer je videobestand: Zorg ervoor dat je video is geoptimaliseerd voor YouTube, bijvoorbeeld door een gangbaar bestandsformaat te gebruiken en de juiste resolutie te kiezen.
 2. Gebruik een pakkende titel en beschrijving: Maak je video vindbaar door een aantrekkelijke titel en beschrijving toe te voegen, met relevante zoekwoorden.
 3. Overweeg een aangepaste thumbnail: Een opvallende thumbnail trekt de aandacht van kijkers. Overweeg om een aangepaste thumbnail toe te voegen die de inhoud van je video weerspiegelt.

Ideeën voor jouw video na het uploaden

Enkele vervolgstappen en ideeën voor na het uploaden van jouw video:

Conclusie

Met deze eenvoudige stappen kun je moeiteloos een filmpje op YouTube uploaden. Vergeet niet om je video te promoten en delen op sociale media en andere platforms om je publiek te vergroten. Volg deze gids voor een vlotte uploadervaring en bereik je kijkers effectief. Wil je weten hoe je geld kan verdienen met youtube video’s? Klik dan verder naar deze blog.

Video laten maken door Videobrouwerij

Liever een professionele video maker inhuren? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Kennis » Hoe upload je een filmpje op YouTube?