Skip to main content

Wat is een Viral Video?

Alles over het fenomeen van virale video’sWat is een viral video?

In de wereld van online content is het fenomeen van virale video’s een krachtig instrument om de aandacht te trekken en een enorm publiek te bereiken. Laten we dieper ingaan op wat viral video’s precies zijn, waarom ze zo boeiend zijn, en hoe je zelf een virale video kunt creëren.

Het begrip virale video

Een virale video is een stukje digitale inhoud dat zich razendsnel over het internet verspreidt, vaak via sociale media platforms. Deze video’s genereren exponentiële views en delingen, waardoor ze binnen korte tijd een massaal publiek bereiken.

Waarom zijn viral video’s boeiend?

Viral video’s trekken de aandacht om verschillende redenen:

 1. Emotionele impact: Ze roepen sterke emoties op bij kijkers, of het nu gaat om lachen, huilen, verrassing of ontroering.
 2. Uniekheid en originaliteit: Viral video’s zijn vaak vernieuwend en origineel, waardoor ze zich onderscheiden van de massa.
 3. Eenvoudige deelbaarheid: Ze hebben een element dat mensen willen delen met anderen, vaak omdat het grappig, inspirerend of informatief is.

Voorbeelden van virale video’s

 1. Grappige dierenvideo’s: Video’s met schattige of grappige dieren hebben altijd een hoog deelbaarheidsgehalte.
 2. Dans- en muziekuitdagingen: Uitdagingen op het gebied van dans of muziek, zoals de “Harlem Shake” of de “Mannequin Challenge”, hebben snel de wereld veroverd.
 3. Inspirerende verhalen: Video’s die inspirerende verhalen vertellen, kunnen een breed publiek aanspreken en emotionele betrokkenheid genereren.

Hoe maak je zelf een virale video?

Het maken van een virale video is geen exacte wetenschap, maar enkele strategieën kunnen je kansen vergroten:

 1. Ken je doelgroep: Begrijp wat je doelgroep interesseert en aantrekt. Richt je inhoud op hun behoeften en verwachtingen.
 2. Houd het kort en krachtig: Houd de video’s kort en boeiend. De meeste virale video’s duren slechts enkele minuten of zelfs seconden.
 3. Investeer in kwaliteit: Hoewel spontaniteit gewaardeerd wordt, betekent dit niet dat de kwaliteit van je video moet lijden. Investeer in helder beeld en geluid.

De impact van virale video’s op merken

Voor merken kunnen virale video’s een enorme boost betekenen:

 1. Groter bereik: Virale video’s brengen een merk snel onder de aandacht van een breed publiek.
 2. Merkherkenning: Deelbare inhoud versterkt merkherkenning, wat leidt tot een blijvende impact.

Conclusie

In een tijdperk waarin online video content overweldigend is, blijven virale video’s een krachtig instrument om op te vallen en verbinding te maken met een wereldwijd publiek. Begrijp wat je doelgroep boeit, wees creatief en deel iets waar mensen enthousiast over worden. Wie weet wordt jouw video wel de volgende internet-hit!

Video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een videoproductie van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Kennis » Wat is een Viral Video?