Skip to main content

Livestream laten maken

Livestream in hoge kwaliteit en voor een vaste lage prijs!

Een livestream maken

Een livestream laten maken is één van de beste manieren om uw evenement, presentatie, vergadering, optreden of sportwedstrijd te delen met uw doelgroep. Voorheen werden livestreams alleen gemaakt door grote tv omroepen, maar door de komst van het internet en social media is dat allang niet meer het geval. Zowel het opzetten als het uitzenden van een live stream, zijn nu voor bijna iedereen mogelijk.

Toch zal er altijd een verschil blijven bestaan tussen een amateur live stream en die van een professioneel livestream bedrijf. Dit verschil merkt u in beeld kwaliteit (Ultra HD i.p.v. HD met een mobiel), geluid kwaliteit (professionele geluidsapparatuur i.p.v. een telefoon microfoon),  verbindingskwaliteit (bekabeld versus wifi) en in branding (logo animatie, logo in de rechterbovenhoek, titelbalkjes bij de sprekers en een eindscherm in uw huisstijl).

Professionele livestream laten maken

Wilt u een professionele livestream laten maken, maar geen idee waar u moet beginnen? Bij Videobrouwerij geloven we dat een succesvolle livestream begint met een duidelijk begrip van uw evenement, doelgroep en doelstelling. In de laatste 10 jaar hebben we ons als videoproductiebedrijf daarom gespecialiseerd in het maken van doeltreffende livestreams die niet alleen visueel van hoge kwaliteit zijn, maar ook echt resoneren met uw doelgroep.

Een succesvolle livestream in 4 stappen:
1. Doelgerichte strategie: een winnende livestream strategie voor effectieve inzet;
2. Impactvolle storytelling: verhalen die resoneren bij uw doelgroep en zorgen voor betrokkenheid;
3. Kwalitatieve videoproductie: professionele livestream makers, apparatuur en software;
4. Slimme content distributie: veelzijdige content distributie voor maximaal bereik.

Betaalbare livestream van Videobrouwerij

Ook als u een betaalbare livestream wil laten maken dan bent u bij Videobrouwerij aan het juiste adres. In vergelijking met andere live-streaming bedrijven zijn wij niet duur. Dat komt omdat we jaarlijks marktonderzoek doen naar de laagste live stream prijzen en ons daar op aanpassen. Daarnaast werken wij met relatief jonge en talentvolle livestream makers die wij opleiden vanuit 10 jaar videoproductie ervaringen. Wij werken met dezelfde hoge kwaliteit videoapparatuur als waar tegenwoordig TV programma’s mee worden gemaakt.

Op die manier kunnen we hoge kwaliteit livestreams maken voor een relatief lage prijs.

Livestream kosten en mogelijkheden

Interesse in een professionele livestream van Videobrouwerij? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via de offerte button, download onze prijslijst of plan een (video) afspraak bij ons in.

Livestream laten maken livestream maken live stream evenement presentatie vergadering optreden sportwedstrijd live stream streaming bedrijf livestreaming

Specificaties

> Dienst: Livestream laten maken
> Specialisme: Full service, hulp van A-Z
> Kwaliteit: 4k / ultra HD
> Extra opties: presentator, film studio,
aftermovie,,
interviews, logo animatie,
ondertiteling, social media exports & meer!
> Afgeleverd: 50+ livestreams
> Klanten: 350+ (NL + binnen de EU)
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Veelgestelde livestream vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een livestream?

Een livestream biedt verschillende voordelen, zowel voor content creators als voor het publiek. Hier zijn 10 voordelen van een livestream:

  1. Real-time interactie: Livestreams stellen kijkers in staat om in real-time te communiceren met de presentator of andere kijkers via live chat en commentaar. Dit creëert een gevoel van directe betrokkenheid.
  2. Bereik een breder publiek: Met livestreaming kunnen mensen van over de hele wereld deelnemen aan een evenement of presentatie, waardoor je een groter en diverser publiek kunt bereiken.
  3. Directe feedback: Livestreams bieden de mogelijkheid om directe feedback en vragen van kijkers te ontvangen, wat waardevol kan zijn voor content creators om hun inhoud te verbeteren.
  4. Authentiek en spontaan: Livestreams voelen vaak authentieker en spontaner aan dan vooraf opgenomen video’s, wat kan helpen bij het opbouwen van een sterkere band met je publiek.
  5. Promotie en marketing: Je kunt livestreams gebruiken om producten, diensten of evenementen te promoten en te adverteren, waardoor je marketingmogelijkheden worden vergroot.
  6. Monetisatie: Livestreaming kan een inkomstenbron zijn, via advertenties, donaties van kijkers of betaalde toegang tot exclusieve content.
  7. Flexibiliteit: Livestreams kunnen op verschillende platforms worden uitgezonden, waaronder sociale media, YouTube, Twitch en meer, waardoor je flexibiliteit hebt om je doelgroep te bereiken.
  8. Inhoudsherhaling: Na de livestream kun je de opname vaak opnieuw delen, waardoor je publiek de mogelijkheid heeft om de inhoud op een later tijdstip te bekijken.
  9. Verbeterde betrokkenheid: Livestreams kunnen de betrokkenheid van je publiek vergroten, omdat kijkers langer betrokken blijven bij live content dan bij vooraf opgenomen video’s.
  10. Communityopbouw: Livestreams helpen bij het opbouwen van een loyale community van volgers en fans die regelmatig deelnemen aan je streams en interactie hebben met andere kijkers.

Of je nu een bedrijf bent dat livestreaming gebruikt voor marketingdoeleinden of een content creator die live gaat op een platform zoals Twitch, deze voordelen maken livestreaming een krachtig hulpmiddel voor communicatie en betrokkenheid bij je doelgroep.

2. Hoeveel kost een livestream laten maken?

De prijs voor het realiseren van een livestream hangt af van uw behoeften, wensen, doelen en het budget dat u ter beschikking heeft. Bij ons beginnen de prijzen voor het verzorgen van een livestream bij €1.197,- exclusief btw en eventuele reiskosten. Dit instappakket bevat een initiële bespreking, het uitwerken van een strategie en concept, vier uur opname met standaardapparatuur, vier uur montage, beheer van het project en drie iteraties voor feedback en wijzigingen.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek meer via de volgende opties:

Livestream offerte aanvragen
Livestream prijslijst downloaden
Livestream meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een livestream te maken?

We kunnen een livestream voor u maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

  • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken;
  • Week 2: grafische elementen opmaken (logo animatie, titel animaties) en livestream uitvoeren.
  • Week 3: eventuele nabewerking van de livestream (los knippen, ondertiteling en powerpoint slides toevoegen).

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een livestream?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een livestream:

  1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
  2. Voorstel per e-mail met meerdere productie keuzes, prijzen en voorbeelden
  3. Akkoord op officiële livestream offerte en onze algemene voorwaarden
  4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
  5. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
  6. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, livestream expert, editor, animator, voice-over)
  7. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
  8. Filmen of livestreamen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing
  9. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
  10. Beelden spotten en klaarmaken voor de editor
  11. Eerste versie opleveren en uploaden in ons online feedback platform voor feedback
  12. Feedback V1 verzamelen en aanpassen
  13. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
  14. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
  15. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang mag een livestream duren?

De lengte van een livestream kan variëren en is vaak afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het doel van de livestream, de beschikbaarheid van het publiek, en de technische beperkingen van het platform dat wordt gebruikt. Over het algemeen zijn er geen strikte limieten voor hoe lang een livestream kan zijn, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen:

  1. Platformlimieten: Sommige livestreamingplatforms kunnen maximale duurbeperkingen instellen voor individuele streams. Bijvoorbeeld, op platforms zoals Facebook Live of Instagram Live, kunnen livestreams vaak enkele uren duren voordat ze automatisch worden beëindigd.
  2. Kijkersbetrokkenheid: Langere livestreams kunnen uitdagend zijn om de aandacht van het publiek vast te houden. Het is belangrijk om de inhoud boeiend te houden en regelmatig interactie te hebben met kijkers om betrokkenheid te behouden.
  3. Technische beperkingen: De technische infrastructuur, inclusief internetverbindingen en de stabiliteit van de streamingapparatuur, kan van invloed zijn op de duur van een livestream. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je apparatuur en internetverbinding betrouwbaar zijn voor langere streams.
  4. Doel en inhoud: Het doel van je livestream en het soort inhoud dat je deelt, kunnen bepalen hoe lang een livestream moet zijn. Sommige evenementen of presentaties kunnen kortere streams vereisen, terwijl andere, zoals gamingstreams, marathonsessies kunnen zijn die uren duren.

Over het algemeen is er geen vaste maximale duur voor een livestream, maar het is belangrijk om te overwegen wat het meest geschikt is voor je doelgroep en inhoud. Het is raadzaam om je livestreams goed te plannen en te evalueren wat het beste werkt voor je specifieke situatie en publiek.

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een livestream?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u van begin tot einde te helpen met een livestream. Als een full-service videoproductiebedrijf bieden wij daarom een breed scala diensten aan. Tijdens het eerste overleg brengen we uw behoeften in kaart, daarna helpen we u met redactionele, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor elke fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u daarin helpen, met één vast aanspreekpunt: de project manager. Dit betekent dat niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor alle taken, maar dat een volledig team nauw samenwerkt met u om uw livestream tot leven te brengen.

Hier kunnen we u allemaal mee helpen of in ondersteunen:

  • Het ontwikkelen van een strategie en concept
  • Redactioneel werk en project management
  • Filmen en livestreamen
  • Het gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
  • Regie en productiebegeleiding
  • Het afnemen van interviews
  • Audio-opnames
  • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
  • Drone-opnames
  • Het gebruik van onze eigen filmstudio
  • Voice-over opnames (350+ professionele voice-overs in 32 talen)
  • Videomontage en 2D en 3D animatie
  • Toevoeging van achtergrondmuziek
  • Sound design en geluidseffecten
  • Animatie van uw logo
  • Titelanimatie en ondertiteling
  • Vertalingen in bijna alle talen
  • Aanpassingen voor social media
  • Content distributie

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een livestream?

Livestreaming biedt een aanzienlijk rendement op investering (ROI), mits de livestream productie van planning tot uitvoering zorgvuldig wordt uitgewerkt.

De ROI van livestreaming
De kosten voor een livestream bij Videobrouwerij liggen doorgaans tussen €1.200 en €4.000, afhankelijk van uw specifieke vereisten. Wanneer u uw livestream content gedurende drie jaar gebruikt, vertaalt dit zich in een maandelijkse uitgave van €30 tot €100. De waarde die een livestream toevoegt aan uw marketing- en verkoopactiviteiten gedurende deze tijd is aanzienlijk en overstijgt vaak de kosten en effecten van alternatieve methoden zoals beursdeelnames of advertenties in vakbladen, die minder langdurig effect hebben en vaak duurder zijn.

Dit is vooral merkbaar in de B2B-markt, waar de ROI van video-inhoud bijzonder indrukwekkend kan zijn. Gezien de soms hoge transactiewaarden in B2B, kan een investering in livestreaming vaak snel worden terugverdiend. In bepaalde sectoren kan het winnen van zelfs maar één nieuwe klant al genoeg zijn om de investering in de livestream volledig te compenseren.

9. Livestream zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf een livestream kunnen maken? Met uw mobiel naar facebook live, camera aanzetten en klaar, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘live filmpje‘ op te nemen. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede livestream, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog de vraag of we een ‘professionele livestream‘ voor hun kunnen uitvoeren.

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van een livestream. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een livestream. Dit draagt bij aan snellere groei en het maken van meer impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele livestream van Videobrouwerij.

10. Welke livestream platformen zijn er allemaal en welke is de beste voor mijn livestream?

Er zijn verschillende populaire livestreamingplatforms beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en doelgroepen. Hier is een lijst van enkele van de meest populaire livestreamplatforms tot januari 2024:

  1. Twitch: Vooral bekend voor gaming, maar heeft zich uitgebreid naar andere contentcategorieën, zoals muziek en kunst.
  2. YouTube Live: Onderdeel van YouTube, waarmee gebruikers livevideo’s kunnen streamen en tegelijkertijd kunnen chatten met hun publiek.
  3. Facebook Live: Biedt de mogelijkheid om livevideo’s te delen met je Facebook-vrienden en volgers.
  4. Instagram Live: Hiermee kunnen gebruikers livevideo’s uitzenden voor hun Instagram-volgers.
  5. Periscope (Twitter Live): Geïntegreerd met Twitter, waardoor gebruikers livevideo’s kunnen delen met hun volgers.
  6. LinkedIn Live: LinkedIn’s eigen live videostreamingdienst, voornamelijk gericht op zakelijke en professionele content.
  7. Mixer (nu stopgezet): Microsoft’s gaminggericht livestreamplatform, dat is vervangen door Facebook Gaming.
  8. DLive: Een blockchain-gebaseerd livestreamplatform dat beloningen biedt aan zowel kijkers als makers.
  9. Trovo: Een opkomend livestreamplatform gericht op gaming en e-sports.
  10. Caffeine: Biedt interactieve en sociale livestreams, voornamelijk gericht op gaming en entertainment.
  11. Vimeo Live: Vimeo’s livestreamingdienst voor professionals en bedrijven.
  12. YouNow: Een livestreamplatform dat bekend staat om zijn focus op interactie tussen makers en kijkers.
  13. Live.me (LiveMe): Populair voor livestreaming op mobiele apparaten, met een focus op entertainment en sociaal delen.
  14. Vero: Een sociaal netwerk met livestreamingmogelijkheden voor het delen van persoonlijke ervaringen en interesses.
  15. TikTok Live: Hiermee kunnen TikTok-gebruikers livevideo’s uitzenden voor hun volgers.
  16. Mix: Een op blockchain gebaseerd livestreamplatform met een focus op gaming en e-sports.

Houd er rekening mee dat de populariteit van livestreamplatforms kan veranderen en dat nieuwe platforms kunnen opduiken.

Livestream laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte livestream laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een livestream van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Livestream laten maken