Skip to main content

VR video laten maken

Beleef een nieuwe wereld met VR video

Wilt u uw publiek onderdompelen in een geheel nieuwe ervaring? Dan is een VR video de ideale keuze.

Waarom kiezen voor een VR video?

Een VR video biedt een ongeëvenaarde mogelijkheid om uw publiek volledig te betrekken. Met virtual reality kunt u uw kijkers meenemen naar plaatsen die anders onbereikbaar zijn, en hen een ervaring bieden die ze niet snel zullen vergeten. VR video’s zijn ideaal voor training, marketing, evenementen en meer.

Onze werkwijze

Bij Videobrouwerij starten we met een uitgebreide analyse van uw wensen en doelen. We werken samen met u om een concept te ontwikkelen dat perfect past bij uw visie. Ons team van experts maakt gebruik van de nieuwste VR-technologieën om een meeslepende ervaring te creëren die uw publiek zal fascineren.

Onze editors zorgen ervoor dat de VR video naadloos aansluit bij uw merk. We besteden aandacht aan elk detail, van beeldkwaliteit tot geluidseffecten. Het resultaat is een indrukwekkende VR video die uw boodschap op een unieke manier overbrengt.

Waarom een VR video laten maken door Videobrouwerij?

Met jarenlange ervaring in videoproductie en honderden tevreden klanten, zijn wij de perfecte partner voor uw VR video project. Of het nu gaat om promotievideo’s, trainingsmateriaal of interactieve ervaringen, wij hebben de expertise om uw visie tot leven te brengen.

Bij Videobrouwerij combineren we creativiteit, technische kennis en een klantgerichte aanpak. Wij maken video’s die niet alleen visueel indrukwekkend zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze uitgebreide ervaring in VR videoproductie garandeert een resultaat van de hoogste kwaliteit.

Wij bieden een volledig pakket aan diensten, van conceptontwikkeling tot eindmontage. Wij zorgen voor alle technische aspecten, zodat u zich kunt concentreren op de inhoud. Ons doel is om het proces zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken voor u.

Betaalbare VR video laten maken door Videobrouwerij

Klaar om uw publiek mee te nemen op een onvergetelijke reis? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met een professionele VR video. U kunt een offerte aanvragen, een afspraak inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

VR video laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: VR video laten maken
> Specialisme: Full-service, ondersteuning van A tot Z
> Geschikt: Website, Social Media, YouTube, VR headsets
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de opnamedag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
drone, logo animatie, kleurcorrectie,
social media formaten en meer!
> Producties: Honderden VR video’s
> Klanten: Diverse bedrijven en organisaties
> Ervaring: Jarenlange expertise

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak in:

Afspraak inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

FAQ – Veel gestelde vragen over VR video’s

1. Wat zijn de voordelen van VR video voor een bedrijf?

VR video’s bieden aanzienlijke voordelen voor bedrijven, ongeacht de sector of grootte. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Hogere Betrokkenheid: VR video’s trekken direct de aandacht en houden de kijker volledig betrokken, wat resulteert in een intensievere ervaring.
 2. Unieke Merkervaring: Door innovatieve VR-video’s kan je merk zich onderscheiden en blijft het langer in het geheugen van de kijker.
 3. Beter Begrip van Producten: VR video’s bieden een realistische demonstratie van producten of diensten, wat leidt tot een beter begrip en overtuigingskracht.
 4. Verhoogde Conversie: Doordat VR krachtige emoties en interacties kan oproepen, verhoogt het de kans dat kijkers tot actie overgaan, wat leidt tot hogere conversiepercentages.
 5. Verbeterde SEO: VR video-content kan bijdragen aan een betere SEO, omdat zoekmachines waarde hechten aan innovatieve contentvormen.
 6. Krachtige Storytelling: VR video’s laten je indrukwekkende verhalen vertellen die een blijvende indruk achterlaten bij je doelgroep.
 7. Veelzijdig Gebruik: VR video’s kunnen in diverse contexten worden toegepast, zoals trainingen, beurzen, en online marketing.
 8. Hogere Kijkersretentie: De interactieve aard van VR zorgt ervoor dat kijkers langer geïnteresseerd blijven en de volledige inhoud beleven.
 9. Delen en Viraliteit: Door de unieke en opvallende natuur van VR video’s, worden ze vaker gedeeld op sociale media, waardoor je bereik vergroot wordt.
 10. Inzicht en Analyse: Het succes van VR video’s kan makkelijk worden gemeten middels moderne analysetools, wat helpt om toekomstige campagnes te optimaliseren.

Nieuwsgierig wat we voor jouw VR video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke soorten VR video’s kunnen we maken?

Er zijn veel verschillende soorten VR video’s die bedrijven kunnen inzetten. Hier zijn 10 soorten VR video’s die wij aanbevelen als basis:

 1. Bedrijfspresentaties
 2. Productdemonstraties
 3. Virtuele rondleidingen
 4. Evenement showcases
 5. Training en educatie
 6. Klantengetuigenissen
 7. Recruitment video’s
 8. Marketing en promotie
 9. Live VR streaming
 10. VR advertenties

Meer weten over de mogelijkheden van VR video’s? Lees onze blog voor meer informatie: Top VR Video’s voor Bedrijven


Nieuwsgierig wat we voor jouw VR video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Wat zijn de kosten voor het maken van VR video?

De kosten voor het laten maken van VR video kunnen sterk variëren op basis van meerdere factoren. Hier zijn de belangrijkste elementen die de prijs beïnvloeden:

 1. Complexiteit en Lengte: Een eenvoudig VR project kost minder dan een geavanceerd project met ingewikkelde bewerkingen en lange opnames.
 2. Aantal Filmdagen: Meer filmdagen betekenen hogere kosten voor locatiehuur, apparatuur, en personeel.
 3. Kwaliteit van Apparatuur: Gebruik van hoogwaardige VR camera’s en apparatuur verhogen de kosten, maar leveren ook een superieure video op.
 4. Pre- en Postproductie: De mate van voorbereiding en de tijd die besteed wordt aan montage, kleurcorrectie, en andere postproductietaken beïnvloeden de kosten.
 5. Locaties en Reiskosten: Specifieke locaties of meerdere locaties kunnen extra logistieke kosten met zich meebrengen.
 6. Speciale Effecten en Animaties: Het integreren van speciale effecten of animaties kan de kosten verhogen, maar verhoogt ook de kwaliteit en impact van de video.
 7. Muziek en Voice-Over: Gebruik van auteursrechtvrije muziek en professionele voice-overs kunnen de video aantrekkelijker maken en de kosten beïnvloeden.
 8. Acteurs en Modellen: Het inhuren van professionals om in je VR video te verschijnen kan de productiekwaliteit verhogen.
 9. Licenties en Distributie: Hulp bij het verspreiden van je VR video op verschillende platforms kan extra kosten met zich meebrengen.
 10. Training en Opleiding: Als je VR video’s voor trainingsdoeleinden gebruikt, kunnen kosten voor de ontwikkeling van leerinhouden en materialen bijkomen.

Nieuwsgierig wat we voor jouw VR video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van VR video?

In meer dan een decennium hebben wij onze aanpak verfijnd voor het produceren van VR video’s. Hieronder volgt stap-voor-stap onze werkwijze:

 1. Initiële Overleg: Het proces begint met een overleg, via telefoon, video-call of persoonlijke ontmoeting.
 2. Offerte: We sturen een e-mail met verschillende opties, prijzen en voorbeelden van eerdere projecten.
 3. Goedkeuring: Zodra je akkoord gaat met onze VR video offerte, starten we de volgende stappen.
 4. Input en Materialen: We verzamelen het nodige materiaal en input voor de opdracht.
 5. Script: We schrijven het script en verwerken feedback totdat het naar jouw tevredenheid is.
 6. Concept en Storyboard: Het concept en storyboard worden in detail uitgewerkt en feedback wordt verwerkt.
 7. Opdrachtformulering: We stellen de opdracht op met alle verkregen input en materialen.
 8. Team Samenstellen: We kiezen de juiste mensen zoals cameramensen, regisseurs, geluidsmensen, editoren en VR specialisten.
 9. Apparatuur Check: Onze apparatuur wordt opgeladen, getest en gereed gemaakt voor de draaidag.
 10. Opnames: Op locatie of in onze studio worden de opnames gemaakt volgens briefing en aanvullende wensen.
 11. Beeldmateriaal Importeren: De opgenomen beelden worden op onze server geïmporteerd en backup gemaakt.
 12. Ruw Montage: De eerste ruwmontage wordt uitgevoerd voor de editor.
 13. Eerste Versie: Je ontvangt de eerste versie via ons online platform voor feedback.
 14. Feedback Verwerken: We verwerken de feedback en maken een tweede, derde en het definitieve eindproduct.
 15. Social Media Versies: We leveren social media-formats en eventueel ondertitelde versies.
 16. Laatste Controle: We voeren een laatste controle uit om te zorgen dat alles naar volle tevredenheid is.

Benieuwd wat wij voor jouw VR video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat is de ideale lengte voor een VR video en hoe is deze opgebouwd?

De optimale lengte van VR video’s hangt af van het doel en de doelgroep. Korte video’s (1-3 minuten) werken goed voor social media en promoties, terwijl langere VR video’s (5-10 minuten of meer) ideaal zijn voor diepgaande ervaringen en documentaires. Hier is een structuur die effectief kan zijn:

1. Introductie (5-20 seconden)

 • Doel: Trek meteen de aandacht van de kijker.
 • Inhoud:
  • Visueel Aantrekkelijk: Begin met een sterk visueel element om te intrigeren.
  • Titel of Inleiding: Geef een korte context of titel.
  • Presentatie van Onderwerp: Stel het onderwerp kort voor.

2. Kerninhoud (1-8 minuten)

 • Doel: Houd de aandacht van de kijker vast en breng de boodschap over.
 • Inhoud:
  • Hoofddeel 1 (30-90 seconden): Introduceer het eerste kernonderwerp.
  • Hoofddeel 2 (30-90 seconden): Behandel het tweede kernonderwerp.
  • Hoofddeel 3 (30-90 seconden): Geef indien nodig een derde onderwerp.
  • Details: Lever interessante en waardevolle informatie, ondersteund door visuele hulpmiddelen.
  • Overgangen: Gebruik vloeiende overgangen tussen segmenten.

3. Pauzes/Intermezzo’s (5-10 seconden, indien nodig)

 • Doel: Laat de kijker even ademen en informatie verwerken.
 • Inhoud:
  • Korte Animaties: Overgangen met animaties of tekst.
  • Korte Mededelingen: Eventuele reclameboodschappen of sponsorvermeldingen.

4. Publieksinteractie (1-2 minuten, indien van toepassing)

 • Doel: Betrek de kijkers en maak de video interactief.
 • Inhoud:
  • Q&A’s: Beantwoord vooraf ingezonden of live vragen.
  • Feedback: Reageer op opmerkingen en reacties van kijkers.

5. Samenvatting en Afsluiting (20-60 seconden)

 • Doel: Vat de belangrijkste punten samen en sluit af.
 • Inhoud:
  • Kernpunten: Snelle samenvatting van de belangrijkste onderwerpen.
  • Conclusie: Eindgedachten en eventuele persoonlijke noten.

6. Afsluiting (10-20 seconden)

 • Doel: Eindig professioneel en zet kijkers aan tot actie.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Spoor kijkers aan tot liken, delen, volgen of abonneren en verwijs naar social media en je website.
  • Dankwoord: Bedank de kijker voor hun tijd en aandacht.
  • Afsluitende Beelden: Toon logo, contactinformatie en eventuele credits.

Volg deze opzet om boeiende en informatieve VR video’s te maken die de aandacht van je publiek vasthouden en je boodschap effectief overbrengen.


Nieuwsgierig wat we voor jouw VR video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor VR video?

Bij Videobrouwerij kunnen we je volledig begeleiden bij het creëren van VR video’s. Vanaf het definiëren van je doelen tot aan de distributie, en alles daar tussenin. Als full-service VR videoproductiebedrijf hebben we een breed scala aan diensten. Tijdens de eerste kennismaking bespreken we wat er precies nodig is voor conceptontwikkeling, scriptwerk, productie en postproductie. Voor elk deel van je project schakelen we gespecialiseerde professionals in, zodat we kwaliteit kunnen garanderen door middel van teamwork, onder leiding van één vast contactpersoon.

Als je VR video door ons wilt laten maken, kunnen we je helpen met het volgende:

 • Strategie- en conceptontwikkeling
 • Script schrijven en projectbeheer
 • Filmen op locatie of in onze VR studio
 • Gebruik van gespecialiseerde VR opname-apparatuur
 • Regie en productie
 • Regisseren en uitvoeren van interviews
 • Audio-opnames en verwerking
 • Inzet van VR acteurs, presentatoren en hosts
 • 360 graden opnames
 • Beschikbaarheid van onze VR studio
 • Voice-over opnames
 • Videobewerking en montage
 • Toevoegen van achtergrondmuziek of soundscapes
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van je logo in VR omgevingen
 • 2D- en 3D-animatie in VR
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Optimalisatie voor verschillende VR platformen
 • Contentdistributie
 • VR livestream

Met deze uitgebreide diensten zorgt Videobrouwerij ervoor dat je VR project niet alleen meeslepend en innovatief is, maar ook effectief je doelgroep bereikt.


Nieuwsgierig wat we voor jouw VR video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

7. Welke VR videotrends en ontwikkelingen zien jullie voor 2024?

Voor 2024 verwachten we diverse trends die invloed zullen hebben op VR video’s. Dit is onze top 10:

 1. Inhoud op maat: Persoonlijk bewerkte VR video’s voor individuele gebruikers gebaseerd op hun voorkeuren.
 2. Interactieve VR Elementen: VR video’s met interactieve elementen zoals keuzemogelijkheden en gamificatie.
 3. Live VR Evenementen: Real-time VR uitzendingen voor interactieve belevingen.
 4. VR Educatie: Gebruik van VR video’s voor educatieve doeleinden en trainingen.
 5. Verbeterde VR Resoluties: Hogere beeldkwaliteit voor een realistischer ervaring.
 6. Verticale VR Video’s: Content geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en VR headsets.
 7. Gebruikersontwikkelde VR Content: VR video’s gemaakt door gebruikers voor meer authenticiteit.
 8. AI Geïntegreerde VR: Integratie van AI om de VR beleving nog meeslepender te maken.
 9. VR en Augmented Reality (AR): Combineren van VR en AR voor een unieke gebruikerservaring.
 10. Shoppable VR Videos: Direct aankopen doen via VR video!

Nieuwsgierig wat we voor jouw VR video kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een VR-video?

De ROI (Return on Investment) van VR-video kan op diverse manieren worden gemeten, afhankelijk van de context en doelen waarvoor de VR-video’s worden ingezet. Hier zijn enkele factoren die de ROI van VR-video beïnvloeden:

 1. Hogere Betrokkenheid: VR-video’s bieden een meeslepende ervaring die gebruikers langere tijd vasthoudt, wat kan leiden tot een hogere mate van betrokkenheid.
 2. Unieke Merkervaring: Door gebruik te maken van VR-video’s kan je merk zich onderscheiden en een blijvende indruk achterlaten op je publiek.
 3. Conversieoptimalisatie: Door potentiële klanten een interactieve ervaring te bieden, kunnen VR-video’s bijdragen aan hogere conversieratio’s.
 4. Educatieve Meerwaarde: VR-video’s kunnen complexe producten of diensten op een toegankelijke manier uitleggen, waardoor de klanttevredenheid verhoogt.
 5. Grote Deelbaarheid: VR-video’s zijn vaak indrukwekkend en worden vaker gedeeld op sociale media, wat de organische groei en merkbesef verhoogt.
 6. Verhoogde Merkliefde: Regelmatig gebruik van VR-video kan leiden tot een hogere merkloyaliteit vanwege de innovatieve aanpak en indrukwekkende ervaringen.
 7. Effectieve Lead nurturing: VR-video’s kunnen twijfels wegnemen en prospects door de sales funnel begeleiden door middel van interactieve uitleg.
 8. Gedetailleerde Inzichten: Analyse van hoe gebruikers met VR-video’s omgaan kan waardevolle informatie opleveren voor verdere marketingstrategieën.
 9. Schaalbaarheid: VR-ervaringen kunnen eenvoudig geschaald worden om bredere doelgroepen te bereiken, zonder daarbij fysieke beperkingen te hebben.
 10. Langdurige Impact: VR-content kan langdurig gebruikt worden en blijvende waarde leveren, wat de initiële kosten rechtvaardigt.

Benieuwd wat wij voor jouw VR-video’s kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf VR-video’s maken of laten maken door Videobrouwerij?

Vraag je je af of je zelf VR-video’s kunt maken? Hoewel het lijkt alsof je alleen een camera en wat bewerkingssoftware nodig hebt, is het maken van effectieve VR-content een complexe taak die veel meer vereist dan simpelweg op de opnameknop drukken. Veel bedrijven die eerst denken zelf aan de slag te kunnen, ontdekken al snel de uitdagingen.

We horen vaak van bedrijven dat ze eerst zelf willen proberen een ‘content filmpje’ te maken. Het gebruik van het woord ‘filmpje’ suggereert vaak dat men de complexiteit onderschat. Wie de tijd, kennis, ervaring en budget kent die nodig zijn voor kwalitatieve VR-video’s, spreekt niet over een ‘filmpje’. Vaak wordt na enkele dagen alsnog gevraagd of wij kunnen helpen een ‘professionele VR-video’ te maken.

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ geldt zeker bij de productie van VR-video’s. Als je jouw bedrijf optimaal wilt presenteren via VR-content, dan draagt dit bij aan snellere groei, meer erkenning en een effectieve impact. Bespaar jezelf tijd, moeite en budget en kies direct voor een professionele oplossing bij Videobrouwerij.


Benieuwd wat wij voor jouw VR-video’s kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn VR-video’s effectief verspreiden en promoten?

Tien jaar geleden was YouTube het enige videoplatform, maar de contentwereld heeft zich enorm ontwikkeld. Vandaag de dag zijn video’s, vooral VR-video’s, de populairste contentvorm. Elke platform heeft echter zijn eigen aanpak en het is cruciaal om je strategie hierop af te stemmen. Daarom hebben we bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Stappen voor een succesvolle VR-videodistributie:

 1. Voorbereiding en Planning: Analyseer je doelgroep, stel een contentstrategie op en plan de publicatiedata.
 2. Productie: Zorg voor hoogwaardige content en aanvullende materialen zoals behind-the-scenes en interviews.
 3. Postproductie: Optimaliseer video’s voor verschillende kanalen, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Gebruik je eigen kanalen, partnernetwerken, gastblogs en betaalde campagnes om je VR-video’s te promoten.
 5. Cross-promotie: Deel teasers, highlights en andere visuals op sociale media om je VR-video’s te promoten.
 6. Analyse en Optimalisatie: Gebruik analysetools om prestaties bij te houden en optimaliseer je strategie met A/B-tests.
 7. Feedback en Aanpassing: Verzamel feedback en pas je aanpak aan voor toekomstige projecten.
 8. Herziening en Hergebruik: Update en hergebruik content om deze later opnieuw in te zetten.

Benieuwd wat wij voor jouw VR-video’s kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

VR video laten maken door Videobrouwerij

Wil je meeslepende VR video’s op maat laten maken? Effectief en binnen je budget? Kies dan voor VR videoproducties van Videobrouwerij.
Neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00 of klik op een van de knoppen hieronder.

Home » Diensten » VR video laten maken
Gepubliceerd op 17 juni 2024 en voor het laatst bewerkt op 8 juli 2024.

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.