Skip to main content

Bedrijfsfilmpje laten maken

Vertel uw verhaal met een bedrijfsfilm

Wilt u uw bedrijf promoten, uw merk versterken of uw diensten en producten onder de aandacht brengen? Dan is een bedrijfsfilm een uitstekende keuze.

Waarom een bedrijfsfilmpje laten maken?

Een bedrijfsfilmpje is een effectief communicatiemiddel waarmee u uw bedrijfsverhaal op een visueel aantrekkelijke manier kunt vertellen. Hiermee kunt u uw missie, visie en waarden delen en een kijkje achter de schermen van uw bedrijf geven. Een professionele bedrijfsfilm zorgt ervoor dat u de essentie van uw merk en cultuur overbrengt, waardoor u een sterke emotionele connectie kunt creëren met uw doelgroep.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij werken we met een klantgerichte en creatieve benadering. We starten met een grondige analyse van uw bedrijf en doelen. Samen met u ontwikkelen we een op maat gemaakt concept dat uw unieke verhaal vertelt. Onze ervaren regisseurs en cameramensen zorgen voor een professionele productie, waarbij we de nieuwste technologieën en technieken gebruiken om uw visie tot leven te brengen.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat het bedrijfsfilmpje naadloos aansluit bij uw merkidentiteit. We letten op elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het eindresultaat is een indrukwekkende bedrijfsfilm die uw verhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

In de afgelopen 10 jaar hebben we meer dan 2.500 videoproducties gemaakt voor ruim 350 bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van bedrijfsfilms tot aftermovies en van promotievideo’s tot animaties, wij kunnen u ermee helpen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door een combinatie van creativiteit, technische expertise en een klantgerichte aanpak. Wij geloven in het maken van video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring in videoproductie garandeert dat uw bedrijfsfilm van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Daarnaast bieden we een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de technische details; wij regelen alles voor u. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbare bedrijfsfilm laten maken door Videobrouwerij

Klaar om uw bedrijfsverhaal krachtig te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele bedrijfsfilm. U kunt een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Bedrijfsfilmpje laten maken - Videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Bedrijfsfilmpje laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 bedrijfsfilms
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde vragen over bedrijfsfilmpjes (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een bedrijfsfilmpje?

Een bedrijfsfilmpje biedt tal van voordelen die zowel de interne als externe communicatie van uw organisatie kunnen versterken. Enkele belangrijke voordelen zijn:

 1. Betere Communicatie: Bedrijfsfilmpjes maken het mogelijk om complexe boodschappen duidelijk en boeiend over te brengen. Visuele en auditieve elementen kunnen ingewikkelde concepten begrijpelijk maken.
 2. Meer Merkbekendheid: Creatieve en unieke content helpt bedrijven zich te onderscheiden van de concurrentie. Een goed bedrijfsfilmpje versterkt de merkidentiteit en vergroot de bekendheid.
 3. Emotionele Connectie: Filmpjes kunnen emoties en persoonlijkheid overbrengen op een manier die tekst en afbeeldingen niet kunnen, waardoor een emotionele band met het publiek wordt opgebouwd.
 4. Verhoogd Engagement: Visuele content zoals filmpjes trekt meer aandacht en genereert meer betrokkenheid dan alleen tekst of afbeeldingen. Dit leidt tot hogere engagement rates op sociale media en andere platforms.
 5. SEO Voordelen: Geoptimaliseerde bedrijfsfilmpjes kunnen de zoekmachinerangschikking verbeteren. Filmpjes houden bezoekers langer op uw site, wat een positief signaal is voor zoekmachines zoals Google.
 6. Veelzijdig Gebruik: Bedrijfsfilmpjes kunnen op verschillende platforms en in diverse formaten worden gebruikt, van websites en sociale media tot presentaties en evenementen.
 7. Hogere Conversies: Filmpjes kunnen de conversieratio’s verhogen. Een boeiend en overtuigend bedrijfsfilmpje kan kijkers aanzetten tot actie, zoals het kopen van een product of het aanvragen van een dienst.
 8. Effectieve Training en Educatie: Bedrijfsfilmpjes kunnen worden ingezet voor interne doeleinden, zoals het trainen van medewerkers of het uitleggen van nieuwe processen, wat tijd en middelen bespaart.
 9. Lange Termijn Waarde: Een kwalitatief hoogwaardig bedrijfsfilmpje kan jarenlang relevant blijven, waardoor het een kosteneffectieve investering is voor lange termijn marketingdoeleinden.
 10. Meetbare Resultaten: Met de huidige technologie is het mogelijk om gedetailleerde analyses te verkrijgen van hoe uw filmpje presteert, waardoor u inzicht krijgt in kijkersgedrag en voorkeuren.

2. Hoeveel kost een bedrijfsfilmpje laten maken?

De kosten voor het maken van een bedrijfsfilmpje variëren afhankelijk van uw specifieke wensen, behoeften, doelstellingen en het beschikbare budget. Bij ons beginnen de kosten voor een bedrijfsfilmpje vanaf €1.197,- exclusief btw en reiskosten. Dit basispakket omvat een voorbespreking, het ontwikkelen van een strategie en concept, vier uur filmen met basisapparatuur, vier uur videobewerking, projectmanagement en drie rondes van feedback en aanpassingen.

Wilt u meer weten over onze tarieven, een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek meer via de volgende opties:

Bedrijfsfilm offerte aanvragen
Bedrijfsfilm prijslijst downloaden
Bedrijfsfilm meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een bedrijfsfilmpje te maken?

Wij kunnen een bedrijfsfilmpje voor u maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: Voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: Final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname
 • Week 3: Eerste versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, tweede versie, feedback, derde versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een bedrijfsfilmpje?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een bedrijfsfilmpje:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële bedrijfsfilmpje offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
 5. Tekst script laten schrijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback versie 1 verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang moet een succesvol bedrijfsfilmpje zijn en hoe is dat opgebouwd?

De ideale lengte van een bedrijfsfilmpje hangt af van uw doelstellingen, doelgroep, gekozen platform en de kernboodschap. Gebaseerd op onze ervaring, is 90% van onze filmpjes tussen 1 en 3 minuten lang.

Bij het structureren van een succesvol bedrijfsfilmpje combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek met het AIDA-model van Elmo Lewis. Het Golden Circle-model begint met ‘Waarom’, gevolgd door ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om nauw aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve bedrijfsfilmpje

We beginnen met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op door de unieke voordelen te benadrukken. Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. Tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld

Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een bedrijfsfilmpje?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daartussenin. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw bedrijfsfilmpje gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw bedrijfsvideo met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een bedrijfsvideo
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een bedrijfsvideo gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw bedrijfsvideo over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw bedrijfsvideo op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een bedrijfsvideo snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Bedrijfsvideo zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een bedrijfsvideo kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘bedrijfsfilmpje‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘filmpje’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede bedrijfsvideo, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele bedrijfsvideo‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van bedrijfsvideo’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een bedrijfsvideo. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele bedrijfsvideo van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn bedrijfsvideo effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsvideo’s. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle bedrijfsvideo distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Bedrijfsfilmpje laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakt bedrijfsfilmpje laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een bedrijfsfilmpje van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Bedrijfsfilmpje laten maken