Skip to main content

Breakout video laten maken

Creëer een impactvolle videobeleving

Wilt u uw merkidentiteit versterken, uw kernwaarden delen of uw producten promoten? Een breakout video is de perfecte keuze.

Waarom een breakout video?

Een breakout video is een krachtig instrument om uw boodschap op een boeiende en visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Het biedt een dynamische kijk op uw bedrijf, producten of diensten en helpt om uw doelgroep op een unieke manier te bereiken. Met een breakout video kunt u opvallen en uw publiek inspireren.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij bieden we een klantgerichte en innovatieve aanpak. We beginnen met een diepgaande analyse van uw wensen en doelen. Samen met u ontwikkelen we een uniek concept dat perfect aansluit bij uw verhaal. Onze professionele regisseurs en cameramensen zorgen voor een hoogwaardige productie, waarbij we de nieuwste technologieën en technieken gebruiken om uw visie te realiseren.

Onze bekwame editors zorgen ervoor dat de breakout video naadloos aansluit bij uw merkidentiteit. We besteden aandacht aan elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het resultaat is een breakout video die uw boodschap op een authentieke en boeiende manier overbrengt.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

In de afgelopen jaren hebben wij honderden videoproducties gemaakt voor diverse klanten, van bedrijven tot overheidsinstellingen. Of het nu gaat om bedrijfsvideo’s, aftermovies of promotievideo’s, wij hebben de expertise om uw project tot een succes te maken.

Videobrouwerij onderscheidt zich door creativiteit, technische vakbekwaamheid en een klantgerichte aanpak. Wij creëren video’s die niet alleen visueel indrukwekkend zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze uitgebreide ervaring in videoproductie garandeert dat uw breakout video van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Wij bieden een complete service, van conceptontwikkeling tot post-productie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de technische details; wij zorgen voor alles. Ons doel is om het proces zo soepel en zorgeloos mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbare breakout video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u uw boodschap op een krachtige manier overbrengen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele breakout video. U kunt hiervoor een offerte aanvragen, een afspraak inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Breakout video laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Breakout video laten maken
> Specialisme: Full-service, ondersteuning van A-Z
> Geschikt: Website, Social Media, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Finale versie: 1 – 2 weken na de opnamedag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: honderden breakout video’s
> Klanten: diverse bedrijven en overheden
> Ervaring: jarenlange expertise

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde vragen over Breakout video’s (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een breakout video?

Het creëren van een breakout video biedt verschillende voordelen die zowel de interne als externe communicatie van een organisatie kunnen versterken. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Verbeterde Communicatie: Breakout video’s helpen bedrijven om complexe boodschappen op een heldere en boeiende manier over te brengen. Visuele en auditieve elementen kunnen ingewikkelde concepten vereenvoudigen.
 2. Verhoogde Merkbekendheid: Met creatieve en unieke inhoud kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie. Een goed geproduceerde breakout video kan de merkidentiteit versterken en de naamsbekendheid vergroten.
 3. Emotionele Connectie: Video’s kunnen emoties en persoonlijkheid overbrengen op een manier die tekst en afbeeldingen niet kunnen. Dit helpt bij het opbouwen van een emotionele band met het publiek.
 4. Verhoogd Engagement: Visuele content zoals video’s trekt doorgaans meer aandacht en genereert meer betrokkenheid dan alleen tekst of afbeeldingen. Dit kan leiden tot hogere betrokkenheidspercentages op sociale media en andere platforms.
 5. SEO Voordelen: Goed geoptimaliseerde breakout video’s kunnen de zoekmachine rankings verbeteren. Video’s houden bezoekers langer op uw site, wat een positief signaal is voor zoekmachines zoals Google.
 6. Veelzijdige Toepasbaarheid: Breakout video’s kunnen op verschillende platforms en in verschillende formaten worden gebruikt, van websites en sociale media tot presentaties en evenementen.
 7. Toename van Conversies: Video’s kunnen de conversieratio’s verhogen. Een aantrekkelijke en overtuigende breakout video kan kijkers aanzetten tot actie, zoals het kopen van een product of het aanvragen van een dienst.
 8. Effectieve Training en Educatie: Breakout video’s kunnen worden ingezet voor interne doeleinden, zoals het trainen van medewerkers of het uitleggen van nieuwe processen, wat tijd en middelen kan besparen.
 9. Lange Termijn Waarde: Een kwalitatief hoogwaardige breakout video kan jarenlang relevant blijven, waardoor het een kosteneffectieve investering is voor lange termijn marketingdoeleinden.
 10. Meetbare Resultaten: Met de huidige technologie is het mogelijk om gedetailleerde analyses te verkrijgen van hoe uw video presteert, waardoor u inzicht krijgt in kijkersgedrag en voorkeuren.

2. Hoeveel kost een breakout video laten maken?

De kosten voor het laten maken van een videoproductie variëren op basis van uw wensen, behoeften, doelstellingen en budget.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze productie tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Klik dan verder:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
(Video)meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een breakout video te maken?

We kunnen een breakout video voor u maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname
 • Week 3: 1e versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, 2e versie, feedback, 3e versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een breakout video?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een breakout video:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële breakout video offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
 5. Tekst script laten schijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang moet een succesvolle breakout video zijn en hoe is dat opgebouwd?

De perfecte lengte voor een breakout video is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw doelstelling, de doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Echter, gebaseerd op onze ervaring, valt 90% van onze video’s binnen de tijdsduur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een succesvolle breakout video, combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek: Start with Why) met het AIDA-model van Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model, een erkend leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te starten met het ‘Waarom’, gevolgd door uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om nog nauwer aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve breakout video
Voor het creëren van een effectieve breakout video beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Zo laten we zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar dat er nog meer voordelen zijn die wellicht nog niet overwogen waren. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een breakout video?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw breakout video gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een breakout video?

Een breakout video levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw breakout video met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een breakout video
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een breakout video gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw breakout video over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw breakout video op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een breakout video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Breakout video zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een breakout video kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘breakout video‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘video’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede breakout video, zal niet snel de term ‘video’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele breakout video‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van breakout video’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een breakout video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele breakout video van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn breakout video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor breakout video’s. In de jaren daarna heeft breakout videocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle breakout video distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Breakout video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte breakout video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een break out video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Breakout video laten maken