Skip to main content

Case video laten maken

Presenteer uw succesverhaal in beeld

Wilt u uw klanten inspireren met uw succesverhaal? Het maken van een case video is een effectieve manier om uw resultaten en tevreden klanten te tonen.

Voordelen van een case video

Een case video is een krachtig middel om uw succesverhalen op een visueel aantrekkelijke manier te delen. Hiermee kunt u de impact en resultaten van uw diensten of producten laten zien door middel van echte klantverhalen. Dit versterkt uw geloofwaardigheid en helpt potentiële klanten overtuigen van de waarde die u biedt.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij werken we nauw samen met onze klanten om hun succesverhalen op een authentieke en impactvolle manier te presenteren. We starten met een uitgebreide briefing om uw doelen en verwachtingen helder te krijgen. Vervolgens ontwikkelen we een creatief concept dat uw verhaal effectief communiceert. Ons team van ervaren professionals zorgt voor een hoogwaardige productie, van opname tot nabewerking.

Ons doel is om een case video te produceren die perfect aansluit bij uw merk en boodschap. Met oog voor detail en gebruik van de nieuwste technologieën, leveren wij video’s die indruk maken en uw doelgroep raken.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Videobrouwerij heeft jarenlange ervaring in het produceren van diverse soorten video’s, waaronder case video’s. Wij onderscheiden ons door onze creatieve aanpak, technische expertise en klantgerichte werkwijze. Onze video’s zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar vertellen ook een krachtig en overtuigend verhaal.

Wij bieden een volledige service, van concept tot eindproduct. Ons team zorgt ervoor dat het hele proces soepel verloopt, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten. Kies voor Videobrouwerij en laat ons uw succesverhalen tot leven brengen met een professionele case video.

Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring en hebben honderden bedrijven geholpen met hoogwaardige videoproducties. Ons doel is om video’s te maken die echt het verschil maken voor uw merk.

Professionele case video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u uw succesverhaal delen met de wereld? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele case video. Vraag een offerte aan, plan een afspraak of download onze prijslijst voor meer informatie.

Of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Case video laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Case video laten maken
> Specialisme: Full-service, begeleiding van begin tot eind
> Geschikt: Website, Social Media, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Definitieve versie: 1 – 2 weken na de opnamedag
> Review rondes: 3 gratis revisies
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleurcorrectie,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Meest gestelde vragen over Case video’s (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een case video?

Het inzetten van een case video kan diverse voordelen bieden voor uw bedrijf. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Heldere Communicatie: Case video’s helpen bij het duidelijk en aantrekkelijk overbrengen van complexe informatie. Door visuele en auditieve elementen te combineren, kunnen ingewikkelde concepten eenvoudig worden uitgelegd.
 2. Versterkte Merkidentiteit: Door unieke en boeiende content te maken, kunt u uw merk onderscheiden van de concurrentie. Een goed gemaakte case video kan de merkidentiteit versterken en de naamsbekendheid vergroten.
 3. Emotionele Band: Video’s kunnen emoties en persoonlijkheid overbrengen op een manier die tekst en afbeeldingen niet kunnen. Dit helpt bij het opbouwen van een emotionele connectie met uw publiek.
 4. Verhoogd Engagement: Visuele content, zoals video’s, trekt over het algemeen meer aandacht en genereert meer betrokkenheid dan tekst of afbeeldingen. Dit kan leiden tot hogere betrokkenheidspercentages op sociale media en andere platforms.
 5. SEO Voordelen: Goed geoptimaliseerde case video’s kunnen de zoekmachine rankings verbeteren. Video’s houden bezoekers langer op uw site, wat een positief signaal is voor zoekmachines zoals Google.
 6. Veelzijdige Toepasbaarheid: Case video’s kunnen op verschillende platforms en in verschillende formaten gebruikt worden, van websites en sociale media tot presentaties en evenementen.
 7. Toename van Conversies: Video’s kunnen de conversieratio’s verhogen. Een boeiende en overtuigende case video kan kijkers aanzetten tot actie, zoals het kopen van een product of het aanvragen van een dienst.
 8. Effectieve Training en Educatie: Case video’s kunnen worden ingezet voor interne doeleinden, zoals het trainen van medewerkers of het uitleggen van nieuwe processen, wat tijd en middelen kan besparen.
 9. Lange Termijn Waarde: Een kwalitatief hoogwaardige case video kan jarenlang relevant blijven, waardoor het een kosteneffectieve investering is voor lange termijn marketingdoeleinden.
 10. Meetbare Resultaten: Met de huidige technologie is het mogelijk om gedetailleerde analyses te verkrijgen van hoe uw video presteert, waardoor u inzicht krijgt in kijkersgedrag en voorkeuren.

2. Hoeveel kost een case video laten maken?

De kosten voor het maken van een case video variëren afhankelijk van uw specifieke wensen, behoeften, doelstellingen en het beschikbare budget.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Ontdek meer via de volgende opties:

Prijslijst downloaden
Offerte aanvragen
Meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een case video te maken?

We kunnen een case video voor u maken binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: voorbespreking, offerte samenstellen, input verzamelen, concept uitwerken en een eerste versie van het tekst script.
 • Week 2: final versie van het script, beeldscript, draaidag en eventuele voice-over opname
 • Week 3: 1e versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, 2e versie, feedback, 3e versie, feedback en final versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een case video?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een case video:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak
 2. Voorstel per e-mail met meerdere videoproductie keuzes, prijzen en voorbeelden
 3. Akkoord op officiële case video offerte en Algemene Voorwaarden
 4. Input en bestanden verzamelen voor onze Werkopdracht
 5. Tekst script laten schrijven en eventuele feedback daarop verwerken tot deze naar wens is
 6. Concept en beeldscript tot in detail uitwerken tot deze naar wens is
 7. Werkopdracht opstellen met alle bovenstaande input en bestanden
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over)
 9. Apparatuur opladen, testen, klaarleggen en inpakken
 10. Filmen op locatie (of in onze filmstudio) op basis van de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag
 11. Beeldmateriaal inladen op onze server en de geheugenkaartjes wissen
 12. Voormontage van het beeldmateriaal
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform met een linkje naar de klant
 14. Feedback V1 verzamelen en aanpassen
 15. Tweede versie opleveren enzovoort tot we een final versie hebben bereikt
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren
 17. Controle of alles helemaal naar wens is

5. Hoe lang moet een succesvolle case video zijn en hoe is dat opgebouwd?

De perfecte lengte voor een case video is niet eenduidig te bepalen; dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw doelstelling, de doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Echter, gebaseerd op onze ervaring, valt 90% van onze video’s binnen de tijdsduur van 1 tot 3 minuten.

Bij het structureren van een succesvolle case video, combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek: Start with Why) met het AIDA-model van Elmo Lewis uit de 19e eeuw. Het Golden Circle-model, een erkend leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te starten met het ‘Waarom’, gevolgd door uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om nog nauwer aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve case video
Voor het creëren van een effectieve case video beginnen we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse van de kijker is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op, meestal door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Zo laten we zien dat de kijker niet alleen vindt wat hij of zij zoekt, maar dat er nog meer voordelen zijn die wellicht nog niet overwogen waren. Ons motto hierbij is: beloof minder, lever meer! Op dit moment is de kijker geboeid, geïnteresseerd, vol verlangen en klaar voor actie. En dus tijd voor de call-to-action.

Voorbeeld
Stel, we ontwikkelen op basis van uw input een professioneel script van ongeveer 300 woorden, wat neerkomt op zo’n 2 minuten of 120 seconden video. De opbouw van deze 120 seconden zou dan als volgt zijn:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een case video?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw case video gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een case video?

Een case video levert een zeer hoge ROI op als alles vanaf doelstelling tot aan distributie klopt. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een dream-team samen van experts op elk onderdeel. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Op deze manier garanderen wij dat elke productie fase van uw case video met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een case video
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een case video gemiddeld tussen de €1.500 en €5.000. Als u van plan bent om uw case video over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €40 en €140. De impact van uw case video op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een case video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Case video zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een case video kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘case video‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘video’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede case video, zal niet snel de term ‘video’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele case video‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van case video’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een case video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele case video van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn case video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor bedrijfsvideo’s. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Echter heeft elk platform zijn eigen unieke video aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle case video distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en Planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Case video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte case video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een case video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Case video laten maken