Skip to main content

Marketing video laten maken

Breng uw marketing naar een hoger niveau

Wilt u uw merk versterken, meer klanten aantrekken en uw producten en diensten op een boeiende manier promoten? Een marketingvideo is een uitstekende keuze.

Waarom een marketingvideo laten maken?

Een marketingvideo is een krachtig hulpmiddel om uw doelgroep te bereiken en uw boodschap effectief over te brengen. Het helpt om uw merkbekendheid te vergroten, uw producten of diensten te promoten en een blijvende indruk achter te laten bij uw publiek. Met een professionele marketingvideo kunt u op een visueel aantrekkelijke manier de voordelen van uw aanbod presenteren.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij werken we nauw samen met onze klanten om hun marketingdoelen te realiseren. We beginnen met een uitgebreide analyse van uw merk en doelgroep. Vervolgens creëren we een concept dat perfect aansluit bij uw marketingstrategie. Ons team van ervaren professionals zorgt voor een vlekkeloze productie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technieken en apparatuur.

Ons montageproces zorgt ervoor dat uw marketingvideo perfect wordt afgestemd op uw merkidentiteit. Van visuele effecten tot geluidskwaliteit, elk detail wordt zorgvuldig behandeld. Het resultaat is een indrukwekkende marketingvideo die uw merk op de best mogelijke manier vertegenwoordigt.

Waarom kiezen voor Videobrouwerij?

Videobrouwerij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het maken van hoogwaardige video’s voor diverse klanten. Of het nu gaat om bedrijfsvideo’s, promotievideo’s of animaties, wij hebben de expertise om uw visie tot leven te brengen.

Wij onderscheiden ons door onze creatieve aanpak, technische knowhow en klantgerichte service. Wij geloven in het maken van video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een sterk verhaal vertellen. Onze uitgebreide ervaring zorgt ervoor dat uw marketingvideo van de hoogste kwaliteit is.

Wij bieden een volledige service, van concept tot eindproduct. U hoeft zich geen zorgen te maken over technische details; wij regelen alles. Ons doel is om het proces zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat u zich kunt richten op uw marketingboodschap.

Professionele marketingvideo laten maken door Videobrouwerij

Klaar om uw marketing naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele marketingvideo. Vraag een offerte aan, plan een meeting of download onze prijslijst.

Of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Marketing video laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Marketingvideo laten maken
> Specialisme: Full-service, begeleiding van A tot Z
> Geschikt: Website, Social Media, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 gratis correcties
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleurcorrectie,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

Veelgestelde Marketing video vragen (FAQ’s)

1. Waarom kiezen voor een marketing video?

Het inzetten van marketing video’s biedt diverse voordelen die zowel de interne als externe communicatie van een bedrijf kunnen versterken. Enkele belangrijke voordelen zijn:

 1. Heldere Communicatie: Marketing video’s maken het mogelijk om complexe boodschappen op een visuele en aantrekkelijke manier over te brengen. Video’s helpen bij het eenvoudig uitleggen van ingewikkelde concepten.
 2. Vergroting van Merkbekendheid: Met creatieve en unieke video’s kunnen bedrijven zich onderscheiden van concurrenten. Een goed geproduceerde marketing video versterkt de merkidentiteit en verhoogt de zichtbaarheid.
 3. Emotionele Betrokkenheid: Video’s kunnen emoties en persoonlijkheid overbrengen op een manier die tekst en afbeeldingen niet kunnen. Dit helpt bij het opbouwen van een emotionele band met de doelgroep.
 4. Verhoging van Engagement: Visuele content zoals video’s trekt doorgaans meer aandacht en zorgt voor meer interactie dan alleen tekst of afbeeldingen. Dit kan leiden tot hogere engagement op sociale media en andere platforms.
 5. SEO Voordelen: Goed geoptimaliseerde video’s kunnen de zoekmachine rankings verbeteren. Video’s zorgen ervoor dat bezoekers langer op uw site blijven, wat een positief signaal is voor zoekmachines zoals Google.
 6. Veelzijdige Inzetbaarheid: Marketing video’s kunnen op diverse platforms en in verschillende formaten gebruikt worden, van websites en sociale media tot presentaties en evenementen.
 7. Hogere Conversies: Video’s kunnen de conversieratio’s verhogen. Een boeiende en overtuigende marketing video kan kijkers aansporen tot actie, zoals het kopen van een product of het aanvragen van een dienst.
 8. Efficiënte Training en Educatie: Marketing video’s kunnen intern gebruikt worden voor training van medewerkers of uitleg van nieuwe processen, wat tijd en middelen kan besparen.
 9. Lange Termijn Waarde: Een hoogwaardige marketing video kan jarenlang relevant blijven, waardoor het een kosteneffectieve investering is voor lange termijn marketingdoeleinden.
 10. Meetbare Resultaten: Met de huidige technologie is het mogelijk om gedetailleerde analyses te verkrijgen van hoe uw video presteert, waardoor u inzicht krijgt in kijkersgedrag en voorkeuren.

2. Wat kost een marketing video laten maken?

De kosten voor het produceren van een marketing video hangen af van uw specifieke wensen, doelstellingen en budget.

Wilt u meer informatie over onze tarieven, een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken? Bekijk de opties hieronder:

Marketing video offerte aanvragen
Marketing video prijslijst downloaden
Marketing video meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

3. Hoe lang duurt het om een marketing video te maken?

Wij kunnen een marketing video voor u produceren binnen 1 – 3 weken.

Onze productieplanning ziet er dan als volgt uit:

 • Week 1: Voorbespreking, offerte opstellen, input verzamelen, concept ontwikkelen en een eerste versie van het script.
 • Week 2: Definitieve versie van het script, beeldscript, opnamedag en eventuele voice-over opname.
 • Week 3: Eerste versie, feedback ontvangen via ons online feedback platform, tweede versie, feedback, derde versie, feedback en definitieve versie.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een marketing video?

Onze werkwijze voor het produceren van een marketing video is in de afgelopen jaren tot in detail geoptimaliseerd. Hier is een stap-voor-stap overzicht van onze aanpak:

 1. Voorbespreking via telefoon, video meeting of persoonlijke afspraak.
 2. Voorstel per e-mail met verschillende videoproductie opties, prijzen en voorbeelden.
 3. Akkoord op officiële marketing video offerte en Algemene Voorwaarden.
 4. Verzamelen van input en bestanden voor onze Werkopdracht.
 5. Script schrijven en verwerken van feedback tot het naar wens is.
 6. Concept en beeldscript gedetailleerd uitwerken.
 7. Werkopdracht opstellen met alle input en bestanden.
 8. Team samenstellen (keuze uit: cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream expert, voice-over).
 9. Apparatuur voorbereiden en testen.
 10. Filmen op locatie (of in onze studio) volgens de briefing en eventuele extra wensen.
 11. Beeldmateriaal inladen en de geheugenkaartjes wissen.
 12. Voormontage van het beeldmateriaal.
 13. Opleveren eerste versie en uploaden in ons online feedback platform voor de klant.
 14. Verzamelen van feedback en aanpassen.
 15. Opleveren van de tweede versie enzovoort tot we een definitieve versie hebben.
 16. Social media formaten en ondertitelde versies maken en opleveren.
 17. Controle of alles naar wens is.

5. Hoe lang moet een succesvolle marketing video zijn en hoe is dat opgebouwd?

De ideale lengte voor een marketing video hangt af van uw doelstelling, doelgroep, platform en boodschap. De meeste van onze video’s variëren van 1 tot 3 minuten.

Bij het opbouwen van een effectieve marketing video combineren we het Golden Circle-model van Simon Sinek met het AIDA-model van Elmo Lewis. Het Golden Circle-model begint met het ‘Waarom’, gevolgd door het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model helpt ons om aan te sluiten bij de fase waarin de kijker zich bevindt binnen het aankoopproces.

Structuur van een effectieve marketing video
Voor een effectieve marketing video starten we met de vraag: ‘Waarom is deze video relevant voor de kijker? Welk probleem ervaart de kijker en waarom zou hij of zij de video tot het einde moeten bekijken?’ Zodra de interesse is gewekt, presenteren we een oplossing, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Na het prikkelen en interesseren van de kijker, bouwen we verlangen op door de unique selling points (USP’s) te benadrukken. Tot slot volgt de call-to-action.

Voorbeeld
Een professioneel script van 300 woorden, wat neerkomt op ongeveer 2 minuten video, kan als volgt worden opgebouwd:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video interessant voor de kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Hoe kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen en hoe kunnen zij contact opnemen?’ (Actie)
Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie mogelijkheden voor het maken van een marketing video?

Bij Videobrouwerij staan we klaar om u te ondersteunen van begin tot eind, van het vaststellen van uw doelen tot aan de distributie van de content, en alles daar tussen in. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een compleet pakket aan diensten. Tijdens een initiële bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, redactie, productie en post-productiewerkzaamheden. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u bijstaan. Dit betekent dat er niet slechts één persoon verantwoordelijk is voor diverse taken, maar dat een volledig team in co-creatie met u werkt aan uw productie.

Indien u besluit om voor uw marketing video gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan omvat onze ondersteuning onder meer:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, op het water en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals Ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Het afnemen van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Contentdistributie
 • Livestreaming

8. Wat is de Return on investment (ROI) van een marketing video?

Een marketing video levert een hoge ROI op wanneer alles klopt, van doelstelling tot aan distributie. Bij Videobrouwerij stellen wij voor elke aanvraag een team van experts samen. Uiteraard met één vast aanspreekpunt. Zo garanderen wij dat elke productiefase van uw marketing video met de hoogste kwaliteit wordt voltooid.

De ROI van een marketing video
Bij Videobrouwerij variëren de kosten voor een marketing video gemiddeld tussen de €1.200 en €4.000. Als u van plan bent om uw marketing video over een periode van drie jaar in te zetten, dan komt dit neer op een maandelijkse investering van tussen de €30 en €100. De impact van uw marketing video op marketing en sales over deze periode is aanzienlijk groter. Zet dit eens af tegen alternatieven zoals beursstands of advertenties in vakbladen, die vaak veel duurder zijn en een kortere impactduur hebben.

Vooral in de B2B-sector is de ROI van videoproducties aanzienlijk. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B, kan de investering in een marketing video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Marketing video zelf maken of deze laten maken door Videobrouwerij?

Waarom zou u niet zelf snel een marketing video kunnen maken? Een script schrijven, een camera huren, op de opnameknop drukken, wat knippen en plakken in een gratis videobewerkingsprogramma en voilà, toch? Dit is een gedachtegang die veel mensen lijken te hebben.

We horen vaak van bedrijven dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘videoclip‘ te produceren. De keuze voor het woord ‘videoclip’ onthult vaak al de onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede marketing video, zal niet snel de term ‘videoclip’ gebruiken. Vaker dan niet, krijgen we enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog een verzoek voor het produceren van een ‘professionele marketing video‘.

Het adagium ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van marketing video’s. U wilt immers de beste versie van uw organisatie presenteren door middel van een marketing video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer serieus genomen worden en het bereiken van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het direct goed aan te pakken met een professionele marketing video van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn marketing video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor marketing video’s. In de jaren daarna heeft videocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content. Elk platform heeft echter zijn eigen unieke aanpak. Een universele video distributie is daarom niet langer effectief. Bij Videobrouwerij hebben we een unieke methode ontwikkeld.

Een succesvolle marketing video distributie in 8 stappen:

 1. Voorbereiding en planning: doelgroep definiëren, content plan, publicatiekalender.
 2. Productie: hoogwaardige opnames, extra materiaal zoals behind the scenes en interviews.
 3. Postproductie: edits voor verschillende kanalen, met ondertitels en grafische elementen.
 4. Distributie: op eigen kanalen, website, nieuwsbrief, partnerships, gastblogs en betaalde promoties.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: creëer teasers, highlights, gifjes en afbeeldingen.
 6. Analyse en optimalisatie: volg de prestaties, gebruik analytics tools en doe proeven met AB tests.
 7. Feedback en aanpassingen: verzamel feedback en doe aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: update de content voor hergebruik op een later tijdstip.

Marketing video laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte marketing video laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een marketing video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Marketing video laten maken