Skip to main content

Animatie filmpje laten maken

Breng uw verhaal tot leven met een animatie filmpje

Wilt u uw merk versterken, uw bedrijfswaarden delen of uw producten en diensten promoten? Dan is het maken van een animatie video een uitstekende keuze.

Waarom een animatie filmpje maken?

Een animatie filmpje is een krachtig communicatiemiddel waarmee u uw verhaal op een visueel aantrekkelijke en impactvolle manier kunt overbrengen. Het stelt u in staat om complexe ideeën eenvoudig uit te leggen en biedt een creatieve manier om uw boodschap over te brengen. Met een professionele animatie video kunt u de essentie van uw merk en cultuur overbrengen, en een sterke emotionele connectie creëren met uw doelgroep.

Onze aanpak

Bij Videobrouwerij hanteren we een klantgerichte en creatieve aanpak. We beginnen met een grondige analyse van uw bedrijf en uw doelstellingen. Samen met u ontwikkelen we een op maat gemaakt concept dat uw unieke verhaal vertelt. Onze ervaren animators en ontwerpers zorgen voor een professionele productie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken om uw visie tot leven te brengen.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat de animatie video naadloos aansluit bij uw merkidentiteit. Dit betekent dat we oog hebben voor elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het eindresultaat is een indrukwekkende animatie video die uw verhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom een animatie filmpje laten maken door Videobrouwerij?

In de afgelopen 10 jaar hebben wij zo’n 2.500 videoproducties mogen maken voor meer dan 350 bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van bedrijfsvideo’s tot aan aftermovies en van promotiefilms tot aan animatie video’s, wij kunnen u ermee helpen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door de combinatie van creativiteit, technische expertise en een klantgerichte benadering. Wij geloven in het creëren van video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring in de videoproductie garandeert dat uw animatie video van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Daarnaast bieden we een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor u. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Betaalbaar animatie filmpje laten maken door Videobrouwerij

Bent u klaar om uw verhaal op een krachtige manier te delen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het maken van een professionele animatie video. U kunt daarvoor een offerte aanvragen, een meeting inplannen of onze prijslijst downloaden.

Of u kunt contact op nemen met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

animatiefilmpje laten maken - videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Animatie filmpje laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z

> Geschikt: Website, Social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / ultra HD
> Eerste versie: binnen 3 – 5 werkdagen
> Final versie: 1 – 2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 Gratis reviews
> Extra opties: Interviews, voice-over,
ronin, drone, logo animatie, kleur lampen,
social media formaten en meer!
> Producties: 2.500 animatie video’s
> Klanten: 350 bedrijven en overheden.
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een afspraak bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen je voor

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

FAQ – Veel gestelde vragen over animatiefilmpjes

1. Wat zijn de voordelen van animatiefilmpjes voor een bedrijf?

Animatievideo’s kunnen tal van voordelen bieden voor bedrijven, ongeacht hun grootte of sector. Enkele belangrijke voordelen zijn:

 1. Aantrekkelijke Visuele Content: Animatiefilms trekken doorgaans meer aandacht dan tekst of statische beelden, wat resulteert in een verhoogde betrokkenheid.
 2. Duidelijke Uitleg: Complexe concepten kunnen eenvoudig en duidelijk worden uitgelegd met behulp van animatie, waardoor je boodschap beter overkomt.
 3. Merkversterking: Met animatie kun je unieke en herkenbare merkelementen creëren, waardoor je merk beter onthouden wordt.
 4. Hogere Conversie: Goed vervaardigde animaties kunnen kijkers overtuigen om actie te ondernemen, wat leidt tot een verbetering van de verkoop of service-aanvragen.
 5. Bredere Reikwijdte op Sociale Media: Animatiecontent wordt vaak gedeeld op sociale media, wat zorgt voor een groter bereik en meer zichtbaarheid voor je merk.
 6. Cost-Effective Production: In vergelijking met live-action video, kunnen animatiefilmpjes vaak tegen lagere kosten worden geproduceerd en aangepast.
 7. SEO Voordelen: Websites met videoinhoud, inclusief animaties, hebben een hogere kans om beter te ranken in zoekmachines, wat meer organisch verkeer genereert.
 8. Gemakkelijk Aanpasbaar: Animaties kunnen snel worden aangepast of bijgewerkt zonder dat er nieuwe opnames nodig zijn, wat ze flexibel en schaalbaar maakt.
 9. Global Reach: Animatiefilmpjes zijn gemakkelijk verstaanbaar omdat ze vaak universeel begrijpelijke visuele elementen en symbolen gebruiken.
 10. Meetbare Impact: Het succes van je animaties kan eenvoudig worden gemeten met analysetools, wat helpt bij het optimaliseren van toekomstige campagnes.

Willen weten wat wij voor jouw animatiefilmpjes kunnen betekenen? Bekijk onderstaande opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

2. Welke soorten animatiefilms zijn er?

Er zijn verschillende soorten animatiefilms die je kunt gebruiken om verschillende bedrijfsdoelen te bereiken. Hier zijn enkele van de meest populaire types:

 1. Explainer Animaties
 2. Promotieanimaties
 3. Productanimaties
 4. Instructievideo’s
 5. Whiteboard Animaties
 6. 2D/3D Animaties
 7. Motion Graphics
 8. Typografische Animaties
 9. Branding Animaties
 10. Animaties voor Social Media

Benieuwd hoe wij jouw animatiefilmpje tot een succes kunnen maken? Bekijk de volgende mogelijkheden:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

3. Hoeveel kost het laten maken van een animatiefilm?

De kosten voor het laten maken van animatiefilmpjes kunnen sterk variëren afhankelijk van meerdere factoren. Enkele van de belangrijkste kostenbepalende elementen zijn:

 1. Complexiteit en Duur: Simpele en korte animaties zijn doorgaans goedkoper dan complexe en lange animatiefilms.
 2. Stijl en Techniek: De gekozen animatiestijl (2D, 3D, motion graphics, etc.) en de gebruikte techniek beïnvloeden de prijs aanzienlijk.
 3. Script en Concept: De ontwikkeling van een sterk script en concept kan tijdrovend zijn en vereist vaak de inzet van experts.
 4. Voice-Over en Geluid: Professionele voice-overs en achtergrondmuziek kunnen de productie ten goede komen, maar brengen extra kosten met zich mee.
 5. Revisies en Aanpassingen: Het aantal revisierondes en wijzigingen beïnvloedt de uiteindelijke kosten.
 6. Custom Graphics en Special Effects: Het gebruik van op maat gemaakte graphics en speciale effecten kan de productietijd en kosten verhogen.
 7. Tijdslijn: Spoedopdrachten kunnen extra kosten met zich meebrengen vanwege de behoefte aan snelle productietijden.
 8. Licentiekosten: Kosten voor muziek- en beeldlicenties moeten ook in overweging worden genomen bij de berekening van het budget.
 9. Promotie en Distributie: De kosten voor het verspreiden en promoten van de animatie moeten ook in het budget worden opgenomen.
 10. Opleiding en Ondersteuning: Het aanbieden van trainingen of ondersteunende materialen kan de kosten verder verhogen.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw animatiefilmpje? Kies uit een van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een animatie filmpje?

In de afgelopen 10 jaar hebben we ons proces voor het maken van animatiefilms geperfectioneerd. Hier is een stap-voor-stap overzicht van onze aanpak:

 1. Vooroverleg: We starten met een vooroverleg via telefoon, videobelafspraak of fysieke ontmoeting.
 2. Voorstel: We sturen een e-mail met verschillende animatie-opties, bijbehorende kosten en voorbeelden.
 3. Goedkeuring: Na goedkeuring van onze animatie-offerte, gaan we naar de volgende fase.
 4. Input en Bestanden: We verzamelen alle benodigde input en bestanden voor de opdracht.
 5. Scenarioscript: We schrijven een scenario en verwerken eventuele feedback totdat je tevreden bent.
 6. Storyboard en Concept: Samen ontwikkelen we een gedetailleerd storyboard en concept, opnieuw met jouw feedback.
 7. Werkopdracht: De werkopdracht wordt opgesteld met alle verzamelde input.
 8. Team Samenstellen: We stellen een team samen, bijvoorbeeld animators, illustratoren en voice-overs, afhankelijk van de behoeften.
 9. Apparatuur en Software Voorbereiden: We zorgen dat alle benodigde apparatuur en software up-to-date en klaar zijn voor gebruik.
 10. Animatie Maken: We starten met de productie van de animatie op basis van het goedgekeurde storyboard en script.
 11. Animatie Bestanden organiseren: Na afronding van het ruwe werk, organiseren we alle animatiebestanden op onze server.
 12. Beeldselectie en Voormontage: We maken een selectie van de beste beelden en creëren een voormontage.
 13. Eerste Versie: De eerste versie van de animatie wordt geüpload naar ons feedbackplatform voor jouw beoordeling.
 14. Feedback Verwerken: We verwerken feedback op de eerste versie en maken verbeterde versies totdat je volledig tevreden bent.
 15. Social Media Formaten: We maken en leveren formaten voor social media en ondertitelde versies.
 16. Laatste Controle: We voeren een laatste controle uit om te zorgen dat alles aan je verwachtingen voldoet.

Benieuwd wat we voor jouw animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

5. Wat is de ideale lengte voor een animatiefilm en hoe is die opgebouwd?

De lengte van een succesvolle animatiefilm varieert afhankelijk van platform, doel en doelgroep. Korte animaties (30 seconden – 2 minuten) zijn effectiever voor social media, terwijl langere video’s (3-7 minuten of meer) geschikt zijn voor complexe verhalen of uitlegvideo’s. Hier is een opbouw voor effectieve animatie-video’s:

1. Introductie (5-15 seconden)

 • Doel: Grijp onmiddellijk de aandacht van de kijker.
 • Inhoud:
  • Pakkende Start: Begin met een opvallend beeld, interessante vraag of statement.
  • Titelkaart: Voeg een korte titel of tekstoverlay toe die de context aangeeft.
  • Inleiding: Stel kort het onderwerp en doel van de animatie voor.

2. Hoofdinhoud (1-5 minuten)

 • Doel: Breng de kernboodschap over en houd de kijker betrokken.
 • Inhoud:
  • Segment 1 (30-90 seconden): Introduceer het eerste hoofdonderwerp of verhaaldeel.
  • Segment 2 (30-90 seconden): Bespreek het tweede hoofdonderwerp of verhaaldeel.
  • Segment 3 (30-90 seconden): Breng een derde hoofdonderwerp of verdiepend deel in, indien van toepassing.
  • Diepgang: Zorg voor een informatieve en boeiende presentatie, versterkt door visuele elementen zoals illustraties en animaties.
  • Overgangen: Gebruik visuele of auditieve overgangen om de secties soepel te verbinden.

3. Pauzes/Overgangen (5-10 seconden, indien relevant)

 • Doel: Geef de kijkers momentjes om de informatie te verwerken.
 • Inhoud:
  • Grafische Overgangen: Kort animaties of tekstoverlays voor het schakelen naar een nieuw segment.
  • Informatieve Inlassen: Eventuele bonusinformatie of advertenties.

4. Interactie (1-2 minuten, indien toepasbaar)

 • Doel: Betrek het publiek en maak de animatie interactiever.
 • Inhoud:
  • Vragen & Antwoorden: Beantwoord ingezonden vragen (voor livestreams of webinars).
  • Reacties: Lees en reageer op publiekreacties (geschikt voor social media).

5. Samenvatting en Afsluiting (30-60 seconden)

 • Doel: Vat de belangrijkste punten samen en bied afsluitende gedachten.
 • Inhoud:
  • Kernpunten: Een korte samenvatting van de belangrijkste thema’s.
  • Conclusie: Eindgedachten en eventuele persoonlijke noot.

6. Afsluiting (10-20 seconden)

 • Doel: Rond de animatie professioneel af en moedig kijkers aan tot actie.
 • Inhoud:
  • Call-to-Action: Spoor kijkers aan om te liken, delen, volgen of abonneren, en verwijs naar social media en de website.
  • Dankwoord: Bedank de kijkers voor hun aandacht.
  • Afsluitende Beelden: Logo, contactinformatie, en eventuele credits.

Door deze structuur te volgen, kun je boeiende en informatieve animatiefilms maken die de aandacht van je doelgroep vasthouden en effectief de belangrijkste boodschappen overbrengen.


Benieuwd wat we voor jouw animatie kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor het maken van een animatiefilmpje?

Bij Videobrouwerij bieden we complete ondersteuning voor je animatiefilmpje. Van het definiëren van je doelstellingen tot de verspreiding van de geanimeerde content, en alles daartussen. Als een all-in animatieproductiebedrijf beschikken we over een veelomvattend dienstenpakket. Tijdens een eerste overleg brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van conceptontwikkeling, scriptbewerking, animatie en nabewerkingen. Voor iedere fase van het project zetten we gespecialiseerde animators en editors in die de opdracht voor je voltooien. Dit betekent dat je een heel team tot je beschikking hebt, terwijl je slechts één vast contactpersoon hebt.

Als je een animatiefilmpje door ons wilt laten maken, kunnen we je helpen met het volgende:

 • Strategie- en conceptontwikkeling
 • Script en storyboard creatie
 • 2D- en 3D-animatie
 • Gebruik van geavanceerde software zoals Maya en After Effects
 • Projectmanagement en regie
 • Voorbereiden en uitvoeren van voice-overs
 • Geluidseffecten en muziek
 • Inclusief karakters, infographics en text animaties
 • Logo animaties
 • Title en motion graphics
 • 3D-modellering en rigging
 • Post-productie en montages
 • Sound design en audio mixen
 • Vertalingen en ondertitelingen
 • Versies voor social media en verschillende platformen
 • Publicatie en distributie

Met deze uitgebreide diensten levert Videobrouwerij niet alleen een professioneel en aansprekend animatiefilmpje, maar zorgt ook dat je content effectief je publiek bereikt.


Benieuwd wat we voor jouw animatieproject kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

8. Wat is de ROI van een animatie video?

De Return on Investment (ROI) van een animatievideo kan op verschillende manieren worden bepaald, afhankelijk van je specifieke doelstellingen en het gebruikscontext. Hier zijn enkele factoren die de ROI van een animatievideo beïnvloeden:

 1. Verhoogde Conversiegerichtheid: Animatievideo’s kunnen complexe boodschappen eenvoudig en overtuigend overbrengen, wat kan leiden tot meer conversies en verkoop.
 2. Vergroten van Merkherkenning: Animatie heeft de kracht om je merk uniek en memorabel te maken, wat helpt bij het vergroten van de naamsbekendheid.
 3. Betere Betrokkenheid: Mensen worden sneller aangetrokken door bewegende beelden en creatieve animaties, wat de betrokkenheid op sociale media en websites kan verhogen.
 4. Versterking van Imago: Een professionele animatie video kan bijdragen aan een sterkere merkidentiteit en vertrouwen wekken bij je doelgroep.
 5. SEO-Voordelen: Animatievideo’s kunnen je helpen hoger te scoren in zoekmachines, wat leidt tot meer organisch verkeer naar je website.
 6. Grotere Klanttrouw: Regelmatig gebruik van animatievideo’s kan bijdragen aan een trouwere klantenkring door constante en boeiende communicatie.
 7. Ondersteuning van de Sales Funnel: Animatievideo’s kunnen potentiële klanten begeleiden door de verschillende stadia van de sales funnel en eventuele twijfels wegnemen.
 8. Waardevolle Data en Inzichten: Met analytische tools kun je gedetailleerde gegevens verzamelen over hoe je doelgroep interactie heeft met je video’s, wat je helpt om je strategie te verfijnen.
 9. Veelzijdigheid en Uitbreidbaarheid: Animatievideo’s kunnen eenvoudig worden aangepast en geschaald om aan verschillende behoeften en platforms te voldoen.
 10. Duurzame Investering: Een goed gemaakte animatievideo kan langdurig waarde blijven bieden en zo de initiële investering ruimschoots terugverdienen.

Benieuwd naar wat wij voor jouw animatievideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

9. Zelf animatie video maken of laten maken door Videobrouwerij?

Je overweegt misschien om zelf een animatievideo te maken. Je denkt misschien dat het eenvoudig is om een verhaal te schrijven, wat animatiesoftware te gebruiken en klaar is Kees. Helaas, die indruk hebben veel bedrijven vaak.

Wij horen vaak dat bedrijven eerst zelf een ‘eenvoudig animatiefilmpje’ willen maken. Het gebruik van het woord ‘filmpje’ toont vaak al een onderschatting van wat er werkelijk bij komt kijken. Bedrijven die begrijpen hoeveel tijd, kennis, ervaring en budget nodig zijn voor hoogwaardige animatiecontent zullen dit niet snel een ‘filmpje’ noemen. Vaak krijgen wij enkele dagen na zo’n uitspraak alsnog de vraag of we kunnen helpen bij het maken van ‘professionele animatiecontent’.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ geldt ook zeker voor de productie van animatievideo’s. Je wilt tenslotte je organisatie op de best mogelijke manier presenteren. Dit versnelt je groei, vergroot je reputatie en zorgt voor een effectieve impact. Bespaar jezelf dus tijd, moeite en kosten door in één keer een professionele animatievideo door Videobrouwerij te laten maken.


Benieuwd naar wat wij voor jouw animatievideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

10. Hoe kan ik mijn animatievideo effectief verspreiden en promoten?

Tien jaar geleden was YouTube het belangrijkste platform voor video-inhoud. Tegenwoordig zijn er talloze platforms en formaten voor video. Elk platform biedt een unieke benadering voor het delen van video’s, wat betekent dat een one-size-fits-all aanpak niet langer werkt. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een speciaal distributieproces ontwikkeld.

In 8 stappen naar een succesvolle verspreiding van je animatievideo:

 1. Voorbereiding en Planning: Richt je op je doelgroep, stel een contentplan op en maak een publicatiekalender.
 2. Productie: Zorg voor hoogwaardige animaties en verzamel extra materiaal zoals ‘achter de schermen’ footage en interviews.
 3. Postproductie: Bewerk de video’s voor verschillende kanalen, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid de video’s via je website, social media, nieuwsbrieven, partners en betaalde advertenties.
 5. Cross-promotie en sociale media synergie: Gebruik teasers, hoogtepunten, GIFs en visuals om je animatievideo te promoten op social media.
 6. Analyse en optimalisatie: Monitor de prestaties van de video’s, gebruik analysetools en voer A/B-tests uit voor optimalisatie.
 7. Feedback en aanpassing: Verzamel feedback en maak aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Herzien en hergebruik: Werk de content bij indien nodig en hergebruik het op een later moment.

Benieuwd naar wat wij voor jouw animatievideo kunnen betekenen? Klik dan op één van de volgende opties:

Liever direct iemand spreken? Bel met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

Animatie filmpje laten maken door Videobrouwerij

Op zoek naar een uniek animatie filmpje die aanspreekt en binnen je budget past? Kies dan voor een animatie filmpje van Videobrouwerij.
Klik verder op een van de buttons hieronder of neem contact op met Ben Balvers via 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Animatie filmpje laten maken
Gepubliceerd op 9 juli 2024 en voor het laatst bewerkt op 12 juli 2024.
Close Menu

De content op deze website is beschermd door Videobrouwerij.