Skip to main content

Company movie laten maken

Verteld uw bedrijfsverhaal in beeld

Wilt u uw bedrijfsverhaal vertellen, uw merkidentiteit versterken, bedrijfswaarden delen of simpelweg uw medewerkers en klanten inspireren? Dan is het maken van een company movie een goede keuze.

Waarom een Company Movie?

Een company movie is een krachtig communicatiemiddel waarmee u uw bedrijfsverhaal op een visueel aantrekkelijke en impactvolle manier kunt overbrengen. Het stelt u in staat om uw missie, visie en waarden te delen, en biedt een kijkje achter de schermen van uw bedrijf. Met een professionele company movie kunt u de essentie van uw merk en cultuur overbrengen, en een sterke emotionele connectie creëren met uw doelgroep.

Company movie laten maken door Videobrouwerij

Bij Videobrouwerij hanteren we een klantgerichte en creatieve aanpak. We beginnen met een grondige analyse van uw bedrijf en uw doelstellingen. Samen met u ontwikkelen we een op maat gemaakt concept dat uw unieke verhaal vertelt. Onze ervaren regisseurs en cameramensen zorgen voor een professionele productie, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieën en technieken om uw visie tot leven te brengen.

Onze montagespecialisten zorgen ervoor dat de company movie naadloos aansluit bij uw merkidentiteit. Dit betekent dat we oog hebben voor elk detail, van visuele effecten tot geluidsoptimalisatie. Het eindresultaat is een indrukwekkende company movie die uw bedrijfsverhaal op een authentieke en inspirerende manier presenteert.

Waarom Videobrouwerij

In de afgelopen 10 jaar hebben wij zo’n 2.500 videoproducties mogen maken voor meer dan 350 bedrijven, overheden, ondernemers en stichtingen. Van bedrijfsfilms tot aan aftermovies en van promotiefilms tot aan animatie video’s, wij kunnen u ermee helpen.

Videobrouwerij onderscheidt zich door de combinatie van creativiteit, technische expertise en een klantgerichte benadering. Wij geloven in het creëren van video’s die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een krachtig verhaal vertellen. Onze jarenlange ervaring in de videoproductie garandeert dat uw company movie van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Daarnaast bieden we een complete service aan, van conceptontwikkeling tot post-productie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details; wij regelen alles voor u. Ons doel is om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op uw boodschap.

Videoproductie prijzen en mogelijkheden

Bij Videobrouwerij geloven we dat elk bedrijf een uniek verhaal heeft dat het verdient om verteld te worden. Laat ons uw verhaal tot leven brengen met een company movie die inspireert en indruk maakt.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, download onze prijslijst of plan een afspraak bij ons in. Of neem contact op met Ben Balvers op 0654645400.

Company movie laten maken - Videobrouwerij

Specificaties

> Dienst: Company movie laten maken
> Specialisme: Full-service, hulp van A-Z
> Geschikt: Website, social, YouTube, TV
> Kwaliteit: 4K / Ultra HD
> Eerste versie: binnen 3-5 werkdagen
> Final versie: 1-2 weken na de draaidag
> Review rondes: 3 gratis reviews
> Extra opties: interviews, voice-over,
logo-animatie, drone, ronin, animatie,
ondertiteling, social exports en meer.

> Afgeleverd: 2.500+ videoproducties
> Ervaring: 10 jaar

Prijslijst

Download hier onze prijslijst:

Prijslijst downloaden

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Offerte aanvragen

Contact

Plan een (video)meeting bij ons in:

Meeting inplannen

Of bel Ben Balvers op: 06 54 64 54 00.

Ruim 350 klanten en 2.500 projecten gingen u voor

Erg prettige onderneming

Raymond Lohuis, Eigenaar bij Vhast Hypotheken

”Erg prettige onderneming om mee samen te werken. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Aanrader!”

Wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!

Dorien de Beurs-Leguijt, Hoofd Marketing bij Anton Groep

”Wij hebben afgelopen jaar 2 wervingsvideo’s bij de Videobrouwerij laten maken. Het contact verliep heel snel en soepel, er werd goed meegedacht met het script en het uitstellen van de draaidag ivm regen was totaal geen probleem. De video’s zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, wij bevelen Videobrouwerij van harte aan!”

Een goeie prijs-kwaliteit

Jeroen Peters, Eigenaar bij De Wijnzaak BV

”Videobrouwerij heeft voor ons een strakke bedrijfsvideo gemaakt conform onze wensen. Een goeie mix van professionaliteit, kwaliteit en prijs.”

Fijne en plezierige samenwerking

Lianne Bergmans, Senior Eventmanager bij PPeople

”Fijne en plezierige samenwerking gehad met de mannen van Videobrouwerij. Korte en vlotte werkwijze, ook denken ze goed met je mee.”

We are very happy!

Signe Møller, Marketing and Information Specialist bij Mitsubishi

”Nice company to work with. The film crew was very engaged in understanding our product and how to best convey our message. We are very happy with the technical instruction movie they made for us.”

Veelgestelde company movie vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de voordelen van een company movie voor een bedrijf?

Een company movie biedt talloze voordelen voor uw bedrijf, variërend van het versterken van uw merkidentiteit tot het verbeteren van de interne communicatie. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Sterke Merkidentiteit: Een company movie helpt uw merkidentiteit te versterken door uw missie, visie en waarden op een visueel aantrekkelijke en memorabele manier te presenteren. Het laat zien waar uw bedrijf voor staat en wat u uniek maakt.
 2. Emotionele Connectie: Met een company movie kunt u een emotionele connectie creëren met uw doelgroep. Door gebruik te maken van beelden, geluid en storytelling, kunt u emoties overbrengen die met geschreven woorden moeilijk te bereiken zijn.
 3. Vertrouwen en Transparantie: Een company movie biedt een kijkje achter de schermen van uw bedrijf, waardoor u transparantie en authenticiteit kunt tonen. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen bij uw klanten, partners en medewerkers.
 4. Effectieve Communicatie: Visuele content wordt vaak beter onthouden en begrepen dan tekst. Een company movie zorgt ervoor dat uw boodschap duidelijk en effectief overkomt, wat bijdraagt aan een betere communicatie met uw doelgroep.
 5. Verhoogde Betrokkenheid: Video’s hebben een hoge mate van betrokkenheid op sociale media en andere online platforms. Een company movie kan helpen om meer interactie te genereren en uw online aanwezigheid te versterken.
 6. Verscheidenheid aan Gebruiksmogelijkheden: Een company movie kan op verschillende manieren worden ingezet: op uw website, tijdens presentaties, op beurzen, in nieuwsbrieven en op sociale media. Dit maakt het een veelzijdig marketinginstrument.
 7. Versterkte Bedrijfscultuur: Een goed gemaakte company movie kan ook intern worden gebruikt om de bedrijfscultuur te versterken en medewerkers te inspireren. Het kan dienen als een krachtig middel om nieuwe medewerkers te introduceren en bestaande medewerkers te motiveren.
 8. Betere Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Video’s kunnen bijdragen aan een betere SEO voor uw website. Ze verhogen de tijd die bezoekers op uw site doorbrengen en kunnen de kans vergroten dat uw content wordt gedeeld, wat resulteert in een hogere positie in zoekresultaten.
 9. Concurrentievoordeel: Een professionele company movie kan u helpen om u te onderscheiden van uw concurrenten. Het toont uw toewijding aan kwaliteit en innovatie, wat een positieve indruk achterlaat bij potentiële klanten en partners.
 10. Lange Levensduur: In tegenstelling tot veel andere marketingmaterialen, kan een goed geproduceerde company movie jarenlang relevant en effectief blijven. Dit maakt het een kostenefficiënte investering op de lange termijn.

Kortom, een company movie is een krachtig hulpmiddel dat uw bedrijf op verschillende manieren ten goede kan komen. Het helpt bij het vertellen van uw unieke verhaal, het versterken van uw merk en het opbouwen van sterke relaties met uw doelgroep.

2. Welke company movies zijn er allemaal en welke zijn het meest effectief?

In de afgelopen 10 jaar zijn we zo’n 150 verschillende bedrijfsvideoproductie soorten tegen gekomen. Hier hebben we onlangs een blog over geschreven met een beschrijving per videoproductie soort. In dat blog bericht komen we uiteindelijk tot deze top 10 videoproducties die elk bedrijf zou moeten hebben:

Dit zijn de 10 soorten video’s die elk bedrijf zou moeten bezitten, onze top 10 winstmakende bedrijfsvideo’s:

 1. Bedrijfsfilm (home page)
 2. Bedrijfsvideo’s (werkwijze pagina)
 3. Promotiefilms / Promotievideo’s (advertising)
 4. Product video’s / Service video’s (product / dienst pagina’s)
 5. Instructiefilms / Instructievideo’s (QR code in de e-mail)
 6. Testimonial video’s / Referentie films (klanten pagina)
 7. Wervingsvideo’s / Recruitment video’s (vacature pagina)
 8. Opleidingsvideo’s / Trainingsvideo’s (intranet/ e-learning)
 9. Aftermovies / Zakelijke vlogs (social media)
 10. Video registratie / Livestreams (social media)

Ontdek welke 150 company films en video’s er allemaal zijn in onze blog: Top 150 Winstmakende Bedrijfsvideo’s

2. Hoeveel kost het maken van een company movie?

De kosten voor het laten maken van een company film of video kan variëren op basis van uw wensen, behoeften, doelstellingen en budget.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze productie tarieven, wilt u een persoonlijke offerte ontvangen of een afspraak maken voor een gesprek? Klik dan verder:

Prijslijst downloaden ← Tip: Download hier een overzicht van al onze prijzen!
Offerte aanvragen
(Video)meeting inplannen

Voor direct contact kunt u bellen met Ben Balvers op het nummer: 06 54 64 54 00.

4. Wat is jullie werkwijze voor het laten maken van een company movie?

In ruim 10 jaar hebben wij onze werkwijze tot in detail geoptimaliseerd. Dit is een stap-voor-stap overzicht van onze werkwijze voor het laten maken van een company film of video:

 1. We beginnen met een voorbespreking, die kan plaatsvinden via telefoon, een videovergadering of een persoonlijke ontmoeting.
 2. Vervolgens sturen we u een e-mail met verschillende videoproductie-opties, prijzen en voorbeelden.
 3. Nadat u akkoord gaat met onze officiële bedrijfsfilmofferte en Algemene Voorwaarden, gaan we verder met de volgende stappen.
 4. We verzamelen input en bestanden voor onze werkopdracht.
 5. We laten een tekstscript schrijven en verwerken eventuele feedback totdat het script aan uw wensen voldoet.
 6. Het concept en het beeldscript worden in detail uitgewerkt, opnieuw met uw feedback in gedachten.
 7. We stellen de werkopdracht op met alle bovenstaande input en bestanden.
 8. We stellen een team samen, met keuzes zoals een cameraman, regisseur, geluidsman, editor, animator, drone-piloot, livestream-expert en voice-over, afhankelijk van uw behoeften.
 9. We bereiden onze apparatuur voor door deze op te laden, te testen, klaar te leggen en in te pakken.
 10. We gaan op locatie filmen of in onze filmstudio, gebaseerd op de briefing en eventuele extra wensen op de draaidag.
 11. Na het filmen, laden we het beeldmateriaal op onze server en wissen we de geheugenkaarten.
 12. We beginnen met de voormontage van het beeldmateriaal.
 13. De eerste versie wordt opgeleverd en geüpload naar ons online feedbackplatform met een link voor uw beoordeling.
 14. We verzamelen feedback op versie 1 en passen deze aan.
 15. We leveren een tweede versie op en herhalen dit proces totdat we een definitieve versie bereiken.
 16. We maken en leveren social media-formaten en ondertitelde versies.
 17. We voeren een laatste controle uit om ervoor te zorgen dat alles volledig aan uw wensen voldoet.

5. Hoe lang moet een succesvolle company movie zijn?

De optimale lengte van een company movie is niet in beton gegoten; dit hangt namelijk af van verschillende factoren zoals uw doelstellingen, doelgroep, het gekozen platform en de kernboodschap die u wilt overbrengen. Onze jarenlange ervaring wijst echter uit dat ongeveer 90% van onze video’s een duur heeft van maximaal 1 tot 3 minuten.

Structuur van een succesvolle videoproductie
Bij het maken van een succesvolle videoproductie integreren we het Golden Circle-model van Simon Sinek (uit het boek “Start with Why”) met het AIDA-model van Elmo Lewis (model uit de 19e eeuw). Het Golden Circle-model, een bewezen leiderschaps- en communicatiemodel, adviseert om elk gesprek of verhaal te beginnen met het ‘Waarom’, gevolgd door de uitleg over het ‘Hoe’ en ‘Wat’. Het AIDA-model stelt ons in staat om nauw aan te sluiten bij de fase van het aankoopproces waarin de kijker zich bevindt.

Voorbeeld
Laten we als voorbeeld aannemen dat we, op basis van uw input, een professioneel script van ongeveer 300 woorden hebben geschreven, wat overeenkomt met ongeveer 2 minuten of 120 seconden video. De structuur van deze 120 seconden kan als volgt worden opgebouwd:

 • 0-20 sec = WAAROM? ‘Waarom is deze video relevant voor deze specifieke kijker?’ (Aandacht)
 • 20-60 sec = HOE? ‘Op welke manier kan de kijker geholpen worden met dit probleem?’ (Interesse)
 • 60-90 sec = HOE? ‘Op welke andere manieren kan de kijker nog meer ondersteund worden?’ (Verlangen)
 • 90-120 sec = WAT? ‘Wie bent u, wat kunt u betekenen voor de kijker en hoe kunnen zij in contact komen met u?’ (Actie)

Deze structuur helpt bij het effectief overbrengen van uw boodschap en het vasthouden van de aandacht van uw kijkers gedurende de hele video.

Videomarketing video strategie storytelling Videobrouwerij colden circle 2024 bedrijfsvideo maken

6. Wat zijn al jullie productie mogelijkheden voor de company movie?

Bij Videobrouwerij zijn we er om u te begeleiden van het begin tot het eind met uw project. Van het vaststellen van uw doelen tot de distributie van de content, en alles daartussenin. Als full-service videoproductiebedrijf bieden wij een uitgebreid scala aan diensten. Tijdens een eerste bespreking brengen we in kaart wat er nodig is op het gebied van strategie, conceptontwikkeling, redactie, productie en postproductiewerkzaamheden. Voor elke fase van het project zetten we gespecialiseerde experts in die u ondersteunen. U krijgt bij ons één vast aanspreekpunt en een heel team dat de productie vervolgens zal uitvoeren.

Als u ervoor kiest om gebruik te maken van ons volledige dienstenaanbod, dan bieden wij al deze mogelijkheden:

 • Strategieontwikkeling en conceptvorming
 • Redactioneel werk en projectmanagement
 • Opnames op locatie, onderwater en vanuit de lucht
 • Gebruik van stabilisatieapparatuur zoals ronin en kranen
 • Regie en productiebegeleiding
 • Voorbereiden en uitvoeren van interviews
 • Audio-opnames
 • Inzet van acteurs, figuranten, presentatoren en hosts
 • Drone-opnames
 • Gebruik van onze filmstudio
 • Voice-over opnames
 • Videomontage
 • Toevoeging van achtergrondmuziek
 • Sound design en geluidseffecten
 • Animatie van uw logo
 • 2D en 3D animatie elementen
 • Titelanimatie en ondertiteling
 • Vertalingen in bijna alle talen
 • Aanpassingen voor social media
 • Content distributie
 • Livestreaming

8. Wat is de ROI (Return on investment) van een company movie?

De ROI van een company movie kan aanzienlijk zijn als elk aspect, van de doelstelling tot de distributie, goed en doordacht wordt uitgevoerd. Bij Videobrouwerij stellen we daarom voor elke aanvraag een dream-team van experts op elk gebied. Op die manier kunnen we de hoogste kwaliteit bieden in elke fase van uw company film.

Het Rendement op Investering (ROI) van een Videoproductie
De kosten voor een professionele videoproductie variëren bij Videobrouwerij doorgaans tussen €1.200 en €4.000. Als u van plan bent uw video gedurende drie jaar in te zetten, komt dit neer op een maandelijkse investering tussen €30 en €100. De impact van uw zakelijke video op marketing en sales gedurende deze drie jaar is aanzienlijk groter. Vergelijk dit eens met alternatieven zoals het huren van stands op de beurs of advertenties in vakbladen. Dat is vaak vele malen duurder en zal een kortere impact hebben.

Met name in de B2B-sector kan de ROI van videoproducties aanzienlijk zijn. Gezien de vaak hoge orderwaarden in B2B kan de investering in een zakelijke video snel worden terugverdiend. In sommige sectoren kan het aantrekken van slechts één nieuwe klant al voldoende zijn om de kosten van de video te dekken.

9. Zelf een company video maken of juist laten maken door Videobrouwerij?

Misschien vraagt u zich af waarom u niet gewoon zelf snel een video kunt maken. Even een script schrijven, een camera huren, op ‘REC’ drukken, wat knippen en plakken met een gratis videobewerkingssoftware, en klaar is kees, toch? Dit lijkt een gedachte te zijn die veel bedrijven hebben.

We krijgen vaak van bedrijven te horen dat ze van plan zijn om eerst zelf een ‘bedrijfsfilmpje‘ te maken. Het gebruik van het woord ‘filmpje’ onthult vaak al een onderschatting van de taak. Iedereen die zich bewust is van de tijd, kennis, ervaring en het budget dat nodig is voor een kwalitatief goede zakelijke video, zal niet snel de term ‘filmpje’ gebruiken. Vaak genoeg ontvangen we enkele dagen na zo’n aankondiging toch een verzoek om een ‘professionele bedrijfsfilm’ te produceren.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop‘ is zeker van toepassing op de productie van zakelijke video’s. U wilt tenslotte de beste weergave van uw organisatie presenteren via een video. Dit draagt bij aan snellere groei, meer erkenning en het realiseren van een effectieve impact. Bespaar uzelf daarom tijd, moeite en budget door het meteen goed aan te pakken met een professionele videoproductie van Videobrouwerij.

10. Hoe kan ik mijn company video effectief verspreiden en promoten nadat deze is gemaakt?

Ruim 10 jaar geleden was YouTube het enige platform voor company films. In de jaren daarna heeft bedrijfsvideocontent een enorme evolutie doorgemaakt en zijn video’s nu de meest populaire vorm van content geworden. Elk platform heeft echter zijn eigen unieke benadering van video. Een universele aanpak voor videodistributie is daarom niet langer effectief. Daarom hebben wij bij Videobrouwerij een unieke methode ontwikkeld.

In 8 stappen een succesvolle distributie van uw video:

 1. Voorbereiding en Planning: Definieer uw doelgroep, stel een contentplan op en maak een publicatiekalender.
 2. Productie: Maak hoogwaardige opnames en verzamel extra materiaal zoals ‘achter de schermen’ beelden en interviews.
 3. Postproductie: Bewerk de video’s voor verschillende kanalen, voeg ondertitels en grafische elementen toe.
 4. Distributie: Verspreid de video’s op uw eigen kanalen, website, nieuwsbrief, via partnerschappen, gastblogs en gebruik betaalde promotie indien nodig.
 5. Cross-promotie en synergie op sociale media: Maak teasers, hoogtepunten, gif-afbeeldingen en visuals om uw video op sociale media te promoten.
 6. Analyse en optimalisatie: Houd de prestaties van de video’s bij, maak gebruik van analysetools en voer A/B-tests uit om te optimaliseren.
 7. Feedback en aanpassingen: Verzamel feedback en maak aanpassingen voor toekomstige distributie.
 8. Update en hergebruik: Update de content indien nodig voor hergebruik op een later moment.

Deze stappen helpen u bij een effectieve distributie van uw company video en zorgen ervoor dat uw company movie optimaal wordt benut.

Company movie laten maken door Videobrouwerij

Wilt u een op maat gemaakte company movie laten maken? Doeltreffend en binnen uw budget? Kies dan voor een company film of company video van Videobrouwerij.
Klik verder op één van de volgende buttons of neem contact op met Ben Balvers op 06 54 64 54 00.

Home » Diensten » Company movie laten maken